Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Γ. Παναγιωτακόπουλος: «Η κυβέρνηση θυμίζει φτερό...»

Ο Πρωθυπουργός οφείλει να αλλάξει την ηγετική ομάδα, είπε ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ
Σφοδρή επίθεση στους υπουργούς της κυβέρνησης εξαπέλυσε σήμερα ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε ανασχηματισμό όταν επισήμανε πως «...οι εκφραστές του ΄΄yes men΄΄ πρέπει να τελειώσουν...» και πως αυτή την στιγμή η κυβέρνηση θυμίζει... φτερό στις πιέσεις της τρόικα!...

Οι απαντήσεις στα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας (Έκθεση)

 Χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις κύλησε η πρώτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων... Οι 110.000 και πλέον υποψήφιοι για περίπου 75.000 θέσεις στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, διαγωνίσθηκαν στο μάθημα της έκθεσης, το οποίο αφορούσε στις σχέσεις των παιδιών με το διαδίκτυο.

Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, με μήνυμά της, έστειλε ευχές για καλή επιτυχία στις προσπάθειες των υποψηφίων.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζονται το Σάββατο 14 Μαΐου με Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και Ιστορία (Γενικής Παιδείας)
Διαβάστε τις απαντήσεις των θεμάτων 
Το eviapost ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς που θα επιμελούνται τις απαντήσεις κατά την διάρκεια των εξετάσεων..

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
12/5/2011

Κανονικά σήμερα οι εξετάσεις

Στις 8.30 σήμερα το πρωί άρχισαν στα εξεταστικά κέντρα όλης της χώρας οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας.

«Η σχέση των παιδιών με το Διαδίκτυο» είναι, το θέμα της έκθεσης που κλήθηκαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι στις φετεινές εξετάσεις και πάνω σε αυτό πρέπει επίσης να απαντήσουν σχετικά ερωτήματα.
Το πλήρες κείμενο του θέματος και οι ερωτήσεις έχουν ως εξής:

ΛΑΟΣ -«Απρεπής » και «αηδιαστική» η χειρονομία Μειμαράκη !

Σκληρή επίθεση κατά του πρώην υπουργού Αμυνας και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, εξαπέλυσε ο ΛΑΟΣ ο οποίος κατηγορεί τον πρώην υπουργό για «χειροπιαστή», «απρεπή» και «αηδιαστική» χειρονομία, και τον χαρακτηρίζει «λόγω και έργω υβριστή του κοινοβουλευτισμού». 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΛΑΟΣ, η χειρονομία έγινε μπροστά στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ...

Ο λαός απαίτησε ένα όχι!!

Η "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ" ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΕΣΜΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο επίτροπος Ολι Ρεν, δήλωσε ότι τον Ιούνιο θα ληφθούν οι αποφάσεις για την Ελλάδα και συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στην υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.
Ανάλογες απόψεις εξέφρασε και η Αγκελα Μέρκελ. Ο κ. Ρεν διευκρίνισε ότι με βάση το πόρισμα της τρόικας, η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ θα εισηγηθούν στη σύνοδο της ευρωζώνης της 14ης Ιουνίου μία δέσμη μέτρων για την Ελλάδα.

Έτσι η Γερμανία "ξεπουλά" στις ΗΠΑ την Ευρώπη

Ο οίκος αξιολόγησης Standrad & Poors υποβάθμισε την Δευτέρα περαιτέρω την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση του χρέους της Ελλάδας από το Β στο ΒΒ-, προσθέτοντας ότι η αξιολόγηση μπορεί να αναθεωρηθεί προς τα κάτω. Η αξιολόγηση αντίθετα σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα υποβαθ- μίστηκε σε C από Β.

Ο οίκος διευκρίνισε ότι η πράξη αυτή αντανακλά τις προσδοκίες για μία επιμήκυνση τους χρέους των 80 δις ευρώ της ΕΕ και κάνει ανοικτά λόγο για την ανάγκη ενός haircut (κουρέματος) της τάξης του 50% για να μην βουλιάξει η χώρα.

Περάσαμε στον τελικό!!!

Έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό! Ο Λούκας Γιώρκας και ο Stereo Mike θα βρεθούν και πάλι με το «Watch my dance» στη σκηνή του Düsseldorf το Σάββατο 14 Μαΐου προκειμένου να διεκδικήσουν την πρωτιά στον 56 Ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού. 

Η παρουσιάστρια δεν μας άφησε πολύ σε αγωνία μέχρι να ακούσουμε το όνομα της Ελλάδας αφού ανακοινώθηκε τρίτο, με τυχαία πάντα σειρά. Ο Λούκας Γιώρκας έκανε μια πoλύ ωραία και άνετη εμφάνιση καθώς, όπως είχε δηλώσει από το πρωί, δεν θα άφηνε το άγχος του να τον καταβάλει και να του στερήσει το 100% των δυνατοτήτων του.

Φιέστα με ...προεκλογικά χαρακτηριστικά το «Ζάππειο ΙΙ»

Στην αρχή ξεκίνησαν χαλαρά... Εκτιμώντας ότι η δεύτερη έκδοση της οικονομικής πρότασης της ΝΔ στο Ζάππειο θα προσελκύσει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον απ’ ό,τι η πρώτη, στην Συγγρού έψαχναν να βρούν επαρκή χώρο να στριμώξουν κυρίως τους εκπροσώπους του Τύπου και λίγους κομματικούς «φίλους». Η κεντρική αίθουσα του Ζαππείου κρίθηκε αρχικά ότι ήταν υπεραρκετή για να τους φιλοξενήσει όλους.

Οι πολιτικές συγκυρίες και οι ραγδαίες οικονομικές εξελίξεις όμως, άλλαξαν τα δεδομένα, με το ενδιαφέρον πολλών να παρευρεθούν στο «Ζάππειο ΙΙ» να εκδηλώνεται σταδιακά και γεωμετρικά αυξανόμενο τις τελευταίες εβδομάδες.

H νέα δήλωση του Βενιζέλου μετά το υπουργικό συμβούλιο...

"Η πολιτική διεύθυνση της χώρας είναι κάτι πολύ ευρύτερο από την Κυβέρνηση"
 
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η Κυβέρνηση εδώ και 18 μήνες κάνει μία υπεράνθρωπη προσπάθεια, αλλά στη χώρα αυτή δεν βρίσκεται μόνον η Κυβέρνηση. Η πολιτική διεύθυνση της χώρας είναι κάτι πολύ ευρύτερο από την Κυβέρνηση.

ΑΠΕΡΓΙΑ!!!

Ένα είναι το μήνυμα: όλοι  στους δρόμους!!.
Όλοι στην απεργία και στην πορεία.!! 

Η Κρίση …κρίση αλλά η …τσόντα δεν έχει κάμψη !

Νέο καυτό dvd από τον Σειρηνάκη με γνωστό πολίστα και playmate
Αναδεικνύει και νέα ταλέντα …
Νέα ταινία ερωτικού περιεχομένου έρχεται να ταράξει τα νερά της showbiz για ακόμη μια φορά! Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν ήδη ολοκληρωθεί και αυτή τη φορά οι πρωταγωνιστές θα εκπλήξουν κυρίως με τις ιδιότητες τους.

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Νέα «βόμβα» ΣτΕ στην τακτοποίηση αυθαιρέτων

Νέα δικαστική βόμβα στα σενάρια περί τακτοποίησης αυθαιρέτων, βάζει με έμμεσο τρόπο το Συμβούλιο της Επικρατείας. Παρά το γεγονός ότι δεν υπεισέρχεται στην ουσία του προβλήματος και η απόφασή του δεν αφορά απευθείας τις αυθαίρετες κατασκευές, εντούτοις, δημιουργεί κλίμα για μελλοντικές ρυθμίσεις που ετοιμάζει η πολιτεία.
Το ΣτΕ, με απόφασή του “παγώνει” προεδρικά διατάγματα που αφορούσαν την αναθεώρηση πολεοδομικών ρυθμίσεων στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, μια περιοχή με πάρα πολλές αυθαίρετες κατατμήσεις και αυθαίρετα κτίσματα.

ΥΠΕΚΑ: Περιβαλλοντικό πρόστιμο 596.340 ευρώ στη ΛΑΡΚΟ

Στην επιβολή προστίμου, ύψους 596.340 ευρώ προς την εταιρεία «Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ», προχώρησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στη βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου της εταιρείας στη Λάρυμνα του Ν. Φθιώτιδας. 
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά την επιθεώρηση που πραγματοποίησε η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου διαπιστώθηκε:

Ενδιαφέρον για ΔΕΠΑ – Λάρκο υπό προϋποθέσεις από Μυτιληναίο

Ο όμιλος Μυτιληναίος έχει σοβαρές συζητήσεις για εξαγορές υπό προϋποθέσεις από τις ιδιωτικοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, όπως η ΛΑΡΚΟ και η ΔΕΠΑ, σύμφωνα με όσα τόνισε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος μιλώντας στην γενική συνέλευση των μετόχων.

Όσον αφορά τη ΔΕΠΑ, ο κ. Μυτιληναίος σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή η συζήτηση επικεντρώνεται στο μοντέλο της αποκρατικοποίησης που θα επιλεγεί και συγκεκριμένα στο αν η πώληση θα περιλάβει τα δίκτυα. Ο ίδιος τάχθηκε κατά της παραχώρησης των δικτύων, εξηγώντας πως εάν ένας μεγάλος παίκτης της αγοράς τα αποκτούσε, τότε η Ελλάδα θα μετατρεπόταν σε μια επέκταση του δικτύου του.

Μεσοπρόθεσμο με πλειοψηφία «180» ζητεί και ο Βενιζέλος

Μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Β.Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του άτυπου υπουργικού συμβουλίου, ζήτησε την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2012-2015 από τα 3/5 της βουλής, δηλαδή από αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, προκειμένου το νέο πακέτο μέτρων, που θα δεσμεύει και την επόμενη κυβέρνηση, να διασφαλίσει ευρεία συναίνεση.
Με αυτόν τον τρόπο, βέβαια, η ευθύνη για την ψήφιση ή μη του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου θα βαρύνει πολιτικά και τη Νέα Δημοκρατία, που, πάντως, με δηλώσεις τόσο του προέδρου της όσο και του εκπροσώπου Τύπου Γ.Μιχελάκη έχει ξεκαθαρίσει πως θα θεωρούσε μία τέτοια κίνηση πολιτικό εκβιασμό. «Αν η κυβέρνηση επιχειρήση εκβασιμό, θα καταλάβει ότι η ΝΔ δεν εκβιάζεται», είναι η χαρακτηριστική απάντηση.

Καταργούνται 24 συνολικά σχολές ΤΕΙ, διαβάστε τις σχολές που «Βάζουν λουκέτο »

Μόλις δύο ημέρες πριν την έναρξη των πανελλήνιων εξετάσεων το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να ανακοινώσει τον αριθμό των υποψηφίων που θα εισαχθούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ φέτος.
 Για το 2011 εισάγονται λοιπόν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 74.400 μαθητές.
Από αυτούς οι 37.745 θα εισαχθούν σε πανεπιστήμια και εκκλησιαστικές ακαδημίες και οι 28.655 σε ΤΕΙ και ΑΣΠΑΙΤΕ. Ακόμη, οι 8.040 αφορούν σε ειδικό αριθμό εισακτέων.

5 εκατομμύρια ευρώ στις περιφέρειες για το διατροφικό επίδομα

Την επιχορήγηση ποσού, ύψους 5.136.454 ευρώ, στις περιφέρειες προς καταβολή του διατροφικού επιδόματος για το μήνα Απρίλιο, ανακοινώνει σε απόφασή του το υπουργείο Εσωτερικών.
Επισημαίνεται ότι το ποσό, θα αποδοθεί στις δικαιούχες περιφέρειες, με χρηματική εντολή του υπουργείου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της απόφασης κάντε κλικ εδώ.

Θέμα Πανεπιστημίο Στερεάς θέτει ο Θ. Χειμάρας

Επιστολή προς στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου απέστειλε ο συνδυασμός του Θ. Χειμάρα από τον οποίο ζητά να συζητηθεί το θέμα του Πανεπιστημίου Στερεάς αναλυτικά η επιστολή


ΕΠΚΑ-ΣτΕ: Να απομακρυνθούν άμεσα οι πυλώνες υψηλής τάσης


Κοινή διαπίστωση από όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση-διαμαρτυρίας για τους πυλώνες υψηλής τάσης που περνούν μέσα στην Χαλκίδα  είναι, πως πρέπει, άμεσα να απομακρυνθούν σε απόσταση ασφαλείας από τις κατοικημένες περιοχές ή όπου χρειάζεται να υπογειοποιηθούν.
Στην εκδήλωση μίλησε ο Γιώργος Μητροπέτρος, Πρόεδρος της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ, φορέας που θα πάρει στις πλάτες του την υπόθεση αυτή, σε συνεργασία με τις επιτροπές πολιτών των περιοχών που θίγονται άμεσα.

Διεθνής καλλιτεχνική διάκριση της Παναγιώτας Μπακούτη σε διαγωνισμό τέχνης στη Νέα Υόρκη !


Η ζωγράφος  Παναγιώτα Μπακούτη έλαβε μέρος στον 26ο  Διεθνή Διαγωνισμό Καλών Τεχνών Chelsea 2011  και  επιλέχτηκε μέσα από πλήθος συμμετοχές, στους τελικούς 30 καλλιτέχνες των οποίων τα έργα θα παρουσιαστούν σε ομαδική έκθεση τον Αύγουστο του 2011 στην  Chelsea Art Gallery District,  διάσημο κέντρο παγκόσμιας τέχνης στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.
   
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο  από την Agora Gallery στη  Νέα Υόρκη και  θεωρείται  από τα σημαντικότερα διεθνή καλλιτεχνικά γεγονότα προβολής και προώθησης νέων εικαστικών καλλιτεχνών.

«Γιατί μόνο Περιφερειακοί Σύμβουλοι»;

Με επιστολή τους προς τον Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μπουραντά, οι Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Σοφία Ντούρου, Τάσος Χρονάς και Γιώργος Γκικόπουλος, με αφορμή την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην περιφερειακή ενότητα Εύβοιας με αντικείμενο το ζήτημα του τρόπου υλοποίησης του αναγκαίου έργου που αφορά το Στόμιο Οξυλίθου,
Σ η μ ε ι ώ ν ο υ ν :
Α. Η σύσκεψη θα είχε νόημα να πραγματοποιηθεί πριν την συζήτηση του αντίστοιχου θέματος στην ολομέλεια του Περιφερειακού Συμβουλίου. Τότε θα βοηθούσε τον καλύτερο προβληματισμό των περιφερειακών συμβούλων και θα συνέβαλε στην διαμόρφωση ασφαλούς γνώμης από μέρους τους.

Νέα έρευνα για το τι μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικό

Το σεξ, ο καφές και το δυνατό φύσημα της μύτης, αλλά επίσης η δυσκοιλιότητα και η έντονη σωματική άσκηση, μπορεί να «πυροδοτήσουν» ένα επικίνδυνο, αιμορραγικού τύπου, εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με ολλανδική έρευνα.
Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, με επικεφαλής τη νευρολόγο Δρ Μονίκ Βλακ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο επιστημονικό έντυπο Stroke, μελέτησαν -επί τρία χρόνια- 250 ασθενείς άνω των 18 ετών, που είχαν υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία (ανεύρυσμα), και εντόπισαν τους οκτώ κυριότερους παράγοντες κινδύνου.

Άσκηση: και μαζί και μόνοι;

Η άσκηση με παρέα και κυρίως με τον ή τη σύντροφό σας περιλαμβάνει διάφορα οφέλη όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί. … Αλλά υπάρχουν και φορές που το να γυμνάζεστε μόνοι είναι ιδιαίτερο ευεργετικό για σας.

Γιατί να ασκείστε μαζί
Για να επικοινωνείτε καλύτερα μεταξύ σας: Τα ζευγάρια που ασκούνται μαζί επιλύουν τις συγκρούσεις ταχύτερα και επικοινωνούν καλύτερα. Η αύξηση στις ενδορφίνες, τη σεροτονίνη και την ντοπαμίνη, οι οποίες βελτιώνουν τη διάθεση, δίνουν έναυσμα στη δημιουργικότητα, που σχετίζεται με την επίλυση προβλημάτων, λένε ερευνητές του Πανεπιστημίου Τρόι στις ΗΠΑ.

Τα παιδιά που θήλασαν έχουν λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς

Τα μωρά τα οποία οι μητέρες τους τα θήλασαν έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα συμπεριφοράς μέχρι την ηλικία … των  πέντε ετών, σε σχέση με όσα τράφηκαν με βρεφικό γάλα («φόρμουλα»), σύμφωνα με μια νέα μεγάλη βρετανική επιστημονική έρευνα.

Μια πιθανή εξήγηση για αυτή τη διαφορά, κατά τους επιστήμονες, είναι ότι το γάλα του θηλασμού περιέχει μεγάλες ποσότητες από ζωτικές ουσίες (πολυακόρεστα λιπαρά και ορμονικούς παράγοντες), που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος του βρέφους.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κατσέλη: Το μνημόνιο αναπροσαρμόζεται. «Η οικονομία δεν είναι φυσική», τόνισε με νόημα η υπουργός

Το μνημόνιο αξιολογείται και αναπροσαρμόζεται ξεκαθάρισε η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η οικονομία δεν είναι φυσική. Στην οικονομία ο παρατηρητής επηρεάζει το πείραμα».

«Οι δεσμεύσεις μας που προέρχονται από το μνημόνιο είναι δεδομένη. Ωστόσο, οποιοδήποτε μνημόνιο – πλαίσιο πρέπει να παρακολουθείται, να αξιολογείται και να αναπροσαρμόζεται όπου υπάρχει ανάγκη», τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός.

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Επιτυχής η επέμβαση Ιερώνυμου

Σε επιτυχή επέμβαση αποκατάστασης του διπλού κατάγματος στο αριστερό πόδι, υποβλήθηκε σήμερα στο ΚΑΤ ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. Το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει τα εξής:

«Ο μακαριώτατος αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, χειρουργήθηκε σήμερα Τρίτη, 11 π.μ., για αποκατάσταση διπολικού κατάγματος κνήμης και περόνης αριστερά, με ενδομυελική ήλωση. Η μετεγχειρητική κατάσταση κρίνεται αρίστη και η διάρκεια νοσηλείας του υπολογίζεται σε περίπου μία εβδομάδα».

ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ 8% ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ

Νέα μείωση κατά 8% σημειώθηκε στη βιομηχανική παραγωγή τον Μάρτιο, ενώ ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών συρρικνώθηκε περαιτέρω κατά 10,3%/ Ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε μείωση κατά 8%, έναντι μείωσης 3,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2010 προς το 2009.
Η μείωση αυτή, οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:
Α) Στην αύξηση του δείκτη παραγωγής ορυχείων-λατομείων κατά 5,5%
Β) Στη μείωση του δείκτη παραγωγής μεταποιητικών βιομηχανιών κατά 10,3%