Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Εγκρίθηκαν κονδύλια ύψους €794 εκατ. - Ποια έργα ξεκινούν άμεσα

Εκριθηκαν από το Ταμείο «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility – CEF) η κατασκευή δημόσιων έργων - συνολικού προϋπολογισμού 794,4 εκατ. ευρώ -, διασφαλίζοντας για την Ελλάδα κοινοτικούς πόρους ύψους 538,1 εκατ. ευρώ, επιπλέον των προβλεπόμενων πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020.


Το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού είχε καταθέσει τις αντίστοιχες εκθέσεις από τον περασμένο Μάρτιο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, οι σχετικές αποφάσεις θα υπογραφούν εντός του Σεπτεμβρίου, οπότε και θα εκταμιευθούν οι σχετικές προκαταβολές.
Με τη χρηματοδότηση μέσω του CEF θα υλοποιηθούν διάφορα έργα, όπως είναι τα δύο σιδηροδρομικά έργα που αφορούν στο τμήμα «Τιθορέα – Λιανοκλάδι – Δομοκός» και το τμήμα του άξονα Αθήνα – Πάτρα «Ροδοδάφνη – Ψαθόπυργος».
Επίσης θα ολοκληρωθούν μελέτες για έργα που έχουν προγραμματισθεί να υλοποιηθούν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, ενισχύοντας τη συνέργεια μεταξύ των διατιθέμενων κοινοτικών πόρων. Μεταξύ άλλων δίνεται η ευκαιρία για την ανάπτυξη της Σιδηροδρομικής «Εγνατίας», η οποία θα δημιουργήσει νέες προοπτικές στις εμπορευματικές μεταφορές, συνδέοντας την Ευρώπη (μέσω του Λιμένα Ηγουμενίτσας) με την Ανατολή.
Τέλος χρηματοδοτούνται έργα τα οποία αφορούν σε συστήματα Αεροναυτιλίας (SESAR), Ευφυή Συστήματα Μεταφορών (ITS) και ανάπτυξη Θαλασσίων Αρτηριών (MoS) με τη χρήση LNG, όπου φορείς της χώρας συμμετέχουν σε κοινοπραξίες με πολλά άλλα κράτη-μέλη.

1 σχόλιο:

  1. Ακούσαμε και ένα όμορφο νέο ότι ξεκινούν έργα άντε καλή αρχή να έχουμε και πιστεύω ότι έρχονται τα καλύτερα και να μην ξεχάσουν την Εύβοια το αγαπημένο μας νησί

    ΑπάντησηΔιαγραφή