Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Εγκρίθηκαν κονδύλια ύψους €794 εκατ. - Ποια έργα ξεκινούν άμεσα

Εκριθηκαν από το Ταμείο «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility – CEF) η κατασκευή δημόσιων έργων - συνολικού προϋπολογισμού 794,4 εκατ. ευρώ -, διασφαλίζοντας για την Ελλάδα κοινοτικούς πόρους ύψους 538,1 εκατ. ευρώ, επιπλέον των προβλεπόμενων πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Αποκλεισμός των LIDL στον Βόλο… η κοινωνία εγείρεται

Με τα αγροτικά οχήματα και τα ζώα τους παρατάχθηκαν προχθές το πρωί έξω από το υποκατάστημα του σούπερ μάρκετ LIDL, στην οδό Λαρίσης, κτηνοτρόφοι της περιοχής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΕΒΟΛ μετά την απομάκρυνση και απαξίωση των τοπικών προϊόντων από τη γερμανική αλυσίδα.

Δύο συλλήψεις για την πυρκαγιά στην Μακρυκάπα.


Συνελήφθησαν την Παρασκευή στο πλαίσιο αυτοφώρου δύο άνδρες, 71 και 29 ετών, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε δασική έκταση, στην περιοχή Ατταλη του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.).

Επιστολή Φώφης Γεννηματά Προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

.... για απομάκρυνση Κωνσταντοπούλου από την Προεδρία  της Βουλής
Αθήνα, 24 Ιουλίου 2015
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, Aγαπητέ Πρόεδρε,
Το τελευταίο διάστημα μας έχει δοθεί επιτέλους η ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για τη δύσκολη συγκυρία στην οποία έχει βρεθεί η χώρα. Έχουμε συζητήσει και σας έχουμε καταστήσει σαφείς τις θέσεις μας.

Εφαρμογή των συμπληρωματικών μέτρων στήριξης παραγωγών οπωροκηπευτικών



Προκειμένου να εφαρμοστεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο κανονισμός 1031/14, που αναφέρεται σε συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης για τους παραγωγούς οπωροκηπευτικών, μετά από σύσκεψη με υπηρεσιακούς και παραγωγικούς φορείς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου, δήλωσε τα εξής:

Σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Π. Σγουριδη με πρόεδρο του ΕΛΓΑ, διευθυντές του ΟΠΕΚΕΠΕ και εκπρόσωπο της ένωσης ελληνικών τραπεζών.



Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Σγουρίδη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015 σύσκεψη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Στουπή, Διευθυντές του ΟΠΕΚΕΠΕ και την κα Μπουφούνου, εκπρόσωπο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ μέλους του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ και Βουλευτή Ευβοίας για τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ



Οι εργαζόμενοι της Εύβοιας και γενικότερα της Στερεάς Ελλάδας στενάζουν από τα χίλια μύρια προβλήματα που προκαλεί όλα τα χρόνια η επίθεση του κεφαλαίου, η στρατηγική της Ε.Ε., η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της Ν.Δ –ΠΑΣΟΚ που συνεχίζει  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η διαρκής επίθεση κατά της εργατικής τάξης, κατά των λαϊκών στρωμάτων, η κατάργηση εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μεγάλων, μονοπωλιακών οικονομικών ομίλων .

Κομμουνιστική τάση του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας είναι μνημονιακός αποστάτης. Να φύγει…

Ανακοίνωση οργής εξέδωσε η Κομμουνιστική τάση του ΣΥΡΙΖΑ. Βάλλεται κατά της κυβέρνησης και καλεί τις αριστερές δυνάμεις να ενωθούν και να αλλάξουν ριζικά την πολιτική και την ηγεσία του κόμματος, μέσω της σύγκλησης Έκτακτου Συνεδρίου.
Χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα «μνημονιακό αποστάτη», ο οποίος «εγκατέλειψε αυτή τη φορά το προσωπείο του θύματος ενός πραξικοπήματος και έδειξε ολοφάνερα ότι στο εξελισσόμενο μνημονιακό πραξικόπημα ήταν και είναι πρόθυμος συναυτουργό».

