Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Το μόνο ενδιαφέρον στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ αν αποσυρθεί ο Χρήστος Παπουτσής;

Σε τροχιά απόσυρσης της υποψηφιότητας του βρίσκεται ο Χρήστος Παπουτσής ο οποίος παρά τις προσπάθειες του επιτελείου του δεν μπορεί-όπως προβλέπει το καταστατικό- να συγκεντρώσει τις 94 υπογραφές των μελών του Εθνικού Συμβουλίου για να υποβάλλει την υποψηφιότητα του για την προεδρία του κόμματος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έως το πρωί του Σαββάτου, ο Χρήστος Παπουτσής είχε συγκεντρώσει λιγότερες από πενήντα υπογραφές, αφού φαίνεται να τον εγκαταλείπουν παραδοσιακοί σύμμαχοι του, όπως η ομάδα Παναγιωτακόπουλου, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανόλης Όθωνας και άλλοι που προσχωρούν στο στρατόπεδο του Βαγγέλη Βενιζέλου.
Τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα το επιτελείο του Χρ. Παπουτσή προσπάθησε να προτείνει την αλλαγή του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ ώστε να μην χρειάζονται οι υποψήφιοι υπογραφές, αλλά αυτή η πρόταση δεν έγινε δεκτή από το πολικό συμβούλιο και την επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος. 
Ο ίδιος πάντως υποστηρίζει «δίνουμε μάχη λεπτό το λεπτό, τις υπογραφές θα αρχίσουμε να μετράμε αμέσως μετά την ομιλία μου». 
Το μεσημέρι θα έχουμε μια πιο σαφή εικόνα για τις προθέσεις του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη αφού αναμένεται να τοποθετηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο που αρχίζει τις εργασίες του σήμερα στο ΣΕΦ. ΟΙ καταστατικές διαδικασίες προβλέπουν ότι αύριο στη μία το μεσημέρι οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος θα πρέπει να καταθέσουν τις 94 υπογραφές που χρειάζονται για να πάρουν το χρίσμα του υποψηφίου οι διεκδικητές της προεδρίας του κόμματος.
Αντίθετα, ο Ευαγγελος Βενιζέλος που θεωρείται το φαβορί στην κούρσα της ηγεσίας είχε έως χτες το βράδυ συγκεντρώσει πάνω από 190 υπογραφές και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις συνεργατών του ενδέχεται να φτάσουν τις 213. Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι προβλέψεις το πιθανότερο είναι να ανακηρυχθεί ο Βενιζέλος μοναδικός υποψήφιος.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου