Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Εκτός ΙΚΑ 500 εργαζόμενοι με αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου

Την πόρτα της εξόδου δείχνει το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας σε 500 υπαλλήλους του ΙΚΑ, οι οποίοι το 2010 είχαν πετύχει σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π., για να προσληφθούν στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος.  

Κατέρρευσε ο κολοσσός επίπλων ΝΕOSET – Στον αέρα 1.000 εργαζόμενοι

Η εταιρεία κατέθεσε χθες αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99.
Αν και  τους τελευταίους μήνες η εταιρεία έχει λανσάρει μία επιθετική διαφημιστική εκστρατεία με βασικό σλόγκαν “Εμείς οι Έλληνες”.

Στη Λάρκο ο Τσίπρας

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί αύριο Πέμπτη στις 12:30 το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Λοκρίδος όπου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τα Σωματεία των Εργαζομένων

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για την απόφαση του Eurogroup για τη διετή επιμήκυνση



Η ανακοίνωση της χρονικής επιμήκυνσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής είναι  σημαντικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση.  Αυτό που χρειάζεται τώρα η χώρα μας είναι με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υλοποιηθούν αναπτυξιακές παρεμβάσεις και επενδυτικές πρωτοβουλίες,  που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας σε νέους τομείς και για νέους ανθρώπους.

Δράση Δικτύου στην ΔΕΗ Χαλκίδας για διαμαρτυρία σε διακοπή ρεύματος σε ασθενή ηλικωμένο

Με την σημερινή μας παρουσία στα γραφεία της Δ.Ε.Η. Χαλκίδας θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας στην τακτική της Δ.Ε.Η. ,που σαν υπηρεσία κοινωφελούς έργου πρέπει να δείχνει την απαραίτητη ευαισθησία τουλάχιστον απέναντι σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού

Ερέτρια υπογράφτηκε η σύμβαση για τα έργα αποχέτευσης

Οι υπογραφές ετέθησαν για ένα από τα μεγαλύτερα έργα του δήμου Ερέτριας που αφορά την αποχέτευση των ακαθάρτων της πόλης της Ερέτριας, με τεράστια περιβαλλοντική σημασία για ολόκληρο το Δήμο.

Δεκαπλασιάζεται το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας

Δέκα φορές πάνω θα είναι το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, το γνωστό και ΤΑΠ που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, εάν υλοποιηθεί η πρόβλεψη της τρόικας για μεγάλη αύξηση των δημοτικών τελών για να κλείσουν τις μαύρες τρύπες στους προϋπολογισμούς τους οι υπερχρεωμένοι δήμοι.

Η Ευρώπη στους δρόμους

Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση ενάντια στις επιβαλλόμενες ευρωπαϊκές πολιτικές λιτότητας που γίνονται στο όνομα της κρίσης και του χρέους, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου. Τα συνδικάτα βρίσκονται επι ποδός ) με απεργίες και διαδηλώσεις στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις.

Κάθε φορά, η «τελευταία»

Π. Μπουκάλας  Καθημερινή
Χάνουν κι οι κρίσιμες λέξεις τη σημασία τους σιγά σιγά. Κι όχι από την πολλή χρήση όσο από τη φενακιστική ή και εκβιαστική λειτουργία που τους ανατίθεται κάθε λίγο και λιγάκι. Το «είμαστε στην άκρη του γκρεμού» λ.χ. πάνε δύο, καν τρία χρόνια που το χρησιμοποιούμε.

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Γεύση και άρωμα Γυναίκας στα Δημοτικά Συμβούλια

Μια που είναι επίκαιρο το θέμα καθώς οι δημαιρεσίες για την εκλογή των νέων Προέδρων των Δημοτικών Συμβουλίων επίκεινται αρχή του Γενάρη 2013 για την προσεχή διετία μου ήρθε μια ιδέα και την καταθέτω σαν πρόταση : Περισσότερες γυναίκες για Πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων στη νέα διετία ! Αλλωστε η θέση των Αιρετών Γυναικών πρέπει να στηριχθεί και να ενισχυθεί !!!

Τι προβλέπει η εγκύκλιος για τη διαθεσιμότητα, τις μετατάξεις και την αργία στο Δημόσιο. Ολόκληρο το κείμενο



Μετάταξη – Μεταφορά Προσωπικού Με τις διατάξεις της υποπαραγράφου Ζ.1 του άρθρου πρώτου προβλέπεται ένα νέο πλαίσιο κινητικότητας, μέσω υποχρεωτικών μετατάξεων – μεταφορών προσωπικού, ως μηχανισμός για την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του δημόσιου τομέα και παράλληλα για την κάλυψη των διαφορετικών κατά φορέα ή υπηρεσία αναγκών και την εξάλειψη ανορθολογικών καταστάσεων.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται:

Αντισυνταγματικός ο νόμος Ραγκούση για την Ιθαγένεια

Αντισυνταγματικές, κρίθηκαν σχεδόν ομόφωνα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, η διάταξη του νόμου 3838/2010 που έδωσε τη δυνατότητα στους αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών να συμμετέχουν στις εκλογές των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού όπως και η διάταξη που έκανε ευκολότερη την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας. 

ΔΗΜΑΡ Στριμώχνει Βουδούρη- Μουτσινά την άλλη φορά θα υπάρχει "σπρώξιμο"

Σκηνές απείρου κάλους διαδραματίστηκαν στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ με τον Φώτη Κουβέλη να εμφανίζεται πιο σκληρός από ποτέ και να υπερσπίζεται πλήρως την πολιτική Σαμαρά, ενώ επιβεβαίωσε την στήριξη άνευ όρων στην κυβέρνηση.

Νέες ευκαιρίες εργασίας για τεχνίτες και μηχανικούς

Την ευκαιρία να εργαστούν και να καταρτιστούν περίπου 4.900 άνεργοι τεχνίτες και διπλωματούχοι μηχανικοί (ΜΜΜ, ΜΜ, ΗΜ, ΧΜ) στον τομέα του μεταλλευτικού κλάδου και του κλάδου άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίουδίνει, μέσω επιχορηγήσεων από το Σύστημα Επιταγών Κατάρτισης (Training Voucher) 

Η Ελλάδα απομακρύνεται από τις ΗΠΑ για να προσδεθεί στη Γερμανία…

Η Αμερική, ποτέ δεν περίμενε πως η Ελλάδα θα έφθανε σε σημείο να έχει τόσο μεγάλη εξάρτηση από την Γερμανία.
Μάλιστα, εκτιμούν πως αυτό δεν οφείλεται στην οικονομική κρίση, αλλά στον πρωταγωνιστικό ρόλο που παίζει το Βερολίνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ - ΤΕΤΑΡΤΗ 14/11 στη 1 μ. μ



Η Τετάρτη 14 Νοέμβρη αποτελεί το ορόσημο για ένα αγωνιστικό, διεθνικό συντονισμό των εργαζομένων ενάντια στο νεοφιλελεύθερο κύμα «δολοφονικής» λιτότητας, που ισοπεδώνει τους λαούς της Ευρώπης. 
Οι εργαζόμενοι στην Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα καθώς και ισχυρά συνδικάτα στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ιταλία και τη Γερμανία θα βρεθούν σε κοινή απεργιακή κινητοποίηση, με αιτήματα:

Πιστοποιητικά θέρμανσης, κλιματισμού και ενεργειακής απόδοσης, αυτά τα νέα «χαράτσια»



Ερώτηση κατάθεσε προς το ΥΠΕΚΑ ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλειος Καπερνάρος σχετικά με τα πιστοποιητικά θέρμανσης, κλιματισμού και ενεργειακής απόδοσης, που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ακόμη χαράτσι στην νοικοκυριά. 

Πουλάνε και το κτίριο της ΔΟΥ Χαλκίδας...



Στις προθέσεις του ΤΑΙΠΕΔ στον οποίο έχει μεταβιβαστεί ένα τεράστιο μέρος της ακίνητης και κινητής περιουσίας του δημοσίου είναι το άμεσο ξεπούλημα του νεόδμητου κτηρίου της ΔΟΥ Χαλκίδας, το οποίο μόλις πριν από μερικά χρόνια ολοκληρώθηκε και μπήκε σε λειτουργία.

Δάκτυλος των Ευρολάγνων…τους "πάγωσε" την εκδήλωση



Με επιτυχία στέφτηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Θ. Κατσανέβα με τίτλο «Η ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ» 41 απαντήσεις για την επιστροφή στη δραχμή.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Οικονομολόγος και μέλος της λεγόμενης ¨συμμορίας της δραχμής» Γιώργος Μητροπέτρος ο οποίος έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή της ιστορίας της δραχμής. Μεταξύ άλλων τόνισε:

ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ.

Δράση αναλαμβάνει το δίκτυο αντίστασης και αλληλεγγύης  και αύριο Τετάρτη 14/11 στις 12 το μεσημέρι με συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για την πανευρωπαϊκή απεργία

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου έχει ξεκινήσει με ευθύνη του Δημάρχου κ. Θωμά εδώ και έναν χρόνο.

Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη κ. Περγαντά, την  Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας  κα. Γερακούδη, τους  Αντιπεριφερειάρχες  κ. Μπουραντά
κ. Καπελέρη Σταμάτη κ. Μπέτσιο Νικόλαο στέλνει η συντονιστική επιτροπή αγώνα, , ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ  - ΤΡΑΧΗΛΙΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΘΑΡΡΟΥΝΙΩΝ ΠΑΡΑΜΕΡΙΤΩΝ – ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ – ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ σχετικά με την διαχείριση των απορριμάτων της περιοχής το κείμενο της επιστολής έχει ως ακολούθως.

Aμφισβητείται και η ορθότητα της «δωρεάς» σας προς το Δήμο.



Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, δια των εκπροσώπων της μελών της Επιτροπής Αγώνα Παραμεριτών, κατέθεσε σήμερα Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012 στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου δύο αιτήσεις με τις οποίες ζητούνται στοιχεία σχετικά:

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΩΜΑ

Για γέλια και για κλάματα είναι όλες οι ενέργειες του Δημάρχου στο μεγάλο και σοβαρό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Επικίνδυνες για την κοινωνική συνοχή, τη συναίνεση των δημοτών, τη λύση των προβλημάτων του και την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.