Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Το φυσάει και δεν κρυώνει ο Βενιζέλος ...

Στο κόκκινο βρίσκονται τα νεύρα του Βενιζέλου, που πέφτει από τη μία γκάφα στην άλλη και την ίδια ώρα ο Παπανδρέου τον έχει αφήσει εντελώς μόνο του και περιοδεύει ανά την Ευρώπη.

Παλαιός συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών ανέφερε ότι... έτσι, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ ο

Εφεδρεία και ενιαίο μισθολόγιο εξετάστηκαν στη συνάντηση Βενιζέλου - Ρέππα - τρόικας

Τα «καυτά» θέματα της εργασιακής εφεδρείας, του ενιαίου μισθολογίου και του προγραμματισού των προσλήψεων τέθηκαν στο ταπέζι της συζήτησης κατά τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα το  μεσημέρι της Παρασκευής οι υπουργοί Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα με την τρόικα.

Την Κυριακή στο Υπουργικό Συμβούλιο οι τελικές αποφάσεις για την εργασιακή εφεδρεία.

Καταργούνται οι Πολεοδομίες

Σειρά αλλαγών στον τρόπο έκδοσης οικοδομικών αδειών και ελέγχου των κατασκευών εισάγει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, που κατετέθη προς συζήτηση στη Βουλή.
Βάσει των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου, καταργούνται οι Πολεοδομίες με τη μορφή που έχουν σήμερα. Επίσης, οι μελέτες αλλά και η κατασκευή των οικοδομικών έργων γίνονται με ευθύνη των μηχανικών, ενώ γίνεται διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Πλήρης σύνταξη στα 65 χρόνια για όλους

Αυξάνονται σταδιακά μέχρι το 2015 τα όρια συνταξιοδότησης ώστε να φτάσουν στο 60ο για την απονομή μειωμένης σύνταξης και το 65ο για την απονομή πλήρους σύνταξης, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου εργασίας.

Ταυτόχρονα καθιερώνεται πλαφόν στις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα και των ΔΕΚΟ τα 2773 ευρώ αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2011. Σημειώνεται ότι στο εν λόγω ποσό συμπεριλαμβάνονται και τα οικογενειακά επιδόματα.

Manual φθινοπωρινού ντυσίματος για απρόβλεπτους καιρούς

Όποιο αντρικό περιοδικό αν ανοίξεις αυτή τη στιγμή, θα δεις μοντέλα με ζιβάγκο, σκούφους, προβιές και αμπέχονα. Αυτό συμβαίνει γιατί 1) οι διαφημιζόμενοι πελάτες έχουν ήδη λανσάρει τη χειμερινή τους κολεξιόν, 2) η πλειοψηφία του πλανήτη που βρίσκεται πάνω από τον Τροπικό του Καρκίνου ήδη κρυώνει. «Κι εμένα τι σε νοιάζει;», θα βιαστείς να απαντήσεις, «εδώ έχει πάντα ήλιο».
Αυτό ισχύει, τουλάχιστον εν μέρει. Γιατί ο καλοσυνάτος φωτεινός ήλιος που είδες το πρωί απ’ το παράθυρο, στην πορεία έβγαλε δόντια αλά Twilight και ετοιμάζεται να δαγκώσει εσένα και την χαβανέζικη βερμούδα σου.

Στα 900 ευρώ το επίδομα τοκετού που σήμερα είναι στα 1765 ευρώ

Δραματικές περικοπές σε ό, τι μπορεί να φανταστεί κανείς σχετικά με τις υπηρεσίες στον χώρο της υγείας προβλέπει ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Υγείας.
Ο κανονισμός αφορά όλους τους ασφαλισμένους σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και Δημόσιο και μπορεί η κυβέρνηση να προσδιορίζει ως στόχους την ισότιμη πρόσβαση όλων των ασφαλισμένων σε ενιαίο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας και τη μείωση των δαπανών στον κλάδο υγείας των ταμείων, ωστόσο στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με ένα …μαχαίρι παντού!
Σταχυολογούμε μερικές μόνο από τις περικοπές:

Δώδεκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά του Ραγκούση

Νέος γύρος κόντρας ξεσπάει ανάμεσα σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση σχετικά με την απελευθέρωση των ταξί.

Συγκεκριμένα, 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συνυπογράφουν επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό, η οποία θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή και στην οποία αναφέρουν πως είναι αντισυνταγματική η μεταβίβαση των αδειών ταξί στο κράτος και ακατανόητη η αγνόηση των πληθυσμιακών κριτηρίων. Η ομάδα αποτελείται από τους:

Εγκρίθηκε το νέο μισθολόγιο

Ριζικές αλλαγές στο μισθολογικό καθεστώς του δημοσίου τομέα φέρνει το νέο μισθολόγιο, το οποίο παρουσίασε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας.
Το σχέδιο, που πήρε το «πράσινο φως» από το κυβερνητικό επιτελείο καταργεί το σύστημα της αρχαιότητας ως κριτήριο για  την ανάδειξη διευθυντών στην διοικητική ιεραρχία, ενώ αλλάζει και η μισθολογική εξέλιξη, καθώς πλέον οι αποδοχές συνδέονται ως κίνητρο για τη διάκριση και τη βαθμολογική προαγωγή.

Με sms οι απαλλαγές για το «χαράτσι» στα ακίνητα

Υποχρεωμένοι να στείλουν γραπτό μήνυμα από το κινητό τους μέχρι την ερχόμενη Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, είναι περίπου 1,5 εκατ. φορολογούμενοι, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δικαιούνται είτε να εξαιρεθούν από το νέο τέλος επί των ακινήτων είτε να καταβάλλουν μειωμένο ποσό.
Οι δικαιούχοι απαλλαγής ή μειωμένης καταβολής του ειδικού τέλους θα πρέπει να αποστείλουν γραπτό μήνυμα (sms) κινητής τηλεφωνίας στον αριθμό 54160 αναγράφοντας ΕΤΑ, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου τους και τον αριθμό της παροχής τους στη ΔΕΗ διαχωριζόμενα με ένα κενό χαρακτήρα, μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2011.

«Θησαυρός» με υδρογονάνθρακες στη θάλασσα της νότιας Κρήτης

Βέβαιος ότι στην υποθαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης βρίσκεται ένας ολόκληρος «θησαυρός» με υδρογονάνθρακες εμφανίστηκε ο ομότιμος καθηγητής του πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνης Φώσκολος, κατά τη διάρκεια ημερίδας για το ζήτημα, στα Χανιά.
«Νότια της Κρήτης υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων 3,5 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αεριού», ανέφερε. Κάτι τέτοιο μεταφράζεται σε ισοδύναμο πετρελαίου, που ανέρχεται στα 20-23 δισ. βαρέλια πετρελαίου.

5000 ευρώ απο το κράτος για να παέι να δει τον Σαμαρά;

ΚΕΡΚΥΡΑ: Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, η νέα Πρύτανις και ο…Αντώνης Σαμαράς. Τελικά όπως φαίνεται ο ΓΑΠ με την περίφημη ΔΙΑΥΓΕΙΑ του έκανε και ένα καλό.

Όποιος έχει υπομονή και χρόνο ψάχνοντας στις διάφορες υπηρεσίες και δημόσιους οργανισμούς μπορεί να ανακαλύψει εκπληκτικά πράγματα.

Δείτε τι ανακαλύψαμε πρόσφατα.

Είναι γνωστό σε όλη την Κερκυραική κοινωνία το τεράστιο πρόβλημα στέγασης των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου εξ’ αιτίας των περικοπών από το Υπουργείο Παιδείας.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΘΕΙ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ


O Δημήτρης Καζάκης ακούει τη ρήση του Βενιζέλου,τα παίρνει και κάνει μια  αναδρομή και σε κάποιους άλλους που είχαν πεί μια παρόμοια φράση.
Για να έχετε σασπένς,  μην διαβάζετε αυτά ,πριν ακούσετε το ηχητικό Αποφάσισα να γράψω κάποια πράγματα για να είναι πιο εύκολο μετά να αποτυπωθούν και να κατανοηθούν, διαβάζοντάς τα.

Κρίσιμη ψηφοφορία για την κυβέρνηση Μέρκελ

Το γερμανικό κοινοβούλιο συζητά και ψηφίζει σήμερα τη διεύρυνση του EFSF. Θα περάσει το νομοσχέδιο με τις ψήφους των συγκυβερνώντων κομμάτων ενώ είναι  βέβαιο το ΝΑΙ της αντιπολίτευσης;
Με αγωνία αναμένεται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο γερμανικό κοινοβούλιο για τη διεύρυνση του μηχανισμού στήριξης. Το ερώτημα που ζητά απάντηση δεν είναι εάν θα εγκριθεί το σχετικό νομοσχέδιο, αλλά εάν αυτό περάσει με τις ψήφους των συγκυβερνώντων κομμάτων Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU) και Φιλελευθέρων (FDP)

Τουρκικές απειλές, Κυπριακές ανησυχίες

Στο Ευρωκοινοβούλιο έφτασε η συζήτηση για τις απειλές της Τουρκίας απέναντι στην Λευκωσία, αλλά και στις Βρυξέλλες, με αφορμή τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.
Η ένταση ανεβάζει επικίνδυνα το θερμόμετρο στην περιοχή, σε μία εποχή που η Κύπρος ετοιμάζεται να αναλάβει, για πρώτη φορά, την προεδρία της Ε.Ε. στο δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Σε κλοιό καταλήψεων 6 υπουργεία

Υπό κατάληψη τελούν σήμερα τα περισσότερα υπουργεία και οι δημόσιες υπηρεσίες, στην Αθήνα, από συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες και Σύλλογοι εργαζομένων, σε ένδειξη αντίδρασης στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, καταλήψεις ήδη πραγματοποιούνται στα υπουργεία Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Δικαιοσύνης, Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας , Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Γεωργίας.

Oίκος ανοχής 7,7 εκατ. λιρών

Τα σχέδια επέκτασης ενός οίκου ανοχής στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας απορρίφθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο, με το σκεπτικό ότι μια μεγάλη επιχείρηση του είδους θα αποτελούσε εξουθενωτικό πλήγμα για τις μικρότερες ανταγωνιστικές της στην περιοχή.
Οι ιδιοκτήτες του οίκου ανοχής με την ονομασία.Stiletto, στο προάστιο Κάμπερνταουν,

Η λίστα με τις τράπεζες που θα πληρώσουμε την έκτακτη εισφορά

Παραθέτουμε παρακάτω τις τράπεζες που θα δέχονται να εισπράξουν πληρωμές για τις έκτακτες εισφορές και το τέλος επιτηδεύματος.  
Ο φορολογούμενος έχει τη δυνατότηα να πληρώσει και στα καταστήματα του ΕλΤΑ το συνολικό ποσό ή τη δόση της επιλογής του με μία απλή διαδικασία.

Ημερίδα για την «Ανάπτυξη του Πρωτογενή Τομέα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».

Το «καλάθι των αγροτικών προϊόντων» της Στερεάς Ελλάδας ήταν το αντικείμενο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε  χθες Τετάρτη στο Δομοκό Φθιώτιδας.
Κύριοι ομιλητές στην ημερίδα ήταν: ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Σταμάτης Καπελέρης, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σε θέματα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κα Γεωργία Μπαζώτη,

Καλημέρα!!!


Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Στο Γύρο του Θανάτου έχει μπει η κυβέρνηση. Τελικά αν σταματήσει να παίρνει μέτρα θα πέσει

Στο Γύρο του θανάτου η Κυβέρνηση. Δεν μπορεί να σταματήσει να παίρνει μέτρα!!! Νέα χτύπημα στο εισόδημα όλων – Μαχαίρι κόβονται 9 φοροαπαλλαγές

Τις επόμενες εβδομάδες το υπουργείο Οικονομικών θα αποφασίσει τα όρια εισοδήματος πάνω από τα οποία δεν θα ισχύουν οι φοροαπαλλαγές όσο και. τα υπόλοιπα κριτήρια που θα συνδέονται με τον άλλο ή άλλο τρόπο με την κινητή ή και την ακίνητη περιουσία του φορολογούμενου.

Δεν θα φτάσει στο 50% του εισοδήματος η συλλογή αποδείξεων, λέει ο Ηλ.Πλασκοβίτης

Οι πολίτες θα υποχρεωθούν να συλλέγουν αποδείξεις μεγαλύτερης αξίας από το 25% του εισοδήματός τους που προβλέπεται σήμερα προκειμένου να αποφύγουν το πέναλτι του 10% επί της διαφοράς, όμως το ποσοστό αυτό δεν θα ανέρχεται στο 50% του εισοδήματός τους, όπως είπε την Τετάρτη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης.

Επιστρέφει ο Παπανδρέου και συγκαλεί υπουργικό

Για νέες θυσίες και άλλες παραχωρήσεις επί της οικονομικής κυριαρχίας της χώρας πιέζουν οι δανειστές την Αθήνα. Το ελληνικό δράμα πλησιάζει στην κορύφωσή του. Στο χθεσινό δείπνο Μέρκελ-Παπανδρέου στο Βερολίνο τα πιρούνια δεν πήραν φωτιά.
Παρά τα εκλεκτά πιάτα, γερμανικής κουζίνας, που είχαν ετοιμάσει οι σεφ της καγκελαρίας, οι δύο ηγέτες είχαν άλλα σημαντικότερα πράγματα να κάνουν.

Ξεκινούν στις 2 Οκτωβρίου τα Κατηχητικά της Ιεράς Μητροπόλεως

synaxi20katixiton20201120002
Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας μας, αρχίζουν την φετινή λειτουργία τους οι Νεανικές Κατηχητικές Συνάξεις για όλες τις ηλικίες, από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου μέχρι και τους αποφοίτους και φοιτητές, σε όλες τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Συνάντηση-συζήτηση της Δέσποινας Σπανούδη με αιρετούς και πολίτες

Με πρωτοβουλία του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας Στερεάς και της περιφερειακής συμβούλου του κινήματος Δέσποινας Σπανούδη, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29/9/2011 ώρα  6.30 μ.μ
. στο παλιό Δημαρχείο Μακρακώμης (αίθουσα συνεδριάσεων) συνάντηση – συζήτηση με αιρετούς και πολίτες και με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων καθώς και  τις εξελίξεις για τον σχεδιαζόμενο χώρο ταφής

Ανακαλύφθηκε χασισοφυτεία μαμούθ με (774) δενδρύλλια κάνναβης στην Αμφιθέα.

Χασισοφυτεία μαμούθ στην Αμφιθέα Εύβοιας
Νέα μεγάλη επιτυχία για την Αστυνομική Διεύθυνση της Εύβοιας. Μετά τα Καμπιά, ανακαλύφθηκε και χασισοφυτεία μαμούθ με (774) δενδρύλλια κάνναβης στην Αμφιθέα. Τρεις συλλήψεις έγιναν χθές το πρωί. Συνέντευξη τύπου απο τον Αστυνομικό Διευθυντή της Εύβοιας, Μανώλη Γρηγοράκη.
Φυτεία με (774) δενδρύλλια κάνναβης σε δασώδη περιοχή, εντοπίσθηκε, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας,

Κατάληψη του Δημαρχείου Χαλκίδας απο τους εργαζόμενους

Οι εργαζόμενοι  του Δήμου Χαλκίδας πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας και κατάληψη του Δημαρχείου σήμερα απο τις 11 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου.

Συγκεντρωμένοι όλοι έξω απο το Δημαρχείο απο την πλευρά της παραλίας με τα φορτηγά και τα απορριμματοφόρα παραταγμένα, συμμετείχαν στην πανελλαδική κινητοποίηση που

ο Ολυμπιακός Χαλκίδας, το μόνο που δεν επιθυμεί, είναι να απογοητευτούν τα παιδιά μας.


Το Δ.Σ. του Σωματίου μας, μετά και τον αγώνα μεταξύ των ομάδων Ωραίοι-Ολυμπιακός Χαλκίδας που διεξήχθη την Κυριακή 25/9/2011 σχετικά με την διαιτησία του Κου Φώτη, έχει να κάνει την εξής δήλωση:
«Θεωρούμε προκλητική την διαιτησία του παραπάνω διαιτητή στον αγώνα της Κυριακής και πέρα των τυπικών ανθρώπινων λαθών που όλοι μπορούμε να κάνουμε.

ΔΟΕΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ 5 ΚΑΙ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011


Το ΔΣ της ΔΟΕ σε συνεδρίαση του στις 26 Σεπτέμβρη 2011, αφού έλαβε υπόψη:
Τα μηνύματα που έστειλαν με τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 22/9/2011, οι εκπαιδευτικοί της βάσης 
Την άσχημη κατάσταση στην εκπαίδευση, με τα χιλιάδες κενά, τις ελλείψεις βιβλίων, τις σχολικές επιτροπές χωρίς χρήματα για τις λειτουργικές τους δαπάνες

Καλημέρα!!

Ματιά Ελπίδας που δεν έρχεται!!!

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Αλλαγές στις αποδείξεις και αναδρομική εφαρμογή αφορολόγητου

Μεγάλες αλλαγές στο σύστημα των αποδείξεων προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ σημείωσε πως η μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2011.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου σχετικά με τις επαφές που είχε στις ΗΠΑ, ο κ. Βενιζέλος τόνισε χαρακτηριστικά πως η μείωση του αφορολογήτου δεν θα συνοδευτεί και από μείωση του αριθμού των αποδείξεων

Παρατηρήσεις του κ. Αθ. Χειμάρα επί της πορείας υλοποίησης του ΕΣΠΑ »


Ο κ. Αθανάσιος Χειμάρας, συμμετείχε και τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της Συνάντησης Εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου 2011, με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και τους Δήμους, με στόχο την επιτάχυνση και την αποτελεσματική υλοποίηση του ΕΣΠΑ.
Ο κ. Αθανάσιος Χειμάρας , στην αρχή της τοποθέτησής του τόνισε πως πέρα από την παράθεση αριθμών και στοιχείων για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ υπάρχει και η πραγματικότητα.

H μαζική επιστροφή του 2% την Πέμπτη 29/9 στην εφορία της Κύμης.


Σε σύσκεψη σωματείων της περιοχής, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στο Αλιβέρι, την Δευτέρα 26/9 αποφασίστηκε η σύσταση Λαϊκής  Επιτροπής με σκοπό και στόχο το συντονισμό και την οργάνωση της μαζική αντίθεσης και αντίστασης στη νέα φοροληστεία των λαϊκών οικογενειών:  
 
Ν
α επιστρέψουν μαζικά τα εντάλματα πληρωμής, απαιτώντας την κατάργησή τους. Να οργανωθεί η αλληλεγγύη στους ανέργους, στις οικογένειες, στους μικρομαγαζάτορες που δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς, δάνεια και φόρους.

Συζήτηση προ ημερήσια διάταξη με θέμα την πολιτική επικαιρότητα ζητά η Λαική Συσπείρωση από τον Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου


Ενόψει του προγραμματισμένου για σήμερα Δημοτικού Συμβουλίου, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έχει την πρόθεση να θέσει ένα ζητήματα προ της ημερήσιας διάταξης.

Θεωρούμε αναγκαία την συζήτηση της πολιτικής επικαιρότητας, που θα περιλαμβάνει τα σοβαρά αντιλαϊκά μέτρα που πάρθηκαν το τελευταίο διάστημα, παίρνοντας τον χαρακτήρα γενικής συζήτησης.

Επιστολή Καπελέρη για τις αγροτικές γεωτρήσεις στην Στερεά Ελλάδα

ΠΡΟΣ : Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.
-Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
-Υφυπουργό Αγροτ.Ανάπτυξης&Τροφίμων.
-Βουλευτές Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,
Όπως γνωρίζετε στις 10 Ιουνίου 2011 εκδόθηκε η αριθμ 150559 Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται « οι διαδικασίες, οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού»

Μπόφινγκερ: Κούρεμα και ευρωομόλογα

Την πρόταση των 5 σοφών της γερμανικής οικονομίας για κούρεμα του ελληνικού χρέους επανέλαβε ο Πέτερ Μπόφινγκερ, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, σε συνέντευξή του προς τη Γερμανική Ραδιοφωνία DLF.
Και αυτό μολονότι προχτές η ίδια η Άγκελα Μέρκελ περιέγραφε το ενδεχόμενο αυτό ως παιχνίδι με τη φωτιά. "Αφενός", σχολιάζει ο κ. Μπόφινγκερ, "χρειαζόμαστε το κούρεμα του ελληνικού χρέους καθώς η χώρα βρίσκεται στην κατάσταση ενός νοικοκυριού που πνίγεται στα χρέη και ως εκ τούτου θα πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες προκειμένου να μειωθούν τα χρέη με τρόπο που να ανταποκρίνονται στις οικονομικές επιδόσεις της χώρας.

Στη φυλακή οδηγείται ο Ψωμιάδης

Το δρόμο των φυλακών Κορυδαλλού έδειξαν στον Μάκη Ψωμιάδη τα μέλη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας.
Με βούλευμα που εξέδωσε το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ήρε τη διαφωνία που είχε ανακύψει μεταξύ της εισαγγελέως Αθηνάς Θεοδωροπούλου και του 9ου τακτικού ανακριτή Γιώργου Κασίμη, υπέρ της πρώτης.

KfW: Η Γερμανία κέρδισε 60 δισ. ευρώ από την ευρωζώνη τη διετία 2009-2010

Στο ποσό των 50-60 δισ. ευρώ υπολογίζεται το οικονομικό πλεονέκτημα της Γερμανίας από την ευρωζώνη κατά τη διετία 2009-2010, χρονιές που η υπόλοιπη Ευρώπη υιοθετούσε πολιτικές λιτότητας, καθώς η κρίση χρέους είχε ήδη ξεκινήσει, σύμφωνα με έκθεση της γερμανικής δημόσιας τράπεζας KfW.
Παρά τις λαϊκίστικες και ευρωσκεπτικιστικές φωνές που επικρατούν στο Βερολίνο αλλά και άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά, οι περισσότεροι οικονομολόγοι συμφωνούν ότι η διάσωση της Ελλάδας είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας, καθώς το κόστος μιας πτώχευσης θα ήταν μεγαλύτερο από αυτό ενός σχεδίου αρωγής.

Υποχρεωτικά τα φωτοβολταϊκά σε ορισμένες κατηγορίες νέων κτιρίων

Με την αναθεώρηση του ΓΟΚ, μπορεί να γίνει υποχρεωτική η χρήση φωτοβολταϊκών σε ορισμένες κατηγορίες νέων κτιρίων, σύμφωνα με τα όσα προανήγγειλε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
'Οπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξη Τύπου, στόχος είναι πλέον να ενσωματωθεί και στον αστικό ιστό η αύξηση χρήσης των ΑΠΕ. Προς την κατεύθυνση αυτή, το ΥΠΕΚΑ

Κρίσιμες μέρες για τη συνοχή της Νέας Δημοκρατίας

Την ώρα που τα ΜΜΕ ασχολούνται με τις πολυάριθμες κόντρες των "πράσινων" υπουργών, η Νέα Δημοκρατία βιώνει τη μεγαλύτερη εσωτερική κρισή της επί εποχής Σαμαρά. Λάδι στη φωτιά έριξε δημοσίευμα του ιστότοπου Antinews.gr το οποίο ελέγχεται απόλυτα από το Δίκτυο21, την εθνικιστική αυλή του Αντώνη Σαμαρά.



Οι Χρύσανθοι και οι Φαήλοι στοχοποιούν...

Κρίσιμη συνάντηση Παπανδρέου - Μέρκελ στο Βερολίνο

Κρίσιμη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα έχει στις 9 το βράδυ ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και στο επίκεντρο θα είναι η υλοποίηση του προγράμματος προσαρμογής, εν μέσω ασφυκτικών πιέσεων από τους πιστωτές μας για την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων.

Το ραντεβού των δύο ηγετών γίνεται σε γκρίζο φόντο, εν μέσω σεναρίων για «κούρεμα» 50% στο ελληνικό χρέος και «συντεταγμένη πτώχευση» εντός της ευρωζώνης

Η επένδυση στην Ελλάδα είναι επένδυση σε κοινή ευρωπαϊκή επιτυχία δήλωσε ο πρωθυπουργός

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα κάνει τα πάντα για να πετύχει στην προσπάθειά της να σταθεί στα πόδια της και θα τα καταφέρει παρείχε, μιλώντας στους Γερμανούς βιομηχάνους, ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου.  
Υπογράμμισε πως οι Έλληνες κάνουν θυσίες που πονάνε και ζητούν στήριξη, για την οποία είναι ευγνώμονες. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους Γερμανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για επένδυση στην κοινή ευρωπαϊκή επιτυχία, στο κοινό ευρωπαϊκό μέλλον.

Κρίσιμη χαρακτηρίζει ο ξένος Τύπος την ψηφοφορία για το τέλος ακινήτων στη Βουλή

Εκτενείς αναφορές στην κρίσιμη ψηφοφορία που θα διεξαχθεί το βράδυ στη Βουλή για το ειδικό τέλος ακίνητων φιλοξενούν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, εστιάζοντας στο πώς θα συμπεριφερθούν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Έλληνας πρωθυπουργόςΓ.Παπανδρέου θα δοκιμάσει σήμερα τις δυνάμεις της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας σε μια ψηφοφορία που χαρακτηρίζεται κρίσιμη για να πεισθούν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να απελευθερώσουν την έκτη δόση και να αποτρέψουν την χρεοκοπία και από την έκφαση της θα κριθεί η επιστροφή της τρόικας  στη  χώρα.

Δημοσκόπηση GPO για το Mega: Χρεοκοπία βλέπει το 54,8% των Ελλήνων – 6,8% προηγείται η Νέα Δημοκρατία, στο 38% και οι δυό

ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ, ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΗΣ GPO
Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης, όπου φαίνεται πως η πλειοψηφία των πολιτών σε ποσοστό 54,8% θεωρούν ότι τους επόμενους μήνες υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πτώχευσης της χώρας.

Αντίθετα, όχι και μάλλον όχι ότι υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης εκφράζεται από το 44,3% των πολιτών.

Τελικά το μέγεθος.... μετράει.!!

Το αν μετράει ή όχι το μέγεθος φαίνεται ότι είναι κάτι που απασχολεί πολύ τους Γερμανούς.
Όπως αναφέρουν Γερμανοί γιατροί το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια αυξητική τάση για τέτοιου είδους... αισθητικές επεμβάσεις!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γνωρίζαμε ότι το Κίνημά μας έχει μεγάλη άνοδο στην κοινωνία, αλλά η εντυπωσιακή προσέλευση στα εγκαίνια των γραφείων μας στην Χαλκίδα, την Κυριακή 25/9, ξεπέρασε κατά πολύ κάθε προσδοκία μας. 
Περισσότεροι από 300 συναγωνιστές και υποστηρικτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ από Εύβοια και Βοιωτία πλημμύρισαν την κύρια αίθουσα, το μπαλκόνι, τους διαδρόμους, τις σκάλες, το πεζοδρόμιο… και μάλιστα πολύ νωρίτερα από την ανακοινωθείσα ώρα!

ΔΟΕ: Το μέλλον των επόμενων γενεών υποθηκεύεται..


Ο κόσμος της εργασίας βιώνει την πιο κρίσιμη περίοδο στην ιστορία της χώρας. Οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων δέχονται συνεχείς και άδικες επιθέσεις από την Κυβέρνηση και την Τρόικα.
Εργασιακά δικαιώματα ξεθεμελιώνονται, κοινωνικές παροχές καταργούνται, η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται, οι μισθοί μας βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης, το μέλλον των επόμενων γενεών υποθηκεύεται μέσα στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και της αποπληρωμής των συσσωρευμένων χρεών.

Καλημέρα!!!

Γιατί υπάρχει Ελπίδα!!

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Για σχέδια διαγραφής του 50 % του χρέους κάνει λόγο το BBC

Μόνιμη λύση στο ελληνικό και κατ επέκταση στο ευρωπαϊκό πρόβλημα χρέους επεξεργάζονται ΔΝΤ και ΕΕ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του BBC από την Ουάσινκτον. 
Είναι μια πρόταση που κερδίζει έδαφος παρά την σιγή ιχθύος που τηρούν οι Βρυξέλλες και η ηγεσία του ΔΝΤ. Ερωτηθείς σχετικά ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτ Όσμπορν, περιορίστηκε να πει ότι εξετάζονται διάφορες προτάσεις και να επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Στην Λαμία αύριο ο Κλέαρχος Περγαντάς για το ΕΣΠΑ

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 11.00, συνάντηση εργασίας με τους Δήμους της Φθιώτιδας, στο πλαίσιο της επιτάχυνσης και της αποτελεσματικής υλοποίησης του ΕΣΠΑ.
Η συνάντηση θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας (Αινιάνων 6, Λαμία).

ΔΑΚΕ.ΠΕ Χαλκίδας: «Κυβέρνηση Πορτοφολάδων»

Με ανακοίνωσή της, η ΔΑΚΕ.ΠΕ Χαλκίδας αναφέρεται στα μέτρα «εξόντωσης» για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους:
Μετά από δύο χρόνια αδίστακτου «παραμυθιάσματος» και αφού μάτωσαν όλους τους Έλληνες, η κυβέρνηση του ΠΑΣοΚ  μάς βάζει πάλι νέα τεχνητά και εκβιαστικά  διλήμματα.

Στο Καρπενήσι ο Περιφερειάρχης για το ΕΣΠΑ

Στην Ευρυτανία θα βρίσκεται σήμερα, στις 11 το πρωί ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, στο πλαίσιο συναντήσεων εργασία για το ΕΣΠΑ, οι οποίες πραγματοποιούνται σε όλη την Περιφέρεια. 
Η συνάντηση του Περιφερειάρχη με τους Δημάρχους και εκπροσώπους των Δήμων Καρπενησίου και Αγράφων θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου – Κτίριο ΚΑΠΗ (οδός Τσιαμπούλα, Καρπενήσι).