Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

H νέα στάθμιση των δημοσκοπίσεων μόνο στο eviapost. Προβλέπεται ντέρμπι!!!!!!!!


- Ποιος προηγείται…
- Τα άκυρα…
- Η αποχή… 
Η δημοσκοπική εικόνα για το αυριανό δημοψήφισμα, στις 6 το απόγευμα, παρουσιαζόταν ως εξής: 

GPO: Οριακή η διαφορά μεταξύ «ναι» και «όχι»


Οριακή είναι η διαφορά μεταξύ του ΝΑΙ και του ΟΧΙ για το δημοψήφισμα όπως καταγράφεται σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η GPO για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega από την 1η έως την 3η Ιουλίου σε πανελλαδικό δείγμα 2.453 ατόμων.

47% ΟΧΙ - 46% ΝΑΙ δείχνει η έρευνα της Metron Analysis

Ξεκίνησε τη Δευτέρα και ολοκληρώθηκε στις 7:00 το απόγευμα της Παρασκευής σε δείγμα 3.612 πολιτών από ολόκληρη την Ελλάδα

Στράτος Φαναράς
Βρισκόμαστε ξαφνιασμένοι, αλλά όχι απρόσμενα, θα έπρεπε να το περιμένουμε, μπροστά στην κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολίτευσης.

Στους 500 ο αριθμός των καλλιτεχνών που στηρίζουν το «όχι»

irodeioΣχεδόν 500 είναι οι καλλιτέχνες, οι οποίοι στηρίζουν το «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής σε μία λίστα που διαρκώς διευρύνεται.  Σκηνοθέτες, συνθέτες, τραγουδιστές, ηθοποιοί και άνθρωποι του πνεύματος, βάζουν την υπογραφή τους κάτω από το αίτημα για τερματισμό της λιτότητας και συντάσσονται με τον αγώνα της Επιτροπής Πολιτισμού για την υπεράσπιση του «όχι».
Δείτε το κείμενο της Επιτροπής Πολιτισμού για την υπεράσπιση του «όχι» και τα ονόματα των καλλιτεχνών που στηρίζουν την εκστρατεία του «όχι».

Οi 86 διάσημοι υπέρ του ΝΑΙ


Από τα ξημερώματα Σαββάτου (27/7) που ο Πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε την απόφασή του να πάμε σε δημοψήφισμα, παρατηρήθηκε μια νευρικότητα και αναταραχή.
Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σχόλια κάτω από αναρτήσεις ιστοσελίδων, μέχρι τις συζητήσεις μεταξύ των πολιτών στη καθημερινότητα, η ένταση είναι έκδηλη, με τους ψυχραιμότερους να μην πέφτουν στη... παγίδα του διχασμού. 

Διαψεύδει τα περί «κουρέματος» καταθέσεων η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών


«Δεν είμαι ενήμερος για κάποιο σχέδιο για επιβολή "κουρέματος" στους καταθέτες λιανικής των ελληνικών τραπεζών, όπως αναφέρθηκε από μέσα ενημέρωσης σήμερα το πρωί», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (ΕΑΤ) Αντρέα Ενρία.
«Πολύ αμφιβάλλω ότι κάποια αρχή ή δημόσιος φορέας σε επίπεδο Ε.Ε. ή κράτους μέλους θα μπορούσε να εξετάσει την επιλογή αυτή, καθώς αυτό θα ήταν αντίθετο προς το δίκαιο της Ε.Ε.» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του θεσμικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.E.) που φέρνει σε συνεργασία τις τραπεζικές εποπτικές και ρυθμιστικές αρχές της Ε.Ε.

Λ. Κατσέλη: Η ρευστότητα την Τρίτη θα καθορίσει το όριο αναλήψεων


Το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν οι τράπεζες θα καθοριστεί λεπτομερώς τη Δευτέρα λαμβάνοντας υπόψιν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που ληφθούν το πρωί της ίδια ημέρας, και με βάση τη ρευστότητα που θα είναι διαθέσιμη από το πρωί της Τρίτης, θα καθοριστούν τα όρια των αναλήψεων σύμφωνα με την πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη.

Bloomberg: Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ ακόμα και με «όχι», είπε ο Σόιμπλε

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σε βουλευτές στο Βερολίνο ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη προς το παρόν, αν οι Έλληνες ψηφοφόροι απορρίψουν τη λιτότητα στο δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Προτάσεις της κυβέρνησης - προτάσεις ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ: Δύο όψεις του αντιλαϊκού νομίσματος

Η «επόμενη μέρα» ξεκινά με ομοβροντία από αντιλαϊκά μέτρα ύψους πάνω από 8 δισ. ευρώ, τα οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει προτείνει στους «θεσμούς» της τρόικας.
Με το ένα ή το άλλο μείγμα πολιτικής, συμφωνούν σε αυτά και τα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης (ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ κλπ).

Ανάσες στο Βυθό

 ΑΡΘΡΟ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΠΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ & ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Η κυβέρνηση του «πρώτη φορά Αριστερά» που ψηφίστηκε από πολλούς με την ελπίδα της αλλαγής, με την ελπίδα μιας καλύτερης δημοσιονομικής συμφωνίας εντός της ζώνης του ευρώ, δεν κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει την εθνική προσπάθεια που έχει καταβληθεί τα τελευταία χρόνια για την αντιμετώπιση της κρίσης. Αντιθέτως, μέσα σε μόλις πέντε μήνες φαίνεται να έχει οδηγήσει την χώρα στο βυθό αχαρτογράφητων νερών.

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ένας άλλος δρόμος για το ΟΧΙ

Η ζωή είναι γεμάτη επιλογές   

Η ζωή είναι γεμάτη επιλογές. Μπροστά σ’ όσες θεωρούμε σημαντικές, αποφασίζουμε με βάση τις βαθύτερες αντιλήψεις μας για τη ζωή – και μετά ντύνουμε την απόφασή μας με ‘λογικά’ επιχειρήματα. Ενώ σ’ όσες δεν είμαστε έτοιμοι, φοβόμαστε κι ευχόμαστε να τις είχαν πάρει άλλοι.
του Στέφανου Μιχιώτη 

Η

Το ΝΑΙ για μας σημαίνει στήριξη της δημοκρατίας

Το ΝΑΙ για μας σημαίνει στήριξη της δημοκρατίας 

Όλοι εμείς, παλιά μέλη του «Ρήγα Φεραίου» και του «Δημοκρατικού Αγώνα» από τα χρόνια της δικτατορίας και της μεταπολίτευσης, που συνεχίζουμε να συμμετέχουμε στη δημόσια ζωή, δηλώνουμε με έμφαση ότι, σε όποιο χώρο κι αν βρισκόμαστε σήμερα, συνεχίζουν να μαε εμπνέουν οι επιλογές εκείνων των χρόνων για την απόλυτη αξία της δημοκρατίας και τον ευρωπαϊκό δρόμο της Ελλάδας, καθώς και η πίστη στις αξίες του ευρωπαϊκού διαφωτισμού και των αγώνων για κοινωνική δικαιοσύνη. Δηλώνουμε ως εκ τούτου πως σημερινές επιλογές που μας απομονώνουν από την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και τις δημοκρατικές παραδόσεις του ευρωπαϊκού χώρου, όπου ανήκουμε, μας βρίσκουν ριζικά αντίθετους και αντίθετες.

Politico: Αυτοι είναι οι εννέα μύθοι γύρω από την ελληνική κρίση


Politico: Αυτοι είναι οι εννέα μύθοι γύρω από την ελληνική κρίσηΟ Αμερικανός οικονομολόγος Τζέιμς Γκαλμπρέιθ με άρθρο που δημοσίευσε στο Politico διαλύει τους 9 μύθους για την ελληνική κρίση, ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Ντέρμπι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Απόλυτο ντέρμπι παραμένει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, παρά τον επικοινωνιακό Αρμαγεδδώνα και τις προκλητικές πιέσεις εγχώριων και ευρωπαϊκών παραγόντων στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Αυτό δείχνει η έρευνα της Public Issue του Γιάννη Μαυρή, η οποία διενεργήθηκε από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου σε δείγμα 1.053 ατόμων, για το site της "Αυγής".

Ποιοι πίεσαν για δημοψήφισμα

TSIPRAS KIVERNISIΈνα ισχυρό μπλοκ υποστήριξης του σεναρίου του δημοψηφίσματος, αποτελούμενο από στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού και κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, οι οποίοι και άσκησαν έντονες πιέσεις στην υλοποίησή του, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε τα ξημερώματα της 27ης Ιουνίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που αποφάσισε την προσφυγή στο δημοψήφισμα.

Κανονικά το δημοψήφισμα - Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές

Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε τις προσφγές δύο ελλήνων πολιτών, που ζητούσαν να κριθεί αντισυνταγματικό το δημοψήφισμα.
Προηγουμένως, οι δικηγόροι που είχαν ασκήσει παρέμβαση υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος υποστήριξαν

του Ν. Στουπή: Ένα “ΟΧΙ”.... με θετικό πρόσημο για ποια Ελλάδα σε ποια Ευρώπη μιλάμε;


" Φίλε και φίλη Συμπολίτη Στερεο- Ελλαδίτη
  Σε μια δύσκολη για την χώρα και τους Πολίτες συγκυρία, όλοι οφείλουμε, με νηφα-λιότητα και ευθύνη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα,  να παρακολουθούμε τις εξελίξεις αλλά και να  συνδράμουμε ο καθένας με τον τρόπο του και την θεσμική του δυνατότητα στην απρόσκοπτη πορεία της χώρας μας , της Ελλάδας, και του λαού της προς την πρόοδο ,την ευημερία, και την κοινωνική δικαιοσύνη.

ΔΗΛΩΣΗ 7 ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ



 Η Ελλάδα βρίσκεται στην χειρότερη στιγμή των τελευταίων δεκαετιών. Μετά από πέντε χρόνια λιτότητας και θυσιών οι πολίτες αντί να βρεθούν στην μετά- κρίση εποχή στοιχίζονται στις ατέλειωτες ουρές έξω από τις κλειστές Τράπεζες και δεν ξέρουν εάν αύριο έχουν ακόμη και αυτήν την “ευκαιρία”.

Με υπευθυνότητα και σοβαρότητα όλοι μαζί από Δευτέρα



Του Συμεών Κεδίκογλου 
 Προσπάθησα όλο το τελευταίο διάστημα μετά τις εκλογές να δώ τα γεγονότα όσο γίνεται πιο αντικειμενικά. Να μην βιαστώ να κρίνω μια νέα κυβέρνηση, έστω και αν αρνητικοί οιωνοί υπήρξαν από νωρίς. Τωρα όμως, λιγο πριν το δημοψήφισμα, πιστεύω ότι όλοι έχουμε χρέος να τοποθετηθούμε. 

Ακυρώνουμε τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Σε πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα στο Αλιβέρι , μίλησε, την Πέμπτη, ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του Π.Γ της Κ.Ε και βουλευτής Ευβοίας του κόμματος.

Ο Γ. Μαρίνος μεταξύ των άλλων ανέφερε :

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Βαρουφάκης: Την Τρίτη θα ανοίξουν οι τράπεζες

Σίγουρος ότι την Τρίτη θα ανοίξουν οι τράπεζες εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης το απόγευμα της Πέμπτης σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους. Ο υπουργός εξέφρασε βεβαιότητα και για την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους.

Παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα ο Δαμαβολίτης

Μετά τη δήλωση πως θα ψηφίσει «Ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής και τη διαγραφή του από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, ο Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα.

Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία των πινάκων δικαιούχων παραγωγών καταβολής αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ & ενισχύσεων ΠΣΕΑ με την αποστολή στην Τράπεζα Πειραιώς της εκκαθάρισης πληρωμών ζημιών φυτικού & ζωικού κεφαλαίου

Το πρόγραμμα της ΚΟ του ΚΚΕ εν όψει του δημοψηφίσματος για την Παρασκευή 3/7

Με αφορμή τις εξελίξεις και το δημοψήφισμα η Κ.Ο Εύβοιας του ΚΚΕ την Παρασκευή 3 Ιούλη θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω περιοδείες:

Η πρόταση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα


Διαδώστε, τυπώστε και ρίξτε στην κάλπη του δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιούλη την πρόταση του ΚΚΕ (Εκτυπώστε την πρόταση εδώ)

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ, 19:30, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Η πεντάμηνη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα απέδειξε καθαρά ότι ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωζώνη σημαίνουν μνημόνια φτώχιας, βάρβαρη λιτότητα και  τεράστια ανεργία για το λαό, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, ντροπιαστική επιτροπεία και κατάλυση κάθε λαϊκής κυριαρχίας.

Συνέντευξη τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Αύριο Παρασκευή 3/7/15 στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του διοικητηρίου της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας θα δοθεί συνέντευξη τύπου εν οψει του δημοψηφίσματος ,εκ μέρους της Νομαρχιακής επιτροπής Εύβοιας

Πρόσκληση σε εκδήλωση

Η Επιτροπή υποστήριξης του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου καλεί τους πολίτες της Εύβοιας στην ανοικτή εκδήλωση που διοργανώνει την παρασκευή 3 Ιουλίου στις 8 το απόγευμα στο κρηπίδωμα (πλατεία Μάλλιου).

Ν.Παππάς: Οι τράπεζες θα ανοίξουν όταν επιτευχθεί συμφωνία

«Η κυβέρνηση δεν εξετάξει κούρεμα των καταθέσεων» δήλωσε ο υπουργος Επικρατείας Νίκος Παππάς, ενώ πρόσθεσε ότι «θα υπάρξει συμφωνία ανεξάρτητα από το δημοψήφισμα» σύμφωνα με το Reuters και συνέχισε..

Διέγραψε τον Κώστα Δαμαβολίτη ο Πάνος Καμμένος

«Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του ο βουλευτής Ηρακλείου Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και καλείται να παραδώσει την έδρα του όπως δημόσια δεσμεύτηκε», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση των ΑΝΕΛ.

Ξαφνική κρίση στους ΑΝΕΛ. Διααφοροποίηση του Νίκου Μαυραγάνη ο οποίος τάσσεται κατά του δημοψηφίσματος - Καμμένος: «Έχουμε πόλεμο, όποιος δεν αντέχει φεύγει»

Ο βουλευτής Εύβοιας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκος Μαυραγάνης, γίνεται ο 4ος βουλευτής του κόμματος του Πάνου Καμμένου που διαφοροποιεί τη στάση του για το δημοψήφισμα.
Ο Ν. Μαυραγάνης, χαρακτήρισε «Νόθο» το δημοψήφισμα. Aν και παραμένω μαχητής του Όχι, ο λαός καλείται να αποφασίσει την Κυριακή για το μέλλον του, αλλά καλείται με το πιστόλι στον κρόταφο. Ενώ έπρεπε να διασφαλίσουν τη ρευστότητα συνέχισαν τις καταβολές προς δανειστές.»

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Δ. Κατσούλης: Αυτή είναι η ύστατη ώρα των Αποφάσεων και της Ενότητας. Μετά από λίγες ώρες όλα θα είναι αλλιώς

Αυτή, την κυριολεκτικά ύστατη στιγμή, πυκνώνουν οι φήμες ότι αναπτύσσεται κινητικότητα μεταξύ Κυβέρνησης και Εταίρων- Πιστωτών για την εξεύρεση λύσης και συμφωνίας. Μακάρι να μην είναι φήμες και τελικά έστω και στο τελευταίο λεπτό να αποφύγουμε τα χειρότερα, δηλαδή την λήξη του προγράμματος

Αποστόλου: Ιδού τα μέτρα-ταφόπλακα του αγροτικού τομέα που ζητούν οι δανειστές



Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τα μέτρα που περιλαμβάνει η πρόταση των δανειστών όσον αφορά τον αγροτικό τομέα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου ανέφερε ότι από την ελληνική κυβέρνηση ζητήθηκε να αποδεχτεί τα παρακάτω μέτρα:

Όλοι μαζί για το ….. Δα SOS



Προκειμένου οι Δασικές Υπηρεσίες του Ν. Ευβοίας, (Δ/νση Δασών Ν. Ευβοίας και Δασαρχεία Χαλκίδας, Λίμνης, Ιστιαίας και Αλιβερίου)  να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους, αναφορικά με την πρόληψη των Δασικών Πυρκαγιών, στον έλεγχο της λαθροθηρίας, των καταπατήσεων και λοιπών δασικών ανομημάτων

Κατάκτηση είναι:



H ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης.

Ακούω τελευταία τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επαναλαμβάνει …κουραστικά πλέον, ότι θα κάνει το παν για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, πράγμα, όπως λέει, ότι είναι αυτονόητο.

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Reuters: Η Ελλάδα δεν θα πληρώσει τη δόση των 1,6 δισ. στο ΔΝΤ την Τρίτη

H Ελλάδα δεν πρόκειται να πληρώσει τη δόση των 1,6 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ την Τρίτη, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters

Τσίπρας παραιτούμε ανο λαός ψηφίσει "ΝΑΙ"

«Δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην ΕΡΤ, ερωτηθείς για το τι θα ακολουθούσε την επόμενη ημέρα και ένα πιθανό «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Η Ιστορία διδάσκει…Είναι εθνικό καθήκον.!



Πάντα η μελέτη της Ιστορίας για έναν λαό μόνο διδάγματα μας δίνει.
Εκεί βλέπεις πραγματικά πως πολλά γεγονότα έχουν συμβεί ακριβώς όπως αυτά επαναλαμβάνονται και σήμερα.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Όχι στη νέα συμφωνία Μνημόνιο

Η διαφαινόμενη πλέον συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών αποτελεί μία βαθιά αντιδραστική πράξη, μέσα από την οποία συνεχίζεται η βάναυση μνημονιακή επιτήρηση, διατηρείται αλώβητο όλο το πλαίσιο των μνημονιακών νόμων που τσάκισαν τον λαό την προηγούμενη πενταετία και κλιμακώνεται η επίθεση στα λαϊκά στρώματα μέσα από τη φορολεηλασία, τις σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις και την άμεση ή έμμεση μείωση του εισοδήματος.

Επιστολή του Γραμματέα της ΚΕ προς τα μέλη του κόμματος

  Σύντροφοι και Συντρόφισσες,
Έχουμε μπροστά μας λίγες μέρες για να δυναμώσουμε το «Όχι» που αντιστοιχεί στους αγώνες, την ιστορία μας, αλλά και την πραγματικότητα του λαού και της χώρας, μετά από πέντε χρόνια μνημονίων και κοινωνικής καταστροφής.

Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος.

Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ δόθηκε στη δημοσιότητα για τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος.
Παρατίθεται η διακήρυξη:
«Εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών,

Σχόλιο του KKE για τις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων



Οι δηλώσεις Ευρωπαίων (Γιούνκερ, Μέρκελ, Ολάντ κλπ) αποτελούν έναν ωμό εκβιασμό απέναντι στον ελληνικό λαό για ν’ αποδεχτεί την πρόταση των ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ. Αυτή είναι η ΕΕ και όσοι, όπως η κυβέρνηση, συντηρούν την αυταπάτη ότι μπορεί αυτό το οικοδόμημα να εξανθρωπιστεί, μέσα από διαπραγματεύσεις, λένε ψέματα στο λαό.