Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Βαγγέλης Αποστόλου To χρονοδιάγραμμα πληρωμών και ο νόμος για συνεταιρισμούς



«Οι κοινοτικές και εθνικές ενισχύσεις των δικαιούχων παραγωγών είναι διασφαλισμένες, οι πληρωμές θα εξελιχθούν απρόσκοπτα και μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε χρονοδιάγραμμα πληρωμών για όλες τις εκκρεμότητες».
Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τους εκπροσώπους των Συνεταιριστικών Οργανώσεων και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Μαγνησίας.

Η σύσκεψη οργανώθηκε με πρωτοβουλία των βουλευτών προκειμένου να καταγραφούν τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο και τους συνεταιρισμούς του νομού. Επί τη ευκαιρία, αναφερόμενος στην οργάνωση της λειτουργίας των συνεταιριστικών οργανώσεων ο κ. Αποστόλου δήλωσε τα εξής:
«Ανεξάρτητα από τις προθέσεις των εμπνευστών του, ο υφιστάμενος νόμος έχει οδηγήσει σε διάλυση τις συνεταιριστικές οργανώσεις. Το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρουμε στη Βουλή θα είναι ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας των συνεταιρισμών το οποίο θα στηρίζεται σε δύο πυλώνες: Πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί ανά κλάδο, ισχυρές ομάδες παραγωγών ανά προϊόν. Ιδιαίτερη μνεία θα υπάρξει για την περιουσία των συνεταιρισμών που έχει περιέλθει στην προς εκκαθάριση ΑΤΕ Bank. Πρόκειται σε πολλές περιπτώσεις για ακίνητα και γαίες που είναι  απαραίτητες για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και δεν πρέπει, εκποιούμενες, να «φύγουν» από τον αγροτικό τομέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου