Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Off Shore Εταιρίες και... πολιτικό χρήμα

Μια καταπληκτική εφεύρεση των λαμογίων που ζει και αναπνέει σε όλο τον κόσμο είναι οι λεγόμενες υπεράκτιες εταιρίες ή κοινώς... off shore.

Αντίθετα με όσα πιστεύει ο αφελής και άσχετος μέσος μεροκαματιάρης εργαζόμενος, ο καθένας από μας μπορεί να δημιουργήσει και να είναι ιδιοκτήτης μιας off shore εταιρίας, εύκολα, γρήγορα και φθηνά.

Ποιό θα είναι το κουιζ της Δευτέρας;


Εμείς εδώ γράφουμε ειδήσεις που προκαλούν συζήτηση π.χ Νοσοκομείο, Την μη συμμετοχή του Κ. Περγαντά στην γιορτή κρασιού, βλέπε σχέσεις του με την ΓΓ,  την μεταφορά, των υπηρεσιών του δήμου στην Ληλαντίων κ.α

Οι τροφές που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σας

Προσθέστε αυτές τις 13 τροφές στην καθημερινότητά σας!

Προσπαθείτε να τρώτε υγιεινά, προκειμένου να βελτιωθεί η υγεία σας και η εμφάνισή σας; Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες τροφές που έχουν τεράστια συμβολή στην καθημερινή σας ευεξία και μπορεί να αλλάξουν τη ζωή σας.

Λοιπόν, τι περιμένετε; Προσθέστε αυτά τα τρόφιμα στη λίστα της διατροφής σας σήμερα!

Όταν η ζυγαριά... κολλάει

Όταν η ζυγαριά... κολλάειΜην απογοητεύεστε και εντοπίστε τη ρίζα του κακού!

Προσπαθείς σκληρά, αποφεύγεις τα λιπαρά, έχεις ξεχάσει τη γεύση των θερμιδογόνων junk food, τρως άφθονα φρούτα και λαχανικά. Κι όμως, η ζυγαριά μετατράπηκε στον πιο σκληρό και ανένδοτο εχθρό σου. Δε λέει να κατέβει. Και αν έχετε αποκλείσει το ενδεχόμενο να καταναλώνετε extra θερμίδες εν αγνοία σας, τότε τι άλλο μπορεί να ευθύνεται;

Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Υπάρχει πρόβλημα!!!
Ο Κλέαρχος Περγαντάς ξεκινά τις προσφωνήσεις. Ανακαλύπτει τον κ. Κοτρωνιά αλλά δεν διαπιστώνει ποια είναι πλάι του. Ήταν η Γ Γ κ Κ Διαμαντοπούλου. Τυχαίο; Δεν νομίζω.
Η τελετή τελειώνει. Η κυρία τα μαζεύει και αναχωρεί. Δεν πήγε ούτε να χαιρετήσει. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

ΔΥΟ ΚΕΦΑΛΙΑ

Δύο κεφάλια χτυπημένα. Το πρώτο ανήκει σε έναν ηλικιωμένο πολίτη της Κερατέας και το δεύτερο σε έναν εκπρόσωπο του Κοινοβουλίου. Και τα δύο προξενούν λύπη. Και οι δύο αυτοί άνθρωποι ΔΕΝ έπρεπε να χτυπηθούν.
Όμως...

Πόσα ψέματα ακόμα-Ολοι στους δρόμους!

Το άρθρο που δημοσιεύομαι μας στάλθηκε από τον αναγνώστη μας Β. Σιάνο



Γράφει ο Γιώργος Σαρρής

Ειναι η Ελλάδα η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη η στον κόσμο ανάλογα με το μέγεθός της όπως προσπαθούν να........
μας πείσουν εδώ κι ενα χρόνο;Φυσικά όχι.
Είναι στις πρώτες θέσεις στον ιδιωτικό δανεισμό (που δεν αφορά στον δανεισμό των νοικοκυριών αλλά των ιδ.επιχειρήσεων);Προς θεού όχι!
Ειναι η Ελλάδα η πιο προβληματική οικονομία της Ευρωζώνης;
Δεν είναι, όπως και να το διαβάσεις!

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ -«Σφραγίστε τα διόδια» σε ΑΦΙΔΝΕΣ - ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ – ΜΑΛΑΚΑΣΑ !

Το σφράγισμα των εγκαταστάσεων στους σταθμούς διοδίων στις Αφίδνες, στο Καπανδρίτι και στη Μαλακάσα, καθώς και των κτηρίων διοίκησης του αυτοκινητόδρομου Αθηνών-Λαμίας, αποφάσισε το αρμόδιο πολεδομικό γραφείο, μετά την απόρριψη της ένστασης που είχε υποβάλει η κοινοπραξία για τις κατασκευές που έχουν γίνει χωρίς οικοδομική άδεια και έχουν χαρακτηριστεί αυθαίρετες. Οι έξι αποφάσεις της πολεοδομίας Καπανδριτίου, με ημερομηνία 16 Δεκεμβρίου 2010, που έχει στα χέρια της η «Ε», αφορούν τον μετωπικό σταθμό διοδίων Αφιδνών, τους πλευρικούς στο Καπανδρίτι και τη Μαλακάσα, καθώς και το διώροφο κτήριο γραφείων μαζί με προκατασκευασμένο οικίσκο στον παράδρομο της εθνικής οδού, κοντά στις Αφίδνες.

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Φωτιά ξέσπασε στον εργοστάσιο «Πριόβολος» στη Δροσιά


Φωτιά ξέσπασε σήμερα  λίγα λεπτά μετά τις 5, το απόγευμα στο εργοστάσιο χρωμάτων «Πριόβολος», στην Κάνηθο . Μέχρι και αυτή την ώρα στο σημείο βρίσκονται πέντε πυροσβεστικά οχήματα. Οι λόγοι που ξέσπασε η φωτιά παραμένουν άγνωστοι ενώ το ευχάριστο είναι πως έχει τεθεί υπό έλεγχο και δεν απειλούνται σπίτια. Να σημειωθεί πως το εργοστάσιο χρωμάτων παραμένει κλειστό εδώ και αρκετό καιρό και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Οι αλλαγές στα εργασιακά: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μειώσεις μισθών, περικοπή των αποζημιώσεων και επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις στα εργασιακά.
Ειδικότερα, επιτρέπεται η υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας που θα υπερισχύουν των κλαδικών και και θα οδηγούν σε μείωση των καταβαλλόμενων αποδοχών. Οι μειώσεις θα αγγίξουν έως και το 26%, ενώ οι αποδοχές πολλών εργαζόμενων θα υποχωρήσουν στα επίπεδα της εθνικής συλλογικής σύμβασης.

8 θέσεις εποχικού προσωπικού στη Δ/νση Αστικής Κατάστασης & Αλλοδαπών & Μετανάστευσης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας .

Η Δ/νση Αστικής Κατάστασης & Αλλοδαπών & Μετανάστευσης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προκηρύσσει την πλήρωση 8 θέσεων εποχικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου χρονικής διάρκειας 8 μηνών, ως ακολούθως:

Γεγονός η σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Επιβεβαιώθηκε η πληροφορία μας για σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ . Εστι και επίσημα την σύγκληση της ΚΟ του ΠαΣοΚ αποφάσισε ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο αμέσως μετά την επιστροφή του από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, που θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή το απόγευμα στις Βρυξέλλες.

Σε ύψη ρεκορ η ανεργία στην Ελλάδα. Στο 12,4% αυξήθηκε στο γ' τρίμηνο του 2010

Αύξηση 3,1 ποσοστιαίων μονάδων σημείωσε η ανεργία στην Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο του 2010 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2009, εκτοξεύοντας σε επίπεδα ρεκόρ το σχετικό δείκτη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι άνεργοι ανέρχονται πλέον σε 621.938.
Η ανεργία πλήττει περισσότερο τις γυναίκες (16,1% εναντι 9,7% οι άντρες) και τις νέες ηλικίες με αποκορύφωμα αυτές μεταξύ 15 -29 χρόνων.
Όσον αφορά στις επιμέρους περιοχές τις χώρες "μαύρα" είναι τα στοιχεία για τη Μακεδονία αλλά και τη Στερεά Ελλάδα. 

Ορκίστηκε το πρώτο αιρετό περιφερειακό συμβούλιο, στη Λαμία

 Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας, στην οδό Αινιάνων, στη Λαμία η τελετή ορκωμοσίας του πρώτου αιρετού Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά, των Αντιπεριφερειαρχών και των Μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώπιον του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Νικόλαο. Ο κ. Περγαντάς σε σύντομο χαιρετισμό του, ανέλυσε τους στόχους και τις προτεραιότητες του πρώτου αιρετού περιφερειακού συμβουλίου
Αναλυτικά ο χαιρετισμός του νέου περιφερειάρχη Κλ. Περγαντά

Νέοι Περιφερειάρχες και Τομεάρχες από τη ΝΔ, στη Στερεά. Αναδιάρθρωση και στους Αναπληρωτές Γραμματείς

Στη στελέχωση της Γραμματείας Οργανωτικού, με την τοποθέτηση των Περιφερειαρχών και Τομεαρχών του Κόμματος στη Στερεά Ελλάδα, προχώρησε η Νέα Δημοκρατία. Επίσης με απόφαση του Προέδρου του Κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά, για τον ορισμό Αναπληρωτών Γραμματέων της Γραμματείας Οργανωτικού ο Γραμματέας Οργανωτικού ο κ. Μανώλης Αγγελάκας προέβη στην αναδιάρθρωση της Γραμματείας. Αναλυτικά

Έκλεισε ο εθνικός δρόμος Αθηνών-Λαμίας-Θεσσαλονίκης. Στις εταιρείες που διαχειρίζονται τα διόδια οι ευθύνες, σύμφωνα με την Περιφέρεια Στερεάς

Ενώ τα συνηθισμένα προβλήματα παρατηρούνται στο εθνικό επαρχιακό δίκτυο της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας, προβλήματα που παρουσιάζονται συνήθως από μια τέτοια χιονόπτωση, στην ΠΑΘΕ, στο εθνικό δίκτυο έκλεισε ο δρόμος!
Προβλήματα παρουσιάζει ο εθνικός δρόμος και στο ύψος των Θερμοπυλών που είναι μεν ανοιχτός αλλά η κυκλοφορία γίνεται με δυσκολία.

Συνεχίζονται οι Διεθνές Διακρίσεις μαθητών του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας


Η Γιασεμή Κούκουζα, μαθήτρια του  Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας  μαθήτρια του Κώστα Μίχαλου, απέσπασε το ασημένιο βραβείο στο 17ο ετήσιο Διεθνή Διαγωνισμό της Ιαπωνίας. Στο διαγωνισμό πήραν μέρος 43.485 παιδιά από 67 χώρες

Συγκαλείται εκτάκτως; το Σάββατο, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ...

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου αποφάσισε να προχωρήσει σε έκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου.

To Εκρηκτικό μίγμα η Σύνοδος Kορυφής και ο ...Β. Παπαχρήστος

Μουδιασμένοι παρακολουθούν τις εξελίξεις κορυφαίοι υπουργοί και παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, καθώς η αιφνιδιαστική διαφοροποίηση του «παπανδρεϊκού» βουλευτή Βαγγέλη Παπαχρήστου στις ρυθμίσεις για τα εργασιακά, αλλά και τα στενά περιθώρια για θετικά νέα από τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες έχουν βαρύνει το κλίμα στην κυβέρνηση.

Δ.Σ.Α. Αθηνών: Αμετάκλητα και Άνευ Όρων Απαίτηση Διαγραφής Επαίσχυντων Όρων του Μνημονίου!!

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο....

Πρόγραμμα - μαμούθ για ιδιωτικοποιήσεις 7 δισ. Ποια ακίνητα αξιοποιούνται - Σε ποιες επιχειρήσεις του Δημοσίου μπαίνουν ιδιώτες. Μετοχοποίηση ακόμη  και τα κρατικά λαχεία (Εθνικό, Λαϊκό)!!!
Μπαράζ αποκρατικοποιήσεων με αξιοποίηση των ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο, αλλά και ιδιωτικοποιήσεις των κρατικών συμμετοχών σε τράπεζες και άλλες επιχειρήσεις  κύρια σε εταιρείες του εξωτερικού , όπως παραδείγμα το νέο αεροδρόμιο της Κρήτης έχει συμφωνηθεί να "δοθεί" στους Γάλλους - με αποκλείστηκες πληροφορίες μας, προβλέπει το σχέδιο που κατήρτισε την Τετάρτη η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων.

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ο. Παπανδρέου: «Να λογοδοτήσουν όσοι έφταιξαν για το Νοσοκομείο Χαλκίδας»

Με επιστολή της, η Βουλευτής Εύβοιας του ΛΑΟΣ Ουρανία Παπανδρέου, αναφέρεται στο θέμα που έχει προκύψει με το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας.
Συγκεκριμένα: «Η αξία των αγαθών στη σημερινή εποχή καταφαίνεται από τα προβλήματα που συνεπάγεται η απουσία τους. Η υγεία αποτελεί το υπέρτατο αγαθό και η συμβολή της στην ανθρώπινη ευτυχία είναι τεράστια. Δυστυχώς η διαμορφούμενη κατάσταση όσον αφορά την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας,

Απίστευτος διάλογος στο γερμανικό περιοδικό Stern Γερμανού με Ελληνα !

Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες, με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern. Ο υπέρτιτλος του άρθρου αναφέρει:
«Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι......Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».
Αγαπητοί Ελληνες, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις,

Περγαντάς: "Η πρώτη τετραετία του «Καλλικράτη» θα είναι δύσκολη..."

Τη βασική του επιδίωξη να αναδείξει τη Στερεά Ελλάδα σε «περιφέρεια – πρότυπο» αναδεικνύει με τη συνέντευξή του στην ιστοσελίδα aftodioikisi.gr, ο νέος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στην προώθηση της πράσινης ανάπτυξης, καθώς, όπως λέει, «στη Στερεά Ελλάδα υπάρχει μια ισχυρή παραγωγική βάση, που μπορεί να προωθήσει την έρευνα και την τεχνολογία» προς αυτή την κατεύθυνση.

Όχι του Δημ Συμβουλίου στην επανάχρηση δεξαμενών πετρελαίου στο Ν.Ευβοϊκό

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας γνωμοδότησε - ομόφωνα - αρνητικά στην αίτηση εταιρείας για άδεια επανάχρησης δεξαμενών πετρελαίου στο Νότιο Ευβοϊκό, και τη μεταφορά πετρελαίου σε αυτές με πλοίο.

Το θέμα ήρθε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας, λόγω εγγράφου του Λιμενικού Ταμείου Χαλκίδας, που απευθυνόταν στο Δήμο Χαλκίδας και ζητούσε τη γνωμοδότησή του.

Εργατικό ατύχημα στο Δήμο Χαλκίδας, έγινε γνωστό μετά από έξι μέρες

Μια 39χρονη συμβασιούχος που απασχολείται στον τομέα καθαριότητας του δήμου Χαλκιδέων, μετά από ατύχημα κατά τη διάρκεια αποκομιδής των απορριμμάτων, κατέληξε στο χειρουργείο γιατί το πόδι της πιάστηκε στο απορριμματοφόρο.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη, και έγινε γνωστό σήμερα μετά από την αναφορά του ατυχήματος στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Βουλή - Τροπολογία της τελευταίας στιγμής Ο χρόνος των επιχειρησιακών συμβάσεων θα ορίζεται ρητά από αυτές

Τροποποίηση επί τα χείρω στο άρθρο για τις επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας έφερε την τελευταία στιγμή η υπουργός Εργασίας κυρία Λούκα Κατσέλη, προκαλώντας εκ νέου την οργή της Αντιπολίτευσης. Διεγράφη η πρόβλεψη για δωδεκάμηνη ισχύ των επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων.

Εγκρίθηκε πιάτσα ταξί στα υπεραστικά ΚΤΕΛ Χαλκίδας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας ενέκρινε ομόφωνα την άδεια για πιάτσα ταξί στο χώρο των υπεραστικών ΚΤΕΛ Χαλκίδας.Η πιάτσα των ταξί στα ΚΤΕΛ περιλαμβάνει μια σειρά των 15 θέσεων, αριστερά του κτιρίου και με την κατασκευή διαχωριστικής νησίδας. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρεβρέθει και ο Πρόεδρος του Ράδιο ταξί.

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Ενημέρωση για τις δράσεις digi-content & digi-retail από την εταιρεία ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΑΕ

Η εταιρεία ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΑΕ, του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, οργανώνει εκδήλωση, για την παρουσίαση των προγραμμάτων digi-retail και digi-content στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 6:00 μμ στο επιμελητήριο Φθιώτιδας – Όθωνος 3, Λαμία.
Τα στελέχη της εταιρείας θα κάνουν την παρουσίαση των παραπάνω προγραμμάτων και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις.
Οι παραπάνω δράσεις αφορούν στην ενίσχυση επιχειρήσεων λιανεμπορίου και ψηφιακού περιεχομένου για την υλοποίηση επενδύσεων στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.

ΠΟΕ ΟΤΑ: Κλειστά αύριο οι Δήμοι της χώρας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει τη συμμετοχή της στη Γενική Πανελλαδική Απεργία της ΤΕΤΑΡΤΗΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 - Πλατεία Καραϊσκάκη - Αθήνα) στις 10.30 το πρωί και από εκεί όλοι μαζί θα πορευτούν προς το Πεδίον του Άρεως, όπου έχει προγραμματιστεί για τις 11.00 το συλλαλητήριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε.

Βαθμιαία επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Τετάρτης

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Τετάρτης με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές χιονοπτώσεις -ακόμα και σε πεδινές περιοχές- και τις ισχυρές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
Συγκεκριμένα:
Από το βράδυ της Τετάρτης ισχυρές καταιγίδες προβλέπονται στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο και στα Κήθυρα, κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Κρήτη (κυρίως Δυτική και Νότια), τις Κυκλάδες και την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Κατά Κλέαρχου σιωπή..


Διαρκής σιωπή, στα θέματα που καίνε την περιφέρεια Στερεάς, από τον Κλ. Περγαντά! Η μέθοδος της απόκρυψης δεν είναι και η σοφότερη, για ν’ αποφευχθεί το πολιτικό κόστος! Ούτε η μη επίσημη ανάληψη καθηκόντων αποτελεί άλλοθι για μια τέτοια αποστασιοποίηση! Ας ελπίσουμε πως αυτή η τακτική θ’ αλλάξει στην συνέχεια! Διαφορετικά η φθορά θα είναι ραγδαία, τόσο για τον ίδιο όσο και για τους συνεργάτες του!
Σχόλιο "ΣΕΝΤΡΑ"

Ποιούς δείχνει:

Λαμπρή η εκτίμηση Χειμάρα, στον «Λάμπρο»!  Ότι, δηλαδή, την υποψηφιότητά του την κατασπάραξαν άγρια («γαλάζια») Λαμπραντόρ! Όπως βλέπετε, υπάρχει κι έμμεση αιχμή για την Ντόρα!

Άρχισε τώρα η παραφιλολογία για το ποιον εννοεί τελικά Ο Θανάσης Χειμάρας και ποιον δεν εννοεί με τα όσα λέει ή τέλος πάντων με τα όσα είπε στη δήλωσή του. Βέβαια λίγο-πολύ Τα περιγράφει όλα ο Θ.Χειμάρας .Εξαιρούνται μόνο εκείνοι στους Οποίους έχε ικάνει ονομαστική αναφορά. Ποιοι είναι αυτοί; Είναι Οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ .καταρχήν στη Φθιώτιδα.

Νυχτερινός απολογισμός


Μεταξύ τυρού και αχλαδιού ο Θ. Χειμάρας, παρουσία των πέντε υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών του συνδυασμού του, έκανε τον (ανεπίσημο) απολογισμό των πρόσφατων εκλογών. Πιστός στην συνήθειά του να φορτώνει όλα τα δεινά στους άλλους διέγνωσ ε πως για την ήττα ευθύνονται τρεις παράγοντες. Η σημαντική διαφορά (στην Στερεά) στις εκλογικές επιδόσεις, μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι προσωπικές πολιτικές κάποιων «γαλάζιων» στελεχών και η εχθρική στάση ορισμένων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Αυτοδιοικητικό κίνημα Στερεάς "Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των κρατουμένων"

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των κρατουμένων, επισκεπτόμαστε τις φυλακές στις περιοχές μας, ώστε να συζητήσουμε για την κατάσταση και τα προβλήματα με τους κρατούμενους και το προσωπικό των φυλακών.
Δύο χρόνια μετά το Δεκέμβρη του 2008, οι κρατούμενοι των φυλακών της χώρας επανέρχονται δυναμικά για την εκπλήρωση των αιτημάτων τους, που παρά τις τότε υποσχέσεις και δεσμεύσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης δεν εκπληρώθηκαν.

Αυτοδιοικηικό κίνημα Στερεάς "Ναι στην κλιμάκωση των αγώνων "


Είμαστε μαζί με τους πολίτες που κλιμακώνουν τώρα τις απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις για μισθούς που δε θα είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, για το δικαίωμα στη συλλογική σύμβαση ώστε να μην επιστρέψει η κοινωνία στον εργασιακό μεσαίωνα της

Βολές κατά Πρώην….

Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι οι βολές  Βαγγέλη Αυγγέλη στρέφονται,  κατά των δύο πρώην βουλευτών Γ. Παπαγεωργίου και Δ. Πιπεργιά που τον στήριξαν να εκλεγεί Γραμματέας της ΝΕ.
Σύντροφοι
ανάμεσα στον υποτελή υπαλληλικό Γραμματέα και τον Γραμματέα του κόμματος επιλέγω το δεύτερο.
Τέλος εκτιμώ ότι θα γίνουμε αποδέκτες και άλλων εγγράφων «ανάλογου ύφους» και στοχεύσεων.

Τώρα εμείς ρωτάμε αυτό είναι απειλή η συνδικαλισμός; 
Γιατί αν είναι απειλή υπάρχουν κάτι σακοί του Αιόλου να!

Βλέπει μακρά ο Αυλωνίτης….


Φαίνεται ότι ο Γραμματέας της ΝΕ βλέπει μακρά και σχεδιάζει τις «όποιες» κινήσεις του με βάση τις εκλογές για πιθανό συνέδριο τον Μάϊο και αναφέρει  χαρακτηριστικά…
-Εκτιμώ το θέμα έχει βαθύτερες αιτίες. Έχει αφετηρία πολύ πριν τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Απλά τώρα είναι η «αφορμή». Βέβαια γνωρίζετε ότι (πιθανόν την άνοιξη) θα πραγματοποιηθούν εκλογές Περιφερειακών Οργάνων (ΣΕ,ΝΕ,ΠΕ).
Το έγγραφό σας δυστυχώς λειτουργεί ως ιμάντας
σ’ αυτή την κατεύθυνση.
Φοβάται κάτι ;….

Χωρίς τέλος η εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ .

Οταν η κοινωνία αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν ζητήματα για εσωστρέφεια και διάσπαση της εσωτερική συνοχής του Κινήματος, με όσα συνέβηκα και συμβαίνουν και χρέος όλων ήταν να την διαφυλάξουν.
Δεν θα κρίνουμε αν οι βολές κατά του Βαγγέλη Αυλωνίτη είναι δίκαιες ή άδικες. Αυτό που θα κρίνουμε είναι ότι όλοι στο ΠΑΣΟΚ κάνουν συνδικαλισμό ο ένας στον άλλο, με πρώτο και καλύτερο τον Βαγγέλη Αυλωνίτη.

Για αυτούς που τα βλέπουν έτσι....

                                                

Απάντηση στους επικριτές του δίνει ο Βαγγέλης Αυλωνίτης

Την απάντησή του δίνει ο Γραμματέας της ΝΕ Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Αυλωνίτης στους συντρόφους του Καλκούνη και Αναγνώστου της Τ.Ο. Λίμνης, που του επιρρίπτουν ευθύνες για το αποτέλεσμα των εκλογών στο Δήμο Λίμνης - Αγίας Άννας - Μαντουδίου και δεν παραλείπει να μιλήσει για κατευθυνόμενες ανακοινώσεις στο βωμό προσωπικών επιδιώξεων.... Συγκεκριμένα αναφέρει στην απάντησή του:

Σύντροφοι,

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Θαν. Μπουραντάς: «Οι απαράδεκτες ενέργειες δύο Υπουργείων ευθύνονται για το ζήτημα του Νοσοκομείου»


Για το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, ο Νομάρχης Εύβοιας Θανάσης Μπουραντάς, σε δελτίο Τύπου, αναφέρει τα παρακάτω:

«Τις τελευταίες ημέρες έχει ενταθεί η συζήτηση γύρω από το Νέο Νοσοκομείο, γεγονός που μπορεί να συμβάλλει στην προώθησή του.
Το θέμα είναι ότι η συζήτηση και οι ερωτήσεις δεν γίνονται  προς την κατεύθυνση που είναι το πρόβλημα.

Προσοχή! Επικίνδυνα 3 στα 10 χριστουγεννιάτικα λαμπάκια!


Προσέξτε τα λαμπάκια που αγοράζετε για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο!!!
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κέντρου Προστασίας Καταναλωτών τρία στα δέκα είναι επικίνδυνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά και ηλεκτροπληξία.

Για να είναι ασφαλή τα λαμπάκια -και άλλα διακοσμητικά είδη που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα- θα πρέπει να φέρουν ταυτόχρονα 

Ξανά πάλι η απόσυρση - Μείωση των τελών ταξινόμησης για την αγορά νέων ΙΧ !!

Σημαντική μείωση των τελών ταξινόμησης για την αγορά καινούργιων ΙΧ αυτοκινήτων προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθές βράδυ στη Βουλή με στόχο να τονωθεί η αγορά αυτοκινήτου που πλήττεται από την κρίση. Η μείωση των τελών θα γίνεται σε συνδυασμό με απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου το οποίο θα έχει άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα έως 31.12.1998. Επίσης θα ισχύει για τα αυτοκίνητα που θα αποσυρθούν έως και 31.12.2011

Μην ανησυχείτε. Το ευρωομόλογο θα συσταθεί...


Δείτε γιατί. Η κρίση δεν είναι η αιτία. Είναι η αφορμή. Είμαστε εν μέσω νομισματικού πολέμου, με τον κύριο ανταγωνιστή να διαθέτει άπειρα πυρομαχικά ($). Η αγορά των ΗΠΑ - ομολογιακή- είναι μεγαλύτερη σε ποιότητα και ποσότητα. Αντίθετα, η ευρωπαϊκή είναι κατακερματισμένη. Το ευρωομόλογο, σαν βάση εγγυητικού fund, θα ανατρέψει αυτήν την ανισορροπία, καθιστώντας το Ευρώ σαν αποθεματικό νόμισμα.

17 κόλπα που κάνει το σώμα μας


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEid6XaXaU0ARcmhZV0k9nNaqeeNLf2j7UEpkwdZsSmZkTVFa0Eeh549OrirSaPI63NkSnso-5Ja6nS2Fbunsa2onKXkWNCCksgjehR5z2zizWlPVdu_mAFErxMUYwGGS5L-x7J3vvRSDQ/s320/bodyworlds_waveroller_450x350.jpg

Διαβάστε παρακάτω 17 ενδιαφέροντα κόλπα καλής υγείας που κάνει το σώμα μας...



1. Εάν σας γαργαλάει ο λαιμός σας, ξύστε το αυτί σας
Ένας έξυπνος τρόπος για να απαλλαγείτε από το γαργαλητό που νιώθετε στο λαιμό σας είναι να ξύσετε το αυτί σας. «Όταν διεγείρονται τα νεύρα που υπάρχουν στο αυτί, προκαλείται μία αντανάκλαση στο λαιμό, που μπορεί να προκαλέσει σπασμούς στον μυ,» αναφέρει ο Δρ. Scott Schaffer, πρόεδρος του Κέντρου Ωτορινολαρυγγολογίας στο Γκίμπσμπορο του Νιού Τζέρσεϊ. «Ο σπασμός ανακουφίζει από το γαργαλητό.»

Ένα συνοπτικό πλάνο που υπόσχεται να ανανεώσει την ερωτική σου ζωή σε 14 μόνο ημέρες!

Αυτή η σύνοψη δεν είναι διαθέσιμη. Κάντε κλικ εδώ, για να δείτε την ανάρτηση.

Η κρίση δε σκοτώνει τα ελληνικά Χριστούγεννα

Πώς γιορτάζουν οι Έλληνες τα Χριστούγεννα; Και πώς θα περάσουν τις φετινές γιορτές εν μέσω οικονομικής κρίσης;
Εξακολουθούν να φτιάχνουν τα παραδοσιακά γλυκά με τα… χεράκια τους; Πότε υποδέχονται τον Άγιο Βασίλη και σε ποια ηλικία έπαψαν να πιστεύουν ότι υπάρχει; 


Μία πρωτότυπη διαδικτυακή έρευνα έριξε φως στις γιορτινές συνήθειες που όλοι λαμβάνουμε ως δεδομένες αλλά εν μέσω κρίσης τίθενται υπό αμφισβήτηση.


Αγρια περικοπή αποδοχών..

                                                                      Μάλιστα οι περικοπές δεν αφορούν μόνο τα λεγόμενα ρετιρέ. Πιάνουν τόσο τους υπαλλήλους με μέσα εισοδήματα όσο και τους χαμηλόμισθους.
Ειδικότερα, στον ιδιωτικό τομέα ελέω εργασιακών συμβάσεων η μείωση των μισθών μπορεί να φθάσει και το 26%.

Αντιμέτωποι με τα «κανόνια» !!


Γράφει ο Αντώνης Καρακούσης
Οι επόμενοι μήνες θα είναι της πραγματικής οικονομίας. Αυτή θα δοκιμασθεί περισσότερο. Επί του σώματός της θα επιδράσουν όλα τα μέτρα, πάνω της θα αποτυπωθούν οι μειώσεις των μισθών, οι περικοπές του κράτους, η αύξηση των φόρων και η παρεπόμενη κάμψη της ζήτησης και της κατανάλωσης, όπως και τα άλλα συμπτώματα της ύφεσης.

Οι χυμοί της... ομορφιάς!

Η φύση στο... ποτήρι σας!

Είμαστε ό,τι τρώμε, ναι! Αλλά μήπως είμαστε και ό,τι... πίνουμε; Χυμοί και ροφήματα μεσολαβούν και κάνουν πιο ενδιαφέροντα τα μηνύματα που μας στέλνει ο καθρέφτης.


Λαμπερά μάτια
Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής ή τουλάχιστον της διάθεσής μας καθώς και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η υγεία μας

Κουβέλης: Δεν χρεωκοπεί η Ελλάδα, δεν το θέλουν οι δανειστές μας

Με τρίπτυχο, «Ανανέωση στην πολιτική, τόλμη στη δράση, ευθύνη για την κοινωνία και τη χώρα», ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης από την Ξάνθη όπου βρέθηκε σήμερα το απόγευμα, παρουσίασε τους βασικούς στόχους του νεοσύστατου πολιτικού φορέα.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αύριο..


Χειρόφρενο τα μέσα μεταφοράς βάζουν οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ. Ετσι, την Κυριακή δεν θα κυκλοφορήσει κανένα μέσο από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.  Γι' αυτό το λόγο άλλωστε αναβλήθηκε η “πεζοδρόμηση” της Πανεπιστημίου που είχε προγραμματίσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος.