Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Πρωτοχρονιάτικο δώρο της ΕΛΣΤΑΤ : Υποχώρηση της απασχόλησης σε 15 βιομηχανικούς κλάδους



Κατά 5,8% μειώθηκαν οι -με οποιαδήποτε μορφή εργασίας- απασχολούμενοι στις μεταποιητικές βιομηχανίες της χώρας το τρίτο τρίμηνο του 2013, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.
Πιο αναλυτικά, οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν από 356.900 άτομα σε 336.100 άτομα, ενώ μείωση παρουσίασε ο αριθμός των εργαζομένων στους 15 από τους 24 βιομηχανικούς κλάδους.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθμός των εργαζομένων στην ελληνική βιομηχανία το τρίτο τρίμηνο του έτους μειώθηκε:

ΚΑΠΑ Research: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, εκτός Βουλής η ΔΗΜΑΡ

Προβάδισμα με 0,8% έχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας σε νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το «Βήμα της Κυριακής».
Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει το 22,5% της πρόθεσης ψήφου, έναντι 21,7% της ΝΔ.
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, με 7,5%, την τέταρτη θέση καταλαμβάνει το ΚΚΕ με 5,8%, πέμπτο είναι το ΠΑΣΟΚ με 5,6%, και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%.
Εκτός Βουλής με βάση τη συγκεκριμένη έρευνα η ΔΗΜΑΡ καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 2,8%.

Ανοικτή επιστολή προς Αντώνη Σαμαρά: “ο χρόνος φεύγει ανεπιστρεπτί”

Απευθύνομαι στον Αντώνη Σαμαρά.

Είμαι «ο άγνωστος blogger» και σου έχω ξαναγράψει από εδώ σε λιγότερο χαλεπούς καιρούς.

Είμαι αυτός που πάλεψε για να εκλεγείς, αυτός που νίκησε για πάρτη σου στην έδρα τους τα κατεστημένα ΜΜΕ κι αυτός που, μετά την εκλογή σου, κάλεσες σε διαρκή διάλογο. Ένας διάλογος που «ξεχάστηκε» πρώτα στους διαδρόμους της Συγγρού και εν συνεχεία του Μαξίμου. Και αντικαταστάθηκε από την σύσφιξη των σχέσεων με τα κατεστημένα ΜΜΕ – τα ίδια ακριβώς που σε υπονόμευαν και έβριζαν για να κερδίσει η Ντόρα. Εφημερίδες, κανάλια και εσχάτως sites που έχουν αναλάβει «εργολαβία» να σε καταστρέψουν, αυτή τη φορά μια και καλή.

Κατ’ αρχάς οφείλω μια εξήγηση για τον ενικό προς τον Πρωθυπουργό της χώρας: Μια κραυγή αγωνίας δεν αρθρώνεται στον πληθυντικό.

Η φωτογραφία της χρονιάς;

Πολλοί είναι αυτοί που την ανακήρυξαν φωτογραφία της χρονιάς. Το μπλουζάκι τα λέει όλα...Λέτε, όμως, να είναι προιόν photoshop; Too good to be true, όπως λένε και οι Άγγλοι 

Το London School of Economics για τους "Έλληνες αγανακτισμένους": Ποιοι ήταν, γιατί εξαφανίστηκαν

Moutza_demonstrations

Ερευνα για τους «Αγανακτισμένους» της Ελλάδας δημοσιεύει το πανεπιστήμιο London School of Economics, στο οποίο αναλύονται οι λόγοι της δημιουργίας τους, αλλά και αίτια της «εξαφάνισής» τους.



Σε έρευνα του την οποία δημοσιεύει για λογαριασμό του LSE ο συνεργάτης του ιστότοπου του πανεπιστημίου Χρήστος Κωστόπουλος, μελετά τον ρόλο των ελληνικών και βρετανικών εφημερίδων για το πως χαρακτήριζαν είτε θετικά είτε αρνητικά τους Αγανακτισμένους και μελετά την αλληλεπίδραση των κατηγοριών με την πολιτική. Οι εφημερίδες που έχει επιλέξει για την έρευνα του είναι η Ελευθεροτυπία, η Καθημερινή και το Βήμα από την Ελλάδα, ενώ από την Αγγλία διάλεξε την Telegraph και τον Guardian.

Το φοβερό δίδυμο ξαναχτυπά!...


Ειδικός έρανος...


Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Επείγον. ΕΦΕΤ: Όχι στην κατανάλωση Coca-Cola light και Nestea σε πλαστική συσκευασία

Ύστερα από σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για σχεδιαζόμενη απόπειρα επιμόλυνσης τροφίμων με υδροχλωρικό οξύ
Ύστερα από σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για σχεδιαζόμενη απόπειρα επιμόλυνσης τροφίμων με υδροχλωρικό οξύ, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να μην προβούν στην προμήθεια και κατανάλωση Coca-Cola Light (σε πλαστική συσκευασία PET των 500 ml ανεξαρτήτως παρτίδας) και Nestea (όλες οι γεύσεις σε πλαστικές συσκευασίες PET των 500 ml και ανεξαρτήτως παρτίδας).

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Μήνυμα του δημάρχου Ερέτριας Βασίλειου Βελέντζα για τα Χριστούγεννα

Χριστούγεννα μέρα γιορτής, υπερκαταναλωτισμού ή ανασύνταξης δυνάμεων;  Γράφοντας φέτος αυτά τα λίγα λόγια, αισθάνθηκα πολλές φορές αμηχανία.  Πώς να μιλήσεις για γιορτές, χαρές και εδέσματα, όταν βλέπεις γύρω σου μητέρες να μην έχουν να θρέψουν τα παιδιά τους, όταν οικογένειες δεν έχουν ρεύμα ή και φαγητό, όταν άνθρωποι αξιοπρεπείς δεν έχουν πλέον που την κεφαλήν κλίναι;

Μήνυμα ΑΝΕΛ για την εορτή των Χριστουγέννων



Σε μια εποχή όπου βασίλευε το σκότος από μια ταπεινή φάτνη ξεπήδησε το Φως που έμελλε ζεστάνει τις καρδιές των ανθρώπων. Οι βοσκοί ξαγρυπνούσαν, το αστέρι των μάγων έπαψε να πορεύεται και ο χρόνος έγραψε στην ψυχή του κόσμου το μεγάλο άγγελμα: «Γεννήθηκε ο Υιός του Θεού!» Σ’ εκείνα τα άγια μέρη της Βηθλεέμ, σε μία φτωχική και απλή σπηλιά,  οι άγγελοι ψάλλουν στο Σωτήρα «ωσανά», μία μελωδία που κάνει άψυχα και έμψυχα να ξυπνούν από το λήθαργο, να ακούνε, να αγάλλονται.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ & ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ



Εύχομαι το 2014 να είναι μια χρονιά με υγεία και προσωπική ευτυχία, δύναμη κι ελπίδα για όλους.

Αυτά τα χρόνια που δοκιμάζονται οι αντοχές μας, είναι και τα χρόνια που επαναπροσδιορίζονται οι αρχές και οι αξίες μας. Σαν άτομα και σαν κοινωνία, μέσα απ’ τις δυσκολίες, μέσα απ’ τις σκληρές συνθήκες, πρέπει και είμαστε ικανοί να δημιουργήσουμε κάτι καλό, κάτι υγιές και σταθερό.

Ευχές από Δημ. Ανανγνωστάκης


Ευχές από τον Δ. Κατσούλη


Ευχές από τον χιονοδρομικό ορειβατικό Σύλλογο Στειρίου


Ευχέα από την ΝΟ.Δ.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ



Ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΝΟ.Δ.Ε. Εύβοιας

Ευχές από τον ΣΥΡΙΖΑ Χαλκίδας




Σήμερα, στο τέλος άλλης μιας καταστροφικής για τον τόπο και τις ζωές μας χρονιάς από τις Μνημονιακές πολιτικές του Δ.Ν.Τ, της Ε.Ε. και της Συγκυβέρνησης-εντολοδόχου τους, η Ο.Μ.

Η Στείριδα εύχεται ολόψυχα σε εσάς και στις οικογένειες σας ότι το καλύτερο!!!

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Το χρέος έγινε ιδιωτικό

Η επικείμενη υπεροφορολόγηση ακίνητης περιουσίας, με κριτήριο την κατοχή και όχι την πρόσοδο, και με βάση αντικειμενικές αξίες του 2007, υπερδιπλάσιες των τρεχουσών αγοραίων τιμών, υπολογίζεται να αποφέρει έσοδα περί τα 4 δισ. ευρώ, έναντι περίπου 500 εκατ. το 2012 και άνω των 2,5 δισ. το 2013 από την ίδια πηγή.