Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

Μπουραντάς Πάει Χωριό !!!Μπορεί  ο Θανάσης Μπουραντάς να δηλώνει ότι για αυτόν η πολιτική του καριέρα τελείωσε για την Περιφέρεια και ότι έγινε-έγινε, αλλά επιλέγει να ανοίξει νέα πανιά σε νέα μέρη. Αυτή την φορά επιλέγει τον τόπο καταγωγής του.

Λούκα Κατσέλη: Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών είναι ένα ακόμη βήμα στο φαύλο κύκλο της φτώχειας και της ύφεσηςΗ άρση των πλειστηριασμών εν μέσω βαθειάς  υφεσης και αδυναμίας  χιλιάδων δανειοληπτών  να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους, αποτελεί ένα απάνθρωπο μέτρο που θα διευρύνει τη φτώχεια και την κοινωνική εξαθλίωση  προς όφελος αποκλειστικά και μόνο κάποιων  εταιρειών ειδικού σκοπού που σε συνεργασία με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα κερδοσκοπήσουν στην πλάτη των πιο ευάλωτων ομάδων.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ :ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΕΛΟΣΑπό το Γραφείο Τύπου της «Κοινωνικής Συμφωνίας» εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου σχετικά με το θέμα της άρσης των πλειστηριασμών:Τις  τελευταίες ημέρες με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο των ακινήτων και του «πολυνομοσχεδίου» για τους πλειστηριασμούς βιώνουμε πρωτόγνωρα πράγματα.

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ και σε τρίτη δημοσκόπηση, στην τρίτη θέση το ΚΚΕ

Μετά το 5% της Palmos Analysis και το 2,5% Pulce και νέα δημοσκόπηση (της Rass για τον Τύπο της Κυριακής) δείχνει προβάδισμα 0,4% του ΣΥΡΙΖΑ  έναντι της ΝΔ.
Συγκεκριμένα, 

Σβήστε τα τζάκια., σύσταση ΥΠΕΚΑ & Υπ. Υγείας: Σβήστε τα τζάκια. Κίνδυνος αιθαλομίχλης

Σύσταση προς τους πολίτες «να περιορίσουν κατά το δυνατό την άσκοπη χρήση τζακιών»,προκειμένου να συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων ,απηύθυναν απόψε με κοινή ανακοίνωση τα υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

ΕΦΕΤ: Οι εταιρείες που πουλούσαν κρέας αλόγου (λίστα)Τη λίστα με τις εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν βαριά πρόστιμα για το διατροφικό σκάνδαλο που τους προηγούμενους μήνες συγκλόνισε και τη χώρα μας, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΦΕΤ.
Πρόκειται για εταιρείες σε προϊόντα των οποίων ανιχνεύτηκε DNA αλόγου, ενώ σε μία περίπτωση βρέθηκε και κρέας από μουλάρι. Τα συνολικά πρόστιμα στις 23 εταιρίες ανήλθαν σε 228.000 ευρώ.
Διαβάστε αναλυτικά τις εταιρείες και τα πρόστιμα:

Το φτηνό ρεύμα απαιτεί σχέδιοΠοιες αλλαγές πρέπει να γίνουν στον ενεργειακό σχεδιασμό της ΔΕΗ
Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ βουλευτή Ευβοίας ΣΥΡΙΖΑ
Η ανάγκη επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσες οικογένειες κινδυνεύουν να παγώσουν ανέδειξε όχι μόνο το πρόβλημα αλλά και τη σκόπιμη αποστασιοποίηση της κυβέρνησης από το προφανές: Οι πολίτες που δεν πληρώνουν το λογαριασμό ρεύματος αυτή την εποχή δεν είναι οι μπαταξήδες, αλλά αυτοί που αδυνατούν να πληρώσουν. Η επανασύνδεση του ρεύματος σε όλους ήταν η άμεση απάντηση στο πρόβλημα, τα υπόλοιπα έπονται.
Ταυτόχρονα φάνηκε και η έλλειψη εκείνου του σχεδιασμού στη ΔΕΗ που θα της δίνει τη δυνατότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα -η κρίση δεν θα τελειώσει γρήγορα- να παρέχει κατά περίπτωση στους πολίτες που έχουν ανάγκη, φθηνό και δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα.

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δευτέρα, 23 ΔεκεμβρίουΤη Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, στη 1 μετά το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημαρχείου (Φαρμακίδου 15α) πρόκειται να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης:  

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
1.    Ψήφισμα υπέρ των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης

Τελευταία συνεδρίαση για το 2013 στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας,Τελευταία συνεδρίαση για το 2013 στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, όπου ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς προανήγγειλε πως στην επόμενη συνεδρίαση του Ιανουαρίου θα ανακοινώσειτις προθέσεις του για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου.

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στη Λαμία η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που ξεκίνησε με συζήτηση για διάφορα θέματα πριν την ημερήσια διάταξη.
Στην εναρκτήρια τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, αφού έδωσε τις ευχές του για τις γιορτές, αναφέρθηκε :

Ανακοίνωση - πρόσκληση του Δημοτικού Συνδυασμού «Ενωτική Δημοτική Κίνηση» του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας ΆνναςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  -  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Φίλες και Φίλοι Συνδημότες, του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, κανείς δεν μπορεί να είναι αδιάφορος. Η οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση που περνάμε, μας οδηγεί σε μαρασμό. Η κοινωνική μας συνοχή κλονίζεται, η νεολαία μας είναι άνεργη ή ξενιτεύεται και το μέλλον μας αβέβαιο.
Από μας τους απλούς πολίτες εξαρτάται η επιβίωσή μας και η αξιοπρέπειά μας.
Είναι  υποχρέωσή  μας  και  καθήκον  μας  να  δώσουμε ελπίδα  και προοπτική στον τόπο μας.

Τοποθέτηση του κ. Αθ. Χειμάρα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2013


 Παρέμβαση έκανε ο Αθανάσιος Χειμάρας, στη πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, στην οποία δεν λείπει και η τοπικιστική του αναφορά για αδικία της Λαμίας λες και οι άλλες πόλεις της Στερεάς απογειώθηκαν!!!! Ενώ  κάνει αναφορά για το κλείσιμο της Τράπεζας της Λαμίας δεν "είδε" και δεν λέει τίποτα για την Τράπεζα της Εύβοιας ή ενώ βλέπει το κλείσιμο του Πανεπιστημίου της Στερεάς δεν λέει λέξη για την αποδυνάμωση του ΤΕΙ Χαλκίδας και πολλά άλλα που αποδεικνύουν το "μικρό κόσμο" όσων θέλουν να διοικούν όχι με βάση την ισόμερη ανάπτυξη της περιφέρειας αλλά υπέρ του δικού τους "τόπου" σε βάρος των δίπλα κοινωνιών!!

Απάντηση του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης για προσλήψεις Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, απάντησε στην ερώτηση του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη για προσλήψεις Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.
Στην απάντηση του, το Υπουργείο αναφέρει ότι το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος έχει προβεί σε αυτεπάγγελτη αναζήτηση των Πιστοποιητικών Στρατολογικής Κατάστασης τύπου Ά, για την απόδειξη της σωματικής ικανότητας των υποψηφίων για το διαγωνισμό. Ενώ αναφέρει ότι εξετάζεται από το Υπουργείο η απόφαση 260/2012 του Ν.Σ.Κ, η οποία δεν αναγνωρίζει τη μεταγενέστερη μεταβολή στρατιωτικής ικανότητας.

Υπεγράφη η σύμβαση για τη μελέτη έργων δικτύων ύδρευσης στο φράγμα Σέτα-Μανίκια.

Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν, τη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για τις συμπληρωματικές μελέτες κατασκευής δικτύων ύδρευσης Σέτα Μανίκια, που χρηματοδοτείται από πρόγραμμα της Περιφέρειας με 1.200.000 €.
Αντικείμενο της μελέτης είναι τα εξωτερικά υδραγωγεία, συνολικού μήκους 187 χιλιομέτρων, με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες ύδρευσης της Κεντρικής Εύβοιας, από το Αιγαίο έως τον Ευβοϊκό, και συγκεκριμένα της Κύμης, του Οξύλιθου, της Αμαρύνθου και του Αλιβερίου, καθώς και των παρεμβαλλόμενων πόλεων και οικισμών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί την παραμονή του ΙΚΑ στο Δήμο Καρύστου

Από χθες, και δύο ημέρες πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΙΚΑ με θέμα την «αναστολή λειτουργίας 7 παραρτημάτων», έγινε γνωστή η σχεδιαζόμενη οριστική αναστολή της λειτουργίας και του υποκαταστήματος του ΙΚΑ που λειτουργεί στην Κάρυστο. Πρόκειται για μια ακόμη απαράδεκτη απόφαση που παρά τις καθολικές και συνεχείς αντιδράσεις των ενδιαφερόμενων φορέων και δημοτών, προωθείται από τη συγκυβέρνηση στη λογική εκπλήρωσης των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Εκλέχθηκε η νέα γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας

Εκλέχτηκε η νέα γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Τα αποτελέσματα είναι τα ακόλουθα:
Συντονιστής Ν.Ε.:

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Αριστερού Περιφερειακού Σχήματος στη Στερεά Ελλάδα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑΕργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, νέοι/ες, συνταξιούχοιΣε αυτή την κρίσιμη πολιτική συγκυρία, εμείς, αγωνιστές/στριες της ανατρεπτικής, αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής αριστεράς στη Στερεά Ελλάδα, στη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Εύβοια, τη Φωκίδα και την Ευρυτανία, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην συγκρότηση περιφερειακού σχήματος, που θα παλεύει για:

Οι ψυχολογικές επιπτώσεις της ανεργίας άρθρο της Βασιλικής κ. Μαργέτη Ψυχολόγου – Ψυχοθεραπεύτριας,Μεγάλος αριθμός επιδημιολογικών μελετών δείχνει μια σημαντική συσχέτιση μεταξύ του φαινομένου της ανεργίας και της αύξησης των ποσοστών των προβλημάτων ψυχικής υγείας.
Επιστημονικές έρευνες καταδεικνύουν ότι οι άνεργοι εκδηλώνουν χαμηλότερα επίπεδαψυχολογικής ευεξίας και αυτοπεποίθησης σε σχέση με τους συνομηλίκους τους που εργάζονται. Επίσης, μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα αυτά έχουν τις διπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν ψυχικά προβλήματα απ’ότι άτομα της ίδιας ηλικίας που εργάζονται.

Συγκεντρώνουμε δώρα για τα παιδιά που θα τους διανεμηθούν σε γιορτινή εκδήλωσηΤο Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, στη 1 μετά το μεσημέρι, στην αίθουσα Παπαδημητρίου στη Χαλκίδα θα πραγματοποιηθεί (μαζί με παράσταση κουκλοθέατρου) η εκδήλωση διανομής δώρων και γλυκών στα παιδιά Δημοτικών Σχολείων οικογενειών ωφελουμένων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χαλκιδέων.
Υπενθυμίζουμε ότι, το Κοινωνικό Παντοπωλείο (Ωρίωνος 15 στη Χαλκίδα, Δευτέρα με Παρασκευή από 9 το πρωί έως και 5 το απόγευμα, τηλ. 2221021602) έχει ήδη αρχίσει να συγκεντρώνει παιχνίδια, βιβλία και ρούχα για τα παιδιά. Για να μην μείνει «ούτε ένα παιδί χωρίς δώρο, χωρίς χαρά».

Tοπικά σχέδια για την απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των αγορών εργασίας στην ΕύβοιαΗ Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ευβοϊκή Πρωτοβουλία για την Απασχόληση και την Ανάπτυξη» στο πλαίσιο της υλοποίησης της πράξης «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας στο Νομό Εύβοιας» η οποία εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «09- Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση στις 2 περιφέρειες σταδιακής εισόδου» του Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013, του ΕΣΠΑ, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο)

Η φορολόγηση της αγροτικής γης αποτελεί πρόκληση για τους αγρότες.

Ο Βαγγέλης Αποστόλου, βουλευτής Ευβοίας και συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε με αφορμή τη φορολόγηση της αγροτικής γης την ακόλουθη δήλωση:
«Δυστυχώς δεν έγινε τελικά κατανοητό από τη συγκυβέρνηση ότι οι εκτός σχεδίου καλλιεργούμενες και βοσκήσιμες αγροτικές γαίες, καθώς και οι βοσκήσιμες δασικού χαρακτήρα εκτάσεις, αποτελούν εργαλεία για την άσκηση της αγροτικής και κτηνοτροφικής δραστηριότητας κι ως

Άδικος ο Ενιαίος Φόρος Ακίνητης Περιουσίας

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης τοποθετήθηκε χθες στην μόνιμη επιτροπή Οικονομικών ως Ειδικός Αγορητής για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.
Στην κριτική που άσκησε απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που δυστυχώς αποτυγχάνει να έχει αναλογικότητα και προοδευτικότητα, ανέπτυξε τη θεώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς για ένα νόμο που θα ήταν δίκαιος, βασιζόμενος σε έξι σημεία.

Μην μείνει ούτε ένας συμπολίτης χωρίς ρεύμα, χωρίς τρόφιμα, χωρίς ζεστά ρούχαΚατά την ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο των γιορτών, άμεσος στόχος και καθήκον όλων μας, ιδιαίτερα σε αυτές τις «άγιες» ημέρες, πρέπει να είναι να μην μείνει ούτε ένας συνάνθρωπός μας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς φαγητό, χωρίς ζεστά ρούχα.
Το πνεύμα των γιορτών υπάρχει σε κάθε έναν από εμάς. Οφείλουμε να νιώσουμε και να γίνουμε πιο ανθρώπινοι. Το θέμα της κοινωνικής ευθύνης είναι υπόθεση όλων μας. Εάν στα χρόνια της ευμάρειας εκπαιδευθήκαμε στον ατομικισμό, τώρα είναι ώρα η συλλογικότητα να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Να λειτουργήσει συγκολλητικά στον κοινωνικό κατακερματισμό. Και όλοι μαζί, να αποδείξουμε ότι η αλληλεγγύη είναι το οξυγόνο που θα κρατήσει ζωντανή την κοινωνία μας, στις σημερινές δυσχερέστατες συνθήκες.

Πράξη Αγάπης από της ’Μαμάδες"

Οι ‘’Μαμάδες στη (https://www.facebook.com/groups/mamadesstixalkida/)  στις 14 Δεκεμβρίου 2013 ώρα 17.30 στο κτηριακό συγκρότημα ‘’Αστέρια’’ έκαναν μαζί με τη βοήθεια των αρωγών ,των χορηγών και την πληθώρα του κόσμου που προσέφερε από το υστέρημα του,μια  ‘’Πράξη Αγάπης’’ https://www.facebook.com/events/255892344564678/?ref=3&ref_newsfeed_story_type=regular .

"...από μόνος του"Το  «…από μόνος του»
ύστερα από την επιτυχία της προηγούμενης παράστασης
… ξανά στην Οδό Ονείρων

Η παράσταση «...από μόνος του»
με αφορμή και βάση την ιστορία του Κεμάλ, όπως εξελίσσεται μέσα από τους στίχους του Νίκου Γκάτσου (στο ομώνυμο τραγούδι του Μ. Χατζιδάκι)
και χρησιμοποιώντας διάφορα είδη τέχνης (μουσική, κίνηση, ηθοποιία, λόγο, σλάιτς, video-art)
κάνει μια αναζήτηση αξιών μέσα στον κόσμο...

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου
στις 20:30 στην “Οδό Ονείρων” (Τσιριγώτη 6)

Χριστούγεννα στο Βασιλικό

Π ρ ό σ κ λ η σ η
Χριστούγεννα στο Βασιλικό


Η μεγάλη γιορτή θα ξεκινήσει και φέτος γύρω από την τεράστια φωτιά στην πλατεία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, δίπλα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, στο δρόμο προς το Λευκαντί, στις 7:00 το βράδυ, την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013.
Θα χορέψουμε, θα τραγουδήσουμε, θα σας κεράσουμε, ό,τι καλό έχει ο τόπος μας και θα σας μεταδώσουμε τη χαρά μας για την ελπίδα που φέρνει στον κόσμο η  Θεία Γέννηση.

Αναστολή λειτουργίας ΙΚΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΥΜΗΣ

Ερώτηση προς το Υπουργείο Εργασίας κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης σχετικά με την αναστολή λειτουργίας και των Υποκαταστημάτων ΙΚΑ Αλιβερίου και Κύμης.
Πρόκειται για το δεύτερο χτύπημα στις υπηρεσίες του νομού μετά και την αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ Μαντουδίου.Η Εύβοια εγκαταλείπεται στην τύχη της και το κράτος αποσύρει κάθε δραστηριότητα του, από το νομό. 

Καταπολέμηση φοροδιαφυγής στα νυχτερινά κέντραΣυζητήθηκε χθες στην ολομέλεια της Βουλής η Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, προς το Υπουργείο Οικονομικών, για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στα νυχτερινά κέντρα.
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, με αφορμή τη μείωση κονδυλίων, που σχετίζονται με υπερωριακή εργασία των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ,

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

Η ΕΥΒΟΙΑ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ – ΧΑΛΚΙΔΑΣ


Ομιλία του βουλευτή Εύβοιας Βαγγέλη Αποστόλου, και συντονιστή θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο., για το σ/ν του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Κύρωση των Συμφωνιών Τροποποίησης των Συμβάσεων Παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων και ρύθμιση συναφών θεμάτων.
«Για μας το ζητούμενο στις συμβάσεις που συζητάμε είναι το πως θα γίνουν τα έργα, με ποιές προτεραιότητες και σε ποιους χρόνους. Τα συγκεκριμένα έργα απαιτούσαν νέο φθηνότερο σχεδιασμό προκειμένου να μειωθεί το κόστος, με νέες αποτιμήσεις λόγω νέων τιμών εργασίας και υλικών.

Αγώνες που επιμένουν στο τέλος κερδίζουν: Aνάκληση Άδειας Καύσης RDF στην ΑΓΕΤ-LAFARGE

Όποιος παλεύει συλλογικά και επιμένει, στο τέλος κερδίζει και αυτό επαληθεύτηκε και από την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου, μετά από σημαντικές κινητοποιήσεις του  και είναι η ακόλουθη:
O Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Περιοχής Αλιβερίου υπέβαλε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (120359/1002/24-10-2013) αίτησης θεραπείας κατά των γνωστών αποφάσεων του Αντιπεριφέρειας Ευβοίας   (υπ΄ αρ.1144/ Φ.14/674/27-03-2013  και υπ’αρ.342/01-04-2013) που αξιοποίησε  η ΑΓΕΤ - LAFARGE  για να ξεκινήσει την καύση του RDF στο τσιμεντάδικό της στο Μυλάκι Αλιβερίου .