Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Tην παραίτηση Παναγόπουλου ζητά ο Φωτόπουλος

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα προσφύγει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος, προκειμένου να αντικρούσει τις εργασιακές και ασφαλιστικές ανατροπές που επιβλήθηκαν με τα μνημόνια, όπως αναφέρθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της, όπου κάποιοι συμμετέχοντες, με πρώτο τον πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκο Φωτόπουλο, καταφέρθηκαν με δριμύτητα εναντίον του Γιάννη Παναγόπουλου, καλώντας τον να αναλάβει την ευθύνες τους για τις αποτυχίες του συνδικαλιστικού κινήματος παραιτούμενος από την ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Πικρόχολα σχόλια για τον υπουργό Ανάπτυξης επειδή τόλμησε να ψηφίσει και στις τέσσερις κάλπες , από συνεργάτες του Βενιζέλου!!

Ο Κωστής Χατζηδάκης στη μυστική ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή, ψήφισε και στις τέσσερις κάλπες. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Όλως τυχαίως τη Δευτέρα θα δεχθεί επίσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης από τον Ευάγγελο Βενιζέλο προκειμένου να δώσει εξηγήσεις

Βρούτσης: Από το 2014 η ενοποίηση όλων των ασφαλιστικών φορέων

Την οικονομική και διοικητική ενοποίηση όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης από το 2014, με ενιαίο τρόπο για τον υπολογισμό εισφορών και συντάξεων, προανήγγειλε σήμερα,  ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Ημερησία,

Όλα τακτοποιημένα; Όλα τελειωμένα;


kotzias1
Toυ Ν. Κοτζιά
Κρυφογελάνε οι δυνάμεις του Μνημονίου, διότι ενώ ένιωσαν την ανάσα του λαϊκού κινήματος στις πλατείες, αντικρίζουν τον ζυγό της δικαιοσύνης και διαβάζουν τις αποκαλύψεις των ανομημάτων τους εξακολουθούν να κυβερνούν. Με επικοινωνιακά παιχνίδια και με μια αίσθηση αιωνιότητας.

Βόμβα Λοβέρδου: Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου είχαν σχέδιο και μας πήγαν με το ζόρι στο ΔΝΤ

Mια ιδιαίτερη αποκάλυψη έκανε ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στη ΝΕΤ. Οπως είπε, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχαν σχέδιο και μας πήγαν με το ζόρι στο ΔΝΤ.

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Βουλή σε φλούο χρώματα

Αλώβητος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε ο Β. Βενιζέλος ενώ την κυβερνητική πρόταση για την παραπομπή Παπακωνσταντίνου στήριξαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης με 102 ψήφους παραπάνω. 
Όμως προς την πρόταση των ΑΝΕΛ –Χρ Αυγής για τον κ. Βενιζέλο διέρρευσαν 68 βουλευτές από όλα τα άλλα κόμματα και τους ανεξάρτητους, για τον κ. Παπανδρέου 44 , για τον κ. Παπαδήμο 27. 

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Καμμένος: Καρφί στο φέρετρο της Ελλάδας

"Καρφί στο φέρετρο της Ελλάδας" χαρακτήρισε στην ομιλία του στην Βουλή το ν/σ που ψηφίζεται σήμερα.
"Παραχωρείται αμετάκλητα και άνευ όρων η εθνική κυριαρχία της χώρας" τόνισε και προσέθεσε πως "με κάθε ευθύνη αυτών που λέω και από το Βήμα της Βουλής των Ελλήνων απευθύνομαι προς τους δανειστές της χώρας και τους λέω πως ό,τι κι αν ψηφιστεί σήμερα, δεν ισχύει, είναι άκυρο".  "Όλα αυτά τα οποία έχουν στα χέρια τους είναι άκυρα, αντισυνταγματικά και για μας δεν υπήρξαν ποτέ" τόνισε. 

Με 166 "ναι" ψηφίστηκε το νέο πολυνομοσχέδιο

Ολοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία  του νομοσχεδίου με τα 7 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του Ιανουαρίου που ήρθε στην Βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος.
Κατά την ψηφοφορία ψήφισαν 290 Βουλευτές. Επι της αρχής 166 Βουλευτές ψήφισαν "ναι", 123 "όχι"  και 1 "παρών". Οι Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ψήφισαν όχι στο άρθρο 35 για τα εργασιακά που περιλαμβάνει τις αποζημιώσεις των απολύσεων. Το άρθρο 35 πέρασε με 151 "ναι".

Για τη σχέση δημοκρατίας και σοσιαλισμού. Του Ζώη Κάσαρη

Μέρος Α΄
Τον Αύγουστο του 1968 η εισβολή των στρατευμάτων του Συμφώνου της Βαρσοβίας στην Τσεχοσλοβακία τερμάτισε βίαια το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που είχε ξεκινήσει  να εφαρμόζει, από το Γενάρη του ίδιου έτους η ηγεσία του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος.

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε!!!
Αύριο Δευτέρα 14-1-2013 περνάει από τη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου  ΦΕΚ 240/12-12-2012  με την οποία :
  • Εκχωρείται οριστικά η Εθνική μας Κυριαρχία,
  • Καταργείται η Ασυλία του Ελληνικού Δημοσίου και
  • Δεσμεύεται με δικαίωμα εκτέλεσης και κατάσχεσης, όλη η δημόσια και ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων.

Σοφία Μούτσου: Τι είδους ενέργεια είναι το χτίσιμο της πόρτας της ΔΟΥ Καρύστου;

Ποιός φέρει την ευθύνη γι' αυτή την άκρως παράνομη ενέργεια;
Δεν διανοούνται άραγε ότι αν ξεσπάσει -ο μη γένοιτο- στο εσωτερικό της ΔΟΥ μια πυρκαγιά θα καταστραφούν όλα τα φορολογικά και οικονομικά στοιχεία της περιοχής;

Ποιος ανέχεται τέτοιες ακραίες, βάρβαρες και παράνομες ενέργειες;
Τι είδους αναρχία είναι αυτή;

Δημ. Κατσούλης : ΟΙ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ



Οι κάτοικοι και οι φορείς της Καρύστου για μία ακόμη φορά κινητοποιούνται δυναμικά προκειμένου να υπερασπίσουν τα συμφέροντα του τόπου τους. Τώρα το διακύβευμα είναι η μη κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Καρύστου.

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Προς έξοδο στην ανεργία 10.000 τραπεζοϋπάλληλοι, με την συγχώνευση Εθνικής - Eurobank

Η εξώθηση των εργαζομένων στην ανεργία αποδεικνύεται το φυσικό επακόλουθο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που προωθούν η τρικομματική κυβέρνηση και η τρόικα για "λιγότερο κράτος", αλλά και δήθεν εξυγίανση της οικονομίας μέσω ουδέτερων "μεταρρυθμίσεων".

"Ραντεβού Βενιζέλου-Διώτη την ημέρα αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ"

Νέα στοιχεία στην υπόθεση αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ έρχονται στο φως της δημοσιότητας και εφόσον επιβεβαιωθούν δημιουργούν νέα δεδομένα.
Αιχμές ότι την ημέρα που έγινε παραποίηση του αρχείου της λίστας Λαγκάρντ, την 8η Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη ανάμεσα στον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στον τότε υπουργό οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και στον Ιωάννη Διώτη, άφησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.