Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Άρχισαν να απαντούν σε Κουβέλη οι Αρχηγοί των κομμάτων: Τσίπρα «Δεν μας αφορά ο διάλογος για την Κεντροαριστερά»

Απαντητική επιστολή στην πρόσκληση Κουβέλη για διάλογο απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,  ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ενδιαφέρεται για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, αλλά για την συγκρότηση προοδευτικής, ριζοσπαστικής αριστερής και δημοκρατικής συμμαχίας.

«Η βάση του διαλόγου και της πολιτικής συνεννόησης είναι ένα πρόγραμμα αριστερής διεξόδου» γράφει στην μακροσκελή επιστολή ο Αλέξης Τσίπρας.

Άρχισαν να απαντούν σε Κουβέλη οι Αρχηγοί των κομμάτων: Κατσέλη Ξέχνα το ΠΑΣΟΚ και τα λέμε

Θετική στην έναρξη διαλόγου εμφανίζεται η Λούκα Κατσέλη στην επιστολή που έστειλε την Πέμπτη στον Φώτη Κουβέλη, απαντώντας στην πρόσκληση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς. 
Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Κατσέλη στην επιστολή της δεν δέχεται ως συνομιλητή της το ΠΑΣΟΚ επειδή,

ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΠ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2014-2020 ΣΕ ΒΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Άρθρο του Δημήτρη Κατσούλη
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  έθεσε σε διαβούλευση το Σχέδιο του νέου ΠΕΠ 2014-2020 καθώς και το κείμενο της  «Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης για την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας» που υποχρεωτικά συνοδεύει το Σχέδιο του ΠΕΠ προκειμένου να το υπαγάγει στους στόχους της στρατηγικής για την Ευρώπη 2020 για την βιώσιμη «έξυπνη» και καινοτόμα ανάπτυξη. Τα κείμενα παραμένουν στη διαβούλευση έως τις 15 Ιουλίου ενώ δημοσιεύτηκαν μόλις στις 9 Ιουλίου.

Απαξίωση και διάλυση Κ.Υ. Μαντουδίου



Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης, καταθέτει ως αναφορά, το με αρ. 10/30-6-2014 πρακτικό συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας.

Αυλαία Συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου της πρώτης αιρετής περιφερειακής θητείας 2011-2014,



Αυλαία Συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου της πρώτης αιρετής περιφερειακής θητείας 2011-2014, με παρουσίαση από τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά του νέου ΕΣΠΑ Στερεάς Ελλάδας και ενημέρωση για τον Οργανισμό Κωπαϊδας

Με την τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας στις 16 Ιουλίου στη Λαμία, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των συνεδριάσεων της πρώτης αιρετής περιφερειακής περιόδου 2011 – 2014.
Με ανάμεικτα συναισθήματα, ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε όλους, λέγοντας :

Δήλωση Βαγγέλη Αποστόλου με αφορμή την κατάθεση του Σχεδίου Νόμου ''Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση – Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών -Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας» :



Η κατάθεση ενός δασικού νομοσχεδίου στο μέσον της αντιπυρικής περιόδου μπορούσε να είχε ένα μόνο στόχο: την καλύτερη οργάνωση της δασοπροστασίας.

Δυστυχώς  το σημερινό νομοσχέδιο αυτό που υπηρετεί είναι :  Τη λεηλασία και τον αποχαρακτηρισμό των δασών

Μόνο και μόνο οι ρυθμίσεις δυνατοτήτων :
1)αποχαρακτηρισμού δασών και δασικών εκτάσεων που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες, δηλαδή έχουν τεθεί σε καθεστώς απόλυτης προστασίας, και

Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ 3Ε Θεσσαλονίκης



Η πολυεθνική Coca Cola, γνωστή για τις ικανότητές της στο χώρο του marketing και της διαφήμισης, έχει επιδοθεί σε ένα ρεσιτάλ παραπλάνησης και υποκρισίας απέναντι στους Έλληνες καταναλωτές και στον ελληνικό λαό.
Με μια ύπουλη τηλεοπτική διαφήμιση, που σφετερίζεται δημόσιους χώρους  και μνημεία της Θεσσαλονίκης, προσπαθεί να «πείσει»  το καταναλωτικό κοινό  ότι συνεχίζει σαν και πρώτα τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να επισκιάσει τον αγώνα μας για επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης.

Συνεχίζεται η προβολή αντιφασιστικών ταινιών στο Αλιβέρι

Η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στο Αλιβέρι, διοργανώνει προβολές ταινιών με αντιφασιστικό χαρακτήρα, στην ταράτσα των γραφείων της, στο κέντρο της πόλης. Την Πέμπτη 17 Ιουλίου στις 21:45 θα προβληθεί η ταινία «Έλα να δεις» του Έλεμ Κλίμοφ.