Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Κατάκλυσαν τα Προπύλαια οι «Αγανακτισμένοι»

Αντίδραση στο Μνημόνιο ζήτησε από τα Προπύλαια ο διάσημος μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, κάνοντας λόγω για ξεπούλημα της Ελλάδας σε ξένους.
Για έβδομη συνεχή ημέρα είναι συνεπείς στο καθημερινό τους ραντεβού στις μεγαλύτερες πλατείες της χώρας τα μέλη του κινήματος των «Αγανακτισμένων».
Το βράδυ ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων πήγε στα Προπύλαια και ενώθηκε με αυτούς που είχαν πάει στα Προπύλαια στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης και πανεπιστημιακοί.

Για απόλυτο ξεπούλημα της Ελλάδας σε ξένους έκανε λόγω ο Μίκης Θεοδωράκης, καλώντας όλους τους «πατριώτες», όπως είπε χαρακτηριστικά να κάνουν Επανάσταση ενάντια στην τρόικα και τους πολιτικούς. «Αντί να πάμε προς τα πάνω, πάμε προς τα κάτω», ανέφερε  χαρακτηριστικά ο γνωστός μουσικοσυνθέτης που χαιρέτησε τις κινητοποιήσεις των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα.
Δήλωσε με το πιο εμφατικό τρόπο ότι οι αντιδράσεις πρέπει να έχουν συνέχεια και να είναι πιο γενικευμένες. Μάλιστα μαζί με τους συγκεντρωμένους τραγούδησε τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη που μελοποίησε «Ένα το χελιδόνι». 

Στην ομιλία του ανέφερε εκτός των άλλων ότι το μνημόνιο αποτελεί μια  επαίσχυντη δανειοληπτική σύμβαση η οποία έγινε με μια μόνο υπογραφή, ενώ όπως τόνισε, το αποτέλεσμα ήταν να εκτιναχθεί το χρέος κατά 20 μονάδες μέσα σε μόλις δύο χρόνια. «Θα είμαστε ένας λαός ξένος στη χώρα του, αυτό δεν το κάναμε ούτε με τη Γερμανική κατοχή», ανέφερε εκτός των άλλων στην ομιλία του.
O Μίκης Θεοδωράκης κάλεσε του Έλληνες να ξεσηκωθούν και να προχωρήσουν σε συλλογή υπογραφών κατά του μνημονίου. '«Αν συγκεντρωθούν 1.000.000 υπογραφές οι ξένοι που θα θέλουν να αγοράσουν τα μνημεία μας θα το σκεφτούν'», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Αποφασίσαμε να ενώσουν τη φωνή τους με τη φωνή της κοινωνίας ενάντια στα μέτρα που λαμβάνονται ερήμην μας», είπαν άτομα που συμμετείχαν στη συγκέντρωση.

Στις ομάδες σίτισης, καθαριότητας, νομικής υποστήριξης και ιατρικής περίθαλψης αυτών που μένουν σε σκηνές στο Σύνταγμα, προστέθηκαν και οι ομάδες περιφρούρησης.

Στα πανό οι «Αγανακτισμένοι» αναφέρουν: «Δεν θα φύγουμε μέχρι να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου