Τρίτη 12 Απριλίου 2011

«Ο σωστός καταναλωτής, είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής»

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στις 7, στο θέατρο Παπαδημητρίου, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Τα δικαιώματα των καταναλωτών και ο Θεσμός του  Συνηγόρου του Καταναλωτή», σε συνεργασία με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ΕΠΚΑ – ΣτΕ
.
Εισηγητής  ήταν ο κ. Ευάγγελος Ζερβέας, Συνήγορος του Καταναλωτή ο οποίος στην εισήγησή του τόνισε πως ο σωστός καταναλωτής, είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής. «Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε από το 2008 που δημιουργήθηκε ο θεσμός του Συνηγόρου του πολίτη, τυπώνοντας φυλλάδια και ενημερωτικά έντυπα για όλους τους καταναλωτές». Τόνησε ο κ. Ζερβέας, μόλις τον τελευταίο χρόνο έχουν φτάσει στα γραφεία τους 15.000 αναφορές πολιτών και μάλιστα τόνισε πως οι καταγγελίες μπορούν και γίνονται ηλεκτρονικά, δίχως να υποστεί ο καταναλωτής όλη την ταλαιπωρία της γραφειοκρατίας και εντελώς δωρεάν!
Αξιοσημείωτο και το ποσό που, μέχρι τώρα, έχει επιστραφεί σε καταναλωτές έπειτα από καταγγελίες, μέσα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Καταναλωτή, το οποίο αγγίζει το τις 22.500.000ευρώ!
Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τους πολίτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου