Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Φοβερή "ιδέα" του υπουργείου δημ.διοίκησης θα αυξήσει κι άλλο την ανεργία

Την αύξηση της ανεργίας σχεδιάζουν οι φωτεινοί κυβερνητικοί εγκέφαλοι του υπουργείου δημόσιας διοίκησης με τη νέα "ιδέα" να παίρνουν οι δηµόσιοι υπάλληλοι άδειες άνευ αποδοχών και παράλληλα να µπορούν να απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα.
 
Δεν φτάνει δηλαδή που η χειμαζόμενη από την ύφεση οικονομία δεν δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, θα μπορούν να τις διεκδικούν και οι υπάλληλοι του δημοσίου, ενώ θα διατηρούν και τη θέση τους !!

Σύµφωνα μάλιστα µε τα σενάρια που µελετά το κυβερνητικό επιτελείο, εάν ο αριθµός των υπαλλήλων που βγαίνουν ετησίως στη σύνταξη δεν είναι αντίστοιχος µε τον στόχο, τότε θα δίνονται και κίνητρα στους δηµοσίους υπαλλήλους να αποχωρήσουν προσωρινά από τη θέση τους διασφαλίζοντας όµως τη δυνατότητα επιστροφής τους.

Το συζήτησαν άραγε ευρύτερα στην κυβέρνηση ή πρόκειται για έμπνευση του υπουργού προεδρίας?

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μαθαίναμε την γνώμη του υπουργείου εργασίας και του ΟΑΕΔ για το θέμα.

Τι είπε ο Β.Βενιζέλος στο υπουργικό συμβούλιο

1. Ο Μεσοπρόθεσμος Δημοσιονομικός Προγραμματισμός πρέπει να ενταχθεί σε ένα ευρύτερο πλαίσιο πολιτικών πρωτοβουλιών που σπάζουν τον φαύλο κύκλο και επιτρέπουν στην Κυβέρνηση να ασκήσει αποτελεσματικά την πολιτική διεύθυνση της χώρας, ζητώντας την καθολική συσπείρωση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων.

Πυρ φόρων στις τιµές της αµόλυβδης ... Η Εύβοια τρίτη στις ακριβότερες περιοχές

 Χθες, σύµφωνα µε τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιµών Υγρών Καυσίµων, οι τιµές στον Νοµό Λασιθίου διαµορφώθηκαν σε 1,859 ευρώ το λίτρο, στο Ρέθυµνο 1,869, στο Ηράκλειο 1,810, στην Κεφαλονιά 1,850, στα ∆ωδεκάνησα 1,81, στη Λέσβο και τις Κυκλάδες 1,830 και στη Χίο 1,819, στην Εύβοια 1,840 και στη Μεσσηνία 1,80 ευρώ το λίτρο.

"Δε δίνω συναίνεση στην πολιτική του κατήφορου"

Αρνείται και επισήμως η ΝΔ να παράσχει συναίνεση στην κυβέρνηση για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής, όπως υπογράμμισε στην Κομοτηνή ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε απολύτως προεκλογικούς τόνους.  
Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό για το νέο πακέτο μέτρων, τονίζοντας ότι « ο πρωθυπουργός δεν ξέρει σε ποια χώρα βρίσκεται, βυθίζει την αγορά σε λουκέτα και ωθεί στην ανεργία χιλιάδες Έλληνες ενώ τόνισε ότι το επώδυνο πακέτο μέτρων θα έρθει μετά το Πάσχα».

Μιχελάκης: "Εκτός τόπου και χρόνου ο πρωθυπουργός"

Για μια "έκθεση ιδεών, εκτός τόπου και χρόνου" κάνει λόγο η ΝΔ σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι φοβήθηκε να πει ποια είναι τα νέα, επώδυνα μέτρα που σχεδιάζει και μετέθεσε την ανακοίνωσή τους μετά το Πάσχα.

Στη δημοσιότητα το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας

 Τι προβλέπουν τα βασικά σημεία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας που δόθηκαν πριν από λίγο στη δημοσιότητα. Μείωση συμμετοχής του Δημοσίου σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ και ΟΤΕ. Πώληση του ΟΠΑΠ. 
Στα 26 δισ. ευρώ ανέρχεται τελικά η δημοσιονομική προσαρμογή για την περίοδο 2012 - 2015, σύμφωνα με το κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.

Μήνυμα Παπανδρέου προς επίδοξους «αντάρτες»

«Η έξοδος από την κρίση μπορεί να φανεί το 2012 αν κάνουμε τη δουλειά μας κλείνοντας τα αυτιά μας στις σειρήνες της καταστροφής», τόνισε κατά την ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, στα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

«Είναι η τελευταία φορά που θα απαντήσω σε επιστολή αναλόγου ύφους»…

Απάντηση απέστειλε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς,  στην επιστολή του Βουλευτή Ευβοίας κ. Κώστα Μαρκόπουλου, σχετικά με το Νοσοκομείο Χαλκίδας . «κ. Μαρκόπουλε , Ο κ. Τιμοσίδης στις 5/4/2011, δεσμεύτηκε  ενώπιον εμού και των Βουλευτών της  Εύβοιας κας Κατερίνας Περλεπέ και του κ. Συμεών Κεδίκογλου ότι το Υπ. Υγείας θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας.

«Κακή αρχή κάνατε με την Εύβοια κύριε Περγαντά»

Με την σειρά του, ο Βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ. Κώστας Μαρκόπουλος, απήντησε  στην επιστολή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά, δηλώνοντας τα εξής: «Κύριε Περγαντά, Με την επιστολή σας μου επικυρώσατε δύο πράγματα:
Πρώτον, ότι συνεννοηθήκατε ο υφυπουργός οι δύο συνάδελφοί μου του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια και εσείς για την αλλαγή της χρηματοδότησης του Νοσοκομείου Χαλκίδας και αρκεστήκατε στη δέσμευση του κ. Τιμοσίδη.

Όταν μιλάτε για ανάπτυξη δεν μπορείτε να προσπερνάτε τα εγκλήματα που γίνονται στον τομέα των υποδομών της Χώρας

Όταν μιλάτε για ανάπτυξη δεν μπορείτε να προσπερνάτε τα εγκλήματα που γίνονται στον τομέα των υποδομών της ΧώραςΜε επιστολή τους προς τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά, οι Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Σοφία Ντούρου, Τάσος Χρονάς, Γιώργος Γκικόπουλος, αναφέρουν:

Προειδοποιητικές βολές Φωτόπουλου με... SMS σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Μάχη μέχρι τελικής πτώσης από την ΓΕΝΟΠ. Ο Πρόεδρος της  Φωτόπουλος  Λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, αλλά και των αποκρατικοποιήσεων από τον πρωθυπουργό,  έστειλε δεκάδες sms στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καλώντας τους σε έναν υπέρ πάντων αγώνα για τη ...σωτηρία της ΔΕΗ.
«Σύντροφέ μας, με απόλυτο σεβασμό, με όλη την εκτίμηση για τις μάχες που δώσαμε όλα αυτά τα χρόνια, στη βάση των αγώνων μας και όλων όσων μας συνδέουν, σε καλούμε να υπερασπιστείς

Ti απαντά ο Μίμης Ανδρουλάκης στις φήμες για παραίτηση του

Ο κ.Ανδρουλάκης,  διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες περί παραίτησης του, σημειώνοντας πως ο ίδιος είναι ο πλέον 'ήρεμος' βουλευτής, καθώς όσα δρομολογούνται σήμερα και θα σχηματοποιούνται σιγά σιγά ως τον Ιούνιο, ο ίδιος τα είχε προβλέψει προ πολλού. 
Δηλώνοντας δε πως αισθάνεται σαν να είναι "στο ίδιο έργο θεατής", σημειώνει πως δεν έχει καμία πρόθεση και δεν είναι τόσο 'κυκλοθυμικός' ώστε να κάνει κάτι τέτοιο, τη στιγμή που έχει ήδη καταγράψει τις απόψεις του, γνωστοποιώντας τις από καιρό προς κάθε κατεύθυνση.

Κατάπιαν τη γλώσσα τους Ραγκούσης και Καμίνης

Ταχυπαλμίες στην κυβέρνηση και στον δήμο Αθηναίων μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για μονιμοποίηση των συμβασιούχων του Δημοσίου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δικαστική εξέλιξη αποτελεί κόλαφο για τον Ραγκούση ενώ και ο Καμίνης βρίσκεται σε δυσχερέστατη θέση καθώς... επί τρεις εβδομάδες οι χιλιάδες συμβασιούχοι του δήμου έχουν καταλάβει το δημαρχείο.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΙ Η ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΤΟΥ ΕΜΠ

Διαστάσεις πέρνει μέρα με τη μέρα η κρίση στον χώρα της ανώτατης εκπαίδευσης μετά τα λουκέτα στο ΤΕΙ Πειραιά και στη Νομική Σχολή της Αθήνας. Τη σκυτάλη πήρε την Πέμπτη η Σχολή Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η Γενική Συνέλευση των καθηγητών της Σχολής, όπως αναφέρει σε ψήφισμά της, «σταθμίζοντας με ευθύνη την κατάσταση, όπως

Μεγάλο “κόλπο” από Σόρος, Κυριακόπουλο, Δασκαλόπουλο, Μυτιληναίο, Ζαβό

Μυστικός δείπνος πέντε επιχειρηματιών με τον Τζορτζ Σόρος και μενού τις πωλήσεις των “ασημικών” του ελληνικού δημοσίου, αλλά και νέες επενδύσεις έγινε προχθές το βράδυ.
Εκτός του (μεγαλύτερου κερδοσκόπου όλων των εποχών) Τζ. Σόρος, στο σπίτι του Οδυσσέα Κυριακόπουλου (βιομηχανικά ορυκτά) ήταν καλεσμένοι οι Δημήτρης Δασκαλόπουλος (πρόεδρος του ΣΕΒ), Βαγγέλης Μυτιληναίος (του γνωστού ομίλου) και ο ελληναοαμερικανός επιχειρηματίας Στέλιος Ζαβός.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Τη μείωση της τιμής όλων των διοδίων κατά 25% - 30% για τρία χρόνια, αλλά και τη μείωση στα υπό κατασκευή τμήματα κατά 50%, προτείνει το υπουργείο Υποδομών στις κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε αυτοκινητοδρόμων. 
Οι υπουργοί Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, ανακοίνωσαν τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος, ύψους 500 εκατ. ευρώ,

Ο λόγος τώρα στην πόλη..

Το λόγω τώρα έχουν οι τοπικές αρχές, οι φορείς και ο νομικός κόσμος της Χαλκίδας, να πάρουν  τις ενέργειες που απαιτούνται για γρήγορη εξασφάλιση χώρου υποδοχής και λειτουργίας του Εφετείου στην πόλη.

Να μην δικαιωθούν οι προσπάθειες, της τελευταίας στιγμής, συγκεκριμένων πολιτικών κύκλων, για ετεροχρονισμό και περαιτέρω κωλυσιεργία


 

Είναι γεγονός η ιδρύση Εφετείου στη πόλη μας..


Aίσιο τέλος είχα οι αγώνες της πόλης για την ίδρυση Εφετείου στην Χαλκίδα μετά από χρόνια αγώνων , σήμερα στο ΦΕΚ 80 δημοσιεύτηκε η ίδρυση του εφετείου. Διαβάστε το κείμενο του ΦΕΚ.
Άρθρο μόνο
1. Ιδρύεται Εφετείο Ευβοίας με έδρα τη Χαλκίδα. Στην περιφέρεια του Εφετείου αυτού υπάγονται οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Χαλκίδας και Θηβών, οι οποίες αποσπώνται από αυτή του Εφετείου Αθηνών.

Τι θα ζητήσει ο ΓΑΠ αύριο

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Γιώργος Παπανδρέου θα επισημάνει σε όλες τις ομιλίες που θα κάνει αύριο τα εξής:-
  1. Την απόλυτη αφοσίωσή του στη σωτηρία της χώρας.
  2. Θα καλέσει τους υπουργούς, βουλευτές κόμματα αντιπολίτευσης και πολίτες να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Τα συμπεράσματα από την συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Δύο πράγματα "βγήκα" από την συνεδρίαση του  Πολιτικού Συμβουλίουτου ΠΑΣΟΚ.
Το πρώτο συμπέρασμα ανήκει σε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου :
Το οποίο παρατήρησε πως οι υπουργοί ήταν «πολύ πιο απαισιόδοξοι» από ότι οι ίδιοι. «Πως μπορείς να εμπνεύσεις το κόμμα ή τους βουλευτές όταν εκπέμπεις τέτοια μαυρίλα;» διερωτόνταν  που προτίθεται να το θέσει και στην αυριανή συνεδρίαση παρόντος του κ. Παπανδρέου.

