Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Συμμετοχή της Κοινωνικής Συμφωνίας στην σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στην Λαμία



Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Στερεάς Ελλάδας καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετέχουν στη Περιφερειακή Σύσκεψη που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  το Σάββατο 29 Νοέμβρη στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμίας (Λεωνίδου 11)  και ώρα 10:30 π.μ.

ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΟΝ LINE ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Εγκαινιάζοντας με απόλυτη επιτυχία μια νέα εποχή στην εκπαίδευση, το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» εισάγει δωρεάν τα πολύτιμα και αναρίθμητα οφέλη της on line εξατομικευμένης εκπαιδευτικής διαδικασίας στη ζωή μαθητών, γονέων και δασκάλων, καταγράφοντας μόνο κατά το μήνα Οκτώβριο περισσότερες από 750.000 επισκέψεις στην ιστοσελίδα του www.arnos.gr και πάνω από 5.000.000 προβολές σελίδων.

Ο Αναγνωστάκης πρότεινε θεσμούς άμεσης Δημοκρατίας, στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση



Συζητήθηκε την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, η επίκαιρη επερώτηση της Δημοκρατικής Αριστεράς σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση.
Ο βουλευτής Εύβοιας και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, στην τοποθέτησή του, υπερασπίστηκε την ανάγκη συνταγματικής κατοχύρωσης θεσμών άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας.

Ομιλία Βαγγέλη Αποστόλου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, Συντονιστή θεμάτων Αγροτικής Πολιτικής της Κ.Ο.,



κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σ/ν του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις.


«Επιχείρησα λίγο πριν να πάρω τις τροπολογίες για να δω τουλάχιστον τις υπουργικές και συναδέλφων βεβαίως και πραγματικά δεν πρόφτασα ούτε καν στη σειρά να τις βάλω. Και εκπλήσσομαι ιδιαίτερα για τον Υπουργό τον κ. Λοβέρδο, πώς είναι δυνατόν να δέχεται εκπρόθεσμες τροπολογίες από συναδέλφους του Υπουργούς, πόσο μάλλον όταν δέχεται τροπολογίες από συναδέλφους Βουλευτές.

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Από την Λαμία ξεκινά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινά την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από την Λαμία, στις 29 τρέχοντος μηνός.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε μέσω Twitter

Μπροστά στις αντικοινωνικές πολιτικές της συγκυβέρνησης δεν νοείται να υπάρχουν συλλογικότητες που σφυρίζουν αδιάφορα

Την ώρα που η Συγκυβέρνηση φέρνει στην Βουλή έναν ακόμη αντικοινωνικό προϋπολογισμό λιτότητας και εξαθλίωσης, βυθίζοντας σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση την ελληνική οικονομία δεν νοείται να υπάρχουν συλλογικότητες που σφυρίζουν αδιάφορα, βλέποντας τις εξελίξεις να περνούν.

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ο Συμεών Κεδίκογλου... στηρίζει Γ. Παπανδρέου

Τη στήριξή του στον Γιώργο Παπανδρέου τόνισε μιλώντας στο "Βήμα" ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου.Μιλώντας για τη σύγκρουση Γιώργου Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο κ. Κεδίκογλου είπε τα...εξής:
«Δεν κάνετε λάθος (σ.σ.: ότι συμφωνεί με την πρωτοβουλία Παπανδρέου) και θα ήμουν ανακόλουθος αν έλεγα ότι διαφωνώ, με την έννοια ότι σε διαφορετικό ύφος και με διαφορετικό ειδικό βάρος τα είπε ο κ. Παπανδρέου, αλλά εγώ τα είχα επισημάνει έγκαιρα από τις ευρωεκλογές.

Σύσκεψη Φορέων για την Επαναλειτουργία της Πορθμειακής Γραμμής «Ερέτρια – Ωρωπός»

Την 24η Νοεμβρίου 2014 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, συγκλήθηκε σύσκεψη φορέων υπό τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό με σκοπό το συντονισμό ενεργειών για την προστασία της λειτουργίας της πορθμειακής γραμμής «Ερέτρια ? Ωρωπός». Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν οι:

Έγκριση ψηφίσματος από το Π.Σ Στερεάς Ελλάδας για το θέμα διαχείρισης των αποβλήτων




Με νομοσχέδιο που έχει καταθέσει   το ΥΠΕΚΑ για διαβούλευση μόνο ως τη Τετάρτη 26/11/2014 επιχειρεί να αποσπάσει  την αρμοδιότητα έγκρισης των Περιφερειακών Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων από τα Περιφερειακά Συμβούλια. Η Περιφέρεια πλέον  δεν θα αποφασίζει, θα γνωμοδοτεί μόνον.  
Πρόκειται για  ωμή πολιτική παρέμβαση σε βάρος των Περιφερειών, με την οποία το ΥΠΕΚΑ θέλει  να ελέγξει και να κηδεμονεύσει τη διαδικασία αναθεώρησης των Περιφερειακών Σχεδιασμών Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Πανελλαδική πανεργατική απεργία της 27ης Νοέμβρη, στην Χαλκιδα συγκέντρωση στο Εργατικό κέντρο στις 10,30 πμ

Η κυβέρνηση, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα μιλούσε για έξοδο από το μνημόνιο προσπαθώντας να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό, προετοιμάζεται για νέα σκληρά μέτρα, αποδεχόμενη όλες τις απαιτήσεις της τρόικας για τις οποίες έχει ήδη δεσμευτεί.
Στη χώρα μας με το 44% του πληθυσμού (σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας)

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Την έδρα του ΠΑΣΟΚ ποιος θα την πάρει;



Η καλύτερη διατύπωση είναι το ΠΑΣΟΚ… μετά από τριάντα χρόνια συνεχώς παρουσίας στο νομό,  κινδυνεύει να μην πάρει έδρα στην Εύβοια;;;
Η απάντηση είναι Ναι κινδυνεύει να μην πάρει έδρα στην Εύβοια. Αν δεχθούμε τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και έρθει τέταρτο κόμμα, δεν θα έχει έδρα στο νομό, σύμφωνα με τον ισχύον εκλογικό νόμο!!!.

Τοποθέτηση του Βαγ. Αποστόλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα της ΑΓΕΤ Αλιβερίου.



Εκ νέου και μετά από πρόταση της παράταξης Η Στερεά σε Νέα Τροχιά συζητήθηκε σήμερα στη 12η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας  το θέμα του εργοστασίου της ΑΓΕΤ-Lafarge σχετικά τελευταία έκδοση τροποποίησης Περιβαλλοντικών  Όρων του ΥΠΕΚΑ για την χρήση καυσίμων και πρώτων υλών από  τη τσιμεντοβιομηχανία  στο εργοστάσιο της στο Μυλάκι.

Νικ. Σιόλιας Δεν αξιολογώ, δεν αξιολογούμε



Αγαπητέ κ. Μαυρόπουλε  Α.,
 Σύμβουλε παιδαγωγικής ευθύνης του Γυμνασίου Βασιλικού,
με καλέσατε  σε προκαταρτική συνάντηση για να συζητήσουμε το θέμα της αξιολόγησής μου, ως Διευθυντή του Γυμνασίου Βασιλικού. 
 Σας δηλώνω  εκ των προτέρων και εγγράφως όπως μου ζητήσατε, ότι συμμετέχω  στην απεργία- αποχή που έχει προκηρύξει η ομοσπονδία μας, η ΟΛΜΕ, από  τον Οκτώβριο ’14, και ως εκ τούτου δεν θα παρευρεθώ στην συνάντησή μας. Και εξηγούμε:

Σταυρούλα Οικονομέα: Αικατερίνη ανακάλεσε

Με δήλωση που μας κοινοποίησε η κα Σταυρούλα Οικονομέα απαντάει με ομολογουμένως σκληρές αιχμές για όσα δήλωσε χθες η κ. Περλεπέ σε όσα έγραψαν τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Διαβάστε την δήλωση της 

Η επιμονή για κινητοποίηση την παραμονή της απεργίας, λειτουργεί αποπροσανατολιστικά και υπονομευτικά



Tη Δευτέρα 17-11 συνεδρίασε η δια παραταξιακή επιτροπή του Δήμου Κύμης Αλιβερίου κατά της καύσης απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ με την παρουσία και του Συλλόγου Περιβάλλοντος Περιοχής Αλιβερίου και αποφάσισε λόγω μη επαρκούς προετοιμασίας την  ημερολογιακή μετάθεση του συμβολικού αποκλεισμού της πύλης του εργοστασίου.

Αυτή την έδρα της ΝΔ ποιος θα την πάρει;;;



Σήμερα η ανάρτηση μας προσεγγίζει την μάχη που θα δοθεί εντός της ΝΔ για την μία έδρα που θα διεκδικήσει και της αναλογεί στο νομό, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δημοκοπικά δεδομένα.
Αυτό, από μόνο του οξύνει το πολιτικό σκηνικό στο κόμμα της ΝΔ καθότι, σήμερα η ΝΔ έχει δύο έδρες. Η μια είναι η δικιά της και την έχει ο Σίμος Κεδίκογλου και η δεύτερη των Ανεξάρτητων Ελλήνων που εκ μεταφοράς για του Κώστα Μαρκόπουλου πήγε  στην ΝΔ.

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Απάντηση της κας Κατερίνας Περλεπέ σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Σχετικά με πρόσφατο δημοσίευμα Αθηναϊκής εφημερίδας  με το οποίο επιχειρείται η αμφισβήτηση των πτυχίων της Παθολόγου γιατρού του Νοσοκομείου Χαλκίδας Κατερίνας Περλεπέ, συζύγου Γιάννη Σηφουνάκη, η τέως Βουλευτής  ενημερώνει την κοινή γνώμη και τον Ευβοϊκό Λαό για τα ακόλουθα:

«Αποφοίτησα το 1984 από  την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γένοβας (Ιταλία)

Απέκτησα κατόπιν εξετάσεων  το 1990, την ειδικότητα της Ειδικής Παθολογίας στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» της Αθήνας.

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ : Η γιατρός και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Περλεπέ-Σηφουνάκη αρνείται τον έλεγχο.


Η αποκάλυψη του ονόματος θα πυροδοτήσει μια σειρά από πολιτικές εξελίξεις τόσο στο νομό όσο και εθνικό επίπεδο αν αποδειχθούν αλήθεια. Καθότι η κα Κατερίνα Περλεπέ δεν ήταν απλός γιατρός αλλά και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ από την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ αποκαλύπτει το όνομα της Γιατρού του Νοσοκομείου Χαλκίδας που "Κρύβει το πτυχίο της"



Μετά από ένα χρόνο ψιθύρων και εικασιών, για το ποιο είναι  πρόσωπο της γυναίκας γιατρού του Νοσοκομείου Χαλκίδας, φαίνεται ότι όλα παίρνουν τέλος με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ του Σαββάτου 22-11-2014.