Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Σαμαράς: Γι’ αυτό είπα «όχι» στον Παπανδρέου


Στην άρνηση του πρωθυπουργού για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, με έμφαση τη μείωση της φορολογίας, απέδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ τo αδιέξοδο που προέκυψε κατά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγώ Στον πρωθυπουργό απέδωσε το αδιέξοδο που προέκυψε κατά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι ο κ. Παπανδρέου μετά από μια εβδομάδα που καλλιέργησε τη στρατηγική του φόβου συγκάλεσε μια συνάντηση χωρίς περιεχόμενο.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η ΝΔ θα συναινούσε μόνο σε περίπτωση επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου με έμφαση στη μείωση της φορολογίας, τις αποκρατικοποιήσεις και τον περιορισμό της κρατικής σπατάλης.

Ανοιχτός σε κυβερνητική συνεργασία ο πρωθυπουργός


Ο Γ. Παπανδρέου κράτησε ανοιχτή την πόρτα της συνεργασίας με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, παρά τις σημερινές άκαρπες συνομιλίες. Θετικός για νέα από κοινού διαπραγμάτευση των όρων με την τρόικα
Στο δρόμο της επίτευξης συνεννόησης μεταξύ των κομμάτων που ακολούθησε το τελευταίο διάστημα συνεχίζει να πορεύεται ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας ότι παραμένει ανοιχτός σε κυβερνητική συνεργασία με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

«Θύμισα ότι και προεκλογικά είχα δηλώσει ανοιχτός σε κυβερνητική συνεργασία ακόμη κι αν έχουμε αυτοδυναμία. Συνεχίζω να έχω την ίδια άποψη και συνεχίζω να είμαι ανοιχτός σε συνεργασίες με δυνάμεις που έχουν κοινούς στόχους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ αύριο σε όλη τη χώρα


Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.
Αύριο το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Η συγκέντρωση της Αθήνας θα γίνει στις 11 το πρωί στην Ομόνοια.

Φρένο στη δόμηση σε 33 υγροβιότοπους της Στερεάς Ελλάδας, με σχέδιο προεδρικού διατάγματος…


Απαγόρευση της δόμησης και αυστηρούς περιορισμούς σε 369 περιοχές προβλέπει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία των μικρών υγροτόπων που βρίσκεται μέχρι και την 1η Ιουνίου, σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Ως «μικροί υγρότοποι» ορίζονται οι υγροτοπικές εκτάσεις που είναι μικρότερες των 80 στρεμμάτων, με τους 33 να βρίσκονται Στερεά Ελλάδα.

Δ. Κατσούλης Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΑΡΥΣΤΙΝΩΝ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.

Η σημερινή δυναμική διαμαρτυρία των κατοίκων της Καρύστου στην Υψηλή Γέφυρα  αποτελεί ένα μήνυμα προς όλους ότι η υπομονή  της Καρυστίας έχει πλέον εξαντληθεί.
Το αίτημα για την κατασκευή του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Καρύστου δεν είναι απλώς δίκαιο αλλά αποτελεί χρέος ανεκπλήρωτο εδώ και δύο δεκαετίες.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Oι ενέργειες των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κύμης έφεραν αποτέλεσμα και όχι του Δημάρχου

ΕΔΩ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΑΠΕΣΠΑΣΑΝ ΘΕΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΕΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΙΧΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ


Την Δευτέρα 30/5/2011 και ώρα 19:00 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου, εν όψει της Εθνικής συνδιάσκεψης, η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΤΑΜΥΝΑΙΩΝ καλεί τα μέλη και τους φίλους  της σε προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση με θέματα :
1.   Εθνική Συνδιάσκεψη
2.   Πολιτικές εξελίξεις

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ο επικεφαλης του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την Επίτροπο ότι λειτουργεί «ως μεγάφωνο της διεθνούς κερδοσκοπίας»

Υπό το φως των δηλώσεων της ελληνίδας κοινοτικής επιτρόπου κυρίας Μαρίας Δαμανάκη αναφορικά με τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, διεξήχθη στην Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής, η οποία θα ελέγξει το δημόσιο χρέος της χώρας, ιδέα η οποία απορρίφθηκε από το ΠαΣοΚ, τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ, ενώ το ΚΚΕ πήρε αποστάσεις ασφαλείας.

Ο πρόεδρος της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας επιτέθηκε σφοδρά κατά της κυρίας Δαμανάκη λέγοντας ότι λειτουργεί «ως μεγάφωνο της διεθνούς κερδοσκοπίας που παίζει με την έξοδο από το ευρώ» και κάλεσε την κυβέρνηση: «Ή να της ζητήσετε να παραιτηθεί ή να την αποδοκιμάσετε, αλλιώς θα έχετε συνευθύνη». «Πού είναι ο εισαγγελέας τώρα να εξετάσει την κυρία Δαμανάκη;», διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας επικαλούμενος το προηγούμενο με την εισαγγελική παρέμβαση για τα ανώνυμα e - mail που κυκλοφορούσαν περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Αύριο συνάντηση πολιτικών αρχηγών υπό τον Παπούλια!

Ο πρωθυπουργός επιμένει στη συνάντηση μπροστά στον κίνδυνο της χρεοκοπίας
Συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα πραγματοποιηθεί αύριο με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και υπό την προεδρία του Κάρολου Παπούλια.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επιμένει στη συνάντηση μπροστά στον κίνδυνο της χρεοκοπίας και στις πιέσεις των δανειστών για σκληρά μέτρα.

Προγράμματα για "πράσινο νησί" και "πράσινο χωριό", ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα για τις κοινότητες του νομού μας.

Τα προγράμματα για το "πράσινο νησί" και το "πράσινο χωριό" παρουσίασε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με στόχο η επιλογή μεταξύ των ενδιαφερόμενων Κοινοτήτων και η υπογραφή των συμβολαίων να γίνει ως το τέλος Νοεμβρίου.
Ήδη, δράσεις για τη μετατροπή του σε "πράσινο νησί" αναπτύσσονται στον Αη - Στράτη, η υπουργός ΠΕΚΑ, Τ. Μπιρμπίλη έχει αναφέρει τους Λειψούς ως την επόμενη Κοινότητα στην οποία θα γίνουν αντίστοιχες παρεμβάσεις ενώ για το "πράσινο χωριό" υποψήφια είναι μια ορεινή Κοινότητα του νομού Άρτας.

Σύμμαχος στη υγεία το βερίκοκο

Πορτοκαλοκίτρινο φρούτο, ιδιαίτερα σαρκώδες, χυμώδες με πλούσια γλυκιά γεύση και σημαντικά οφέλη για την υγεία. Στην παραδοσιακή ιατρική το … βασικό φαρμακευτικό τμήμα του ήταν ο πυρήνας του. Επίσης, θεωρείται πηγή ζωής και μακροζωίας ενώ ο Νομπελίστας G.S.Whipple, το 1934, χαρακτήρισε το βερίκοκο ισάξιο του συκωτιού όσον αφορά την αναδημιουργία της αιμοσφαιρίνης.
Περιεκτικότητα σε θρεπτικά στοιχεία
Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη Α και περιέχει υδατάνθρακες, πεκτίνη, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β2, β-καροτένιο, σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, ενώ συνάμα αποτελεί κύρια πηγή κυτταρινών. Δεν περιέχει καθόλου χοληστερίνη και νάτριο.

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΠΚΑ-ΣτΕ

Συνάντηση με τους  Νομικούς –Μέλη της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 25/5/2011 το απόγευμα, με θέμα την διερεύνηση και Νομικής διεκδίκησης για την απομάκρυνση των γραμμών υψηλής τάσης της ΔΕΗ, μέσα από τις κατοικημένες περιοχές της πόλης μας.
Στην συνάντηση είχαν προσκληθεί όλοι οι Δικηγόροι μέλη της Ένωσης και παρευρέθηκαν οι:

Τοποθέτηση για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ειδικού χωροταξικού για τις υδατοκαλλιέργειες


Εισαγωγικά: Η αρμοδιότητα γνωμοδότησης για γενικά και ειδικά χωροταξικά είναι μια από τις 13 αρμοδιότητες που μεταβιβάσθηκαν  χωρίς καμμία αιτιολογία στην Επιτροπή Περιβάλλοντος. Είναι θετικό ότι τελικά η γνωμοδότηση επέστρεψε στο Περιφερειακό συμβούλιο, όπως προφανώς θα συμβεί και σε κάθε ανάλογη περίπτωση, αφού πρόκειται για αρμοδιότητα ιδιαίτερα σημαντική.
Παρατηρήσεις στην Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων:

Επαπειλούμενη κατεδάφιση της δημόσιας υγείας στην Περιφέρεια


Δελτίο τύπου 
Eρωτήσεις που κατατέθηκαν στην συνεδρίαση του Π.Σ. 25/05/2011*
1.Επαπειλούμενη κατεδάφιση της δημόσιας υγείας στην Περιφέρεια
Μετά την ανακοίνωση  των κατευθύνσεων Λοβέρδου και των προτάσεων της μελέτης Λιαρόπουλου που δημιουργούν κοινωνική αναταραχή και απειλούν με πλήρη κατάρρευση τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας στην Περιφέρεια, ερωτάσθε:
Θα αναλάβετε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την διεκδίκηση της στελέχωσης και την αναβάθμιση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας που σε συνθήκες οικονομικής κρίσης γίνονται ολοένα και πιο αναγκαία για τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας;
Τι ενέργειες θα κάνετε για να αποκλειστεί η πιθανότητα υποβάθμισης των ήδη εγκληματικά ανεπαρκών υπηρεσιών υγείας σε όλη περιφέρεια;

Δήλωση Α.Χειμάρα για τα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης και το επικείμενο Μνημόνιο Β΄

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  ΘΕΜΑ : « Δήλωση Α.Χειμάρα για τα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης και το επικείμενο Μνημόνιο Β΄»
 Ο κος Αθ. Χειμάρας δήλωσε :
1.          Τα οικονομικά μέτρα του Μνημονίου απέτυχαν εντελώς.   
·         Αυτό αποδεικνύεται από τα οικονομικά αποτελέσματα, βάσει των οποίων η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει και δεύτερο Μνημόνιο (2) προκειμένου να μας δοθεί η 5η δόση του δανείου.

Σιαγιάννης Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΟ



 Ο ΝΟΑ αποτέλεσε και αποτελεί βασικό πυλώνα άμιλλας και αθλητισμού στη πόλη του Αλιβερίου. Έχοντας το προνόμιο να έχει πρωτεργάτες φωτεινούς ανθρώπους με αγάπη για τον αθλητισμό ταυτίστηκε με τις αθλητικές τύχες της ευρύτερης περιοχής την οποία εκπροσώπησε πανάξια κάνοντας και πρωταθλητισμό σε πλήθος πρωταθλημάτων και διασυλλογικών αγώνων ανά τη χώρα.
Όλα αυτά μέσα από αντίξοες συνθήκες , ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και διαχρονική απραξία για την εξασφάλιση της αθλητικής του στέγης, στηριγμένος αποκλειστικά και σταθερά στο μεράκι των εθελοντών του.

Ερώτηση για την αδειοδότηση της εταιρίας «ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ – ΑΝΚΕΛ ΑΕ» από τη Δ. Σπανούδη

Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Στερεάς Ελλάδας
Επιτροπή Περιβάλλοντος

Υπόψη κου Μπέτσιου Ν., Προέδρου Επιτροπής
Θέμα : Ερώτηση για την αδειοδότηση της εταιρίας «ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ – ΑΝΚΕΛ ΑΕ»

Χαλκίδα 20-5-2011

Κύριοι
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως για το αίτημα που έχει καταθέσει στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, η «ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ – ΑΝΚΕΛ ΑΕ», με αντικείμενο εργασιών τη συγκομιδή και Επεξεργασία μπαζών στο Λατομείο Τσιμέντων Χαλκίδας.

Οι «Αγανακτισμένοι» διαδηλώνουν στις ελληνικές πόλεις και σήμερα

Για τις 6 σήμερα το απόγευμα ανανεώνουν το ραντεβού τους οι «Αγανακτισμένοι» μετά τη θετική ανταπόκριση του κόσμου στις χθεσινές κινητοποιήσεις στα πρότυπα της ισπανικής διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις και στην Χαλκίδα στην πλατεία του Αγίου Νικολάου.
Χθες, στην Αθήνα, βρέθηκαν χιλιάδες πολίτες που διαδήλωσαν ειρηνικά για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Κυρίαρχα συνθήματα των «αγανακτισμένων πολιτών» είναι «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», «κλέφτες-κλέφτες» και «η Ελλάδα δεν είναι δικιά μας, τη δανειστήκαμε από τα παιδιά μας». Στα λιγοστά πανό, που αναρτήθηκαν στην πλατεία, αναγράφονταν συνθήματα-απάντηση στους Ισπανούς διαδηλωτές, όπως «είμαστε ξύπνιοι», αλλά και άλλα υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος.

Θύελλα αντιδράσεων για τη δήλωση Δαμανάκη

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση της Ελληνίδας επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη, η οποία προειδοποίησε πως το σενάριο αποµάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι, καθώς και η µεθόδευσή του και έθεσε το δίλημμα: ή θυσίες, ή επιστροφή στη δραχμή.
Μιλώντας στην ΝΕΤ σήμερα το πρωί η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη δήλωσε ότι «δεν βοήθησε η δήλωση Δαμανάκη. Δεν υφίσταται αυτό το θέμα και τέτοιου είδους δηλώσεις δεν βοηθούν».

Σκανδαλίδης: Στρακαστρούκα η πρόταση Δασκαλόπουλου

Καθόλου καλή ιδέα χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, τονίζοντας ωστόσο ότι η πορεία είναι ρευστή και μπορεί να φέρει εκλογές.
Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 σήμερα, ο κ. Σκανδαλίδης χαρακτήρισε την πρόταση Δασκαλόπουλου «στρακαστρούκα».
Παράλληλα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι η δήλωση Δαμανάκη, περί μεθοδεύσεων για επιστροφή στη δραχμή, «δεν βοηθάει».

Κάτι ξέρει για τις εκλογές ο Σαμαράς...

Προβληματισμό προκαλεί σε πλειάδα στελεχών της ΝΔ η στάση του Προέδρου του κόμματος το τελευταίο διάστημα, όσον αφορά στο ορατό ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους, οι περισσότεροι «γαλάζιοι» βουλευτές εκτιμούν ότι κάθε μέρα που περνάει είναι ακόμη ένα χαμένο 24ωρο για τον προεκλογικό αγώνα που θα κληθούν να δώσουν, πιθανολογώντας ότι τα περιθώρια του Γ. Παπανδρέου στενεύουν επικίνδυνα.

Στην κατεύθυνση αυτή εντοπίζεται και ο προβληματισμός τους από τη στάση του Αντώνη Σαμαρά, από τον οποίο δεν διαπιστώνουν κινήσεις ενεργοποίησης του κομματικού μηχανισμού προκειμένου να είναι κατά το μέγιστο δυνατόν έτοιμος για την εκλογική μάχη.

Με προσωπικό καταλογισμό απειλούνται αιρετοί και υπάλληλοι των ΟΤΑ !

Με προσωπικό καταλογισμό απειλούνται οι αιρετοί των ΟΤΑ και οι αρμόδιοι υπάλληλοι σε περίπτωση αδράνειας για την είσπραξη επιβληθέντων προστίμων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπενθυμίζει ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, με έγγραφο του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Αντωνακόπουλου για τη διαφάνεια στην είσπραξη επιβληθέντων προστίμων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Όπως υπογραμμίζει ο υφυπουργός Εσωτερικών, για πρώτη φορά προβλέφθηκε με το Νόμο για τον Καλλικράτη, ότι «ο αρμόδιος για τον προληπτικό έλεγχο των δαπανών Επίτροπος, κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους μπορεί να παρακολουθεί την κανονική είσπραξη των εσόδων των ΟΤΑ και των νομικών τους προσώπων και να ασκεί τον έλεγχο για την είσπραξη των νομίμως βεβαιωθέντων χρεών, οφειλών ή προστίμων σε βάρος τρίτων». 

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

REUTERS –Ξύπνησαν!!!!



Χιλιάδες κόσμου στο Σύνταγμα !!
Μέσω του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, το γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες των Ελλήνων που έχουν γεμίσει αυτή … την ώρα το Σύνταγμα στην Αθήνα. Μάλιστα, στην κορυφή βρίσκεται η φωτογραφία με το πανό, «Ξυπνήσαμε»

ΟΧΙ στην παράδοση της Οίτης σε αδηφάγα ιδιωτικά συμφέροντα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για άλλη μια φορά η σημερινή κυβέρνηση με την κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Τουρισμού για την εγκατάσταση μεταλλείων στο Κουμαρίτσι Φθιώτιδας, έρχεται σε αντίθεση με την λαϊκή βούληση και τους αγώνες της τοπικής κοινωνίας για την προστασία της Οίτης.
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των κατοίκων του Κουμαριστίου και της γύρω περιοχής για να διασώσουμε τον Εθνικό Δρυμό Οίτης απ΄ τα αδηφάγα ιδιωτικά συμφέροντα, που υπερεκμεταλλεύονται και καταστρέφουν το φυσικό πλούτο της χώρας μας, περιουσία όλων των πολιτών για το παρόν και το μέλλον.

Η Λαική Συσπείρωση για το Νοσοκομείο Κύμης


  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ             

  Την Δευτέρα 23 Μάη το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου συνεδρίασε με θέμα:
 «Έγκριση αναθεωρημένου προϋπολογισμού.»
 
 Η Λαϊκή Συσπείρωση στη τοποθέτηση της, διατύπωσε την έκπληξη της και κατάγγειλε ότι  τόσο ο Δήμαρχος όσο και η αντιπολίτευση μείζονα και ελάσσονα, ενώ στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο με έκτακτο θέμα Η.Δ. την υποβάθμιση του νοσοκομείου της Κύμης, έκαναν ότι εντονότατα διαφωνούσαν και χτυπούσαν τύμπανα πολέμου, στην συνεδρίαση αυτή δεν αρθρώσαν συλλαβή.  

« Θέσεις του κ. Αθ. Χειμάρα σχετικά με το 17ο θέμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, που αφορά τις ιχθυοκαλλιέργειες »


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μεταξύ των άλλων ο κος Αθ. Χειμάρας δήλωσε ότι :
Αναγνωρίζουμε την προσφορά των υδατοκαλλιεργειών  στην οικονομία του κράτους, δεδομένου ότι είναι από τις πλέον εξαγώγιμες επιχειρήσεις .  
Όμως θεωρώ , ότι η μεγαλύτερη ‘’ βιομηχανία ‘’ στην Ελλάδα είναι η τουριστική βιομηχανία.
Χωρίς αυτή, χωρίς τουρισμό η Πατρίδα μας θα κατρακυλούσε ακόμα περισσότερο οικονομικά.

Είμαστε ξύπνιοι!!!

Χιλιάδες πολίτες βρίσκονται αυτή τη στιγμή συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή, διαδηλώνοντας ειρηνικά  ενάντια στο πολιτικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα. «Έξω οι κλέφτες» είναι το σύνθημα που κυριαρχεί στη συγκέντρωση, με τους διαδηλωτές να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο και να «μουντζώνουν». Κλειστές η Αμαλίας και Πανεπιστημίου. Έκλεισε και ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα. Έντονη η παρουσία της αστυνομικών δυνάμεων, δίχως όμως να συμβεί το παραμικρό μέχρι στιγμής.

Οι νέοι δηλώνουν πρόθυμοι να παραμείνουν όλο το βράδυ στην πλατεία συντάγματος, και λένε ότι θα φέρουν στρώματα και σκηνές. Μάλιστα, αρκετοί το φωνάζουν και σαν σύνθημα.

Υπάρχει κανείς από την γενιά του Πολυτεχνείου;


Η κυβέρνηση μπορεί να προσφέρει ακόμη

Του Στέλιου Κούλογλου. Δημοσιεύθηκε στο tvxs.gr (24/5/2011)

Το πακέτο άρον - άρον πώλησης της δημόσιας περιουσίας, που πιθανότατα θα συνδυαστεί και με νέα σκληρά φορολογικά μέτρα, αποτελεί τη χαριστική βολή στη κυβέρνηση Παπανδρέου. Πρόκειται για την ομολογία της πλήρους αποτυχίας του μνημονίου και επομένως της κυβέρνησης που ταύτισε την τύχη της με αυτό, ένα χρόνο πριν.

Ο ελιγμός της εργασιακής εφεδρείας

Η πρόταση της ΝΔ για τη μισθωτή εργασιακή εφεδρεία προβλέπει οι εργαζόμενοι των οργανισμών που κλείνουν ( ή και άλλοι που θα θεωρηθούν υπεράριθμοι), να αμείβονται για τρία χρόνια μόνο με το βασικό τους μισθό και να εργάζονται σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, ή να μην εργάζονται καθόλου.
Δεν ξεκαθαρίζει βέβαια, τι θα γίνει μετά την τριετία. Θα επανέρχονται ή θα απολύονται;
Η ιδέα δεν είναι καινούργια. Την είχε υιοθετήσει ο κ. Μάνος (όταν ήταν στη ΝΔ) και προέβλεπε απόλυση μετά την τριετία.

Αλαφούζος: "Ψεύτης και υποκριτής ο Παπακωνσταντίνου"

Tην ώρα που ο Γ. Παπακωνσταντίνου έδινε ζωντανή συνέντευξη στους Φακέλους και τον Αλέξη Παπαχελά προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο πρόεδρος του Σκάι δεν κράτησε τα προσχήματα και "στόλισε" κανονικά τον υπουργό Οικονομίας μέσω twitter σε ζωντανό σχολιασμό.

Ο Γιάννης Αλαφούζος χαρακτήρισε "προκλητικά ψεύτη" και "υποκριτή" τον υπουργό Οικονομίας, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία για ειρωνικά σχόλια. "Όλοι φταίνε εκτός απ' αυτόν. Ντροπή" ήταν ένα απ' τα σχόλια.

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Εκρηκτική ατμόσφαιρα στο Υπουργικό. Όλοι εναντίον όλων

«Εκρηκτική» ήταν για άλλη μια φορά η εξάωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που απέδειξε την ανάγκη 'συναίνεσης' στο εσωτερικό της κυβέρνησης, λίγες ώρες προτού αναζητηθεί μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, στις σημερινές επαφές του Γιώργου Παπανδρέου με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. 
Για το περιεχόμενο των τελευταίων, αλλά και τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου ενημερώνει αύριο το πρωί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο πρωθυπουργός. 

Εκρηξη βίας και λεηλασίες βλέπει η CIA στην Ελλάδα

Για εφιάλτη αιματηρών επεισοδίων και σκηνικό "τύπου Αργεντινής" στην Ελλάδα, προϊδεάζουν οι πληροφορίες της CIA, που προειδοποιεί τους ξένους επενδυτές για σοβαρό ενδεχόμενο να ξεσπάσουν ταραχές και βιαιοπραγίες στη χώρα, όσο τα μέτρα λιτότητος γίνονται όλο και πιο σκληρά.
Μπορεί το ΔΝΤ να ασκεί οικονομική διπλωματία και να προβαίνει σε ενθαρρυντικές προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου ίσως να μη θέσει σε κίνδυνο τα κεφάλαια που έδωσε δανεικά στην Ελλάδα, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ όμως προειδοποιούν ευθέως όσους ενδιαφέρονται ή έχουν βάλει και κεφάλαια στην χώρα μας, πως "τα δύσκολα είναι μπροστά" και ότι οι σκληρές μεταρρυθμίσεις θα συναντήσουν τεράστιες αντιστάσεις, που απειλούν να "μπλοκάρουν" το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής και να οδηγήσουν ακόμα και σε αιματηρά επεισόδια ή και λεηλασίες.

Έρχεται καλοκαιρινή... φοροκαταιγίδα!

Το Yπουργικό συμβούλιο θα έρθει να επικυρώσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα το οποίο, για ακόμη μια φορά δεν έχει κανένα αναπτυξιακό σχεδιασμό αλλά μόνο φόρους, φόρους, φόρους και στο βάθος απολύσεις.  
Το ταμείο συνεχίζει να είναι μείον και θα πρέπει πάση θυσία να βρεθούν 23 δις μέχρι το 2015 και τουλάχιστον 6 δις ευρώ μόνο για φέτος.Όπως  βγαίνει προς τα έξω απο το ΥΠΟΙΚ η καλοκαιρινή φοροκαταιγίδα θα περιέχει έκτακτη εισφόρα στα ακίνητα με ταυτόχρονη αύξηξη των αντικειμενικών αξιών καθώς και μείωση του αφορολόγητου ορίου  από τα 12 στα 10 χιλ. ευρώ ή και παρακάτω μέτρο που πρόκειται να πλήξει χαμηλόμισθους και συνταξιούχους. 

Στα πόσα φαλιμέντα αλλάζει ο υπουργός?

Ως το τέλος Ιουλίου η ταμειακή επάρκεια του δημοσίου είπε στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Εν ολίγοις δηλαδή παραδέχθηκε ότι "οι θυσίες που πιάνουν τόπο" πήγαν στο βρόντο και ξαναγυρίσαμε εκεί που ήμαστε πριν την εφαρμογή του μνημονίου.
Μετά από αυτή την κολοσσιαία αποτυχία, παραμένει υπουργός οικονομικών σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
Στα πόσα φαλιμέντα αλλάζει υπουργό ο πρωθυπουργός?

Απέτυχαν τα μέτρα, γι αυτό θα πάρουμε κι άλλα..

Γιατί χρειάζονται νέα μέτρα?
Γιατί απέτυχαν τα προηγούμενα
Γιατί απέτυχαν τα προηγούμενα?
Γιατί το σχέδιο ήταν λάθος και η ομάδα ανεπαρκής.
Αφού το σχέδιο ήταν λάθος και η ομάδα ανεπαρκής γιατί θα πετύχουν τα νέα μέτρα?
Δεν θα πετύχουν. Και θα χρειαστούν και νέα-νέα μέτρα. Και μετά κι άλλα μέτρα.
Κι όποιος αντέξει..

«Οργανώνονται» οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ

«Από το ΠΑΣΟΚ της κρίσης, στο ΠΑΣΟΚ της αλλαγής και της προοπτικής» αναφέρει ως κάλεσμα- πρόσκληση η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ.

Στην πρόσκλησή της καλεί σε συζήτηση τα στελέχη της παράταξης στις 18 Ιουνίου, ώστε να συζητηθεί ενδελεχώς η κρίση και να αποφασιστεί η πολιτική της Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ σχετικά με την κατάσταση της χώρας. Καθώς φαίνεται, το «αντάρτικο» όχι μόνο έχει ξεκινήσει αλλά κλιμανώνεται και εξαπλώνεται στους κόλπους της κυβέρνησης.

Mε 100 online όλα τα τεύχη του Playboy!!

Αναμφισβήτητα, πρόκειται για το μεγαλύτερο μηνιαίο ανδρικό περιοδικό διεθνώς, είναι No. 1 και στη χώρα μας, ενώ έχει φιλοξενήσει όλα τα χρόνια της κυκλοφορίας του μερικές από τις μεγαλύτερες star παγκοσμίως.
Χθες, το περιοδικό Playboy έκανε μια ανακοίνωση που μόνο ασυγκίνητους δεν άφησε τα εκατομμύρια αναγνώστες του περιοδικού. Όλα τα τεύχη, από το πρώτο που κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 1953, με εξώφυλλο τη Μέριλιν Μονρόε, μέχρι και σήμερα, θα είναι πλέον διαθέσιμα ολόκληρα στους αναγνώστες μέσω Διαδικτύου, χάρη στην καινούρια online υπηρεσία του περιοδικού, την i.Playboy.com.