Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Εκπληκτικές φωτογραφίες: Η συγκινητική φιλία σκύλου και αλεπούς!

dog_fox4
Η σχέση μιας αλεπούς και ενός κυνηγόσκυλου στα δάση της Νορβηγίας αποδεικνύει ότι η φιλία μπορεί να επιβιώσει παρά τα φυσικά ένστικτα.

Η Σνίφερ, η αλεπού και ο Τίνι, ο σκύλος, συναντήθηκαν τυχαία. Το αφεντικό του Τίνι , ο Torgeir Berge, είναι φωτογράφος και ζει στο δάσος. Αποτύπωσε με τη φωτογραφική του μηχανή κάθε συγκινητική στιγμή μεταξύ των δύο καλύτερων φίλων.

Οι κερδοσκόποι των αγορών και οι διαρθρωτικές αλλαγές στην ηλεκτρική ενεργεία

Στα μέσα της δεκαετίας του 80 τα λιμνάζοντα συσσωρευμένα κεφάλαια αναζήτησαν «επενδυτική διέξοδο» στην «απελευθέρωση των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας» .
Μέχρι τότε ο ηλεκτρισμός δεν παρουσίαζε κερδοσκοπικό-επενδυτικό ενδιαφέρον αφού η πρόβλεψη αποδόσεων ήταν μικρή και ο χρόνος αποσβέσεων εξαιρετικά μεγάλος .

Η απουσία «επενδυτικού» ενδιαφέροντος εξ’ άλλου σε συνδυασμό με την ανάγκη εξηλεκτρισμού της υπαίθρου και την αξιοποίηση των εγχώριων πηγών ( φράγματα –ορυχεία - υδροηλεκτρικά και θερμικά εργοστάσια - δίκτυα μεταφοράς και διανομής ), που απαιτούσαν μεγάλα κεφάλαια και επιχειρήσεις κλίμακας, οδήγησε στην ίδρυση της ΔΕΗ και τις εξαγορές των ηλεκτρικών εταιριών που υπήρχαν σ όλη την Ελλάδα (δεκαετίες 50-60-70 ).

Περί μακροπρόθεσμου ενεργειακού σχεδιασμού: μύθοι, αντιφάσεις και όψεις ενός διαφορετικού υποδείγματος

Για μια στρατηγική τομή στον ενεργειακό τομέα
Του Αλέξη Χαρίτση και του  Γιάννη Μάργαρη

Κάθε τομή στο παραγωγικό υπόδειγμα, ειδικά σε μια οικονομική και πολιτική συγκυρία όπως η τρέχουσα, απαιτεί προσεκτική στρατηγική αντιμετώπιση των βασικών αντιφάσεων και αδιεξόδων. Παράλληλα, ως σχέδιο που επιχειρεί να συσπειρώσει ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις για την υλοποίηση του, προϋποθέτει τη συγκρότηση των αντίστοιχων συλλογικών υποκειμένων και φορέων που θα συνδράμουν και θα καταρτίσουν το στρατηγικό στόχο.

Δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας: Μια κομβική ιδιωτικοποίηση (που δεν πρέπει να περάσει)

Το υπάρχον κρατικό δίκτυο μεταφοράς της χώρας δεν είναι αυτό που προσιδιάζει στο αριστερό και οικολογικό όραμά μας. Για να μπορούμε να το μετασχηματίσουμε όμως στο δημόσιο δίκτυο που χρειάζεται η κοινωνία και το περιβάλλον πρέπει να το έχουμε στην διάθεσή μας Των Τέλη Τύμπα, Αλέξη Χαρίτση, Γιάννη Μάργαρη
Ο τρόπος διαμόρφωσης του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας έχει καθορίσει (και θα συνεχίσει να καθορίζει) τις δυνατότητες αλλά και τα όρια άσκησης ενεργειακής πολιτικής, αλλά και πολιτικής γενικότερα.

Μην πυροβολείτε την κτηνοτροφία (*)



Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας

Τρία κρίσιμα ερωτήματα που κρύβει η προπαγάνδα

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο που ψηφίστηκε ο νέος αγορανομικός κώδικας μέχρι τη δημοσιοποίηση της πρόσφατης έκθεσης του ΟΟΣΑ για την απελευθέρωση της αγοράς έχει ξεκινήσει μια προπαγάνδα στη διατροφική αλυσίδα που στοχεύει στην υπηρέτηση της κερδοσκοπίας, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις τόσο στην υγεία των καταναλωτών όσο και στην εγχώρια παραγωγική δραστηριότητα.

Να ψηφιστεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση για να πληρώνουν οι δήμοι στην ΔΕΗ υπέρ των νοικοκυριών που έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟ  ΔΗΜΟ.
Η πρόταση που διατυπώθηκε από Δημάρχους για την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία να επιτρέπεται η καταβολή της δαπάνης στην ΔΕΗ για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά που τους έχει διακοπεί λόγω αδυναμίας να πληρώσουν αγγίζει πράγματι το σύνολο της  υπεύθυνης, πολιτικά ώριμης και κοινωνικά ευαίσθητης τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Μελέτη για την οργάνωση κυκλοφορίας/στάθμευσης Ερέτριας & Αμαρύνθου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ερέτριας, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2013, παρουσιάσθηκε η Τεχνική Έκθεση «Οργάνωση κυκλοφορίας και στάθμευσης Δημοτικής Ενότητας Ερέτριας και Δημοτικής Ενότητας Αμαρύνθου».

Την μελέτη εκπόνησε για το Δήμο Ερέτριας ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Θάνος Βλαστός, Συγκοινωνιολόγος – Πολεοδόμος και η ομάδα του που αποτελείται από τους: Ελευθερίου Βασίλη, Τοπογράφο – Συγκοινωνιολόγο Μηχανικό Υ.Δ.ΕΜΠ, MsC, τον  Ευθύμιο Μπακογιάννη, Συγκοινωνιολόγο – Πολεοδόμο Μηχανικό, Δρ. Ε.Μ.Π, την Αυγή Βάσση, Τοπογράφο Μηχανικό ΕΜΠ, Υ.Δ. ΕΜΠ, MsC και τη Γεωργία Χριστοδουλοπούλου, Τοπογράφο Μηχανικό ΕΜΠ, Υ.Δ. ΕΜΠ.

Δημήτρης Αναγνωστάκης: Ανάγκη επέκτασης των ρυθμίσεων που αφορούν πυρόπληκτα δάνεια



Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, επανέφερε, ασκώντας κοινοβουλευτικό έλεγχο, το ζήτημα της επέκτασης της περιόδου χάριτος, για τα δάνεια, που έχουν λάβει επαγγελματίες και επιχειρήσεις στους νομούς, που πλήγηκαν από πυρκαγιές το 2007.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής της Εύβοιας ερωτά το Υπουργείο Οικονομικών, αν έχει την πρόθεση να επεκτείνει την περίοδο χάριτος, για την αποπληρωμή των δανείων ή αν θα επιμηκύνει την διάρκεια των δανείων.

Και Ο Δήμος Χαλκιδεων συμμετέχει στην κινητοποίηση στα διόδια Αφιδνων



Κηφισιάς την προσεχή Κυριακή (8 Δεκεμβρίου) στις 11.30 το πρωί στο Σταθμό Διοδίων στις Αφίδνες, θα συμμετέχει αντιπροσωπεία του Δήμου Χαλκιδέων, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Θανάση Ζεμπίλη.
Κοινή είναι η διαμαρτυρία των τεσσάρων Δήμων (που ενημέρωσαν την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και έχουν ξεκινήσει επαφές με τους τοπικούς βουλευτές) για την αύξηση κατά 60% της τιμής των διοδίων τελών στον Σταθμό Αφιδνών.

Καθυστέρηση επιστροφής ΦΠΑ αγροτών από Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας



Την τελευταία περίοδο στις κατά τόπους Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ) εμφανίζεται πολύ μεγάλη χρονική καθυστέρηση από την υποβολή του αιτήματος και των παραστατικών για την επιστροφή  του Φ.Π.Α. των αγροτών μέχρι την απόδοσή του .

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της ΔΟΥ Χαλκίδας, όπου οι επιστροφές , ενώ τις προηγούμενες χρονιές γίνονταν το πολύ σε 3 μήνες τη φετινή χρονιά η καθυστέρηση ξεπερνά τους 7 μήνες .

Βαγγέλης Αποστόλου: Αντιπλημμυρική Προστασία Λήλαντα Ποταμού Εύβοιας.



Το Σεπτέμβριο του 2009 οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Δέλτα του Λήλαντα ποταμού της Εύβοιας βίωσαν τον εφιάλτη μιας πλημμύρας που προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές σε σπίτια, αυτοκίνητα και περιουσίες.
Ο τότε Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιάς με απόφασή του δέσμευσε για λογαριασμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ποσό 8 εκατομμυρίων ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον-Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» για αντιπλημμυρικά έργα από την εκβολή του ποταμού μέχρι τη γέφυρα Βασιλικού.

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Την ΚΥΡΙΑΚΗ 8/12/2013, θα γίνει εκδήλωση ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, στα Διόδια ΑΦΙΔΝΩΝ



Την ΚΥΡΙΑΚΗ 8/12/2013, θα γίνει εκδήλωση ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, στα Διόδια ΑΦΙΔΝΩΝ  στις 11.30’ το πρωί.

Στην εκδήλωση ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  θα συμμετέχουν, το Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και Δήμαρχοι της   ευρύτερης περιοχής.
Λέμε  ΟΧΙ στην  ιδιωτικοποίηση  των Δημόσιων δρόμων.
Λέμε ΟΧΙ  στην εξυπηρέτηση των μεγαλοεργολάβων και των ξένων συμφερόντων.
   Λέμε ΟΧΙ  στην εγκατάσταση καινούργιων Διοδίων.

Υποχρέωση των τραπεζών να αποδέχονται τις δηλώσεις καταθετών για τον προσδιορισμό ακατάσχετου λογαριασμού



Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου – Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης απάντησε στην υπ ‘ αριθμό 3457/05-11-2013 του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, που αφορούσε την άμεση ανάγκη  συστάσεων προς τα τραπεζικά ιδρύματα για τον καθορισμό λογαριασμών που θα ισχύει το ακατάσχετο.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα νέα διόδια καλούνται οι κάτοικοι Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού

Σε συγκέντρωση στο Σταθμό Διοδίων Αφιδνών καλεί ο Δήμος Κηφισιάς τους πολίτες την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:30 το πρωί για να διαμαρτυρηθούμε από κοινού με τους πολίτες του Διονύσου και του Ωρωπού για την εγκατάσταση νέων σταθμών διοδίων στους Ανισόπεδους Κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου καθώς και για τις αυξήσεις στις τιμές των διοδίων.
Το θέμα των διοδίων συζητήθηκε εκτάκτως την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς το οποίο εξέδωσε ψήφισμα στο οποίο αναφέρει:...

Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τα διόδια



Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, στις 7 το βράδυ στην αίθουσα του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας (λεωφ. Χαϊνά 93) θα διεξαχθεί δημόσια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τη συζήτηση και λήψη απόφασης περί της επικείμενης επιβολής νέων διοδίων στον δρόμο

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Σε κατάσταση φτώχειας ένας στους τρεις Έλληνες

Πίσω μας μόνο Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Λετονία
 «Αποκαρδιωτικά» θα μπορούσε να είναι ο χαρακτηρισμός των στοιχείων που προκύπτουν από την έρευνα της Eurostat για την Ελλάδα, σύμφωνα με τα οποία το 23,5% του πληθυσμού βρίσκεται σε συνθήκες φτώχειας, το 19,5% σε συνθήκες ένδοιας, ενώ το 14,1% του πληθυσμού ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας.

Περγαντάς: Οποιαδήποτε αύξηση διοδίων είναι αδιανόητη

Επιστολή απέστειλε, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδή, αναφορικά με το θέμα των διοδίων στο δρόμο Χαλκίδα-Σχηματάρι. 

Κύριε  Υπουργέ
Σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση της ΕΝΠΕ και την ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θεωρούμε ότι οποιαδήποτε αύξηση των διοδίων είναι αδιανόητη.

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Τον περασμένο Απρίλιο (29-4-2013) η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κύμης Αλιβερίου αποφάσισε μεταξύ των άλλων και την ανάθεση τεσσάρων εργασιών ή μικρών έργων στον εργολάβο κ. Νικόλαο Παππά γιό του Αντιδημάρχου κ. Βασίλη Παππά ο οποίος ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής συμμετείχε στη συνεδρίαση και ψήφισε την ανάθεση των έργων συνολικού προϋπολογισμού 26.000 ευρώ στον γιό του. Η δημοτική παράταξη «Πολίτες της Αυτοδιοίκησης» κατήγγειλαν την παράνομη αυτή απόφαση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και κοινοποίησαν την καταγγελία τους σε διάφορους αποδέκτες όπως και στον Εισαγγελέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ



Ζούμε την πιο άγρια, βάρβαρη και αντικοινωνική πολιτική της μεταπολίτευσης.

Καταλήστευση του Λαού και της Δημόσιας περιουσίας,  ανεργία,  βίαιη φτωχοποίηση,  κατάργηση εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων,  συκοφάντηση κάθε κοινωνικής αντίστασης. Μια ακροδεξιά, νεοφιλελεύθερη επίθεση στην κοινωνία από την κυβέρνηση της υποτέλειας και του Μνημονίου, της σύμπραξης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αυτών που κυβέρνησαν τη Χώρα τα τελευταία 40 χρόνια και ευθύνονται για την οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία της.

Αδιανόητη η τοποθέτηση διοδίων στο δρόμο Σχηματαρίου - Χαλκίδας



Αναφορά κατάθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, ανοιχτή επιστολή  της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας αλλά και ψήφισμα διαμαρτυρίας του 9ου Περιφερειακού τμήματος Ανατολικής Στερεάς του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, σχετικά με την εκ νέου εγκατάσταση διοδίων στο δρόμο ¨Σχηματαρίου – Χαλκίδας¨.

"Γιέ μου που πας; Μάνα θα πάω για εργολάβος". Τεράστιες αυξήσεις διοδίων στην Στερεά Ελλάδα.

Αυξάνονται μέχρι και 66% τα διόδια στην Αθηνών -Λαμίας, σε τμήματα του εθνικού -πάλαι ποτέ- οδικού δικτύου που κατασκευάστηκαν με δημόσια χρηματοδότηση και παραχωρήθηκαν σε μεγαλοεργολάβους για να επιβάλλουν πανάκριβα διόδια. Η Περιφέρεια δεν αντέδρασε ποτέ και το κίνημα "δεν πληρώνω στα διόδια" έμεινε χωρίς υποστήριξη να αντιμετωπίσει τους πανίσχυρους νέους "ιδιοκτήτες" της ΠΑΘΕ.

Σωματείο ξενοδοχοϋπάλληλων και εργαζομένων επισιτισμού νομού Ευβοίας



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση,  την Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2013 στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου στην Ερέτρια και ώρα 17.00΄, με τα παρακάτω Θέματα:
 1.- Ενημέρωση για τα προβλήματα του κλάδου μας.
2.- Οικονομικός Απολογισμός 2013
3.- Προϋπολογισμός 2014.

Οι εργαζόμενοι στα τσιμέντα Χαλκίδας θα τελέσουν Αρτοκλασία στο παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου στο χώρο του εργοστασίου



Ενόψει της εορτής του Αγίου Νικολάου, οι εργαζόμενοι των Τσιμέντων Χαλκίδας προχώρησαν σε εργασίες συντήρησης και ευπρεπισμού του περιβάλλοντος χώρου στο ομώνυμο παρεκκλήσι που βρίσκεται μέσα στο χώρο του εργοστασίου.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η προετοιμασία του παρεκκλησίου για την τέλεση Αρτοκλασίας ανήμερα του Αγίου Νικολάου, όπως εθιμικά πραγματοποιείτο  κάθε χρόνο.

ΖΕΜΠΙΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: «Η σαρωτική αύξηση των διοδίων πλήττει επισκεψιμότητα και οικονομία της περιοχής Χαλκίδας»



Στη σημερινή (Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου) συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, παρουσία εκπροσώπων φορέων, στη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου περί «κύρωσης των συμφωνιών τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων» συμμετείχε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης, ως μέλος της Αντιπροσωπείας (μαζί με τους Δημάρχους Κηφισιάς Νικ. Χιωτάκη, Διονύσου Γιανν. Καλαφατέλη, Ωρωπού Γιανν. Οικονομάκο και Μεγαρέων Γιανν. Μαρινάκη) της Κεντρικής ΄Ενωσης Δήμων Ελλάδας.

Χριστουγεννιάτικη εορτή και Bazaar στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Χαλκίδας


Ο Διευθυντής και οι τρόφιμοι του του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιερά Μητροπόλεως Χαλκίδος  «Ο Όσιος Ιωάννης Ο Ρώσσος» σας προσκαλούν στην  Χριστουγεννιάτικη Εορτή & το Bazaarπου διοργανώνουν την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 & ώρα 6:00 μ.μ. 
 Σας περιμένουμε στο χώρο του Γηροκομείου:
Τέρμα Βαλσαμά    Καμάρες    Τηλ.: 22210 75926

Από τις 11:00 το πρωί θα λειτουργεί το Βαzaar όπου θα έχετε την ευκαιρία μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα να διαλέξετε όμορφα Χριστουγεννιάτικα δώρα & στολίδια και πολλά τοπικά προϊόντα.  

Ομιλία Β.Αποστόλου για τον αγροτικό χώρο-Προϋπολογισμός 2014

Ομιλία του βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου και Υπεύθυνο Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στη Βουλή κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού 2014.
«Θα σταθώ ιδιαίτερα στον αγροτικό χώρο ,εκεί που απολογιστικά ναυαγήσατε. Κι όπως δείχνουν όχι μόνο οι επιβαρύνσεις που έρχονται αλλά και τα στοιχεία του Προϋπολογισμού του 2014, σύμφωνα μετά οποία οι οικονομικές ενισχύσεις στον αγροτικό τομέα ( εθνικοί και κοινοτικοί πόροι) προβλέπεται να μειωθούν κατά 9,4%, θα ολοκληρώσετε το ναυάγιο, πνίγοντας έναν τομέα που όλοι συμφωνούμε ότι μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. 

Κάτω τα χέρια από τα σπίτια των λαϊκών νοικοκυριών.



Δικαστική απόφαση βγάζει σε πλειστηριασμό το σπίτι του προηγούμενου προέδρου του Συνδικάτου μας, που εδώ και 1 χρόνο περίπου είναι καρκινοπαθής, πρόσφατα εγχειρισμένος, ενώ στην οικογένεια δεν υπάρχει άλλο εργαζόμενο μέλος και το ανήλικο παιδί του αντιμετωπίζει χρόνια πάθηση. Επιπρόσθετα ο συνάδελφος μας ακόμα περιμένει τη σύνταξη και το εφάπαξ από το ταμείο μετάλλου, από το 2011 που έχει καταθέσει τα χαρτιά του!!!