Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

H ποιο σημαντική πολιτική δήλωση που έγινε (σκόπιμα;;) μέσα στις γιορτές

Ίσως είναι από τις ποιο σημαντικές πολιτικές ειδήσεις. Έχει σημασία η χρονική περίοδος που επιλέγει να γίνει ώστε μέσα στο Πάσχα να μετρηθούν οι αντιδράσεις και να λειανθούν ταυτόχρονα. Η δήλωση ίσως είναι το σημαντικότερο βήμα αποστασιοποίησής του από την πενταετή διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και πραγματοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς δια... του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Flash, ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε χαρακτηριστικά πως «όσο εγκληματικό είναι αυτό που κάνει ο Πάγκαλος τώρα, αλλά και οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, δυσφημώντας τη χώρα στο εξωτερικό, άλλο τόσο εγκληματική ήταν και η απογραφή Αλογοσκούφη».

Εγκώμια Επιτάφιου Θρήνου Μεγάλης Παρασκευής

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - Η ΤΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Η Μεγάλη Παρασκευή, είναι ημέρα απόλυτης αργίας και νηστείας. Σχεδόν ολόκληρη η μέρα, αφιερώνεται στην Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και στην Ακολουθία του Επιταφίου. Ο λαός ζει με κατάνυξη το θείο δράμα. Η έντονη του επιθυμία να συμμετάσχει στο πάθος του Κυρίου, διαφαίνεται και από κάποιες απλές, ωστόσο χαρακτηριστικές του πράξεις, τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Θαύμα ή ελληνικό προνόμιο το Αγιο Φως;

Μόλις η πόρτα του Παναγίου Τάφου ανοίγει και εμφανίζεται ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης κρατώντας στα χέρια του τις αναμμένες λαμπάδες με το Αγιο Φως, οι χιλιάδες πιστοί που από νωρίς έχουν συγκεντρωθεί στον Ναό της Αναστάσεως ξεσπούν σε χειροκροτήματα. Οι καμπάνες χτυπούν χαρμόσυνα και οι προσκυνητές από όλο τον κόσμο απλώνουν τα χέρια τους, στα οποία κρατούν τις δεσμίδες με τα 33 κεριά -όσα και τα χρόνια του Χριστού- για να πάρουν την ιερή φλόγα.

EYXEΣ


ΕΥΧΕΣ

Η ΠΡΟΣΔΟΚΩΜΕΝΗ «ΑΝΑΣΤΑΣΗ»
ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΓΟΛΓΟΘΑ ΚΑΙ… ΣΤΑΥΡΩΣΗ.!
ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΡΕΙΑ
(ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ  ΕΘΝΙΚΗ) ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ,
ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΩΔΥΝΗ.!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ  ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ!

ΦΙΛΙΚΑ
Γιώργος Μητροπέτρος
Οικονομολόγος
Χαλκίδα

ΕΥΧΕΣ!!!

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ ΕΛΠΙΔΑΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ
Η ΕΛΠΙΔΑ  ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
ΚΑΙ  ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ 
ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΚΑΣΤΟΥΛΗΣ
τ. Δήμαρχος Αυλώνος Ευβοίας

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ


Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ, ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Η Ρωσία ζητάει από την Τουρκία ενεργοποίηση των Bυζαντινών ναών !


Το θέμα της πνευματικής, βυζαντινής κληρονομιάς και ειδικότερα του μέλλοντος της ορθοδόξου Μονής της Παναγίας Σουμελά, στον ιστορικό Πόντο, τέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, από τον Ιβάν Σαββίδη, μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας, βουλευτή της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 
Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαββίδης, ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, για τη δυνατότητα διεξαγωγής θείας λειτουργίας στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά, στην Τραπεζούντα, που τελέστηκε για πρώτη φορά το Δεκαπενταύγουστο του 2010, ύστερα από ογδόντα οκτώ χρόνια.

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Νέα εποχή στο ΠΑΣΟΚ

Η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ δεν θυμίζει σε τίποτα τη σιγή ασυρμάτου που είχε επικρατήσει τα τελευταία χρόνια. Οι συνέπειες στην οικονομία και την κοινωνία από τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και οι πολιτικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των δανειστών,αλλάζουν τις υπάρχουσες ισορροπίες, απελευθερώνουν δυνάμεις και ανοίγουν τα, ερμητικά κλειστά μέχρι τώρα, στόματα αρκετών στελεχών.
 
Κάτι κινείται. Δεν είναι όλοι φυσικά στην ίδια ρότα, ούτε οι κινήσεις αποκτούν αυτή την περίοδο μαζικά χαρακτηριστικά. Αλλά κάτι κινείται και κάτι αλλάζει ριζικά στο ΠΑΣΟΚ.

"Το κράτος φεύγει, οι ιδιώτες έρχονται"

Η ιδιωτικοποίηση του κράτους δεν είναι καινοφανής άποψη που ανακαλύπτεται στην μνημονιακή Ελλάδα της κυβέρνησης Παπανδρέου. Είναι συστατικό της νεοφιλευθερης πολιτικής. 
Έχει εφαρμοστεί σε όλες τις χώρες που έχει περάσει το ΔΝΤ, εφαρμόζεται και στις ΗΠΑ. Αποτέλεσμα είναι ιδιωτικές εταιρίες να επιβαρύνουν το κράτος με το κόστος  υπηρεσιών που μέχρι σήμερα προσέφεραν δημόσιες υπηρεσίες. Οι εταιρίες ανακαλύπτουν νέο πεδίο δραστηριοποίησης και αύξησης των κερδών τους, ενώ παράλληλα οι προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες είναι χειρότερες.
Σας παραθέτουμε το παρακάτω άρθρο για να είστε ενήμεροι για το τι παίζει και ποιοι έχουν αναλάβει να «λιμάρουν» το έδαφος. Άλλοτε κατηγορώντας τους δημοσίους υπαλλήλους και άλλοτε στρέφοντας εναντίον τους, τους ιδιωτικούς υπαλλήλους ,οι οποίοι όντας ζώντας μεσα στην ανασφάλεια πέφτουν στην παγίδα, και η «δουλεια» γίνεται καλύτερα!!!!  

Με την ευχέρεια θέλουμε να θυμίσουμε, ότι οι δημοσιογράφοι που γράφουν πόσο κακό είναι το δημόσιο, οι ίδιοι μόλις βρουν καμία «σπάλα» τρέχουν να την γλύψουν, μπας και πάνε στην ΕΡΤ να κάνουν την άπρακτη τους.

Το παρακάτω άρθρο δεν έχει να κάνει με το σχόλιο μας. Με αφορμή το άρθρο αυτό κάνουμε τις παραπάνω διατυπώσεις μας, γνωρίζοντας τη χρήση των ΜΜΕ από την νεοφιλεύθερη πολιτική και την "βοήθεια"  που της παρέχουν ορισμένα ΜΜΕ.

Παραθέτουμε το άρθρο του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ από την Ελευθεροτυπία

"Ο Κ. Σημίτης και η αλήθεια για την Goldman"

Δημοσιεύθηκε στο banksnews.gr
"Τι ήταν τελικά το swap χρέους του 2001, που συνομολόγησε η κυβέρνηση με την Goldman Sachs; Ήταν μια κολοσσιαία οικονομική απάτη εθνικής κλίμακας, για την απόκρυψη χρέους, που επέτρεψε στην Ελλάδα να μετάσχει στη νομισματική ένωση με πλαστά στοιχεία; Ή μια εντελώς αθώα και συνηθισμένη συναλλαγή;
Ο δημοσιογράφος της Monde, Μαρκ Ρος, προκάλεσε θυελλώδεις συζητήσεις με το βιβλίο του για την Goldman Sachs, στο οποίο περιλαμβάνει αρκετές αναφορές στο διαβόητο πλέον swap και προσπαθεί να υποστηρίξει την πρώτη εκδοχή. Ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, υπερασπίζοντας την υστεροφημία του, υποστήριξε χθες, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στο «Βήμα», τη δεύτερη εκδοχή. Ποιος έχει δίκιο;

Διεθνής ανακούφιση...



