Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Σκληραίνει η στάση της ΠΟΕ ΟΤΑ

Απεργία 7-10-2009
Η ΠΟΕ ΟΤΑ σκληραίνει τη στάση της έναντι της κυβέρνησης αποφασίζοντας νέες κινητοποιήσεις για «την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της» και να απόσχουν από τις εκλογικές διαδικασίες των περιφερειακών εκλογών, «εάν και εφόσον η κυβέρνηση δεν τους καταβάλει πρώτα, το εκλογικό επίδομα που τους είχε υποσχεθεί. Έτσι, μετά τη χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας, η συνδικαλιστική ηγεσία των εργαζομένων στους δήμους απαντά με εξώδικο στην κυβέρνηση που δεν δέχεται να ακούσει τα αιτήματά τους και που «έχει ως μοναδικό στόχο τις νέες περικοπές των αποδοχών τους και των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων». 
Επίσης, η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει εξαγγείλει 24ωρη προειδοποιητική απεργία για τις 7 Οκτωβρίου, διεκδικώντας, μεταξύ των άλλων, τα αιτήματα:

Ολοκληρώθηκε η πρώτη επίσκεψη Περγαντά στο Εργατικό Κέντρο


Συνάντηση με την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας είχε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάχης Θανάσης Μπουραντάς συνοδευόμενοι από νυν νομαρχιακούς αλλά και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, Βούλα Αγιοστρατίτη, Σοφια Χονδρονικόλα, Ανέστη Πίσχινα, Νίκος Ζέρβας, Νίκο Κατσαρό, Σταμάτη Καπελέρη, Γιώργο Αλεξίου, Βασίλη Βεργέτη,. Συζητήθηκαν τα προβλήματα όπως η απουσία ανάπτυξης, η απώλεια θέσεων εργασίας, η ανεργία κλπ

Με ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες επιλέγονται οι αντιπεριφερειάρχες του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας Στερεάς

Ο Κώστας Κουρκούτης, Δέσποινα Μαρίνου αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας και Εύβοιας αντίστοιχα
Με ανοιχτές συνελεύσεις που τις χαρακτηρίζει η άμεση δημοκρατία και η μεγάλη συμμετοχή πολιτών ολοκληρώνονται αυτή την εβδομάδα οι διαδικασίες επιλογής υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας Στερεάς.
Ο Κώστας Κουρκούτης, πρώην δήμαρχος Θήβας, πανελλήνια γνωστό στέλεχος της αριστεράς και της αυτοδιοίκησης, μέλος του ΣΥΝ, αποδέχθηκε ομόφωνη πρόταση να είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας.

Το πρόβλημα του 3ου και 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας από άλλη ματιά

Τα όσα παρουσιάζονται στα κτήρια του 3ου και 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας μας κάνει να δούμε το γεγονός από την άλλη σκοπιά, αυτή της ποιότητας των δημοσίων έργων. Πιστεύουμε ότι κάθε φορολογούμενος Ελληνας δεν πρέπει να μη ζητήσει ευθύνες για την ποιότητα των δημοσίων έργων. Το κύκλωμα εργολάβοι – Πολιτική Ηγεσία και Δημόσια Διοίκηση είναι η κύρια αιτία για το ότι ζούνε τα παιδιά και οι γονείς των δύο γυμνασίων. Για το ακανθώδες θέμα της ποιότητας των έργων δυστυχώς δεν μηλάει κανείς.

Παρέμβαση Βενιζέλου ζητούν οι γονείς του 3ου και 6ου Γυμνασίου

Παρέμβαση Βενιζέλου ζητούν οι γονείς για την άμεση παραχώρηση του χώρου του 575 Τάγματος Πεζοναυτών μετά την άρνηση των στρατιωτικών να παραχωρηθεί το τάγμα να στεγάσει τα κοντέηνερ

Η Συντονιστική Επιτροπή Γονέων του 3ου και 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας, με επιστολή τους απευθύνονται στον υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο, ζητώντας την παρέμβασή του για την άμεση παραχώρηση του χώρου του 575 Τάγματος Πεζοναυτών, για να ξεκινήσουν οι εργασίες των Γυμνασίων. Παρατίθεται η επιστολή προς τον υπουργό:

Ενωτιάδης: Που θα ρίξεται ευθύνες αν πάρουμε στην Εύβοια μόνο την Σκύρο;!!!

Την αγανάκτηση του εξέφρασε στον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μ. Καχριμάκη, ο Π. Ενωτιάδης για την στάση «θεσμικού» προσώπου του νομού που δεν στηρίζει το ψηφοδέλτιο του. Το ίδιο πρόσωπο είχε καταγγείλει ο Πρόδρομος και πριν λίγες μέρες στην συνεδριάση του Νομαρχιακού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στην αίθουσα της Νομαρχίας που έγινε την Δευτέρα. Ο Πρόδρομος Ενωτιάδης μετέφερε στον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στο Νομό το ΠΑΣΟΚ να μην ζητά ευθύνες αν τελικά παρθεί μόνο ο Δήμος Σκύρου

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση της υποψήφιας Δημάρχου Λαμιέων κ. Τζένης Οικονόμου με την Γ.Γ. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Μια αναβολή με νόημα.
Από το γραφείο τύπου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση της υποψήφιας Δημάρχου Λαμιέων κ. Τζένης Οικονόμου με την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αναβάλλεται για τεχνικούς λόγους για το αμέσως προσεχές διάστημα 
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η αναβολή έγινε μετά την απόφαση της κ. Διαμαντοπούλου να αντικαταστήσει, την κ. Τζένη Οικονόμου υποψήφια για το Δήμο Λαμίας  από την θέση που είχε ως τακτικό μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημοσίων Εργων

Το νέο colpo grosso των τραπεζών...

Όποιος έχει πιστέψει, ότι ο πραγματικός λόγος της χθεσινής επίσκεψης των επιφανών εκπροσώπων του τραπεζικού χώρου στον Γ. Παπακωνσταντίνου και τον Μ. Χρυσοχοϊδη ήταν για να βρεθεί ένας τρόπος να στηριχθεί με ρευστότητα η πραγματική οικονομία, μάλλον είναι έτοιμος να πιστέψει και ότι οι τράπεζες διοικούνται από… χερουβείμ. Ο πραγματικός λόγος της επίσκεψης, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του “B ήταν να τεθεί σε εφαρμογή το colpo grosso , να αρχίσει η ύστατη προσπάθεια των τραπεζών να δημιουργήσουν ποταμό κερδών από… αέρα κοπανιστό (out of thin air, κατά την αγγλική έκφραση που θα ταίριαζε στα τραπεζικά golden boys).

Γράμμα από την τρόικα: «Πουλήστε τα πάντα» διαφορετικά "χανόμαστε" !


Αυστηρές υποδείξεις από την τρόικα, που βλέπει να καταρρέουν τα… μαθηματικά του μνημονίου, δέχεται πλέον η κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή ενός σχεδίου μαζικής εκποίησης δημόσιας περιουσίας, κατά προτίμηση σε επενδυτές με «φρέσκα» κεφάλαια από το εξωτερικό, στο όνομα της μείωσης του δημοσίου χρέους, που απειλεί να «καταπιεί» τη χώρα από το 2014 και μετά, όταν θα σταματήσουν οι «ενέσεις» δανεισμού από τους διεθνείς πιστωτές.

Αγώνας μέχρι τελικής πτώσεις για τις πρώτες ένδεκα θέσεις που εξασφαλίζουν το "αύριο"..


Ποιοι έχουν κλειδώσει στην Εύβοια για το Περιφερειακό Ψηφοδέλτιο του κ. Περγαντά. Από το ψηφοδέλτιο του νικητή θα εκλεγούν 11 σύμβουλοί, γεγονός που κάνει τον αγώνα σκληρό στο ψηφοδέλτιο θα πρέπει να μετέχουν 27 άτομα.
Γνωστός για τις ισορροπίες του ο Θανάσης Μπουραντάς έχει κλείσει σχεδόν το ψηφοδέλτιο για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου αναμένεται μόνο ένα τελικό χτένισμα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας έχουν κλείσει εννέα νέα πρόσωπα, ενώ έχουν μείνει ανοικτές 3-4 θέσεις για τους αντάρτες δημάρχους 

Άνω κάτω η Βοιωτία , οι πρώτες παρετήσεις...

Πρώτοι, σας παρουσιάζουμε το "ΣΉΜΑ" του κ. Χειμάρα
"ίδιο μήνυμα σε διαφορετικά χρώματα Βαθύ Μπλέ και Λευκό"

Τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτη Αγνιάδη, ορίσε υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας του συνδυασμό του Αθανάσιου Χειμάρα, η Ρηγίλλης.
Παραίτηση Κουτσούμπα
 Με την ανακοίνωση αυτής της υποψηφιότητας ήρθε η πρώτη παρίτηση. Αναστέλλει κάθε κομματική δραστηριότητα ο αναπληρωτής γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τέως βουλευτής της ΝΔ στη Βοιωτία κ. Ανδρέας Κουτσούμπας, που με ανακοίνωσή του στρέφεται εναντίον του Αθ. Χειμάρα και των επιλογών του για το ψηφόδελτιο της Περιφέρειας Στερεάς. Η παραίτηση Κουτσούμπα θα έχει απροσδιόριστες συνέπειες και στον Δήμο Λεβαδέων όπου ο τέως βουλευτής διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο.

Υπεύθυνοι Περγαντάς-Μπουραντάς για το συνεχιζόμενο έγκλημα στα Οινόφυτα και την Μεσσαπία


Υπεύθυνοι και υπόλογοι Κυβέρνηση και Νομάρχες Βοιωτίας - Εύβοιας για το συνεχιζόμενο έγκλημα στα Οινόφυτα και την Μεσσαπία
Εκπρόσωπος του “Αυτοδιοικητικού κινήματος περιφέρειας Στερεάς” παραβρέθηκε στη συνέντευξη τύπου, που οργάνωσε το ΙΤΑΠ και ο σύλλογος “Πολίτες για την αειφορία”, την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την κατάθεση της συλλογικής προσφυγής της Διεθνούς Ένωσης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, με αντικείμενο την παραβίαση του δικαιώματος στην υγεία των κατοίκων των Οινοφύτων, από τη βιομηχανική ρύπανση.

Την Παρασκευή η «τελική» απόφαση του Αναγνωστάκη…


Πραγματοποιήθηκε την χθες το βράδυ ,στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της Εύβοιας, η συνάντηση στελεχών της Ενωτικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης.
Το θέμα που συζητήθηκε ήταν να διερευνηθεί το κατά πόσο υπάρχουν οι προϋποθέσεις αυτόνομης καθόδου στις αυτοδιοικητικές εκλογές για τον ενιαίο Δήμο Χαλκιδέων.
Στην σύσκεψη μετείχαν περισσότερα από 100 στελέχη του συνδυασμού τα οποία, μετά την εισήγηση του επικεφαλής, τοποθετήθηκαν  εκφράζοντας θέσεις, απόψεις και προτάσεις. Στο τέλος, όλα τα στελέχη εξουσιοδότησαν τον Δημήτρη Αναγνωστάκη να λάβει την τελική απόφαση θέτοντας τον εαυτό  τους στην υπηρεσία του συνδυασμού ως υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Στην Κύμη χθες ο Σιαγιάννης..

Στη πόλη της Κύμης βρέθηκε τη Τρίτη ο υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Γιάννης Σιαγιάννης. Επισκέφθηκε σχεδόν όλη την αγορά της πόλης και συνομίλησε με επαγγελματίες αλλά και πολλούς κατοίκους, με αντικείμενο τα σημαντικά προς επίλυση θέματα της περιοχής.
Επισκεπτόμενος επίσης την Πολεοδομία, Τράπεζες, Δασαρχείο, ΙΚΑ, ΔΟΥ Κύμης και άλλες υπηρεσίες κατέληξε στο Νοσοκομείο Κύμης όπου συναντήθηκε με τον διοικητή και εκπροσώπους του προσωπικού
( ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού).

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Δ. Σπανούδη: «Πανεπιστήμιο δημόσιο και ανοικτό στις ανάγκες της περιφέρειας»

Τις δικές του προτάσεις παραθέτει με επιστολή ο συνδυασμός «Αυτοδιοικητικό Κίνημα περιφέρειας Στερεάς» με υποψήφια Περιφερειάρχη της Δέσποινα Σπανούδη, σχετικά με τις  εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τον «Καλλικράτη της Εκπαίδευσης». Αναλυτικά το κείμενο.
Ανάπτυξη των ΑΕΙ και ΤΕΙ της Περιφέρειας Στερεάς: Πανεπιστήμιο δημόσιο και ανοικτό στις ανάγκες της περιφέρειας
Οι πολίτες της περιφέρειας της Στερεάς έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν από τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τον «Καλλικράτη της Εκπαίδευσης».

Υπάρχουν και αυτοί.....Ή Πλάκα μας κάνει;...

Την στήριξη της Δημοκρατικής Αναγέννησης στην Υποψηφιότητα του Θανάση Χειμάρα  για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μετέφερε αντιπροσωπεία του κόμματος, η οποία επισκέφθηκε τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη.
Συγκεκριμένα ο Οργανωτικός Γραμματέας της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Νίκος Σπέντζος, ο Α’ Γραμματέας της Ν. Ε. Φθιώτιδας κ. Δημήτρης Παπαναγιώτου και ο Β’ Γραμματέας της Ν. Ε. Φθιώτιδας κ. Τάσος Αγαπητός ανακοίνωσαν στον κ. Χειμάρα τη στήριξη της Δημοκρατικής Αναγέννησης στην υποψηφιότητά του, ενώ συμφωνήθηκε ο κ. Δημήτρης Παπαναγιώτου, απόστρατος Αξιωματικός Ειδικών Δυνάμεων, να συμμετέχει στο Περιφερειακό Ψηφοδέλτιο Φθιώτιδας του κ. Χειμάρα.

Χειμάρας η "Άλωση¨ της Εύβοιας.. και ο Περγαντάς Φωτογραφίζεται...

Παιχνίδι τακτικής από τον υποψήφιο περιφερειάρχη με τη ΝΔ, Θανάση Χειμάρα, στόχος του η ¨άλωση" του νομού είτε μέσω της αποδυνάμωσης του Περγαντά είτε μέσω της δικής του ενίσχυσης στην Εύβοια. Βέβαια τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου, καθότι τα ονόματα που ανακοινώθηκαν έχουν, 80% άρωμα ¨Μαρκόπουλος¨ και μόλις από έναν οι άλλοι πρώην και νυν βουλευτές Παπαγεωργόπουλος, Λιάσκος, Κεδίκογλου. Πάντως, όπως και ν' έχει το θέμα, ο κ. Χειμάρας παρουσίασε χθες στη Χαλκίδα τους πρώτους 14 υποψήφιους του συνδυασμού του ενώ ο Περγαντάς επέλεξε να φωτογραφιθεί  με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και αύριο με την Γ.Γ της περιφέρειας "ξέρωντας΄¨; ότι άλλοι δουλεύουν για αυτών.

Εικόνες Κατοχής - Αυξάνονται δραματικά τα συσσίτια λόγω κρίσης !

Ο Αρχιεπίσκοπος αποφάσισε τον διπλασιασμό τους !
Τρόμο και δέος προκαλούν τα στοιχεία του κέντρου υποδοχής αστέγων του Δήμου Αθηναίων για τα συσσίτια που μοιράζει ο Δήμος. Από τις 2.500 μερίδες που μοιράζονταν αρχικά έχουν φτάσει τους τελευταίους μήνες τις 4.000 μερίδες.Στα συσσίτια δεν προσέρχονται μόνο άποροι και άστεγοι, αλλά και πολλοί χαμηλοσυνταξιούχοι που αδυνατούν λόγω της οικονομικής κρίσης να καλύψουν τα αναγκαία προς το ζην.
Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι στα συσσίτια προσέρχονται και νέοι που βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο λόγω ανεργίας.

Η "δίκη της αυτοδιοίκησης" ξεκινάει την Τετάρτη !

Ξεκινά την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η «Δίκη της Αυτοδιοίκησης», με κατηγορούμενους για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, που αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ, περίπου 110 δημάρχους, πρώην δημάρχους (εκ των οποίων ο ένας είναι σήμερα βουλευτής), αντιδημάρχους, και δημοτικούς συμβούλους, επισημαίνει η www.aftodioikisi.gr Εμπνευστής και πρωταγωνιστής φέρεται ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος κατηγορείται ότι την περίοδο 2005-2006 σε συνεργασία με τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Θεόδωρο Γεωργακόπουλο, δρομολόγησε την εγκατάσταση του δεύτερου σε κτίριο του δήμου, το οποίο κατασκευάστηκε μέσω του προγράμματος URBAN της ΕΕ για να στεγάσει το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την εργαζόμενη γυναίκα…..

Σε κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες ακινήτων της Θεσσαλίας...


Πλήρη αδυναμία πληρωμής των ληστρικών φόρων της ακίνητης περιουσίας δήλωσαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων της Λάρισας και της Κεντρικής Ελλάδας, στην πανθεσσαλική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στο Ξενοδοχείο GRAND HOTEL της Λάρισας. 

Αντικείμενο της συγκέντρωσης ήταν η...

 φορολογία, η επικείμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών, οι ρυθμίσεις για τις επαγγελματικές μισθώσεις και τα λοιπά μέτρα που οδηγούν σε απαξίωση και «κατεδάφιση» της ακίνητης περιουσίας και κύριοι ομιλητές ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς και η Πρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών Λάρισας Δικηγόρος κα Χριστίνα Πουλούλη.

Παραιτήθηκε ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για το δήμο Μεσολογγίου...


Την παραίτησή από τη διεκδίκηση του Δήμου Μεσολογγίου κατέθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ψαράκης με επιστολή που έστειλε στο γραμματέα του κόμματος, Μιχάλη Καρχιμάκη. 
Στην επιστολή παραίτησής του προς τον Μιχάλη Καρχιμάκη είναι ιδιαίτερα δηκτικός για την στάση τοπικών βουλευτών και αυτοδιοικητικών απέναντί του και χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις για στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία και δεν κατονομάζει. 
Η επιστολή έχει ως εξής:

Η ομιλία του Μιχάλη Καρχιμάκη στα Γιάννενα

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Σήμερα, η καρδιά της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, χτυπάει στα Γιάννενα. Εδώ, στην Ήπειρο των αγώνων. Εδώ, στην Ήπειρο των δημοκρατών, των δημιουργικών και παραγωγικών δυνάμεων. Σήμερα, είναι η δική σας δυναμική παρουσία που στέλνει το πιο ηχηρό μήνυμα, σε όλους τους δημοκράτες συμπολίτες μας. Το μήνυμα πως η χώρα αλλάζει και γυρίζει σελίδα. Το μήνυμα πως ενωμένο το Κίνημά μας, σηκώνει και πάλι, την Ελλάδα στις πλάτες του. Το μήνυμα, πως ήρθε η ώρα της Αυτοδιοίκησης, η ώρα της Ηπείρου και των...
 κατοίκων της να πρωταγωνιστήσουν.

Μαζί τα φάγαμε τα λεφτά (4)

Μη μου τη λέτε κι από πάνω, κύριε Πάγκαλε...


Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
 Πριν από μερικά χρόνια, όταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση, ήταν υπεύθυνος εξωτερικών υποθέσεων, του πήρα μια συνέντευξη στο γραφείο του στη Βουλή για το Κυπριακό.
Προτού μπούμε λοιπόν στα «βαριά και ανθυγιεινά» μιας τέτοιας συζήτησης, λάτρεις του φαγητού αμφότεροι, μιλήσαμε πρώτα για τα αγαπημένα μας στέκια, και τα πιάτα που «δεν μπορούν να εξαιρεθούν από καμία δίαιτα».
Η περιγραφή του κ. Πάγκαλου για τη δική του γαστρονομική πανδαισία, την οποία, λέει, απολαμβάνει τουλάχιστον μία φορά τον μήνα στην γενέτειρά του, Ελευσίνα, είναι «μικρά ζυμαράκια, σαν νιόκι» σε τρεις στρώσεις σε ταψί, ψημένα στον φούρνο, ανάμεικτα με κεφαλοτύρι τριμμένο, και περιχυμένα με λίπος μπόλιας αρνιού που έχει τηγανιστεί με πικάντικα πεπεροντσίνο!

Η άλλη άποψη

Το περιβαλλοντικό έγκλημα της Λάρκο vs Η εξόρυξη της Λάρκο και το εξασθενές Χρώμιο.
Η παρουσία εξασθενές χρωμίου στα υπόγεια ύδατα των Ψαχνών είναι μια πραγματικότητα. Όσοι προσπάθησαν να την «κρύψουν»  μόνο κακό έκανα στην κοινωνία. Όσοι όμως αποδυθούν τα αίτια της μόλυνσης σε ¨πηγές¨ οι οποίες μπορεί και να μην είναι οι μολυντές και αυτοί κακό κάνουν ποικιλοτρόπως στην κοινωνία σήμερα εμείς σας παρέχουμε δύο διαφορετικά άρθρα για την μόλυνση στα Ψαχνά.

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Συνέλευση Βοιωτίας για τις Περιφερειακές εκλογές

Καλούμε όλους τους φίλους του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Στερεάς Ελλάδας στη Βοιωτία, να ενισχύσουν με την  παρουσία και τις απόψεις τους τη νομαρχιακή συνέλευση που θα γίνει την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας και στην οποία θα συζητήσουμε :για τα κρίσιμα κοινωνικά, οικολογικά και οικονομικά θέματα, τις αιτίες και τις προτάσεις για την περιοχή μας και την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδα για τα ψηφοδέλτια και τους υποψήφιοι/ες αντιπεριφερειάρχες.
Το Αυτοδιοικητικό Κίνημα, συγκροτήθηκε από πολίτες που δίνουν καθημερινά το παρόν στις μικρές και μεγάλες μάχες για τα προβλήματα των περιοχών τους σε κάθε άκρη της Στερεάς.

Επαφές με φορείς και πολίτες Δήμων της Κεντρικής Βόρειας Εύβοιας είχε ο κ. Χειμάρας

Επαφές με φορείς και πολίτες Δήμων της Κεντρικής Βόρειας Εύβοιας περιελάμβανε η επίσκεψη  του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Θανάση Χειμάρα στο Νομό Εύβοιας.
Ο κ. Χειμάρας επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου τη Νέα Αρτάκη, την Καστέλλα, τα Ψαχνά, το Προκόπι και τη Λίμνη, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με πολίτες από τους οποίους άκουσε προβλήματα και ανησυχίες για τον τόπο και την καθημερινότητά τους.

Σε φιλικό κλίμα η συναντήση Χειμάρα και Παπαγεωργόπουλου

Σε πολύ φιλικό κλίμα συναντήθηκαν σε παραλιακό καφέ της Χαλκίδας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Θανάσης Χειμάρας και ο Ευβοιώτης πολιτικός Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, το πρωί του Σαββάτου 25 Σεπτεμβρίου 2010. Θέμα συζήτησής τους προφανώς οι Αυτοδιοικητικές εκλογές και η αδιαμφισβήτητη στήριξη του κ. Παπαγεωργόπουλου στο πρόσωπο του Θανάση Χειμάρα...

Κάποιες σκέψεις για το ‘Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς Ελλάδας’ και τις τελευταίες εξελίξεις με τον ΣΥΝ

Κάποιες σκέψεις για το ‘Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς Ελλάδας’ και τις τελευταίες εξελίξεις με τον ΣΥΝ
Εδώ και περίπου εννέα μήνες πολίτες από όλη τη Στερεά Ελλάδα έχουν συγκροτήσει μια κίνηση πολιτών, το ‘Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς’, στην αρχή με αφορμή την οργάνωση μιας παρέμβασης για τον ‘ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ’ την οποία έκανε με συζητήσεις, εκδηλώσεις και με δημοσιοποίηση και με κατάθεση και στη δημόσια διαβούλευση συγκεκριμένης κριτικής και προτάσεων.

ο Δημήτρης Παπαναστάσης δεν πρέπει να την δεκτή στα ψηφοδέλτιά του αν θέλει να εκφράσει το νέο, το άλλο μισό της ενότητας της Δημοκρατικής Παράταξης.

Και κλείνουμε σήμερα με μια άλλη ανακοίνωση που έγινε και αυτή στο ίδιο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου και στο ίδιο πολιτικό χώρο το ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για την ανακοίνωση της σημερινής δημάρχου του Αλιβερίου της κας Κ. Καράπα.
Όπως είναι γνωστό η Κ. Καράπα μετείχε στις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ για την επιλογή Δημάρχου από το κόμμα της. Την 28η Αυγούστου μαζί με τους πέντε άλλους υποψήφιους Δημήτρη Κατσούλη, Γιάννη Σιαγιάννη, Τάσο Γέραλη και Δημήτρη Μπαρακτάρη βγάζουν ανακοίνωση με την οποία δεσμεύονται ότι θα στηρίξουν την απόφαση του ΠΑΣΟΚ.

Μια αποχώρηση που πίκρανε όσους αγαπάνε την «ΕΥΒΟΙΑ» και χαροποίησε όσους αγαπάνε το «ΕΓΩ» τους

Η εβδομάδα που έκλεισε χαρακτηρίστηκε, αν και πέρασε στα «ψιλά», από την αποχώρηση του Δημάρχου Αυλώνος Δ. Κατσούλη. Στην επιστολή του ο Δ. Κατσούλης λέει πράγματα με νόημα. Εμείς μετά από μια δεύτερη ανάγνωση, σήμερα θα προσπαθήσουμε να  «αποκρυπτογραφήσουμε» την επιστολή.
Ξεκινάει την επιστολή του εκφράζοντας την πικρεία του που ενώ ήταν ο μόνος Δήμαρχος με καθαρή πολιτική σκέψη είδε την αναγκαιότητα για ένα μεγάλο δήμο Κύμης-Αλιβερίου και το "πάλευε" μόνος ενάντια στις ποιό αντιδραστικές δυνάμεις της περιοχής ΠΑΣΟΚΓΕΝΕΙΣ και ΜΗ. Το ΠΑΣΟΚ για τον αγώνα του αυτόν τον «έφτυσε». Πίσω από τις προτάσεις του αφήνει να φανεί η πικρία του για την επιλογή  Σιαγιάννη, ο οποίος δεν «έβλεπε» την αναγκαιότητα του ενός Δήμου και ήταν υπέρ δύο Δήμο;

Ο Γιάννης Σιαγιάννης καταγγέλει και απειλή ΝΕ ΠΑΣΟΚ , την αυλή της Νομαρχίας και τους «συντρόφους του»

Με μια πρωτοφανή καταγγελία απάντησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου, του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σιαγιάννης, καταγγέλλει συκοφαντικές συμπεριφορές εις βάρος του και μάλιστα τονίζει πως προέρχονται μέσα από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Στην ανακοίνωση του ο κ. Σιαγιάννης τονίζει ότι το μόνο που διαθέτουν είναι ένα μικρό  στρατό οπαδισμού – χουλιγκανισμού, που τον διακρίνει η έλλειψη απουσίας πολιτικής σκέψης καθότι δεν μπορούν να καταλάβουν τι διακυβεύετε στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Επίσης κάνει επίθεση και στα "θεσμικά όργανα" της Εύβοιας όπως λέει χαρακτηριστικά για την ουδετερότητα τους και την ανοχή που δείχνουν σε αυτά τα φαινόμενα , εννοώντας την ΝΕ του ΠΑΣΟΚ τον Γραμματέα της, την αυλή της Νομαρχίας και Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και κλείνει με μια φράση προειδοποίηση απειλή αυτά προς το παρόν!!!  Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής: