Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Η μεγάλη ληστεία της Αγροτικής Τράπεζας. Του Γαβριήλ Σακελλαρίδη

Μπορεί ο τίτλος του συγκεκριμένου άρθρου να διαβάζεται ως τετριμμένα υπερβολικός σε μια περίπτωση μεταβίβασης δημόσιας τράπεζας σε ιδιωτική.

Κάποιες σκέψεις για τις αποκρατικοποιήσεις


Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΪΝΑ,
Στελέχους της ΔΗΜΑΡ
 Στην Ελλάδα είναι αλήθεια ότι ο κρατικισμός, ένα καθεστώς που εφαρμόστηκε στην χώρα μας από όλες τις Κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης αποτελεί ένα πρωτότυπο σύστημα για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα και όχι μόνο. Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του συστήματος είναι η κομματική πελατειακή βάση συγκρότησής του από την κορυφή ως τη βάση του.

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Αγώνας για όλους, ο αγώνας των εργαζομένων του Αλουμινίου

                             της Δέσποινας Σπανούδη
Μια πρώτη νίκη σ’ ένα αγώνα με ιδιαίτερη σημασία ήταν η αποδοχή των  ασφαλιστικών μέτρων ενάντια στις περικοπές που σχεδιάζει ο Ε. Μυτιληναίος στο Αλουμίνιο, εκμεταλλευόμενος το γκρέμισμα των εργασιακών κεκτημένων και παρά τα συνεχιζόμενα υπερκέρδη.

"Ανταγωνιστής" μας ο Β. Αποστόλου...

Το προσωπικό  Blog απέκτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Αποστόλου και μας καλεί να τον παρακολουθούμε και όχι μόνο. Εμείς του ευχόμαστε καλή επιτυχία και σε αυτή την δράση του.
 Αγαπητοί φίλοι και συντάκτες 
είστε ευπρόσδεκτοι στο ιστολόγιό μου http://vagapostolou.blogspot.gr/

Σωματείο εργαζομένο η ΑΓΕΤ -ΗΡΑΚΛΗΣ συνεχίζει να παρανομή.


Οι παρανομίες της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ συνεχίζονται για τους εργαζόμενους του εργοστασίου της Χαλκίδας.
Στις 3 Αυγούστου παραλάβαμε το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας, το οποίο εκδόθηκε ύστερα από την τριμερή σύσκεψη που προκάλεσε το Σωματείο μας στις 10-7-12 και αφορά στις περικοπές που πραγματοποίησε η ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ στην προσαύξηση της νυχτερινής εργασίας και στο επίδομα αργίας μηνός Ιουνίου 2012.

Δωρεά μαθήματα από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Αλιβερίου για παιδιά


Λόγω των οικονομικών δυσκολιών που διανύουμε ο ιστιοπλοϊκός όμιλος Αλιβερίου, παρέχει δωρεάν εκπαίδευση ιστιοπλοΐας, για ένα χρόνο, σε παιδιά ηλικίας 5,5 έως και 7 ετών.

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες:

Νέο 6θέσιο ιστιοπλοϊκό σκάφος τύπου για τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Αλιβερίου

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Αλιβερίου, στα πλαίσια της άριστης συνεργασίας, με την εταιρεία ΔΕΣΦΑ Α.Ε. απόκτησε ένα επιπλέον 6θέσιο ιστιοπλοϊκό σκάφος τύπου “Topper sport 16”, πλήρως εξοπλισμένο.

Ο Νίκος Μίχος σε Βόρειο Εύβοια και Καρυστία

Ο βουλευτής Ευβοίας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Νικόλαος Μίχος, θα βρίσκεται στη Βόρειο Εύβοια τις Τετάρτη 8/8 και Πέμπτη 9/8, καθώς και στην περιοχή Καρυστίας το Σάββατο 11/8. Θα συνομιλήσει με τοπικούς φορείς και κατοίκους για τα προβλήματα των πλέον εγκατελειμένων περιοχών του νομού μας, συναποφασίζοντας τρόπους παρέμβασης και επίλυσης. 

Συνάντηση με το Υπουργό υγείας είχαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Στερεάς


Συνάντηση με το Υπουργό υγείας είχαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Στερεάς στον οποίο έθεσαν τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζει η Στερεά. Βέβαια στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την περιφέρεια και ακολουθεί δεν αναφέρονται να τέθηκαν τα θέματα με την πορεία της ανέγερσης του νοσοκομείου Χαλκίδας αντίθετα δίνεται αναφορά στο δελτίο τύπου για προβλήματα που  υπάρχουν σε άλλο νοσοκομείο.

Ενέργειες για την επάνοδο του Ράλλυ Ακρόπολις στην Στερεά


Σας προσκαλούμε σε σύσκεψη την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας (Αινιάνων 8 Λαμία) προκειμένου να συζητήσουμε και να συντονίσουμε τις ενέργειές μας για να διεκδικήσουμε την επάνοδο του Ράλλυ Ακρόπολις στη Στερεά Ελλάδα.


Υπάλληλος του Μαξίμου λείπει στο Λονδίνο για δουλειά

Η υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Μαίρη Μανωλοπούλου με τον τέως βασιλιά στο Λονδίνο.
Μπορεί η χώρα να περνάει τη μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση, να βρίσκεται σε πτώχευση, χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι να απολύονται με το καθεστώς της εφεδρείας,

Η Τράπεζα της Ελλάδος, η Bundesbank και το Πέπλο της Σιωπής.

 Tου Γ. Βαρουφάκη
Όταν πριν δυο εβδομάδες έγραφα για το «Πέπλο της Σιωπής», κάποιοι μου απάντησαν ότι τα παραλέω. Ότι τίποτα το μεμπτό δεν έκανε ο κ. Σάλλας δανειζόμενος από την Marfin του κ. Βγενόπουλου μέσω offshore της οικογένειάς του για να αγοράσει μετοχές στην Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που αποφάσισε το ΔΣ της τράπεζας υπό την προεδρία του.

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Ανεξάρτητοι 'Έλληνες: Όνειρο Αυγουστιάτικης νύχτας αποδεικνύονται τα περίφημα ισοδύναμα μέτρα

«Όνειρο Αυγουστιάτικης νύχτας αποδεικνύονται τα περίφημα ισοδύναμα μέτρα. Τα διαφήμιζε η κυβέρνηση των προθύμων εταίρων για εσωτερική κατανάλωση. Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές του ελληνικού δράματος, η τρόικα εξωτερικού δίνει παραγγελίες στο

Κι άλλα μέτρα… μέχρι να βάλουμε μυαλό


"Είμαι Ελληνίδα και θέλω να γυρίσω στη γη μου"(BINTEO)...

Μια από τις Καρυάτιδες που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο ...ζωντανεύει και ζητά της επιστροφή της στην Ελλάδα.
"I am Greek and I want to go home" είναι το σλόγκαν ενός βίντεο που... δημιούργησε ένα κίνημα επιστροφής των ελληνικών αρχαιοτήτων, που βρίσκονται σε μουσεία του εξωτερικού, στην πατρίδα τους.

Νικολόπουλος: Να διαγραφεί και ο Σαμαράς εάν δεν επαναδιαπραγματευτεί

Ο Βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, μετά την διαγραφή του από την ΝΔ, λόγω "τιτιβίσματος" , επανέρχεται σήμερα και με επιστολή που απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ζητά ούτε λίγο ούτε πολύ από τον Πρωθυπουργό να διαγραφεί και ο ίδιος εάν δεν προχωρήσει στην επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.