Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Ιστορική υποβάθμιση ΗΠΑ από Standard & Poor's

Δραματικές εξελίξεις στο παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι ΗΠΑ χάνουν την κορυφαία βαθμολογία ΑΑΑ από οίκο αξιολόγησης, με αποτέλεσμα τα αμερικανικά ομόλογα, θεωρούμενα μέχρι πρότινος η ασφαλέστερη επένδυση στις διεθνείς αγορές, να υπολείπονται πλέον των γερμανικών, των γαλλικών ή των βρετανικών.

Συγκεκριμένα, η Standard & Poor's προχώρησε στην υποβάθμιση της αξιολόγησή του μακροπρόθεσμου χρέους των ΗΠΑ κατά μια βαθμίδα, στο ΑΑ+ από ΑΑΑ, επικαλούμενη τα προβλήματα χρέους και ελλείμματος, καθώς και «πολιτικούς κινδύνους».

Στους καλύτερους προορισμούς Παρθενώνας και Σαντορίνη

Παρθενώνας και Σαντορίνη συγκαταλέγονται στη λίστα με τις 43 καλύτερες ταξιδιωτικές προτάσεις, που δημοσίευσε το αμερικανικό περιοδικό Smithsonian. 
Σύμφωνα με το άρθρο, που φέρει τον τίτλο «43 τόποι που πρέπει να δεις πριν πεθάνεις», οι λάτρεις των ταξιδιών και της περιπέτειας δεν θα πρέπει να χάσουν προορισμούς, όπως οι Πυραμίδες της Γκίζας, η Έφεσος, η Κόστα Ρίκα, τα Νησιά Γκαλαμπάγκος, το Μάτσου Πίτσου, αλλά και ο Παρθενώνας και η Σαντορίνη.

Αρειος Πάγος : Παραπομπή Τσοχατζόπουλου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) ενώπιον της τακτικής δικαιοσύνης, αφού κρίθηκε ότι τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος δεν ασκούσε υπουργικά καθήκοντα προτείνει το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Προφασίστηκαν τροχαίο για να ληστέψουν οδηγό

Θύμα ληστείας έπεσε ένας 63χρονος οδηγός, όταν δυο άγνωστοι του άρπαξαν 12.500 ευρώ, προφασιζόμενοι τροχαίο ατύχημα
Συγκεκριμένα, οι δράστες που επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο, διέκοψαν την πορεία διερχόμενου ΙΧΦ αυτοκινήτου, στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο για λογαριασμό εταιρείας τροφίμων.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων αφήνει η Διαμαντοπούλου..

Την ανάγκη εξορθολογισμού του δημόσιου τομέα επισημαίνει η υπουργός Παιδείας, σε συνέντευξή της, αφήνοντας ανοικτό και το ενδεχόμενο απολύσεων. 
«Η χώρα δεν αντέχει πλέον το διογκωμένο δημόσιο τομέα που επιτείνει την ύφεση και την ανεργία στον ιδιωτικό τομέα. Χρειάζεται βαθύς εξορθολογισμός, χωρίς απολύσεις όπου είναι αυτό εφικτό, και συμφωνία για ένα δημόσιο τομέα παραγωγικό χωρίς αργομισθίες, υπεραριθμίες και ιδιοκτησιακά σύνδρομα» λέει χαρακτηριστικά, μιλώντας στην Real news.

Ραγκούσης- Ρέππας στο Κυριακάτικο τύπο για τα ταξί

Αναιτιολόγητη χαρακτηρίζει την απεργία των ταξί ο υπουργός Υποδομών Γ. Ραγκούσης, σημειώνοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων.
Με άρθρο του στο Έθνος της Κυριακής, ο κ. Ραγκούσης σημειώνει ότι η απεργία ανέδειξε μια πολλαπλή πολιτική σύγκρουση. Τονίζει ότι πρόκειται για σύγκρουση που αφορά την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που τάσσεται υπέρ της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων αξιώνει συνέπια λόγων και έργων, ανάκτηση της αξιοπιστίας της πολιτικής και έτσι της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Απάντηση Αντώναρου για τις επιστολές Δούκα

Απάντηση στον πρώην υφυπουργό, Πέτρο Δούκα, για τις επιστολές του προς τον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, για το δημόσιο χρέος και τις επικρίσεις για την οικονομική πολιτική, που ακολούθησε, δίνει ο εκ των στενών συνεργατών του, βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Ευάγγελος Αντώναρος, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής».

Φιλόδοξο σχέδιο 2011 – 2015 για την αναμόρφωση της φορολογικής διοίκησης

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενέκρινε το πενταετές Στρατηγικό Σχέδιο 2011-2015 για την ελληνική φορολογική διοίκηση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, μαζί με το Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα κατά της φοροδιαφυγής που ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάιο και το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση τον προσεχή Σεπτέμβριο συγκροτείται

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΑΔΕΔΥ: Δεν ασχολούμαστε με το πρόβλημα του Μόσιαλου

Το.... λάδι στη φωτιά, οι απολύσεις για αργόμισθους και από την κυβέρνηση και τον Ηλία Μόσιαλο έπεσε και αμέσα αντέδρασε ο καιόμενος... η ΑΔΕΔΥ, διά μέσω του προέδρου της Σπύρου Παπασπύρου.
«Δεν ασχολούμαστε με το πρόβλημα που έχει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με τις συλλογικές μορφές δράσης και το συνδικαλισμό...

Νέο 40ωρο στο Δήμοσιο από τον Σεπτέμβριο

Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα, καθώς αυξάνεται το ωράριο στο Δημόσιο από 37,5 σε 40 ώρες την εβδομάδα.
Οι υπάλληλοι μπορούν να επιλέξουν τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης:

Η Συντονιστική Ομάδα Στήριξης του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών στην Εύβοια

Η Συντονιστική Ομάδα Στήριξης του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών στο Νομό της Εύβοιας αποτελείται από τα εξής μέλη:
Συντονιστής: Φρατζής Γεώργιος
Αναπληρωτής Συντονιστή: Βούλγαρης Τάσος, Καρβουνιάρης Κώστας, Κοντομάρης Ευτύχης..

ΔΟΕ: Η αγωνιστική απάντηση του κλάδου στη συνεχιζόμενη επίθεση στην εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς


Το Δ.Σ. της ΔΟΕ και αφού έλαβε υπόψη του  ότι:
·        Οι νέες απαράδεκτες μειώσεις των μισθών των εκπαιδευτικών, των χειρότερα αμειβόμενων δημοσίων υπαλλήλων με μισθούς της τάξης των 1000 ευρώ, δημιουργούν πλέον σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης. Ταυτόχρονα οι μονομερείς ενέργειες της κυβέρνησης και η δημιουργία τετελεσμένων, με την περικοπή κατά 50% του κινήτρου απόδοσης,

Δημάρχος Πάρου- ΤΑΧΙ ... Λευκή ισοπαλία...

Με χαμένο τον τουρισμό... 

Οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών TAXI τελειώνουν, αφού ταλαιπώρησαν εγχωρίους και αλλοδαπούς δίνοντας ένα ακόμα χτύπημα στην τουριστική εικόνα της χώρας.

Ας μη βιαστούμε όμως να προεξοφλήσουμε ότι το επάγγελμα τελικά θα ανοίξει, σύμφωνα με τις κυβερνητικές δηλώσεις. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η λύση που θα δοθεί θα είναι κάτι σαν τη φιλική συμφωνία Λοβέρδου-φαρμακοποιών, όπου όλοι έμειναν ικανοποιημένοι, αλλά το επάγγελμα δεν άνοιξε.

Ευτυχώς ήρθε o Aύγουστος

«Θα πρέπει να κινητοποιήσουμε την κρατική μηχανή, η οποία δεν λειτουργούσε εδώ και 30 χρόνια», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επί του παρόντος, τους 22 μήνες της κυβέρνησης, η κρατική μηχανή όχι μόνο δεν κινητοποιήθηκε, αλλά ξεχαρβαλώθηκε πλήρως.

Η «σύγκρουση» με τα συμφέροντα

Επειδή ο πρωθυπουργός διατείνεται συχνά-πυκνά ότι τα βάζει με τα «συμφέροντα», έχει ενδιαφέρον το άρθρο του Πασχου Μανδραβέλη με τίτλο «Ο έσχατος συντηρητισμός» που δημοσιεύεται στην «Καθημερινή»:
Κάθε χρόνο όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις (ΕΠΕ και Α. Ε.) υποχρεούνται εκ του νόμου να δημοσιεύουν σε δύο εφημερίδες τους ισολογισμούς τους.

Οι Γερμανοί τουρίστες και ο «πίνακας της Φρανκφούρτης»..

Οι Γερμανοί τουρίστες κάνουν τα πιο γελοία παράπονα για να  τους επιστραφούν χρήματα.
Η είδηση δεν προέρχεται από ελληνικό στόμα αλλά από συνέντευξη του από τον ειδικό του ταξιδιωτικού οργανισμού TUI, Karl Born, στην online έκδοση του Spiegel.
Στη συνέντευξη αναφέρει ότι οι Γερμανοί τουρίστες σκαρφίζονται συνεχώς απίθανα προβήματα με στόχο να πετύχουν έκπτωση στην τιμή των διακοπών τους. Μάλιστα τονίζει ότι το κάνουν συστηματικά και με ιδαίτερα αγενή τρόπο.

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Στο 7% "καίγονται" Ιταλία και Ισπανία....

Απέλπιδες προσπάθειες ανακοπής της αυξητικής τάξης των spreads και των CDS σε Ισπανία και Ιταλία κάνει και σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η οποία τα τελευταία 24ωρα σκουπίζει, στο μέτρο του δυνατού τα ομόλογα των δύο χωρών που βγαίνουν στη δευτερογενή αγορά, επιχειρώντας να συγκρατήσει σε λογικά επίπεδα τις τιμές τους. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας, ωστόσο, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, δεν ήταν και από τα πλέον επιτυχημένα.

Ασφαλές επαγγελματικό καταφύγιο στη Τουρκία...

Ασφαλές επαγγελματικό καταφύγιο στην Τουρκία, η οποία τα τελευταία έτη εμφανίζει ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία, αναζητούν αμερικανοί και ευρωπαίοι πολίτες, μηδέ εξαιρουμένων και Ελλήνων που επιλέγουν να γίνουν μετανάστες στη γειτονική χώρα, προκειμένου να εξασφαλίσουν τον επόμενο επαγγελματικό τους προορισμό.
Αυτό τουλάχιστον αναμεταδίδεται σε ηλεκτρονική έκδοση βουλγαρικού πρακτορείου ειδήσεων, που επικαλείται το διαδικτυακό news359. Πιο συγκεκριμένα...,

Από Παρασκευή η πληρωμή της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου

Οι λογαριασμοί των δικαιούχων αγροτών θα πιστωθούν στους λογαριασμούς της Αγροτικής την Παρασκευή, 5 Αυγούστου, και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στις υπόλοιπες τράπεζες, με τα ποσά που τους αναλογούν, σε μια προσπάθεια του υπουργείου να ακολουθήσει το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινώσει και όριζε το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου ως χρονικό διάστημα πληρωμών.

Μαζικές συγχωνεύσεις στις εφορίες με στόχο από τις 288 να παραμείνουν σε λειτουργία μόλις οι 30

Αλλάζουν τα πάντα στις εφορίες, αφού μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού αρχίζει το σχέδιο των μαζικών συγχωνεύσεων με στόχο από τις 288 που υπάρχουν σήμερα σε όλη τη χώρα, να παραμείνουν σε λειτουργία μόλις οι 30.
Ήδη μάλιστα, οι αλλαγές ξεκινούν από την προσεχή εβδομάδα με την συγχώνευση των πρώτων 20 ΔΟΥ που θα γίνουν δέκα. Ωστόσο, από το υπουργείο Οικονομικών αρνούνται ακόμα να ανακοινώσουν για ποιες εφορίες χτυπά αυτή η πρώτη καμπάνα ήδη πριν από τον Δεκαπενταύγουστο.

Γέμισε ο δρόμος …χασίς μετά από τροχαίο !

Κινηματογραφικό τροχαίο που «έβγαλε χασίς» σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στη νέα εθνική οδό Πατρών-Πύργου, με τους διερχόμενους οδηγούς να βλέπουν έκπληκτοι τους αστυνομικούς να μαζεύουν την αποξηραμένη κάνναβη από το δρόμο, ενώ τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η πρόκληση του τροχαίου ματαίωσε προγραμματισμένη συναλλαγή ναρκωτικών ουσιών και ήδη δύο άτομα έχουν συλληφθεί και αναμένεται σήμερα να οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας.

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

To ΠΑΣΟΚ «ξέχασε» την ανωνυμία στα blogs όταν έγινε κυβέρνηση

Με αφορμή την προαναγγελία των μέτρων κατά της ανωνυμίας των blogs (ιστολογίων) από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαιωάννου, ενδιαφέρον παρουσιάζει η «αντίδραση» του αντιπολιτευόμενου ΠΑΣΟΚ, εν έτει 2006.
Kατά την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση Καραμανλή για την «απόλυτη λογοκρισία», εξαιτίας της σύλληψης του blogger Αντώνη Τσιπρόπουλου, διαχειριστή του ιστολογίου blogme.gr.

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Δροσερό Βράδυ!!


Έτοιμοι για την Πανσέληνος στους Δελφούς

H I’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων,  μας προσκαλεί σε συναυλία έντεχνης μουσικής. Την αυγουστιάτικη πανσέληνο θα τραγουδήσουν...

ΥΠΕΣ: «ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ» ΣΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», ΜΕΡΟΣ Α'

Λύσεις σε προβλήματα των ΟΤΑ, που προέκυψαν με την εφορμογή του «Καλλικράτη», δίδονται μέσα από το νομοσχέδιο.

«Αναδιοργάνωση του συστήματος αδειοδότησης για τη διαμονή αλλοδαπών στη χώρα υπό όρους αυξημένης ασφάλειας, ρυθμίσεις θεμάτων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών» που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Πρόκληση του Υπουργείου Παιδείας - Αιτήσεις για διορισμούς

Η προθεσμία ισχύει έως τις 5 Αυγούστου. Ποιες ειδικές κατηγορίες δασκάλων και καθηγητών αφορούν οι προσλήψεις. Προθεσμίες και για μετατάξεις γυμναστών. 
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί καλούνται να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ένταξη και κατάταξή τους σε πίνακα διορισμών

Έλεος......το 2% των Ζακυνθινών παίρνει επίδομα τυφλότητας

Πρέπει να αποδείξουν ότι είναι τυφλοί τουλάχιστον 700 κάτοικοι της Ζακύνθου οι οποίοι λαμβάνουν το επίδομα τυφλότητας, αφού το Υπουργείο Υγείας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης
Στην αρχή πίστεψαν ότι ο μεγάλος αριθμός τυφλών που αποκαλύφθηκε στη Ζάκυνθο οφειλόταν σε κάποια επιδημία που είχε χτυπήσει το νησί, πριν από χρόνια.

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Διαφωνούν και οι δάσκαλοι

«Οι ανησυχούντες με άλλες κοινωνικές ομάδες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν βρήκαν ούτε λέξη να πουν για τους χαμηλόμισθους εκπαιδευτικούς και σίγουρα με ήσυχη τη συνείδησή τους θα υπερψηφίσουν και αυτή την περικοπή».

Το απόσπασμα από ανακοίνωση της ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Π.Ε., με την οποία οι προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ δάσκαλοι εκφράζουν τη διαφωνία τους με τις νέες περικοπές στις αμοιβές τους.

ΣΟΚ: Στις τράπεζες σπέρματος από ανάγκη οι Έλληνες. Πόσα χρήματα παίρνουν!

Κάποτε θα ακουγόταν ως αστείο. Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε όμως όχι. Η άσχημη οικονομική κατάσταση έχει οδηγήσει, το τελευταίο διάστημα, τόσο Ελληνες όσο και αλλοδαπούς, στις τράπεζες σπέρματος, αναζητώντας κάποια έξτρα χρήματα.
Σύμφωνα με την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", τα τηλεφωνικά κέντρα των τραπεζών σπέρματος κυριολεκτικά κατακλύζονται κάθε μέρα από εκατοντάδες τηλεφωνήματα ανδρών οι οποίοι δηλώνουν την επιθυμία να διαθέσουν το σπέρμα τους.

Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κύμη


Με επιτυχία την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-7 διοργανώθηκε από το ΚΚΕ πολιτική συγκέντρωση στη κεντρική πλατεία της ΚΥΜΗΣ. Μίλησαν τα στελέχη του ΚΚΕ ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ και ΧΡΟΝΑΣ ΤΑΣΟΣ.
Η ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ μεταξύ άλλων είπε:

«
Το πρόβλημα στην ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ είχε ξεκινήσει πριν την οικονομική κρίση που σήμερα χρησιμοποιείται ως άλλοθι  για κάθε αντιδραστικό-αντιλαϊκό-αντεργατικό μέτρο.

«Το άνοιγμα των σχολείων το Σεπτέμβρη, θα μας βρει στους δρόμους του αγώνα»

Το ΔΣ της ΔΟΕ καταγγέλλει το νέο απαράδεκτο αιφνιδιασμό της κυβέρνησης με τη μείωση του κινήτρου απόδοσης των εκπαιδευτικών, στο μισό και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιουλίου.  
Η συνεχιζόμενη, ανάλγητη τακτική οικονομικής εξόντωσης των εκπαιδευτικών – των χαμηλότερα αμειβόμενων εργαζόμενων στο δημόσιο, με μισθούς 1000 ευρώ – αναδεικνύει ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε αίσθηση μέτρου και δικαιοσύνης.

Aπάνθρωπες oi συνθήκες εργασίας στο «Δικαστικό Μέγαρο» Χαλκίδας

Επιστολή έστειλε στο υπουργό Μιλτιάδη Παπαϊωάννου η ομοσπονδία δικαστικών υπαλλήλων Ελλάδος για  τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι υπάλληλοι των δικαστηρίων Χαλκίδας.
Κύριε Υπουργέ,
Σας θυμίζουμε ξανά τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας στο φερόμενο ως «Δικαστικό Μέγαρο» Χαλκίδας. Ενώ έχουμε φτάσει στον Αύγουστο, οι υπηρεσίες στη Χαλκίδα, λειτουργούν ακόμα ΧΩΡΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ, με θερμοκρασίες που αγγίζουν του 39-40 βαθμούς Kελσίου.

Η ανεργία καλπάζει - Δύο στους 10 Έλληνες άνεργοι

Τέταρτη από το τέλος εμφανίζεται η Ελλάδα στη σειρά των 27 χωρών-μελών της ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία για την ανεργία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία.
Το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας από όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόλις 4%, εξακολουθεί να καταγράφει η Αυστρία ενώ το μέσο ποσοστό ανεργίας στον χώρο της ΕΕ είναι στο 9,4%.

Ανακλήθηκαν σοκολάτες λόγω αλλεργιογόνου συστατικού

Σε ανάκληση γεμιστής σοκολάτας με την εμπορική επωνυμία «Mister Choc - Choco Fruits/Γεμιστή σοκολάτα: Σταφίδες σε σοκολάτα γάλακτος» σε συσκευασία των 200 g, η οποία παράγεται από την «LIDL STIFTUNG & CO KG» προχώρησε ο ΕΦΕΤ. 
Και αυτό γιατί στη συσκευασία του προιόντος δεν επισημαινόταν, ως έπρεπε, το αμύγδαλο, το οποίο αποτελεί αλλεργιογόνο συστατικό. 

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Φωτόπουλος versus Λυμπερόπουλος!!!!!


Άρε Ελλάδα. Με την διγλωσσία  σου και με τα συμφέροντα σου!!!
Και οι δύο είναι συνδικαλιστές. Και οι δύο είναι από την Πελοπόννησο. Και οι δύο μάχονται για τον συνδικαλισμό που πιστεύουν, για τα συμφέροντα που πιστεύουν πως θίγονται.Ο ένας μάχεται για την ΔΕΗ ο άλλος για τα ΤΑΧΙ. Ο ένας είναι ΠΑΣΟΚ,  Ο άλλος είναι  ΝΔ.

Η γλώσσα μας .....

Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις. είναι από την Ελληνική γλώσσα.. (βιβλίο Γκίνες)
Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ' αυτήν δεν υπάρχουν όρια.
(Μπιλ Γκέιτς, Microsoft)
Η Ελληνική και η Κινέζικη. είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και.....στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνταικρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από τη μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική.
(Francisco Adrados, γλωσσολόγος).

Αγώνας Ιστιοπλοϊας Ανοικτής Θάλασσας

Ο Ν.Ο. Λίμνης και ο Ν.Ο. Αταλάντης διοργανώνουν 6 και 7 Αυγούστου τον καθιερωμένο αγώνα Ιστιοπλοϊας Ανοικτής Θάλασσας <<ΑΤΑΛΑΝΤΗ 2011>>
Ο αγώνας περιλαμβάνει 2 ιστιοδρομίες, Λίμνη Ευβοίας-Σκάλα Αταλάντης το Σάββατο και Σκάλα-Λίμνη την επόμενη ημέρα.
Συμμετέχουν κυρίως Όμιλοι του Β. Ευβοικού σε έναν όμορφο αγώνα 26 ναυτικών μιλίων. Ο ΝΟΑΤ συμμετέχει με το σκάφος DELFIN με κυβερνήτη τον Π. Λαμπρινίδη ελπίζοντας σε δυνατό

Ο Δήμος Καρπενησίου και η Didi Music παρουσιάζουν το «EN’ORESI» FESTIVAL

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ (5, 6 & 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011)Με φόντο τη μαγική φύση του Καρπενησίου, το «En’Oresi» festival, ένα φεστιβάλ με ..... ορεινό χαρακτήρα, θα φιλοξενηθεί για πρώτη χρονιά στις 5, 6 & 7 Αυγούστου στον καταπράσινο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου.
«Εν’ Όρεσι» σημαίνει στα αρχαία Ελληνικά «στα βουνά» και σκοπός αυτού του φεστιβάλ είναι ακριβώς να αναδείξει το φυσικό πλούτο και τη μοναδική ομορφιά που κρύβεται σε ορεινές περιοχές της Ελλάδος, όπως το Καρπενήσι.

Η αξιολόγηση των υποψήφιων διευθυντών Δ.Ε Ευβοίας

 Τελικός Αξιολογικός Πίνακας Μορίων Υποψηφίων Διευθυντών για Σχολεία Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας. Δείτε τον πίνακα με όλα

Οι πίνακες αξιολόγησης των υποψήφιων Διευθυντών Π.Ε Ευβοίας

Με την αρ. πρωτ. 4959/28-7-2011 Απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας κυρώθηκαν οι Αξιολογικοί Πίνακες Υποψηφίων Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας με τετραετή ισχύ. Δείτε τον πίνακα  με όλα

ΠΑΣΚ Π.Ε .Ευβοίας: Ντροπή και Αίσχος

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους Δ. Ρέππα και Ευ. Βενιζέλο η κυβέρνηση, εν μέσω καλοκαιριού, αποφάσισε νέες οριζόντιες και άδικες μειώσεις για όλους τους υπαλλήλους, χωρίς κανένα κριτήριο, περικόπτοντας και το κίνητρο απόδοσης των εκπαιδευτικών.
Αποφάσισαν να περικόψουν ακόμη 50 ευρώ το μήνα , πέρα από τις άλλες περικοπές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα , από τους «υψηλόμισθους» εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,

Οι προτάσεις της ΠΕ ΠΑΣΟΚ για τον αγροτικό τομέα όπως παρουσιάστηκαν στην συδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

Το eviapost εξασφάλισε  το κείμενο διαλόγου και τους στόχους -άξονες προτεραιοτήτων  για την περιφέρεια Στερεάς όπως αυτές κατατέθηκαν το περασμένο Σάββατο στην συνδιάσκεψη της περιφερειακής του στην Χαλκίδα. Τις  προτάσεις αυτές θα δημοσιεύουμε ανά άξονα όπως είναι στο κείμενο.
Άξονας ανάπτυξη  υπαίθρου.
Νέα εποχή για  τον αγροτικό τομέα και την ζωή στην ύπαιθρο. Διαρκής Αγώνας για την Αειφορία και την «Επώνυμη», Ποιοτική, Πιστοποιημένη Γεωργία. Η Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας ποιοτικός-βιολογικός οπωρώνας της Αττικής.

Όταν η ομηρία ανέργων και η διαπλοκή με δημόσιο χρήμα ονομάζεται «θέσεις απασχόλησης στον κοινωφελή τομέα»


Στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, εγκρίθηκε η συμμετοχή της περιφέρειας σε ένα πρόγραμμα, κατά το οποίο 4 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις θα προσλάβουν  ανέργους για διάστημα μέχρι 5 μήνες και με αμοιβή ως 625 ευρώ το μήνα μικτά, με τη συνεργασία της περιφέρειας.   
Όπως επισήμανε η περιφερειακή σύμβουλος Δέσποινα Σπανούδη: «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που με το πρόσχημα της κοινωφελούς εργασίας:

Σκάνδαλο στην Proton Bank με τη σφραγίδα Λαυρεντιάδη

Σε καθεστώς «επιτροπείας» έχει κατ' ουσίαν τεθεί η Proton Bank από την Τράπεζα της Ελλάδος μετά τα ευρήματα της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για ύποπτες αν όχι παράνομες συναλλαγές των μελών της διοίκησης η οποία παραιτήθηκε.

Οπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή από την Proton Bank, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας επέλεξε ως νέο αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Γ. Τανισκίδη.

Πως "μοίρασαν" την ελληνική δημόσια περιουσία Βενιζέλος-Σόιμπλε


Στα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" που κυκλοφορούν όλο το παρασκήνιο της συνάντησης Βενιζέλου-Σόιμπλε πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου. Στις 7 Ιουλίου, σε ένα κλασικό γερμανικό εστιατόριο στα περίχωρα του Βερολίνου με οικοδεσπότη τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και προσκεκλημένο τον Έλληνα ομόλογό του, Ευάγγελο Βενιζέλο, «έκλεισε» η συμφωνία... απόβασης των Γερμανών επιχειρηματιών στην Ελλάδα, η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, την εκποίηση ελληνικών επιχειρήσεων του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα στη γερμανική πλευρά.