Απίστευτοι διάλογοι και διαξιφισμοί στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους πρωταγωνίστησε στη συζήτηση στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ενώ διημείφθησαν απίστευτοι διάλογοι και βγήκαν τα... μαχαίρια. 
«Πρέπει να είστε πολλαπλασιαστές και όχι διαιρέτες» είπε η Υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη μιλώντας στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου. Είπε ακόμα ότι «πρέπει να μιλήσουμε για μια "νέα αφήγηση". Επεσήμανε πως το βασικό διακύβευμα για το 2011 είναι να στηριχθεί η απασχόληση και οι επενδύσεις και το δημοσιονομικό κομμάτι να απελευθερώσει πόρους που θα πάνε προς τις δύο αυτές κατευθύνσεις. 

EPEISODIO WATSON

Κουκουλοφόροι προπηλάκισαν Νομπελίστα στην Πάτρα!

Ο Νομπελίστας Τζέιμς Γουότσον, ο άνθρωπος που μαζί με τον Κρηκ ανακάλυψε την μοριακή δομή του DNA - τη γνωστή σήμερα έλικα - μιλούσε σήμερα στο αμφιθέατρο του συνεδριακού κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών. Είκοσι κουκουλοφόροι εισέβαλλαν στο αμφιθέατρο κρατώντας κοντάρια και προσπάθησαν να του επιτεθούν!

ΓΑΠ: "Δεν δραπετεύω!" Τι θα περιλαμβάνει η αυριανή του ομιλία

Στο Καστρί ο Πρωθυπουργός, μαζί με συνεργάτες του, γράφει και σβήνει τα κείμενα που έχει στα χέρια του. Πρόκειται για τις τρεις ομιλίες που θα εκφωνήσει αύριο – στο υπουργικό, στην Κοινοβουλευτική ομάδα και στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Κάθε μια θα είναι προσαρμοσμένη στο ακροατήριο στο οποίο θα απευθύνεται και σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε ομιλία, θα έχει επιχειρήματα και πολιτικά και ρεαλιστικά αλλά και συναισθηματικά.

Εισβολή του ΣΔΟΕ στα γραφεία του ΚΚΕ σε 4 μεγάλες πόλεις

Εισβολή έκανε σήμερα το ΣΔΟΕ στα γραφεία του ΚΚΕ σε Αθήνα, Πάτρα, Ηράκλειο και Λάρισα προκειμένου να ελέγξει τα οικονομικά του κόμματος και συγκεκριμένα τα προεκλογικά έξοδα του για τις πρόσφατες δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές.

Κόντρα ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ για τον προπηλακισμό Λοβέρδου

Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα επεισόδια που έλαβαν χώρα σε εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος στο 1ο ΚΑΠΗ των Αγίων Αναργύρων και είχαν ως αποτέλεσμα να υποστούν διάσειση ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αγίων Αναργύρων Πολύδωρος Πελέκας και ο σύμβουλος του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Πως να ζήσετε… 100 χρόνια!

Απλά μαθήματα για… 100 χρόνια ζωή. Δεν μιλάμε για γιατροσόφια αλλά για προτάσεις υγείας που βασίστηκαν σε πειράματα που έγιναν από βοτανολόγους σε ασθενείς…
Πρωτοκυκλοφόρησε το 1936 στην ευημερούσα Ελβετία. Μεταφράστηκε στην κατοχική Ελλάδα του 1939. Και κυκλοφόρησε πρόσφατα στη σημερινή Ελλάδα του άγχους, και όχι μόνο…Τίτλος: “Πώς να ζήσετε εκατό χρόνια”. Συγγραφέας: Ο Ελβετός βοτανολόγος δόκτορας Καμίλ Ντρόζ.

Ο Χριστόφορος Κολόμβος μπόρεσε να ανακαλύψει την Αμερική επειδή ΗΤΑΝ ΑΝΥΠΑΝΤΡΟΣ!!!!!!

Αν ο Χριστόφορος Κολόμβος είχε γυναίκα, θα είχε ακούσει τα παρακάτω :
  • Και γιατί πρέπει να πας εσύ; 
  • Τι; Δεν μπορούν να στείλουν κάποιον άλλον; Τι είσαι εσύ; Ο μοναδικός;
  • Χωρίς εσένα δεν γίνεται; Δεν βλέπεις ότι σε εκμεταλλεύονται;
  • Εσύ δεν γνωρίζεις καλά ούτε την οικογένειά μου και πας να ανακαλύψεις το
  • Νέο Κόσμο; Τι κρύβεις;
  • Ποια στρογγυλή Γη, μωρέ;
  • Τι; Θα πάνε μόνο άντρες; Σώπα!

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Αφού τσέπωσε πένα φαντάσου τι άλλο αρπάζει ο τύπος

O πρόεδρος αυτός της Τσεχίας, o Bάτσλαβ Κλάους,"τσέπωσε" μία πένα με πολύτιμους λίθους κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στη Χιλή.
Όπως είναι φυσιολογικό, το βίντεο, με τον χιλιανό ομόλογό του Σεμπάστιαν Πινέρα στο πλάι του, έκανε το γύρο του κόσμου.
Ο τσέχος πρόεδρος, μάλιστα, όπως δείχνεουν τα πλάνα, αλλάζει και... χέρια, ώστε να μη γίνει αντιληπτός.
Αμέσως μετά, για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, ο Κλάους είπε ότι αποτελεί "έθιμο" η λήψη σουβενίρ κατά τη διάρκεια διπλωματικών συναντήσεων.


Εγκύκλιος για προσλήψεις προσωπικού, ανταποδοτικού χαρακτήρα σε δήμους

Μέχρι τις 26 Απριλίου θα πρέπει να στείλουν οι δήμοι τα αιτήματά τους για την έγκριση προσλήψεων προσωπικού ορισμένου χρόνου ανταποδοτικού χαρακτήρα, που απασχολούνται κυρίως στους τομείς της καθαριότητας, ζητά με εγκύκλιό του ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, ο οποίος ταυτόχρονα κάνει γνωστό ότι οι προσλήψεις αυτές των συμβασιούχων θα είναι υπό την έγκριση της αρμόδιας τριμελούς κυβερνητικής επιτροπής.

Μάνος αναμασώντας το τίποτα!!!


O Στέφανος Μάνος, "ξαναχτύπησε" με δηλώσεις. Αυτή τη φορά αναφέρθηκε στο Δημόσιο  εμμένοντας στην πρότασή του να περιοριστεί ο αριθμός των εργαζόμενων.
Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Μάνος πρότεινε ανοιχτά στην κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε απολύσεις 400.000 δημοσίων υπαλλήλων μιλώντας σε πρωινή ειδησεογραφική ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Τρία χρόνια φυλακή στον Μαντέλη

Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Eφετείο Αθηνών ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Τάσος Μαντέλης για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.
Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός δεν παρέστη στο δικαστήριο, ενώ ανάλογη κατηγορία για προηγούμενα έτη έχει παραγραφεί λόγω παρέλευσης 5ετίας.
Η Εισαγγελική πρόταση προς το δικαστήριο ήταν να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών, πρόταση που αν γίνονταν δεκτή, ο Τάσος Μαντέλης θα έπρεπε να οδηγηθεί στην φυλακή.

ΑΠΟΨΗ ...


Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, το Δημόσιο αναζητεί τρόπους part-time εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και άδειες άνευ αποδοχών στους εργαζομένους του για να απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα.
Πέρα από τον εντυπωσιασμό, όμως, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν στη χώρα μας με την μεγάλη εργασιακή ανασφάλεια που κυριαρχεί - και θα κυριαρχεί - θα υπάρξουν εργαζόμενοι του Δημοσίου που θα ζητήσουν άδειες άνευ αποδοχών για να απασχοληθούν στον ιδιωτικό τομέα.

Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών ζητά ο Δημαράς

Ακόμα δεν ιδρύθηκε ως κόμμα, και ζητάει εκλογές. Ο λόγος για το "Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών" του Γιάννη Δημαρά, μετεξέλιξη από αύριο σε κόμμα της παράταξης "Άρμα Πολιτών" που ίδρυσε διεκδικώντας την περιφέρεια Αττικής το Νοέμβριο.

Τι θα ανακοινώσει την Παρασκευή ο Παπακωνσταντίνου

Ο υπουργός Οικονομικών, την Παρασκευή, αμέσως μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τη… λυπητερή...
Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ανέβαλε προσωρινά το ταξίδι του στις ΗΠΑ και την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ντομινίκ Στρος Καν και  θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του «πακέτου μέτρων» που θα έρθει στη ζωή μας και το οποίο θα κινείται ως εξής:

Συνεδριάζει την Παρασκευή το υπουργικό

Την Παρασκευή αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες μας , να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να εγκριθεί το εθνικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Επιπλέον, την ίδια μέρα..

Σούλα Μερεντίτη: “Καταγγέλλω τον κ. Πάγκαλο…”

Κοίτα να δεις που η εσωστρέφεια δεν έχει τελειωμό στο ΠΑΣΟΚ!!! Τις σας λέγαμε ότι μετά της 4 Απριλίου όλα τα πουλιά στο ΠΑΣΟΚ θα βγουν στο κλαρί...

“Καταγγέλλω τον υπουργό που μας κατηγορεί ότι αντιδρούμε επειδή θέλουμε να μπούμε στην κυβέρνηση.” είπε σήμερα η βουλευτής Τρικάλων Σούλα Μερεντίτη, στο ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ.

Β.Παπανδρέου: Αναδιάρθρωση του χρέους από τώρα,

Η Βάσω Παπανδρέου αποκάλυψε ότι σκέφτηκε να παραιτηθεί πριν από την ψηφοφορία για το μνημόνιο . Τη θέση της περί αναδιάρθρωσης του χρέους τώρα, κι όχι μετά την ένταξη στο μόνιμο μηχανισμό στήριξης το 2013, εξηγεί η Βάσω Παπανδρέου στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΒΗΜΑ.

Η κ. Παπανδρέου επισημαίνει «όσο χάνουμε χρόνο οδηγούμαστε σε φαύλο κύκλο νέων δανείων και νέων μνημονίων».

Άδειες άνευ αποδοχών στους εργαζομένους στο Δημόσιο

Με κάθε τρόπο προσπαθεί η κυβέρνηση να συγκεντρώσει χρήματα στα ταμεία του δημοσίου. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη δημιουργία ελαστικών σχέσεων εργασίας για τους υπαλλήλους του δημοσίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας τα υπουργεία Οικονομικών και  Εσωτερικών εξετάζουν την περίπτωση να υπάρχει η δυνατότητα στους εργαζομένους του δημόσιου τομέα να διακόπτουν την εργασία τους χωρίς όμως να χάνουν τη θέση τους. Το χρονικό διάστημα δεν έχει ακόμη καθοριστεί αλλά συζητείται ο χρόνος να είναι από 2 - 36 μήνες.

EEAE: Eντοπίστηκε ραδιενέργεια σε χαμηλά επίπεδα στην Ελλάδα

Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας ανακοινώνει πως ίχνη ραδιενέργειας εξακολουθούν να ανιχνεύονται σε δείγματα προερχόμενα από την πλήρη περιβαλλοντική αλυσίδα (αέρας, νερό της βροχής, χόρτα, γάλα και κρέας από ζώα ελευθέρας βοσκής) σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Στο διάστημα 24 Μαρτίου έως 10 Απριλίου τα επίπεδα ραδιενέργειας που ανιχνεύθηκαν σε περιβαλλοντικά δείγματα παρουσίασαν διακυμάνσεις, παραμένοντας, σε κάθε περίπτωση, πολύ κάτω από τα επιτρεπτά όρια ασφαλείας.

Εντατικοί έλεγχοι στα σύνορα για «ελληνοποιημένα» αμνοερίφια από μεικτά κλιμάκια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Εντατικούς ελέγχους στα σύνορα θα πραγματοποιήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα μεικτά κλιμάκια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του ΕΦΕΤ προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο «ελληνοποιήσεων» αμνοεριφίων, ενόψει του Πάσχα.

Ακατανόητες πρακτικές του ΚΤΕΛ στα Ελληνικά

Του Παναγιώτη Γεωργίου Κούβαρη ,

 Θεολόγου

Στο ιστορικό χωριό Ελληνικά , το χωριό που αμέσως μετά την απελευθέρωση της Εύβοιας είχε οριστεί έδρα δήμου , κάτοικοι που συνηθίζουν να ταξιδεύουν με λεωφορεία δίκαια  διαμαρτύρονται για την ακατανόητη πρακτική του ΚΤΕΛ να μην ανεβαίνουν στο χωριό όλα τα λεωφορεία της γραμμής Ιστιαία-Χαλκίδα. Διαμαρτύρονται , επίσης γιατί δεν ανεβαίνουν στο χωριό το απόγευμα τα λεωφορεία της γραμμής Ιστιαία-Βασιλικά.

Κλείνουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της Καρύστου στις 9 Μαϊου


Την απόφαση να κλείσουν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία της Καρύστου στις 9 Μαϊου,  την ίδια μέρα να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων στην Κάρυστο και να γίνει μαζική διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας στις 11 Μαίου, από εκπαιδευτικούς, γονείς, Συλλόγους Φορείς, Δήμο, πήρε η Γενική Συνέλευση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των δύο δημοτικών, που έγινε προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της ανέγερσης του 2ου Δημοτικού και οι τρόποι της διεκδίκησής της.

Τα σοκάκια της Στενής....

Μοναδική εμπειρία είναι ένας περίπατος στα σοκάκια της Άνω Στενής.Θα νιώσετε ηρεμία, και θα αισθανθείτε την ομορφιά του απλού και απέριττου.
Θα οσμιστείτε την ανάσα του χωριού και θα πείτε καλημέρα σε πολλές νοικοκυρές, που θα ασχολούνται με τις δουλειές του σπιτιού και θα ακούσετε τις ευχές τους.
Γιατί πρέπει να ξέρετε τούτο. Σε ένα χωριό, ένα σοκάκι που χωρίζει δύο σπίτια, δεν είναι τίποτε άλλο, από έναν διάδρομο που χωρίζει δύο δωμάτια.  Όταν περνάτε από τη γειτονιά, είναι σαν να περνάτε από το σπίτι του καθενός.

Τα ζητήματα της παιδείας είναι ευρύτερου ενδιαφέροντος και φυσικά επίκαιρα


Mε επιστολή τους προς τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά, οι Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Σοφία Ντούρου, Τάσος Χρονάς και Γιώργος Γκικόπουλος, ζητούν ειδική συνεδρίαση για συζήτηση για την παιδεία αναλυτικά στην επιστολή τους αναφέρουν:
«Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων.

Τάσος Χρονάς: Ιστορίες για...κινέζους!

Αιτιολογώντας τη στάση της Λαικής Συσπείρωσης που απείχε απο τις  εκδηλώσεις υποδοχής της κινεζικής αντιπροσωπείας στην περιφερεια Στερεάς Ελλάδος ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Τάσος Χρονάς χαρακτήρισε λογική αυτή τη στάση αφού  η ειδοποίηση στάλθηκε  δυο ημέρες πριν και χωρίς καμμία άλλη προπαρασκευαστική διαδικασία.

Οταν κάποιοι προσπαθούσαν να διαβάλουν κάθε μορφή αντίστασεις...

Έως τη Μ.Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τις μειώσεις στις τιμές των διοδίων.
To κίνημα δεν «πληρώνω»,  απόδειξε ότι όταν υπάρχει «θέμα», ενότητα και προσήλωση σε ένα δίκαιο στόχο, αργά ή γρήγορα θα υπάρξει λύση και δικαίωση.

Ερώτημα μετά την μείωση των διοδίων,  μπορεί να τεθεί σε όλους εκείνους, που προσπαθούν συστηματικά να ακυρώσουν και να συκοφαντήσουν κάθε αντίσταση της κοινωνίας σε άδικα μέτρα που λαμβάνονται σε βάρος της.
Πρόβλημα βέβαια υπάρχει και είναι μεγαλύτερο για την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της, που δεν είδε το ζήτημα από την αρχή.  Όχι μόνο δεν «είδε» τις αποικιοκρατικές συμβάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης από την αρχή που εμφανίστηκε το κίνημα, αλλά τις κύρωσε με την στάση της. Καθότι, μίλησε για υποκινούμενους , τζαμπατζήδες και άλλα τραγικά, χωρίς να δεί το πολιτικό ζήτημα που γεννιόταν και να αναζητήσει ως όφειλε τα αίτια του. Δυστυχώς!!

Από τις 21 Απριλίου μέχρι Τέλος Μαϊου, οι αιτήσεις για το νέο επενδυτικό νόμο με κίνητρα 3 δισ. ευρώ

Μέχρι το τέλος Μαΐου καλούνται οι υποψήφιοι επενδυτές να υποβάλλουν τις προτάσεις τους στο πλαίσιο του νέου επενδυτικού νόμου που θα ενισχύσει τις επενδύσεις με 3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,2 δισ. ευρώ είναι φοροαπαλλαγές και τα 800 εκατ ευρώ ενισχύσεις, όπως ανέφερε την Τετάρτη ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξη Τύπου, ανακοινώνοντας την ενεργοποίηση του επενδυτικού νόμου.

7 εκ. ευρώ για τον αναπτυξιακό στη Στερεά Ελλάδα

Στα πλαίσια πληρωμών των επενδύσεων που έχουν υπαχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/2004 ολοκληρώθηκε η κατανομή χρηματοδότησης ύψους 7.000.000,00 €, στη Στερεά Ελλάδα.
Οι πληρωμές των επενδύσεων αφορούν είτε πιστοποιήσεις του 50% είτε ολοκληρώσεις και αναφέρονται στο χρονικό διάστημα από 23-07-2010 έως 02-02-2011.
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται συμπληρωματική χρηματοδότηση ύψους 4.000.000,00 €.
Οι κατανομές ανά επένδυση καταγράφονται στον παρακάτω πίνακα:

Συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Περιφέρειας Jiangxi της Νότια Κίνας

Στην Άμφισσα οι εκπρόσωποι της κινέζικης Περιφέρειας πριν καταλήξουν στην Λαμία.

Την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας επισκέφθηκε σήμερα 12 Απριλίου, αντιπροσωπεία της περιφέρειας Jiangxi της Νότιας Κίνας. Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκε η αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώτα Γαζή και αντήλαξαν αναμνηστικά δώρα. 
Η κ. Γαζή πρόσφερε στους εκπροσώπους της κινέζικης περιφέρειας ελιές και τουριστικά έντυπα.

Καλημέρα!!! Όταν η φύση γίνεται καλλιτέχνης και η απόδειξη ...

Το Tsingy,  πέτρινο δάσος από ασβεστόλιθο, βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο «Bemaraha», της Μαδαγασκάρης.

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Προφητικό άρθρο από το 2003: Τα σχέδια του Σόρος για την Ελλάδα

Το καλοκαίρι του 2003 ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Κούρος, δημοσίευσε το ακόλουθο άρθρο στο περιοδικό «ΓΥΝΑΙΚΑ». Τότε πολλοί ήταν εκείνοι που το θεώρησαν «συνομωσιολογικό». Ξέρετε ποιοι, τα παπαγαλάκια του συστήματος που προσπαθούν να εμφανίσουν ως «γραφική» και «εξωπραγματική» κάθε αποκάλυψη.
Σήμερα, επτά χρόνια μετά, είναι απλώς η πραγματικότητα. Διαβάστε το…

Κάτσε κάτω μωρή κουλή !


Όλα τα είχε ακούσει στην πολιτική του σταδιοδρομία ο Φώτης Προβατάς, αλλά αυτό που άκουσε χθες από τον Ηλία Ψινάκη, ούτε που θα μπορούσε να το φανταστεί ότι θα το ακούσει. Ασκώντας κριτική στα πεπραγμένα της περιόδου Κακλαμάνη, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκάλεσε εκνευρισμό στον ιδιόρρυθμο μάνατζερ ο οποίος του είπε : "Τελειώνετε μας ζαλίσατε".

Καρατζαφέρης στηρίζει Ψωμιάδη

Για "πολιτικό πραξικόπημα" έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, στη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη.
«Τέτοιου είδους πολιτικά πραξικοπήματα δεν μπορούν να γίνονται στην εποχή μας. Δεν νομίζω ότι θα το τολμήσουν και, αν το τολμήσουν, θα το βρουν μπροστά τους» επισήμανε ο κ. Καρατζαφέρης.

Οπισθοχώρηση Παπακωνσταντίνου, πάνε για Ιούνιο τα νέα μέτρα!

Πίσω πάει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την ενημέρωση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ που συνεδριάζει αυτή την ώρα, θα κατατεθεί τελικά στις 16 Μαΐου (αντί για τις αρχές του μήνα) και θα ψηφιστεί στις αρχές Ιουνίου.

«Ο σωστός καταναλωτής, είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής»

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στις 7, στο θέατρο Παπαδημητρίου, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Τα δικαιώματα των καταναλωτών και ο Θεσμός του  Συνηγόρου του Καταναλωτή», σε συνεργασία με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ΕΠΚΑ – ΣτΕ
.

Εκδήλωση για τα διόδια, του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Στ.Ελλάδας

Το Αυτοδιοικητικό Κίνημα περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιεί εκδήλωση για το θέμα των διοδίων. Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής προς όλους τους πολίτες:
Σας καλούμε, την Τρίτη 19 Απριλίου και ώρα 7 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας στη Λιβαδειά, σε εκδήλωση με θέμα Κοινωνικά κινήματα ως απάντηση στην κρίση: "Δεν πληρώνω στα Διόδια"
Συμμετέχουν:

«Ο Συλλογικός Συντονισμός δράσεων, μια σοβαρή και ουσιαστική διαδικασία»

Την Τρίτη 5 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) σύσκεψη με την συμμετοχή εκπροσώπων του κόμματος, των βουλευτών, της Περιφέρειας και της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων, με στόχο την ανάδειξη προτεραιοτήτων, την εξεύρεση δυνατών λύσεων και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας.