Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΠΑΣΟΚ: Μπρός γκρεμνός και πίσω ρέμα …

Μπρός γκρεμνός και πίσω ρέμα …

Λέει ο λαός μας, όταν θέλει να περιγράψει τα αδιέξοδα που πολλές φορές βρίσκεται ο ίδιος. Όλοι πλέον εκτιμούν σήμερα, ότι η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου βρίσκεται σε αδιέξοδο. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι, ποιος είναι ο γκρεμνός και ποίο το ρέμα για την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου.
Ο γκρεμνός  είναι το μνημόνιο Ι & ΙΙ και το κομμάτι εκείνο του ΠΑΣΟΚ που ο Γ. Παπανδρέου επέλεξε να κυβέρνηση. Κομμάτι που δεν είπε την αλήθεια στο Ελληνικό Λαό για τα αίτια της κρίσης....
Η κρίση που βιώνει σήμερα η Ελληνική κοινωνία δεν είναι παρά κρίση του Ευρωπαϊκού Τραπεζικού – Χρηματιστηριακού Κεφαλαίο.

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Μπρός ΠΑΣΟΚ κια πίσω ΠΑΣΟΚ...

Δήλωση Βόμβα της Σ. Οικονομέα στο EVIAPOST
Η συνεχώς επιδεινούμενη-και χωρίς τέλος-εξαθλίωση του λαού,και η ταπείνωση του κόμματος μας, μου δημιουργεί θλιψη,θυμο και σοκ! O Παπακωνσταντίνου οφείλει, μετά από ένα χρόνο αποτυχίας της οικονομικής πολιτικης, να παραιτηθεί και να διευκολύνει έτσι τον πρωθυπουργό. H αλαζονεία του και η κυνικότητα με την οποία συμπεριφέρεται μόνο ΄' δολοφονική' μπορεί να χαρακτηριστεί.

Κλείνουν στο ΠΑΣΟΚ με την Χαλκίδα την Κυριακή

Την Κυριακή στις 11 το πρωί, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ με την συνεδριάση, στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, η Δημοτική Οργάνωση Χαλκίδας του ΠΑΣΟΚ. Παρών θα είναι και ο Υφυπουργός Οικονομίας, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας,

Κτίριο για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου, ζητά και η Λαϊκή Συσπείρωση

Με επιστολή τους προς τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά, οι Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Σοφία Ντούρου, Τάσος Χρονάς και Γιώργος Γκικόπουλος, αναφερόμενοι στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου, τονίζουν:  «Εδώ και 22 χρόνια το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου στεγάζεται σε χώρο ακατάλληλο που προοριζόταν για super market. Η κατάσταση που επικρατεί είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη για την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Ολόκληρη η επιστολή- Βόμβα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και οι υπογραφές!

Η Επιστολή που απέστειλαν στο Μέγαρο Μαξίμου !

Στη σημερινή χωρίς προηγούμενο κρίση, οι στιγμές είναι για όλους μας ιστορικές.
Αποτελεί εθνική ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα ενιαίο μέτωπο σοβαρότητας και ευθύνης.
Πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια με οδυνηρές θυσίες του ελληνικού λαού.
Κανείς δε μπορεί να διανοηθεί ότι οι θυσίες αυτές δεν θα πιάσουν τόπο.
Βρισκόμαστε όμως σήμερα ένα χρόνο μετά σ’ ένα κρίσιμο μεταίχμιο και πάλι.
Γιατί;

Το Σάββατο ο γάμος της κόρης Λαλιώτη στα Δολιανά Αρκαδίας

Οικογενειακές χαρές έχουν ο Κώστας και η Μαρίνα Λαλιώτη. Το Σάββατο παντρεύται η κόρη τους Νίκη. Ο γάμος θα γίνει στα (ιστορικά) Δολιανά.
Η οικογένεια Λαλιώτη είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους Αρκάδες, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης. Κι όσοι έχουν επισκεφθεί τα Δολιανά το έχουν διαπιστώσει. Αναμένεται λοιπόν κόσμος πολύς αν και οι επίσημοι προσκεκλημένοι λίγοι. 

Aνάκληση προϊόντος από τον ΕΦΕΤ, λόγω υψηλής συγκέντρωσης καδμίου.


Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο της Κοινοτικής νομοθεσίας και μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση ριζότου θαλασσινών, στο οποίο ανιχνεύτηκε υψηλή συγκέντρωση καδμίου.
Πρόκειται για ριζότο θαλασσινών, με την εμπορική επωνυμία «Ριζότο με θαλασσινά Kallimanis», που διακινήθηκε από τη βελγική επιχείρηση «Crops» στην ελληνική επιχείρηση «Γ. Καλλιμάνης Α.Ε.». Το πρόβλημα εντοπίστηκε σε δύο αριθμούς παρτίδας L00352 και L01066, με συνολική ποσότητα διακίνησης 15.736kg.

Μετά την «τακτοποίηση»... έρχεται ο φόρος για τους ημιυπαίθριους!

Όσοι έσπευσαν να διευθετήσουν το θέμα των ημιυπαίθριων, τούς περιμένει ένας φόρος που δεν γνώριζαν. Και δεν το γνώριζαν γιατί το αποφάσισε με εγκύκλιο που απέστειλε την Πέμπτη (2/6) ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουτσελάς.

Όπως γράφει το Βήμα, όσοι τακτοποίησαν ημιυπαίθριους, κλειστά γκαράζ και αποθήκες θα πρέπει να πληρώσουν Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, ενώ τα τετραγωνικά θα πρέπει να δηλωθούν το 2012 για να υπολογιστούν τα νέα τεκμήρια.

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Πως μπορείς να περιγράψεις καμιά φορά όσα συμβαίνουν....

Ορισμένες φορές αισθάνεσαι αδύνατος για να περιγράψεις μια κατάσταση. Ίσως η παράθεση των γεγονότων δεν αποδώσει την πραγματικότητα.
Υπάρχει ένα τραγούδι που περιγράφει το κλίμα που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα όσο κανένα κείμενο ας το ακούσουμε, ας το θυμηθούμε γράφτηκε πριν χρόνια για σήμερα….

Διακήρυξη ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών για τη δύσκολη ελληνική πραγματικότητα

Τολμήστε! Θέλουμε να εκφράσουμε με τον πιο σαφή τρόπο την αγωνία μας για τη δραματική κατάσταση του τόπου. Η ισότιμη ένταξή μας στην Ευρώπη, αναγκαία για την επιβίωση της Ελλάδας ως σύγχρονης προηγμένης χώρας, αλλά και οι σημαντικές πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές κατακτήσεις που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της, απειλούνται σήμερα σοβαρά. Ως υπεύθυνοι πολίτες νοιώθουμε την ανάγκη να μιλήσουμε, καθώς οι φωνές του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας κυριαρχούν στο δημόσιο λόγο, κρύβοντας από τους περισσότερους Έλληνες τη σοβαρότητα της κατάστασης και προτείνοντας λύσεις καταστροφικές, ανεδαφικές

Δημοσκόπηση VPRC: Έρχεται κοινωνική έκρηξη

Για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ απειλείται με συντριβή με χαμηλότερα ποσοστά από εκείνα του 1977

Το γενικό συμπέρασμα που προκύπτει από την έρευνα της VPRC που δημοσιεύουν αύριο τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ είναι ότι διογκώνεται. Το γενικό συμπέρασμα που προκύπτει από την έρευνα της VPRC που δημοσιεύουν αύριο στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ είναι ότι διογκώνεται καταλυτικά το κλίμα κοινωνικής διαμαρτυρίας απέναντι στην ασκούμενη οικονομική πολιτική και το πολιτικό σύστημα. Η εικόνα αυτή θεμελιώνεται στα εξής σημεία:
.

Κλείδωσαν τα μέτρα ....

Στην μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων από την 1η Ιουλίου σε ποσοστό ως και 8%, των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα κατά 2% και στη μείωση των υψηλών συντάξεων από 2 ως 4%, οδηγούν τα μέτρα έκτακτης ανάγκης στα οποία συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα προκειμένου να εξασφαλίσει την έγκριση της 5ης δόσης της βοήθειας πρός τη χώρα μας. Παράλληλα, κόβεται το αφορολόγητο όριο στο μισό, από 12.000 ευρώ σήμερα στις 6.000 ευρώ - για τους ελεύθερους επαγγελματίες και περιορίζεται στις 10.000 ευρώ για τους μισθωτούς.

Χωρίς γενναίες πρωτοβουλίες το πολιτικό σύστημα

Ασφαλώς και είναι καταδικαστέα όσα συνέβησαν χθες βράδυ έξω από τη Βουλή. Αλλά προκαλεί εντύπωση η "ιερή αγανάκτηση" των μεγαλοδημοσιογράφων στα media που έχουν συμβάλλει τα μάλα στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος λαϊκίζοντας επικίνδυνα και κουνώντας το δάχτυλο στους πολιτικούς.
Υπάρχουν πολλοί στη χώρα που μόλις τώρα αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι όταν σπέρνεις ανέμους πρέπει να αναμένεις και την ανάλογη σοδειά.

Για να περνάει η ώρα...

Αν υπάρχει ακόμα κάποιος που απορεί γιατί η κυβέρνηση δεν κατάφερε να μειώσει τις δαπάνες, ο Θ. Πάγκαλος του έδωσε σήμερα την καλύτερη απάντηση. Μετά από 19 μήνες αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, επιφορτισμένος με την κατάργηση όσων οργανισμών του δημοσίου δεν χρειάζονται, ανακοίνωσε ότι θα καταργηθούν 75 τον Οκτώβριο !!!
Ορισμένοι μάλιστα οργανισμοί που περιλαμβάνονται στον κατάλογο έχουν ανακοινωθεί ξανά δυο-τρεις φορές.

Πρόσληψη 28 εποχικών στα ΕΛΤΑ Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φωκίδας

Εποχικό προσωπικό (28 Διανομείς ΔΕ) για απασχόληση 4 ή 8 μηνών θα προσλάβουν τα ΕΛΤΑ των νοµών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φωκίδας.
Αιτήσεις υποβάλλονται εντός του προσεχούς δεκαημέρου.
Πληροφορίες
Στοιχεία Προκήρυξης

Άρχισε το σύγχρονο δουλεμπόριο;

Την αίσχιστη μορφή εκμετάλλευσης ανέργων υιοθετούν μερικοί ασυνείδητοι εργοδότες. Αφού τους βάζουν να δουλέψουν δήθεν δοκιμαστικά για χρονικό διάστημα δεκαπέντε ημερών και τους ξεπατώνουν στη δουλειά, τους εξαποστέλνουν, χωρίς την παραμικρή αποζημίωση, και απευθύνονται στον επόμενο.
Το εύρος του συμπτώματος πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο, αν κρίνουμε από τις καταγγελίες αναγνωστών μας. Αποκαλυπτική είναι η περίπτωση αναγνώστη μας,  ο οποίος υπήρξε θύμα δύο φορές σε μικρό χρονικό διάστημα.

Διαύγεια, Ποιά Διαύγεια;

Αυξάνονται και πληθύνονται οι ανακοινώσεις φορέων που δημοσιεύονται στο πρόγραμμα "Διαύγεια" κατόπιν εορτής, δηλαδή μετά την λήξη της σχετικής προθεσμίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Το φαινόμενο πλέον είναι τόσο συχνό που απειλεί να καταστήσει τη διαφάνεια που διατείνεται το εν λόγω πρόγραμμα όνειρο θερινής νυκτός.

Σημειώνεται ότι οι ανακοινώσεις που δημοσιεύονται καθυστερημένα είναι άκυρες και οι πολίτες μπορούν να τις προσβάλλουν.

ΔΗΜΟΣΙΟ: «ΜΑΧΑΙΡΙ» ΣΕ 75 ΦΟΡΕΙΣ

Έως τον Οκτώβριο του 2011 θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν 75 -τελικά- Οργανισμοί τού ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως ανακοίνωσε σχετικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος μετά το πέρας της Διυπουργικής Επιτροπής που ασχολήθηκε με το θέμα, ενέργεια που θα αποφέρει στο κράτος όφελος 650 εκατ. ευρώ την περίοδο 2012-2015.
Όπως είπε ο αντιπρόεδρος, οι οργανισμοί αυτοί είναι ΝΠΙΔ και επιχορηγούνται ετησίως με 2,7 δισ. ευρώ από το κράτος (το 80% των επιχορηγήσεων πλην ΔΕΚΟ, δηλαδή), ενώ δεν έχει γίνει πλήρη καταγραφή των υπαλλήλων, οι οποίοι ωστόσο είναι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (άρα δεν είναι μόνιμοι και μπορούν εν δυνάμει να απολυθούν).

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Γυναίκα επιδειξίας αναστατώνει την Γερμανία

Χαμένα τα έχει η αστυνομία του Βερολίνου με μία γυναίκα επιδειξία καθώς δεν μπορούν να τη συλλάβουν, γιατί στη Γερμανία δεν είναι έγκλημα να επιδεικνύεις γυμνή σάρκα, εκτός αν...ενέχεται σεξουαλική διέγερση.
Όπως ομολογούν οι αστυνομικοί είναι πιο εύκολη η σύλληψη των ανδρών επιδειξιών καθώς φαίνεται ανέχουν ερεθισθεί σεξουαλικά. Όμως η 34χρονη Kaiser τους έχει μπερδέψει!

Νέες περιοχές της Εύβοιας στο Εθνικό Κτηματολόγιο

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ εντός του Ιουνίου 2011, προβλέπεται η κτηματογράφηση 268 νέων περιοχών της χώρας για την ένταξή τους στο σύστημα του Εθνικού Κτηματολογίου. Για την Εύβοια προβλέπεται να ενταχθούν οι περιοχές  εντός των ορίων του... νέου διευρυμένου δήμου Χαλκιδέων  Ν. Αρτάκη, Βαθύ Αυλίδος, Παραλία Αυλίδος, Καλοχώρι-Παντείχι, Ν. Λάμψακος, Φύλλα, Αφράτι

Γιατί απέχουμε από την συνεδρίαση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Μετά τον κ. Χρυσοχοίδη τον περασμένο Φλεβάρη, σειρά έχει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, εισηγητής σε συνεδρίαση –παρωδία που οργανώνει η περιφερειακή αρχή. Για άλλη μια  φορά χωρίς εισήγηση και χωρίς προηγούμενη συζήτηση για το κρίσιμο κεντρικό θέμα της αγροτικής πολιτικής. Αυτή η μεθόδευση απογυμνώνει από κάθε περιεχόμενο τη διαδικασία και απαξιώνει ακόμη περισσότερο το ήδη υποβαθμισμένο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Γράφαμε μετά την επίσκεψη Χρυσοχοίδη :

«Το ερώτημα λοιπόν σήμερα είναι: Μπορούμε να αλλάξουμε πορεία; Μπορούμε εν μέσω κρίσης να στραφούμε σε μια

Το Αυτοδιοικητικό κίνημα Στερεάς απέχει από την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου το οποίο θα γίνει παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για το καλάθι προϊόντων Στερεάς


Απέχουμε από την διαδικασία αλλά καταθέτουμε την πρότασή μας:
Για μια πολιτική που θέτει προτεραιότητα στην αγροτική παραγωγή για την κοινωνία και το περιβάλλον – αναφορά στις προτάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Εισαγωγή:

Για τα αγροτικά θέματα και το  καλάθι προϊόντων, συνεχίζεται μια επιφανειακή προσέγγιση του θέματος που δεν καλύπτει τις παραγωγικές ανάγκες της χώρας και τις ανάγκες των αγροτών. Η χώρα από αγροτική έχει μετατραπεί πλέον με τα μέτρα των τελευταίων δεκαετιών σε εισαγωγέα αγροτικών προϊόντων.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΑΘΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ» ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΧΛΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

     Άρθρο του Δημήτρη Ι. Κατσούλη
τ. Δημάρχου Αυλώνος Ευβοίας
Η πολιτική για το «καλάθι των προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας», κινούμενη στο πλαίσιο ανάλογων  πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί και σε άλλες  περιφέρειες της χώρας, φαίνεται ότι συναντά την  κορυφαία της στιγμή στην αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο οποίο θα μιλήσει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκανδαλίδης.

Αλαβάνος: Εκλεψε την πρόταση του Καρατζαφέρη

Αποχώρηση βουλευτών της Αριστεράς από τη Βουλή ζητεί ο Αλαβάνο. Την αποχώρηση από τη «Βουλή της ντροπής», όπως την αποκάλεσε, ζήτησε από τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις της Αριστεράς ο Αλέκος Αλαβάνος

Να αποχωρήσουν οι κοινοβουλευτικές δυνάμεις της Αριστεράς, αλλά και κάθε βουλευτής τους ξεχωριστά «από τη Βουλή της Ντροπής και να δώσουν το παρών τους, ως απλοί πολίτες, στο Σύνταγμα», ζήτησε ο επικεφαλής του «Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής» Αλέκος Αλαβάνος.

Πυροτέχνημα Καρατζαφέρη

Την πρόθεσή του να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκδήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος είχε και δεκάλεπτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Πετσάλνικο, ο κ. Καρατζαφέρης δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους ότι αυτό που θα επιδιώξει είναι να συναντηθεί σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

"Καμπανάκι" επιστημόνων για την καθιστική ζωή

Πολλοί μπορεί να αγαπούν τους αναπαυτικούς καναπέδες, αλλά στην πραγματικότητα είναι ύπουλοι δολοφόνοι της υγείας. Οι επιστημονικές έρευνες σχετίζουν την καθιστική ζωή με την εμφάνιση διαβήτη καρκίνου 2, τον πρώιμο θάνατο και διάφορα είδη καρκίνου.
«Γενικά, η καθιστική ζωή είναι ο χειρότερος σύμβουλος στη ζωή των ανθρώπων. Και αυτό γιατί το κυκλοφορικό σύστημα και ο μεταβολισμός αδρανούν, ενώ την ίδια ώρα εμφανίζονται προβλήματα και στο μυοσκελετικό σύστημα», εξηγεί στον «Ελεύθερο Τύπο» ο παθολόγος Αναστάσιος Σπαντιδέας.

Στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ η ΠΟΕ ΟΤΑ

Η παράταση του μνημονίου μέχρι το 2015 και τα νέα συμπληρωματικά αντιλαϊκά μέτρα που ανακοινώθηκαν, θα οδηγήσουν τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση, την οικονομία και τη χώρα σε νέα αδιέξοδα.
Η νέα μείωση εισοδημάτων, η περικοπή ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, η νέα φορολογική επιδρομή αλλά και το ξεπούλημα των Δημοσίων Υπηρεσιών, των Δ.Ε.Κ.Ο. και της Δημόσιας περιουσίας, θα έχουν δραματικές επιπτώσεις στην κοινωνία και υπονομεύουν την ίδια την πορεία της χώρας.

Πληρώνουν 950 εκατ. ευρώ οι Έλληνες σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα

Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, στους «27» πάνω από το 50% των παιδιών πηγαίνουν φροντιστήριο ή κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα.

Ποσό που ανέρχεται στα 950 εκατ. ευρώ δαπανούν κάθε χρόνο οι γονείς στην Ελλάδα για τη συμπληρωματική - εκτός σχολείου - ιδιωτική εκπαίδευση (φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα) των παιδιών τους.

Η κρίση και η ρήξη…

Του Χρήστου Β. Μασσαλά, π. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (ΒΗΜΑ 31.5.2011):

Η πολιτική σύγχυση βρίσκεται στο αποκορύφωμά της. Φαίνεται ότι έχουμε φτάσει στο τέλος μιας μακράς διαδικασίας αποσταθεροποίησης και αποδυνάμωσης της λειτουργίας της δημοκρατίας. Η σημερινή κρίση γεννήθηκε από την ανευθυνότητα αυτών που κυβέρνησαν τη χώρα, την μη αφομοίωση της έννοιας του πολίτη και την υπολειτουργία των θεσμών. Είναι δύσκολο να εξηγηθεί το γεγονός ότι ούτε τα κόμματα και οι κυβερνώντες, ούτε τα ενεργά μέλη της κοινωνίας κατανόησαν τα προμηνύματα της κρίσης. Έχουμε εισέλθει στον αστερισμό των καταιγίδων και οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες για το μέλλον της κοινωνίας μας.

Στήριξη στο κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών, κόντρα στο κατεστημένο των ΜΜΕ και τις κομματικές νομενκλατούρες

Αμηχανία και φόβος

Είναι φανερό πως το πολιτικό σύστημα και τα μέσα ενημέρωσης δείχνουν μια πρωτοφανή αμηχανία απέναντι στο φαινόμενο των «αγανακτισμένων» πολιτών. Λογική αντίδραση.
Ηταν πρωτοφανής ο χαρακτήρας των συγκεντρώσεων, οι οποίες οργανώθηκαν με μεγάλη ταχύτητα από μη οργανωμένους σε κάποιο φορέα ανθρώπους, αλλά και αποτελούνται από ένα πολυσύνθετο κομμάτι της κοινωνίας. Το μόνο ίσως που ενώνει όσους μαζεύονται στις πλατείες είναι η οργή. Οργή για τη δραματική μείωση του επιπέδου διαβίωσης, τη διογκούμενη φτώχεια, την εντεινόμενη ανεργία και κυρίως την παντελή έλλειψη προοπτικής.

Μέσω του Εθνικού Κήπου φυγαδεύτηκαν βουλευτές

Μέσω του Εθνικού Κήπου, συνοδεία αστυνομικών και πυροσβεστών που κρατούσαν φακούς, διέφυγαν οι βουλευτές, οι οποίοι αποκλείστηκαν εντός του Κοινοβουλίου από τους 200-300 «αγανακτισμένους πολίτες» που απέκλεισαν νωρίτερα την είσοδο επί της Βασσιλίσης Σοφίας, φωνάζοντας συνθήματα αποδοκιμασίας του πολιτικού κόσμου. Με τον ίδιο τρόπο διέφυγαν και υπάλληλοι της Βουλής. Ήδη ωστόσο σχηματίστηκε από κλούβες της αστυνομίας διάδρομος μέσω του οποίου κάποια αυτοκίνητα κατόρθωσαν να βγουν από τη Βουλή, ενώ οι διαδηλωτές απωθήθηκαν πιο πέρα

Από σήμερα οι εγγραφές Νηπίων και Προνηπίων στα σχολεία !

Από την 1η έως και τις 21 Ιουνίου 2011 θα γίνονται εγγραφές των νηπίων και προνηπίων για τη νέα σχολική χρονιά. Κατά το Σχολικό έτος 2011 – 2012 εγγράφονται:
α) Στα Νήπια οι γεννηθέντες το 2006.
β) Στα Προνήπια οι γεννηθέντες το 2007.
γ) Στην Α΄ τάξη του Δημοτικού οι γεννηθέντες το έτος 2005

Ανθ' ημών ο... βιεννέζος κηπουρός

Πρόσφορο έδαφος για πολλά και ποικίλα σχόλια έδωσαν στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι δηλώσεις του ΥΠΕΞ Δημήτρη Δρούτσα
Δεν είναι βλέπετε ότι χωρίς να έχει εκλεγεί έθεσε θέμα δύο θητειών για τους βουλευτές και πρότεινε ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτικής ιδιότητας και υπουργικού αξιώματος. Είναι κυρίως ότι ο ΥΠΕΞ θεωρείται ετερόφωτος και η ανέλιξή του σε υπουργικό θώκο χωρίς κομματικά ένσημα και περγαμηνές, έχει εκνευρίσει από την ημέρα που ορκίστηκε η πρώτη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, αυτούς που έχουν... φάει τη Χαριλάου Τρικούπη με το κουτάλι.

Κόβονται 6% έως 20% μισθοί, συντάξεις, εφάπαξ

Αλλάζουν τα πάντα για ανειδίκευτους, μπλοκάκια, εποχικούς. Χωρίς έλεος η επιδρομή.
Πρώτο μισθό για νεοπροσλαμβανόμενους κάτω και από τα 750 ευρώ της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, αλλά και χαράτσια 10%-20% σε συντάξεις και εφάπαξ, συμφώνησαν κυβέρνηση και Τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες ανάμεσα στους "τροϊκανούς" και στην κυρία Λούκα Κατσέλη (δεν συναντήθηκαν στο υπουργείο της αλλά σε ένα γραφείο του υπουργείου Οικονομικών), έκλεισαν με συνοπτικές διαδικασίες διαπραγμάτευσης για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα περικοπών σε επιδόματα, μισθούς και συντάξεις.

Στο βωμό της χαμένης ανταγωνιστικότητας, των ελλειμμάτων και του χρέους, συμφωνήθηκε ότι:

Λάβρος Καστανίδης κατά πολιτικής Παπακωνσταντίνου. Υποσχέθηκε “ενδιαφέρουσα συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου”

Eπίθεση στην ακολουθούμενη μέχρι σήμερα οικονομική πολιτική εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χάρης Καστανίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.
Ο κ. Καστανίδης είπε πως δεν χρειάζεται περισσότεροι φόροι, ενώ τάχθηκε μιας ήπιας μορφής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. «Δεν θα μπορούσε να σταθεί μια πολιτική που στέλνει όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες στο 23% του ΦΠΑ», επεσήμανε μεταξύ των άλλων και πρότεινε αναδιάρθρωση των μηχανισμών ελέγχου της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.

Συναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ «βλέπει» ο Κουβέλης

«Σε μεγάλο βαθμό έχει επέλθει η συναίνεση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ βεβαίως κρατώντας πάντοτε η ΝΔ απέξω το φορολογικό σύστημα», αναφέρει ο κ. Κουβέλης
Πεπεισμένος ότι θα επιτευχθεί συναίνεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης σε βασικά θέματα εμφανίζεται ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο κ, Κουβέλης σημείωσε χαρακτηριστικά για τη διαδικασία ψήφισης του μεσοπρόθεσμου: «Ο κ. Σαμαράς αρνήθηκε, βεβαίως, την έννοια της συναίνεσης γενικά και αόριστα, αλλά ζήτησε από τον πρωθυπουργό να φέρει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με τη μορφή νομοσχεδίου.

Υπέρ της άρσης ανωνυμίας στα blog ο Άρειος Πάγος Ο κ. Κατσιρώδης επανήλθε στο θέμα αυτό μετά από ερώτημα του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Το τέλος της ανωνυμίας των bloggers που είχε βάλει το 2009 ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σανιδάς και επικύρωσε εν συνεχεία ο σημερινός εισαγγελέας Ιωάννης Τέντες επαναλαμβάνει σήμερα με νέα γνωμοδότησή του ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αθανάσιος Κατσιρώδης.
Ο κ. Κατσιρώδης επανέρχεται στο θέμα αυτό ύστερα από νέο ερώτημα του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων Αρχαιοκαπηλίας και Ηθών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Κατάκλυσαν τα Προπύλαια οι «Αγανακτισμένοι»

Αντίδραση στο Μνημόνιο ζήτησε από τα Προπύλαια ο διάσημος μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, κάνοντας λόγω για ξεπούλημα της Ελλάδας σε ξένους.
Για έβδομη συνεχή ημέρα είναι συνεπείς στο καθημερινό τους ραντεβού στις μεγαλύτερες πλατείες της χώρας τα μέλη του κινήματος των «Αγανακτισμένων».
Το βράδυ ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων πήγε στα Προπύλαια και ενώθηκε με αυτούς που είχαν πάει στα Προπύλαια στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης και πανεπιστημιακοί.

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Συγχωνεύονται νοσοκομεία σε Στερεά

Tο νοσοκομείο Λαμίας, συμμετέχουν τα νοσοκομεία Άμφισσας και Καρπενησίου. Βασικό είναι το νοσοκομείο Χαλκίδας στον τέταρτο κύκλο, στον οποίο εντάσσονται ακόμη τα νοσοκομεία Λιβαδειάς, Θηβών, Καρύστου και Κύμης, τα οποία αλλάζουν χρήση. Σύμφωνα με την πρόταση, στο νοσοκομείο Θήβας θα γίνει τραυματιολογικό κέντρο. Στην Κύμη και την Κάρυστο οι υπάρχοντες δομές θα λειτουργούν μόνο ως Κέντρα Υγείας.




Δωρεάν πρόσβαση αύριο σε όλα τα νοσοκομεία

Δωρεάν θα είναι η πρόσβαση στα Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας αύριο, 1 Ιουνίου, με κοινή δράση γιατρών, εργαζομένων στο ΕΣΥ, ασθενών, κοινωνικών φορέων, ενεργών πολιτών και συλλογικοτήτων.
Την απόφαση έλαβε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σε συνεργασία με επιτροπές πρωτοβουλίας πολιτών και Ομοσπονδίες και Σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Σχέδια για νέα συνάντηση με Σαμαρά και ανασχηματισμό

Επιμένει στη συνεννόηση ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μετά τη συνάντησή του με τον Καναδό ομόλογό του έστειλε νέο μήνυμα στις πολιτικές δυνάμεις.

«Εγώ δεν θα σταματήσω να επιδιώκω αυτή τη συνεννόηση, τη συναίνεση και την προσπάθεια να συνεννοηθούμε γύρω από τα μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζουμε στη χώρα. Και ελπίζω ότι, στην πράξη, θα ανταποκριθούν πολλές πολιτικές δυνάμεις, μ’ έναν τέτοιο τρόπο ώστε να συμβάλουμε πιο γρήγορα και πιο δυνατά στο να βγούμε από αυτή την κρίση», διεμήνυσε.

Ποιοι ευρωπαίοι «φίλοι» μάς σπρώχνουν στην έξοδο...

Περί το τέλος του 2009, δηλαδή σε μάλλον ανύποπτο χρόνο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) παρουσίασε μια μελέτη με αντικείμενο το αν είναι εφικτή η έξοδος μιας χώρας από το ευρώ. Το βασικό συμπέρασμά της ήταν ότι από νομικής απόψεως δεν είναι εφικτή, εκτός εάν... συνοδευθεί από την έξοδο της χώρας και από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η ΕΚΤ έσπευσε βεβαίως να διευκρινίσει ότι η εν λόγω έκθεση αντιπροσώπευε μόνο τις απόψεις του συντάκτη της. Ωστόσο το μήνυμα που είχε ήδη περάσει ήταν ότι το θέμα της εξόδου μιας χώρας από το ευρώ δεν αποτελούσε πλέον «ταμπού».

Το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο πριν από μερικές εβδομάδες, με αφορμή το περιβόητο άρθρο του «Spiegel». Ωστόσο αυτό που τάραξε τα νερά στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη ήταν η δήλωση της ελληνίδας επιτρόπου κυρίας Μαρίας Δαμανάκη, η οποία την περασμένη Πέμπτη ανέφερε ευθέως ότι το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ όχι μόνο είναι υπαρκτό αλλά και μεθοδεύεται.

«Αγανακτισμένοι» όλων των χωρών ενωθείτε

«Λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε. Ας φτιάξουμε μία καλύτερη ζωή. Ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα», λένε, προτρέπουν και καλούν όλους τους ευρωπαίους πολίτες να βγουν στους δρόμους, στις κεντρικές πλατείες των χωρών τους,για σήμερα Κυριακή, ασχέτως με τις πολιτικές τους απόψεις προκειμένου να ακουστούν με μία ενιαία φωνή.
Το κίνημα εξαπλώνεται, το διαδίκτυο έχει βαρέσει κόκκινο (η επίσημη σελίδα του κινήματος «Πραγματική Δημοκρατία τώρα»: http://real-democracy.gr/el ), ενώ το site που ξεκίνησε από τους Intignados της Βαρκελώνης έχει ήδη γίνει πανευρωπαϊκό.

Χαιρετίζει τους «Αγανακτισμένους» ο Μίκης Θεοδωράκης, με εκτενή επιστολή του

Επιστολή προς το κίνημα των «Αγανακτισμένων» έστειλε ο Μίκης Θεοδωρακής, δηλώνοντας τη συμπαράσταση του και χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία.
«Χαιρετίζουμε τους δεκάδες, ίσως εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, κυρίως νέους μας, που μαζεύτηκαν στις πλατείες όλων των μεγάλων πόλεων, διαδηλώνοντας την αγανάκτησή τους για το Μνημόνιο-μνημόσυνο, ζητώντας να φύγει η Κυβέρνηση της ντροπής και όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε δημόσια αξιώματα, καταστρέφοντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας την Ελλάδα. Η θέση όλων αυτών δεν είναι στη Βουλή, είναι στη φυλακή.

Αδαμάντιος Πεπελάσης, Λάβρος κατά του κ. Παπακωνσταντίνου και του Πρωθυπουργού


Αυτή την ώρα σε συνέντευξη που δίνει ο Αδ. Πεπελάσης, στο Μega και στην πρωϊνή εκπομπή ΜΕGAΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών για την στάση, τις θέσεις και τις δηλώσεις του. Τον χαρακτηρίζει ότι έχει έλλειψη "παιδείας", ότι είναι αυταρχικός και αλάζονας και ότι έχει αυτοκρατορικό στυλ. 
Οι δηλώσεις οι θέσεις ενός νέου ανθρώπου όπως ο κ. Παπακωνσταντίνου, υπήρξα καταστροφικές για την χώρα, δηλώνει χαρακτηριστικά.

Επίσης σε άλλο σημείο της συνέντευξής του πρόσθεσε.
«Χειροκροτούν  στο Μαχίμου τους εαυτούς τους, τι ωραία που πάμε λένε μεταξύ τους,  τόνισε χαρακτηρίστηκα».
«Δεν φωνάζουμε, είμαι εδώ να σώσω την πατρίδα, αυτό είναι η δουλεία σου». Σχολίασε την γνωστή επαναλαμβανόμενη δήλωση του Πρωθυπουργού και πρόσθεσε εξεγείρομε από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του Υπουργού του.

Η καχεξία της αστικής τάξης

Γράφει ο Γιώργος Σιακαντάρης

Ηταν ένας από τους κορυφαίους διανοούµενους τον οποίο η ελληνική πανεπιστηµιακή κοινότητα δεν εδέησε να κάνει µέλος της. Η αναγνώρισή του όµως σε ευρωπαϊκό επίπεδο ήταν µεγάλη. Σήµερα o Παναγιώτης Κονδύλης (1943-1998) επιστρέφει στο προσκήνιο

Αν ο Κώστας Αξελόςτο 1954 στο «Η µοίρα της σύγχρονης Ελλάδας» (πρόσφατα επανεκδόθηκε απότην Εστία)επιχειρηµατολογούσε γιατί η Ελλάδα δεν είναι νεωτερική κοινωνία, εδώ ο Παναγιώτης Κονδύλης καταδεικνύει γιατίη Ελλάδα δεν ήταν ποτέ αστική κοινωνία. Κάτι που κατάτη γνώµη µου είναι το ίδιο. Το µικρό από άποψη µεγέθους και τεράστιο από άποψη ιδεών αυτό βιβλίο είχε δηµοσιευθεί το 1991 ως εισαγωγή στην ελληνική έκδοση του βιβλίου «Η παρακµή του Αστικού Πολιτισµού» (εκδ. Θεµέλιο).

Οριακή διαφορά και πτώση ποσοστών για ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Επτά στους δέκα Ελληνες αποδοκιμάζουν το έργο τόσο του Γ.Παπανδρέου όσο και του Α.Σαμαρά, με τα ποσοστά των δυο κομμάτων τους να πέφτουν ακόμη περισσότερο.
Περαιτέρω πτώση ποσοστών για ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, με οριακή μεταξύ τους διαφορά, δείχνουν δημοσκοπήσεις που δημοσιεύουν κυριακάτικες εφημερίδες. Στο 82% το «όχι» σε νέους φόρους, 70% η αποδοκιμασία Παπανδρέου - Σαμαρά, 60% το «ναι» σε αποκρατικοποιήσεις.
Μεγαλύτερη συρρίκνωση ποσοστών ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, με οριακές μεταξύ τους διαφορές ποσοστών, δείχνουν δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στις κυριακάτικες εφημερίδες. Στο 82% το «όχι» στους νέους φόρους και 60% το «ναι» σε αποκρατικοποιήσεις, καταργήσεις οργανισμών.

Ένας ανεύθυνος υπουργός Οικονομικών

Η ώρα των πολιτών
Του Σωκρατη Tσιχλια

Αν ισχύει η πληροφόρηση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου επανέλαβε, μεταξύ άλλων, κατά την ενημέρωση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, την περίφημη πλέον διατύπωση, την οποία περιφέρει εδώ και μέρες ανά την επικράτεια: 
«Αν δεν πάρουμε την πέμπτη δόση θα κηρύξουμε στάση πληρωμών». Το είχε επαναλάβει με δραματικό τόνο άλλωστε και κατά τη μακρά συνέντευξη που έδωσε τη Δευτέρα που μας πέρασε στον Αλέξη Παπαχελά, στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» του ΣΚΑΪ.

Ολλανδοί …"Ύψωσαν" τουρκική σημαία στη Σαντορίνη...

Στα χνάρια του γερμανικού περιοδικού Focus αποφάσισε να βαδίσει η ολλανδική εφημερίδα De Pers, υψώνοντας την τουρκική σημαία στην κορυφή τρούλου εκκλησίας της Σαντορίνης.
Το προκλητικό εξώφυλλο της... εφημερίδας έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά αρνητικών δημοσιευμάτων για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, όπως αυτά του Focus με την Αφροδίτη της Μήλου να προβαίνει σε άσεμνη χειρονομία ή να εμφανίζεται ως ζητιάνα.

ΜΝΗΜΗ -"Όταν η Ελλάδα εγγυόταν για τη Γερμανία"

Marburg: "Η Αθήνα του Lahn"
Δεν είναι ανάγκη να εκποιήσει κανείς την Ακρόπολη για να γεμίσει τον ελληνικό κορβανά. Με λίγη φαντασία μπορεί να τοκίσει αναδρομικά το πολιτιστικό κεφάλαιο που μεταφέρθηκε επί αιώνες από την Ελλάδα στη Γερμανία!
Δεν υπάρχει μόνο μεταφορά κεφαλαίων από τον ευρωπαϊκό βορρά στον ευρωπαϊκό νότο, ένα επίφοβο σενάριο για πολλούς στο Βορρά, ένα ευπρόσδεκτο σενάριο για πολλούς στο Νότο. Υπάρχει ή για την ακρίβεια υπήρξε στο παρελθόν και μεταφορά γοήτρου, και μάλιστα από τον ελληνικό Νότο στο γερμανικό Βορρά. Μας την υπενθυμίζει ο Marc Reichwein με άρθρο του αυτή την εβδομάδα στην εφημερίδα Die Welt και τίτλο «Όταν η Ελλάδα εγγυόταν για τη Γερμανία».

«Απαξιοί » τους «Αγανακτισμένους » ο Θ.Πάγκαλος !

Η επιστροφή στην Δραχμή θα μας γύριζε στον Χειμώνα του ….41 !
Απαξιωτική αναφορά στους "αγανακτισμένους" πολίτες κάνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα. Κάνει λόγο για "μόδα των τεχνολογιών" και "ανώδυνη εκτόνωση, που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική"
Την ώρα που όλο και περισσότεροι Έλληνες διαδηλώνουν στους δρόμους ειρηνικά και ανανεώνουν καθημερινά το ραντεβού τους στις πλατείες, ο Θεόδωρος Πάγκαλος φαίνεται να θεωρεί ασήμαντο αυτό που συμβαίνει στη χώρα εδώ και τέσσερις ημέρες.
Σε συνέντευξή του στο "Έθνος της Κυριακής" αναφέρεται απαξιωτικά στο κίνημα των "Αγανακτισμένων" πολιτών το οποίο σχολιάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Δεν ξέρουν τι να τα κάνουν - 70.000 κατασχεμένα Ι.Χ. στα αζήτητα !

Οι τράπεζες πληρώνουν ακόμη μια λανθασμένη επιλογή τους. Εδωσαν δάνεια για αγορά αυτοκινήτου σε όποιον περνούσε έξω από τα καταστήματά τους και τώρα δεν ξέρουν τι να κάνουν τα αυτοκίνητα που έχουν κατασχέσει.
Εκτιμάται ότι ο στόλος των κατασχεμένων αυτοκινήτων ξεπερνά τα 70.000, ενώ στο Ειρηνοδικείο Αθηνών καθημερινά υποβάλλονται γύρω στις 60 αιτήσεις κατασχέσεων.

Η οικονομική κρίση έφερε στην επιφάνεια και το λανθασμένο τρόπο χορήγησης δανείων για αγορά καινούργιου είτε μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Τα στελέχη των τραπεζών ακολούθησαν μια τακτική που τώρα εξελίσσεται σε σημαντική απειλή για τον ισολογισμό των τραπεζών.

"Φοβάμαι αναταραχές και νεκρούς στους δρόμους"

Θόδωρος Αγγελόπουλος: στην εφημερίδα «La Stampa» !!
«Φοβάμαι αναταραχές στις πλατείες, διαμάχες με την Αστυνομία, νεκρούς στους δρόμους. Η Ευρώπη ήταν ένα όνειρο το οποίο διαλύθηκε πολύ γρήγορα», λέει στην εφημερίδα «La Stampa» ο σκηνοθέτης, απαντώντας σε ερώτηση αν προβλέπει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Έχουν καταστρέψει τη χώρα και εξακολουθούν να μιλούν», δηλώνει οργισμένος, αναφερόμενος στους πολιτικούς. «Ναι. Κάθε κόμμα πιστεύει ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια, αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Παρ' όλες τις ζημιές που έχουν προκαλέσει τα κόμματα, αυτός ο κόσμος δεν σταματά να μιλάει. Την ίδια ώρα όμως υπάρχει ένα κοινό που στις δημοσκοπήσεις των εφημερίδων ψηφίζει πάντοτε τα δύο μεγάλα κόμματα...».

Τελικός Champions League 2011: Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1

Για τρίτη φορά την τελευταία εξαετία (2006, 2009 οι δύο προηγούμενες) και 4η στην ιστορία της, η Μπαρτσελόνα κατακτά το Τσάμπιονς Λιγκ. Στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, που έγινε στο Γουέμπλεϊ, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα επικράτησε 3-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με γκολ των Πέδρο (27΄), Μέσι (54΄) και Βίγια (69΄).
Για τους πρωταθλητές Αγγλίας είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ρούνι (34΄).
Η Γιουνάιτεντ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε πολύ ψηλά έτσι ώστε να καταστρέψει την πρώτη πάσα των Καταλανών. Τα κατάφερε καλά για 10 λεπτά η ομάδα του Αλεξ Φέργκιουσον, διάστημα στο οποίο "πατούσε" καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Ενημέρωση ΕΦΕΤ για βακτήριο σε ισπανικά αγγούρια

Σε προληπτική ενημέρωση για το βακτήριο E. coli που παρουσιάστηκε σε αγγούρια προέλευσης Ισπανίας, τα οποία διακινήθηκαν στη Γερμανία, προέβη ο ΕΦΕΤ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο Φορέας, τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν έχουν διακινηθεί στη χώρα μας.
Το Escherichia coli (E. coli) είναι ένα βακτήριο με ραβδοειδές σχήμα, το οποίο αποτελεί μέρος της φυσικής χλωρίδας του εντέρου των θερμόαιμων ζώων και του άνθρωπου. Το βακτήριο αυτό, το οποίο για τα ζώα είναι αβλαβές, στον άνθρωπο, κάποια στελέχη του, μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση, με συμπτώματα όπως η διάρροια και σε σπάνιες περιπτώσεις, αιμολυτική νόσο σε συνδυασμό με νεφρική ανεπάρκεια, ειδικά σε μικρά παιδιά, ανοσοκατασταλμένα άτομα και ηλικιωμένους, επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ.

Μετρήσεις στις κατοικημένες περιοχές των γραμμών υψηλής τάσης της ΔΕΗ από ΕΠΚΑ-ΣΤΕ

Μετρήσεις για τα μαγνητικά και ηλεκτρικά πεδία, κάτω από τις γραμμές υψηλής τάσης της ΔΕΗ στην περιοχή της Λιανής Άμμου-Χαλκίδας, διενεργήθηκαν με εντολή της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ από την εταιρεία HOME BIOLOGY και τον υπεύθυνο Μιχάλη Καγκελίδη Μηχανολόγο- Μηχανικό Ε.Μ.Π
Στις μετρήσεις παρόντες ήταν, από πλευράς Ένωσης ο Πρόεδρος Γ. Μητροπέτρος , ο Αντ/δρος Γ. Φραντζής και το μέλος Σωτήρης Βούλγαρης Καθηγητής-Ερευνητής Ηλεκτρονικός.

Δελτίο τύπου Δήμου Καρύστου για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Γέφυρα τις Χαλκίδας

Σχετικά με τη μεγαλειώδη και συγκινητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε χθες  στη Χαλκίδα, αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε δημοσίως όλους τους πολίτες που έλαβαν μέρος, όλους τους εργαζόμενους που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων διεκδικώντας τα αυτονόητα, καθώς και όλους τους φορείς και συλλόγους που συμπαραστάθηκαν εμπράκτως, κλείνοντας μάλιστα και τις επιχειρήσεις τους. 
Επίσης, θα ήταν παράβλεψη να μην χαιρετήσουμε όλα τα πολιτικά πρόσωπα που στάθηκαν δίπλα μας. Από την πλευρά μας θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε ενωμένα και δυναμικά έως ότου τελεσφορήσουν επιτυχώς οι προσπάθειες μας.