-Fortunately intervened VOUGIAS
-Yes indeed..

(Ελληνικά)
-Ευτυχώς παρενέβη ο Βούγιας...
-Ναι πράγματι ..  
(eviapost) 

Τι απαντά το Μαξίμου στον Mπένη

Την προηγούμενη Παρασκευή, στο υπουργικό συμβούλιο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έλυσε τη σιωπή του. Και τοποθετήθηκε για την οικονομική κατάσταση που βιώνουν όλοι οι Έλληνες παρουσιάζοντας μια πολιτική πλατφόρμα. Και όλοι είπαν τότε πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκοψε τον ομφάλιο λώρο με την κυβέρνηση, ακολουθώντας ένα άλλον δρόμο. 

«Κατηγορώ» βουλευτών ΠΑΣΟΚ για τα καύσιμα

Αυστηρή κριτική με κατηγορίες για «διαφθορά, ανοχή και ανικανότητα του ελληνικού φορολογικού και τελωνειακού μηχανισμού του κράτους», καταγγέλλουν με ερώτησή τους είκοσι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Απευθύνοντας την ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών υπογραμμίζουν ότι «στη χώρα της παραοικονομίας, το λαθρεμπόριο καυσίμων κατέχει εξέχουσα θέση», ενώ προσθέτουν ότι οι διαστάσεις του λαθρεμπορίου καυσίμων εγγίζουν το 1 δισ. ευρώ ετησίως στη χώρα με τα ακριβότερα καύσιμα στην Ευρώπη.

Ενδιαφέρον Deutsche Telekom για αύξηση ποσοστού στον ΟΤΕ

Την αύξηση του ποσοστού της στον ΟΤΕ επιθυμεί η Deutsche Telekom, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Reuters, που επικαλείται δηλώσεις στελέχους του υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδας.
«Η Deutsche Telekom ενδιαφέρεται να αυξήσει το ποσοστό της στον ΟΤΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά το στέλεχος. Εφόσον προχωρήσουν οι συζητήσεις και πραγματοποιηθεί η κίνηση, θα έχει ως αποτέλεσμα το ποσοστό της DT να ξεπεράσει το 30%.

ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΙΣΧΟΥΣ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ : ΠΕΤΑΞΑΝ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΤΟΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ... ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ!

Φαίνεται ότι μόνο οι βουλευτίνες της “νέας διακυβέρνησης” είναι μάνες… οι υπόλοιπες είναι σκύλες. Θαρρεί κανείς ότι επιστρέφουμε στον μεσαίωνα, σε μία άθλια φεουδαρχία όπου εκτός από την απαγόρευση κυκλοφορίας για τις γυναίκες, έχουμε και τα παιδιά ενός κατώτερου θεού…

Ο Βενιζέλος έχασε το "τρένο" της αντιπροεδριας

Η στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου να διαφοροποιηθεί σε μια κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπως θεωρείται από το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου η συνεδρίαση της Παρασκευής, προκάλεσε αρχικά έκπληξη και σε δεύτερο χρόνο εκνευρισμό στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου.
Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή, ο υπουργός Άμυνας όχι μόνο μίλησε κρατώντας αποστάσεις, αλλά στη συνέχεια ενημέρωσε με non paper τους δημοσιογράφους για τις θέσεις του, θέλοντας να καταστήσει σε όλους γνωστό ότι δεν συναινεί άκριτα.

Nίκος Κοτζιάς: "Ιρλανδία και Ελλάδα- Η κολοβή αλεπού της μη διαπραγμάτευσης"

Σε πολλαπλά κείμενα έχω αποδείξει ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε το Μνημόνιο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Τράπεζα, καθώς και με το ΔΝΤ. Πρόκειται για μια αλήθεια που έχει υιοθετηθεί σήμερα από πολλές πλευρές. Εξάλλου, οι ίδιοι οι κυβερνητικοί παράγοντες είχαν φροντίσει να καταστήσουν γνωστό πριν από κάθε διαπραγμάτευση ότι δεν επιθυμούν να... διαπραγματευτούν, διότι πίστευαν ότι, ως αιτούντες, δεν το δικαιούνταν.

Βόµβες ...


Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ δεν αλλάζουν. Όσο µάλιστα μεγαλώνουν τόσο τονίζονται οι ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα τους. Ο Κώστας Σηµίτης δεν αποτελεί εξαίρεση.

ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟς, ο Σηµίτης απαξιώθηκε από ορισµένους ως «λογιστής». Ηταν αποτέλεσµα πολιτικής μυωπίας.
Η ειρωνεία είναι ότι ... η είσοδος της Ελλάδας στην ΟΝΕ αµφισβητήθηκε εκ των υστέρων για την ακρίβεια των λογιστικών στοιχείων. ∆υστυχώς – για τον Σηµίτη και για όλους µας – η κοινή αντίληψη εκτός συνόρων είναι ότι η Ελλάδα µπήκε στην ευρωζώνη «πειράζοντας» τα νούµερα.

Έγινε“αναδιάρθρωση” σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακά – Σε 12 μήνες γυρίσαμε δεκαετίες πίσω

- 11-14% οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις
- Η ανεργία σε επίπεδα 1990
- Το Χρηματιστήριο σε επίπεδα 1997

Με το επόμενο βήμα της Κυβέρνησης να είναι η επιβολή επιχειρησιακών συντάξεων στον εργασιακό τομέα ο Ελλάδα γυρνάει στη δεκαετία του '50. Ό,τι πέτυχαν με αίμα οι εργαζόμενοι τίθεται σε αμφισβήτηση.

Kαταδίκη σε 17μηνη φυλάκιση του πρώην Αρχηγού Π.Σ, αντιστράτηγου Ανδρέα Κόη

Καταδικάσθηκε , ύστερα από την υπ΄αριθ.: Α.Β. Μ: Δ07/1645/Ε.Γ:14-07/200 μήνυση του παρακάτω εγκαλούντος σε βάρος των παρακάτω μηνυομένων, σήμερα, 18 Απριλίου 2011, από το Ι΄ Τριμελές Πλημ/κείο Αθηνών, σε 17 μηνη φυλάκιση, χωρίς αναστολή,

για παράβαση καθήκοντος (άρθρο 259 Π.Κ) και αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης (άρθρο 254 Π.Κ), ο επίτιμος Αρχηγός Π.Σ, Αντιστράτηγος ε.α, Ανδρέας Κόης. Συγκεκριμένα ο εν λόγω, ως μέλος του Πρωτοβαθμίου Ανωτάτου Συμβουλίου

Σύσκεψη στη Λαμία για το μέλλον του πανεπιστημίου Στερεάς

Σύσκεψη για το Πανεπιστήμιο, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 18 Απριλίου το μεσημέρι στο γραφείο του Δημάρχου Λαμιέων Γιώργου Κοτρωνιά, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κου Κλέαρχου Περγαντά,

Πρόσκληση Στ.Καπελέρη για «καλάθι προϊόντων της Περιφέρειας Στ.Ελλάδας».

                                     Ποιοτικά αγροτικά προϊόντα 
                                     Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
              Stereαgro
                                  Ο ''Ομφαλός'' της Γης The center of the earth
Πρόσκληση Στ.Καπελέρη για «καλάθι προϊόντων της Περιφέρειας Στ.Ελλάδας»
Ανοιχτή πρόσκληση του Σταμάτη Καπελέρη, Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας - Αρμόδιος για Αγροτική Ανάπτυξη, για διαβούλευση και υποβολή προτάσεων για «καλάθι προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», το καλάθι με τα δικά μας προϊόντα.

Η πρόταση - πρόσκληση έχει ως εξής:

Kαλημέρα !!!


Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Θερμό επεισόδιο του "Τσάρου" με δημοσιογράφο στην Ουάσιγκτον

«Θερμό» επεισόδιο με τον ανταποκριτή της Ελευθεροτυπίας στις ΗΠΑ Θανάση Τσίτσα είχε το μεσημέρι της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Ο τελευταίος εμφανιζόταν το προηγούμενο 24ωρο συνεχώς εκνευρισμένος από τις διαρροές και τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου σχετικά με την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους. Μάλιστα μετά την συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν έδειχνε φοβερά αγχωμένος.

Ξεκίνησαν από σήμερα Μεγάλη Δευτέρα οι αιτήσεις για την επιδότηση ενοικίου του ΟΕΚ

Αρχίσαν από σήμερα Μεγάλη Δευτέρα, 18 Απριλίου, οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου του ΟΕΚ. Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά αποκλειστικά στα ΚΕΠ. 
Στα δικαιολογητικά, εκτός από θεωρηµένο από την αρµόδια ΔΟΥ συμβόλαιο μίσθωσης, θα ζητούνται και τα πλήρη στοιχεία του ιδιοκτήτη ή νοµέα, αλλά και της κατοικίας που µισθώνεται όπως αριθµός λογαριασµού ΔΕΗ, όροφος κ.λπ.

Ξεκινά σήμερα το πασχαλινό ωράριο καταστημάτων


Ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας, με επιστολή του, ενημερώνει τους καταναλωτές πως από σήμερα είναι σε ισχύ το Εορταστικό Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Χαλκίδας το οποίο διαμορφώνεται ως εξής:

ΔΙΔΑΓΜΑ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!!!

Κάννες 27/6/1995...Κύκνειο άσμα του Ανδρέα Παπανδρέου για την Ευρώπη του μέλλοντος .... Το μοναχικό λιοντάρι της Ευρώπης (έγραφε τότε ο Διεθνής τύπος) παραμένει ο τελευταίος Οραματιστής μετά την απουσία του Φρανσουά Μιτεράν....
Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΚΑΝΝΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΩΣ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΟΥ.........
..

Λέξεις και ονόματα του Πάσχα

Πάσχα
Η λέξη Πάσχα προέρχεται από την αραμαϊκή pascha < εβραϊκή pesah που σημαίνει “πέρασμα, διάβαση”.
Η λέξη περιέγραφε “τη δεκάτη πληγή κατά των Αιγυπτίων, όπου, σύμφωνα με τη βιβλική παράδοση ο άγγελος προσπερνούσε τις πόρτες των Ιουδαίων, που ήταν βαμμένες με αίμα αρνιού και δε σκότωνε τα πρωτότοκα παιδιά τους, (πβ, εξοδ 12, 23)”

Η ποινή της σταύρωσης ως μέσο βασανισμού (ιστορικές αναφορές)

Το δράμα του Γολγοθά, η σταύρωση του Ιησού Χριστού, ήταν μεν μια από τις πολλές σταυρώσεις της εποχής Του, ήταν όμως αυτή που είχε μοναδική σημασία για την ανθρώπινη Ιστορία σε νόημα και συνέπειες. Η εκούσια θυσία Του στο σταυρό πρόσφερε τη σωτηρία στον αμαρτωλό άνθρωπο και άνοιξε το δρόμο προς τον Πατέρα.
Αν και έχουν περάσει από το γεγονός της θυσίας Του τόσοι αιώνες, δεν έχει ακόμα εξαντληθεί το ενδιαφέρον των Χριστιανών για την εξακρίβωση των λεπτομερειών της σταύρωσης του Χριστού.

Σε νέα βάση η διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων Εύβοιας

Άρθρο του Δημήτρη Κατσούλη, τ. Δημάρχου Αυλώνος Ευβοίας σχετικά με τα νέα δεδομένα στη διαχείρηση των στερεών αποβλήτων στο νομό μας. Ο Δημήτρης Κατσούλης επισημαίνει πως 30 Ιουνίου 2011 οι χωματερές που λειτουργούν ακόμα στη Νότια Εύβοια θα κλείσουν υποχρεωτικά και καθίσταται μονόδρομος ο σχεδιασμός σε πρώτη φάση ενός ενιαίου διαχειριστικού σχεδίου για την Κεντρική και Νότια Εύβοια.
 
Η διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Εύβοια μπαίνει αναπόφευκτα πλέον σε φάση οριστικού σχεδιασμού και εφαρμογής λύσεων με μεσοπρόθεσμη προοπτική.

Το ‘’στολίδι - γήπεδο’’ της οργής


Βαγγέλης Μπελιάς, γράφει για όσα αντιμετωπίζει το γήπεδο της Κύμης
Το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Κύμη παρακολουθούμε εμβρόντητοι την ‘’ένοχη’’ σιωπή του κ. Θωμά στα μεγάλα προβλήματα που εν πολλοίς ο ίδιος δημιούργησε στη κατασκευή του γηπέδου της πόλης.

Κομισιόν: Ζητά πίσω 260 εκατ. ευρώ από τα αγροτικά κονδύλια της Ελλάδας

Την ανάκτηση 259,61 εκατ. ευρώ από τα κοινοτικά κονδύλια που δόθηκαν στην Ελλάδα για αγροτικές δαπάνες κατά την περίοδο 2004 – 2009, ζητάει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξαιτίας παρατυπιών που διαπιστώθηκαν.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο της τακτικής διαδικασίας εκκαθάρισης των λογαριασμών του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Εγγυήσεων και προβλέπει την ανάκτηση συνολικά 530 εκατ. ευρώ από 10 κράτη – μέλη. Δηλαδή, το ποσό που αναλογεί στην Ελλάδα πλησιάζει το μισό των συνολικών ανακτήσεων που αποφάσισε σήμερα η Κομισιόν.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ : ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΕΡ ΑΝΤΩΝΗ

Aρης Ραβανός
(από το Βήμα της Κυριακής)
Με ψηλά την αντιμνημονιακή σημαία- όπως και ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς, με τον οποίο είναι φίλοι από παιδιά- και λάβρος κατά της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ εμφανίζεται πολύ έντονα το τελευταίο διάστημα ο καθηγητής κ. Ν. Κοτζιάς, άλλοτε... στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κ. Γ.Παπανδρέου. Αυτό έπραξε και προ ημερών σε ημερίδα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου νομικοί και πανεπιστημιακοί, όπως οι κκ. Γ. Κασιμάτης, Κ.Μπέης κ.ά., στηλίτευσαν με σφοδρότητα το μνημόνιο, ενώ υπήρξε και χαιρετισμός του Μίκη Θεοδωράκη ότι ουδέποτε υπέστησαν τόσο σοβαρό πλήγμα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και των πολιτών.

Στην τελική ευθεία η εξόρυξη φυσικού αερίου από την ΑΟΖ της Κύπρου

Η αμερικανική εταιρεία Noble Energy δεσμεύτηκε να μεταφέρει στην Κύπρο φυσικό αέριο από το οικόπεδο 12, το οποίο βρίσκεται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, όπως μετέδωσε την Κυριακή το τηλεοπτικό δίκτυο ΡΙΚ.

Με βάση τους σχεδιασμούς της αμερικανικής εταιρείας, οι διαπραγματεύσεις με την κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να αρχίσουν εντός του 2011 και παράλληλα θα γίνουν οι πρώτες δύο γεωτρήσεις.

Βόμβα Τσοχατζόπουλου για Σημίτη-Γιάννο: Δεν ήμουν μόνος στα ...υποβρύχια

“Είναι φανερό ότι η υπόθεση “μπάζει νερά”, υπό την έννοια ότι υπάρχει ένα σκάνδαλο μίζας που εξελίχθηκε

μέσα από διάφορες πτυχές εκτέλεσης του προγράμματος”. Τάδε έφη Άκης Τσοχατζόπουλος,πρώην ΥΕΘΑ για την υπόθεση των υποβρυχίων!
Τη θέση αυτή εξέφρασε μιλώντας στο ΒΗΜΑ, διευκρινίζοντας ότι σ΄ ότι τον αφορά είναι υπερήφανος γιατί

Ιπτάμενος και… άνετος με 150.000 ευρώ

Το προεδρικό Gulfstream, το οποίο χρησιμοποίησε για να μεταβεί στις ΗΠΑ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δεν είναι ένα οικονομικό μέσο μεταφοράς. Το ωριαίο πτητικό κόστος αυτού του τύπου αεροσκάφους, βάσει των επίσημων στοιχείων του Πενταγώνου ανέρχεται στα 6.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η δαπάνη της πτήσης θα ξεπεράσει τις 150.000 ευρώ.

Στο ποσό δεν συμπεριλαμβάνονται τα τέλη προσγείωσης και στάθμευσης, αλλά ούτε και τα οδοιπορικά όπως επίσης και τα έξοδα διανυκτερεύσεων των μελών του πληρώματος.

Ποιος υφυπουργός εγκατέλειψε τα έδρανα και εκτρέφει σαλιγκάρια;

"Είχα άγιο που δεν εξελέγην βουλευτής και εγκατέλειψα την πολιτική". Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της ΝΔ, Θ. Κασσίμης βρήκε την ησυχία του καλλιεργώντας σαλιγκάρια σε μία έκταση 8,5 στρεμμάτων στην ορεινή Αρκαδία.

"Δεν μπορούσα να επιστρέψω στη δημοσιογραφία όταν δεν εξελέγην βουλευτής. Η υπογραφή μου δεν θα είχε πια την ίδια αντικειμενικότητα" λέει προσθέτοντας ότι με το εφάπαξ από την Ένωση

Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια. Τους νίκησε ο καρκίνος.

Μάνος Λοίζος, Νίκος Ξυλούρης, Νικόλας Άσιμος, Παύλος Σιδηρόπουλος, Μανώλης Ρασούλης, Νίκος Παπάζογλου. Και η. λίστα των αξίων που τους παίρνει ο Θεός για να στήνουν γλέντια στον ουρανό με μπαγλαμάδες και νταούλια μεγαλώνει…

Σε μας απομένει η λίστα των αχρείων που επίσης μεγαλώνει: Ρέμος, Κιάμος, Οικονομόπουλος, ΟΝΙ(Δ)ΡΑΜΑ, Κόκκινα Χαλιά, Μέλισσες, Κοκκίνου, Βίσση κλπ.

nikos papazoglou-Oi Magkes Den Yparxoun Pia

Ερωτήματα για τις αποκρατικοποιήσεις



Σοβαρά ερωτήματα θέτει το άρθρο "παραδείγματα προς αποφυγή στο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων" που δημοσιεύεται στην "Κυριακάτική Ελευθεροτυπία".

"Στις 26 Φεβρουαρίου 2010 η Διυπουργική Επιτροπή αποφάσισε να αναθέσει στην εταιρεία CC&C Advisors LTD με έδρα το Λονδίνο το έργο της παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σχετικά με τον σχεδιασμό, την παρακολούθηση, τον συντονισμό και την υλοποίηση του προγράμματος αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων της ελληνικής κυβέρνησης.

Kαλημέρα !!!