Το σχέδιο Τσίπρα για τον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ – Με ανοιχτές συγκεντρώσεις απαντά ο Λαφαζάνης

Εντείνεται η εσωκομματική πάλη στο ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα να επιχειρεί να περιορίσει τα εσωκομματικά μέτωπα, με στόχο να κερδίσει χρόνο και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να κλιμακώνει την «αντίσταση» στην κυβερνητική πολιτική, ζητώντας επιτακτικά «να συγκληθούν τα όργανα του κόμματος» και οργανώνοντας την πρώτη δημόσια συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Αριστερής Πλατφόρμας.

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Πύρινο μέτωπο στην Μακρυκάπα

Εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους το απόγευμα της Πέμπτης το χωριό Μακρυκάπα στο Δήμο Διρφύων της Εύβοιας, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, που είναι σε εξέλιξη και η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι.

Ποιο είναι το καλύτερο ελληνικό Πανεπιστήμιο

 Στα 1.000 καλύτερα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα παγκοσμίως βρίσκονται επτά ελληνικά Πανεπιστήμια, σύμφωνα με τον κατάλογο που δημοσίευσε το Center for World University Rankings (CWUR).
Η φετινή κατάταξη μεταφράζεται σε άνοδο 30 θέσεων σε σχέση με την περυσινή.

Έκτακτα μέτρα στήριξης παραγωγών οπωροκηπευτικών λόγω των Ρωσικών απαγορεύσεων



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντιλαμβανόμενη τη σοβαρή απειλή διαταραχής της αγοράς των οπωροκηπευτικών από τη συνέχιση των Ρωσικών απαγορεύσεων στις εισαγωγές ευρωπαϊκών γεωργικών προϊόντων προχώρησε στην επέκταση των συμπληρωματικών προσωρινών έκτακτων μέτρων στήριξης για τους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών έως 30 Ιουνίου 2016.

14 από 16.473 Συζητήθηκε στη Βουλή η ερώτηση του ΚΚΕ για τους Παιδικούς Σταθμούς. Τουλάχιστον 40.000 παιδιά αφήνουν "εκτός"!

Κατά 4 εκατομμύρια μειώνει η κυβέρνηση τα φετινά κονδύλια, που προορίζονται για τους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, με αποτέλεσμα να αφήνει 40.000 παιδιά «εκτός» και να θυσιάζει την ανάγκη τους για προσχολική αγωγή στο βωμό των δημοσιονομικών δεικτών που θέτει η ΕΕ για την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Το Ποτάμι της Εύβοιας διοργανώνει εκδήλωση

Το Ποτάμι της Εύβοιας διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με το Σπύρο Καχριμάνη (αγρότη - συνεταιριστή), την Παρασκευή 24 Ιουλίου, στις 8 το απόγευμα, στο Τοπικό διαμέρισμα Λούτσας, στο καφενείο "Η καλύτερη γωνιά της Δίρφυς".

Γ. ΜΗΤΡΟΠΕΤΡΟΣ Σχολιάζει!!



ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ…!
ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ:

Μουσείο Χαλκίδας, Θεματική Ξενάγηση Ιουλίου



 ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

                                    Θεματική ξενάγηση:
                                   Από πάνω σαν τηγάνι, από κάτω σαν καπάκι, από πίσω σαν ψαλίδι… Τι είναι;


Τα τηγανόσχημα σκεύη αποτελούν για πάνω από έναν αιώνα τα πιο μυστηριώδη σκεύη της 3ης χιλιετίας π.Χ. Έχουν εντοπιστεί στις Κυκλάδες, την Εύβοια και σε άλλες περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας, χωρίς όμως να είναι σαφής η χρήση τους. Οι μελετητές έχουν διατυπώσει δεκάδες θεωρίες, που ενίοτε αγγίζουν τα όρια του παράλογου: από καθρέπτες και καπάκια μέχρι όργανα πλοήγησης και ημερολόγια για την κίνηση των πλανητών!