Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Κερκόπορτα... και δανειστές

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΟΣ/ "Ναυτεμπορική"
Κοντά στο παλάτι του Κωνσταντίνου του Πορφυρογέννητου, στην Κωνσταντινούπολη, υπήρχε μια μικρή πόρτα, που η μισή ήταν κάτω από το επίπεδο του εδάφους.
Λεγόταν... Κερκόπορτα! Ονομάστηκε «πύλη του κίρκου», γιατί οδηγούσε σε έναν ιππόδρομο -circus- έξω από τα τείχη, ενώ το πιθανότερο είναι ότι ήταν δρύινη, αφού, στα λατινικά, κέρκους σημαίνει δρυς (ή βελανιδιά κατ' άλλους).

ΝΔ: Αν ανοίξουν οι λογαριασμοί στην Ελβετία θα καταρρακωθεί το κύρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου διεθνώς …. !!!!

Απίστευτο και όμως αληθινό. Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» στην ηλεκτρονική της έκδοση, η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα δηλαδή που θέλει να μας κυβερνήσει και να φέρει διαφάνεια στον τόπο, θεωρεί ότι ο περαιτέρω έλεγχος των λογαριασμών των βουλευτών στην Ελβετία, από την αρμόδια προς τούτο επιτροπή της Βουλής,  αποτελεί ταπείνωση για τους βουλευτές. Τόμπολα!!!
Σε επιστολή που απέστειλε ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ κ. Τασούλας, προς….

Άμα φουσκώνουν τα μυαλά!!!

Μια τελετή στο πατριαρχείο και το σύμβολο της πίστεως  γίνεται αντικείμενο πολιτικού στοχασμού  για την Ελλάδα και την Ευρώπη παρακαλώ. Aρκεί να υπάρχουν κάμερες όμως  και όλα γινονται…

Ο Καλικάντζαρος…


Το πόμολο της πίσω πόρτας,

του Κώστα Βαξεβάνη
Οι πίσω πόρτες συνήθως δημιουργούνται για λόγους ασφάλειας. Είναι έξοδοι κινδύνου. Και για να ανοίξουν, κάποιος πρέπει να πιέσει το πόμολο, αφού διαπιστώσει πως υπάρχει κίνδυνος. 
Αν ο εκδότης του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης λέει αλήθεια, τότε ο Γιώργος Παπανδρέου τον έβαλε στο Μαξίμου από την πίσω πόρτα. Πίεσε το πόμολο, για να ανοίξει η πίσω πόρτα.

Eurostat:Στα ύψη η ανεργία

Το 10,3% άγγιξε η ανεργία στην Ευρωζώνη το Νοέμβριο, ενώ το χαμηλότερο ποσοστό παρατηρήθηκε στην Αυστρία, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία.
Την ίδια ώρα, η ανεργία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat υπολογίζεται στο 9,8% με πρωταθλητές την Ισπανία (22%), την Ελλάδα

Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο σοβιετικός μαρξισμός, και τα οικονομικά του σαλονιού

του Ευκλείδη Τσακαλώτου
Στο βιβλίο του για τις κυρίαρχες τάσεις του Μαρξισμού, ο Leszek Kolakowski σατίρισε ασύστολα τη σοβιετική προσέγγιση στη φιλοσοφία στην εποχή του Στάλιν – ή, τουλάχιστον, τη φιλοσοφία που διδασκόταν στα κομματικά σχολεία

Ας μιλήσουμε για «πόλεμο»...

του Ν. Μπογιόπουλου
Oλα τα 'χαμε, μια... «κάθαρση» μας έλειπε. «Πόλεμο» κατά του κ. Παπαδήμου διαπίστωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας. Ευκαιρία, λοιπόν, να μιλήσουμε - πραγματικά - για τον - πραγματικό - πόλεμο:
Πόλεμος είναι

Περασμένα μεγαλεία με κουραμπιεδόσκονη και διηγώντας τα να κλαις.

Πάνε οι παλιές καλές εποχές που οι εκάστοτε  Πρόεδροι, Υπουργοί και Βουλευτές συμμετείχαν αφειδώς σε κάθε είδους εορταστικές εκδηλώσεις.
Μιλάμε για τις εποχές, που στέκονταν κορδωμένοι προκειμένου να ανταλλάξουν, χειραψίες, ευχές ενίοτε και ρουσφέτια τύπου... δώσε εσύ ψήφο κι από μένα ότι θες, με στόχο, τι άλλο από το να εξασφαλίσουν την επόμενη είσοδο στο μεγάλο κτίριο της Βουλής και της ζωής .

Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΛΜΕ Εύβοιας η

Η "Ενωτική Κίνηση-Καθηγητές εν δράσει" που είναι Αντιμνημονιακή Ανεξάρτητη Κίνηση καθηγητών, σάρωσε στις εκλογές της ΕΛΜΕ Εύβοιας, που διενεργήθηκαν την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα επί 668 ψηφισάντων, υπήρχαν 41 λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια και τις έγκυρες ψήφους έλαβαν:

Καλημέρα!!! Τις Θερμότερες Ευχές μας σε όσους γιορτάζουν

Πλατάνα Κύμης.  H  Φωτ. είναι από το koumiotis.blogspot.com

Foreign Policy εξώφυλλο: Παπανδρέου o Νέρωνας βάζει φωτιά στην Ευρώπη

Σαν  μπουρλοτιέρη, που κατάφερε να τινάξει την παγκόσμια οικονομία στον αέρα εμφανίζει τον Γιώργο Παπανδρέου το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy! Δυστυχώς δεν μπορούμε να γελάσουμε με το υπονοούμενο της καρικατούρας, γιατί  το... παιδάκι με τα σπίρτα αν πράγματι κατάφερε κάτι, είναι να βάλει φωτιά σε... μπατζάκια. Τα δικά του και τα δικά μας.

Αποδοκιμασίες στον καθαγιασμό των υδάτων στη Χαλκίδα Με συνθήματα στη διάρκεια της τελετής παρουσία του Κ.Παπούλια


Σε αποδοκιμασίες σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια στην διάρκεια του εορτασμού των Θεοφανίων στην Χαλκίδα, προέβη ομάδα διαμαρτυρόμενων! Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν στον κ. Παπούλια να παραιτηθεί ενώ τον αποκαλούσαν «δοσίλογο» και «προδότη» και του ζητούσαν να φύγει σε «ξένη χώρα».

Οι ντροπές του Βατοπεδίου

 Αντώνης Δελλατόλας
 Άντε πάλι ξανά μανά με την υπόθεση του Βατοπεδίου! Είπα να μην ασχοληθώ, αλλά με τα διάφορα γραφικά που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, δεν σ’ αφήνουν να αγιάσεις.
Τι ήταν η υπόθεση του περιβόητου σκανδάλου που μας απασχόλησε κάνα δυο χρόνια και άκρη δεν βρέθηκε;

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Απίθανο!Εξώδικο Μάκη Ψωμιάδη για τη διαφήμιση με τον... «Αγαπούλα»

Ο Μάκης Ψωμιάδης... παρεξηγήθηκε από την γνωστή διαφήμιση κινητής τηλεφωνίας, στην οποία ο πρωταγωνιστής-πρόεδρος αναφέρει τη λέξη «αγαπούλα» και έστειλε εξώδικο από τα Σκόπια όπου κρατείται στην εταιρεία!

Αφού δεν του φέρνει γούρι αυτός εκεί επιμένει

 Ξανά πήγε  στα πεθερικά του στην Ημαθία ο Α.Λοβέρδος και ...ξαναρρώστησε
Νέα περιπέτεια για τον Ανδρέα Λοβέρδο, στην πρόσφατη νέα επίσκεψή του στην Ημαθία. Σύμφωνα με τοπικό δημοσίευμα, ο υπουργός Υγείας θέλησε και πάλι να... περάσει τις γιορτές στο σπίτι των πεθερικών του,

Το RTL Group αποχωρεί (και επισήμως) από τον ALPHA και ελληνική τηλεοπτική αγορά

Το RTL Group, το κορυφαίο Ευρωπαϊκό δίκτυο ψυχαγωγίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών που αντιστοιχεί στο 70% του Alpha Media Group στον Έλληνα επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά.
H συναλλαγή υπόκειται στην έγκριση της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2012.

Νέοι αντιδήμαρχοι Χαλκίδας

Από το Δήμο Χαλκιδέων ανακοινώθηκε ότι με απόφαση του Δήμαρχου Θανάση Ζεμπίλη, άλλαξε ο αντιδήμαρχος που είναι αρμόδιος για την Δημοτική Ενότητα Αρτάκης.
Στη θέση του Μάνου Φωτάκη που παραιτήθηκε, τοποθετήθηκε ο Παναγιώτης Αναστασιάδης.

Σαχινίδης Αχ αυτό το πράσινο Golder Boy!! Τα μπλέ ήταν παρθένες!!!

Την ώρα που ξεζουμίζουν το ελληνικό λαό και ξεπουλούν το σύμπαν, χωρίς καν να υπάρχει κυβέρνηση, πληρώνουν τη CGSH (Δικηγορική εταιρεία) με 6.000.000 συν 1.500.000 ανά μήνα για την εφαρμογή της συμφωνίας της 21 Ιουλίου και τη Lazard (χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, που ασχολείται κατά βάση με πτωχεύσεις κρατών και άλλα περίεργα) με 25.000.000?.  

Δυσωδία

Μπόχα, βρώμα και δυσωδία.  Αυτό βγήκε από τη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και τις δηλώσεις που έκαναν μετά Μπεγλίτης και Ψυχάρης.  
Οι δηλώσεις αυτές επιβεβαίωσαν άλλη μια φορά το πόσο σάπιο, βρώμικο και δυσώδες είναι το σύστημα στην Ελλάδα. 

Στη ΛΑΡΚΟ ...η μέρα φέρνει απολύσεις κι οι άγιες νύχτες προσλήψεις


Συνεχίζονται στο «μιλητό» δεκάδες προσλήψεις και επί Παπαδήμου…
Έγραφε η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», (Κυριακή 24 Ιουλίου 2011) ΛΑΡΚΟ: Στο «μιλητό» δεκάδες προσλήψεις
"Κύμα προσλήψεων με κομματικά κριτήρια χρώματος... «πράσινου» σημειώνεται στην υπό κρατικό έλεγχο ΛΑΡΚΟ από τις βουλευτικές και κυρίως από τις δημοτικές εκλογές και μετά..."

Ποιοί μοιράστηκαν τα 27 δισεκατομμύρια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου;

Το 2009 ο διευθύνων σύμβουλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης είχε την μεγάλη έμπνευση κι αγόρασε - για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, C.D.S, δηλαδή ασφάλιστρο κινδύνου έναντι πτώχευσης των ελληνικών ομολόγων, αξίας 1,3 δις δολάρια.
Τεράστιο ποσό για την εποχή εκείνη όταν ακόμα οι αγορές, δεν υποπτευόντουσαν ότι
η χώρα ήταν στα πρόθυρα πτώχευσης.

Ενημέρωση του ΟΓΑ για στους ασφαλισμένους


Με δελτίο τύπου του ΟΓΑ ενημερώνει τους ασφαλισμένους του ότι:
1. Οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ έχουν πρόσβαση σε όλους τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι ή θα συμβληθούν στον «Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας» - ΕΟΠΥΥ.

Λαϊκή Συσπείρωση: Όχι στην ιδιωτικοποίηση δασικής γης

Στόχος είναι να γίνει ο Παρνασσός, ένα από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα των Βαλκανίων, ικανό να ανταγωνιστεί άλλες παρεμφερείς τουριστικές επιχειρήσεις αποδίδοντας στον επιχειρηματία επενδυτή τεράστια κέρδη.

Κώστας Μαρκόπουλος: «Επιπόλαιος ο κ. Περγαντάς και η πολιτική της Περιφέρειας»

Ο Κώστας Μαρκόπουλος μιλώντας σήμερα το πρωί στο Ράδιο 1 για την υπόθεση του Νοσοκομείου Χαλκίδας, χαρακτήρισε επιπόλαιο τον κο Περγαντά και την πολιτική της Περιφέρειας, διότι ανακοίνωσαν την επανένταξη του Νοσοκομείου στο ΕΣΠΑ με τα…εναπομείναντα 22 εκ €, αφού μεθόδευσαν την «υποκλοπή» 35 εκ € για άλλα έργα:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στην Χαλκίδα για στην Τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού,

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Καρόλου Παπούλια θα πραγματοποιηθεί ο φετινός εορτασμός των Θεοφανείων στη Χαλκίδα, στις 11 το πρωί στην προβλήτα Αγίου Νικολάου.

Κατσέλη: Ναι θα είμαι υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ!...

"Είμαι παρούσα. Θέλω να εφαρμόσω μια κοινωνική και αναπτυξιακή πολιτική, αυτή που λείπει σήμερα από το ΠΑΣΟΚ" δήλωσε η ... Λούκα Κατσέλη η οποία μπαίνει γερά στην μάχη του κόμματος για την επόμενη ημέρα.

Για "αμετανόητη εμμονή" κατηγορεί τον Γιώργο ο Χρυσοχοΐδης Δήλωση βόμβα από τον υπουργό ανάπτυξης

Η πρώτη επώνυμη δήλωση κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ που έχει θέσει υποθήκη για την "επόμενη μέρα" στην ηγεσία του κόμματος έρχεται από τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικό- τητας και Ναυτιλία, αφού κάνει λόγο

Δεν βάζει κόκκινες γραμμές πουθενά ο Παπαδήμος


"Εντύπωση" προκαλούν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού  Λ. Παπαδήμου κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του με  τους κοινωνικούς εταίρους, (των προέδρων της ΓΣΕΕ και ΣΕΒ) όπου συζητήθηκα τα εργασιακά.
Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός αναφορικά με τα ζητήματα των μισθών των συντάξεων, των εργασιακών σχέσεων,

1911-2011: 100 χρόνια σε 10 λεπτά Δείτε το Video αξίζει!!!

Μια ωραία συλλογή από τα πιο σημαντικά γεγονότα των τελευταίων 100 ετών, από το 1911 έως το 2011, με ένα γεγονός ανά έτος και τίτλο «100 χρόνια μέσα σε 10 λεπτά». 
Από την κατάκτηση του Νότιου Πόλου στις 14 Δεκεμβρίου του 1911, μέχρι το Ιαπωνικό τσουνάμι του 2011, με ενδιάμεσες αναφορές στον Τιτανικό, στους δύο παγκόσμιους πολέμους, τον πρώτο άνθρωπο στο φεγγάρι, δείτε την ιστορία να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σας!

Στο Εθνικό Συμβουλίο του ΠΑΣΟΚ το θέμα της εκλογής του προέδρου

Στις 14 και 15 Ιανουαρίου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ παραπέμπεται το θέμα της εκλογής του προέδρου του κόμματος.
Αν στο Εθνικό Συμβούλιο αποφασιστεί ότι η εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα γίνει μετά από τις εθνικές εκλογές, το Σώμα θα αποφασίσει και την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη υποψήφιου πρωθυπουργού.

Πάγκαλος: Αποτύχαμε, αλλά παραμένουμε στην εξουσία

Σε συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή του MEGA, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος δήλωσε ότι ευθύνη για όσα συμβαίνουν και την κυβερνητική αποτυχία έχουν από κοινού τα στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων. 
Βέβαια στη συνέχεια τάχθηκε υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας από την κυβέρνηση Παπαδήμου και οι ευθύνες μπήκαν στο περιθώριο.

Πως δικαστικοί και πολιτικοί τρώνε και πίνουν εις υγείαν τών κορόιδων

Γιάννης Αποστολίδης, π. δικηγόρος
Ο ελληνικός λαός πληροφορήθηκε με οργή ότι οι συνταξιούχοι βουλευτές ζητούν αναδρομικά εκατομμυρίων ευρώ
Αν όμως ξέραμε όλη την αλήθεια για το θέμα, θα εξοργιζόμασταν όχι με τους βουλευτές αλλά με τον εαυτό μας! Θα λέγαμε, καλά, γίνονται τόσο φοβερά και τρομερά πράγματα στη δημόσια ζωή και εγώ, ο λαός, κοιμάμαι;

Διαβάστε το απόσπασμα από όσα είπε ο Παναγιωτακόπουλος

 «Αναδείξαμε από το πουθενά πολικάντηδες και τους εμπιστευτήκαμε κρίσιμες θέσεις, με κριτήριο όχι την ικανότητα, αλλά τη δουλικότητα. Μας επιβλήθηκαν «στελέχη», με κριτήριο όχι τη δυνατότητα να διοικήσουν, αλλά τη σχέση τους με διάφορους πόλους εξουσίας.

Διευκρινίσεις Μπεγλίτη για το δάνειο 10 εκ. ευρώ που ζήτησε ο Π. Ψυχάρης

Περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με την υπόθεση του δανείου, των 10 εκ. ευρώ, που ζήτησε από την Εθνική Τράπεζα ο Σταύρος Ψυχάρης για λογαριασμό του ΔΟΛ, έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης μετά από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.

Γ. Παναγιωτακόπουλος: "Παραλάβαμε μια χώρα με πρόβλημα δανεισμού ...θα την παραδώσουμε χρεοκοπημένη"

Αποσπάσματα από την τοποθέτηση του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου στην συνεδρίαση του Π.Σ. ΠΑ.ΣΟ.Κ
Στη σημερινή συνεδρίαση του Π.Σ. του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος για μια ακόμα φορά, συνεπής με την πορεία του και την

«Η ΕΘΝΙΚΗ δεν ζητά την ανάμειξη τρίτων για να χορηγήσει δάνεια!»

Αμέσως μετά το ζήτημα που δημιουργήθηκε σχετικά με τις καταγγελίες του κ. Παπανδρέου για την άρνηση δανειοδότησης του ΔΟΛ από την «ΕΘΝΙΚΗ» και ως εκ τούτου δέχθηκε επιθέσεις από τα μέσα του Οργανισμού, κύκλοι προσκείμενοι στην διοίκηση της Εθνικής, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσαν τα εξής:

Παπανδρέου-Ψυχάρης: Όλα τα άπλυτα στη φόρα!

Πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου και τον επικεφαλής του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη με αφορμή αιχμές που άφησε ο πρώτος για «πόλεμο» εναντίον του εξαιτίας ενός δανείου που δεν έλαβε ο δημοσιογραφικός οργανισμός από την Εθνική Τράπεζα.

Νέο αρχηγό μετά τις εκλογές ζήτησε ο Γιώργος Δηλώνει ότι δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος, αλλά...

Tην απόφασή του να μην είναι ξανά υποψήφιος πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε στο πολιτικό συμβούλιο του κόμματος ο Γιώργος Παπανδρέου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση Παπανδρέου αφορά στην εκλογή του διαδόχου του σε δυο φάσεις.

Παπανδρέου:«Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ»

Την απόφαση του να μην είναι υποψήφιος πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική αναμέτρηση του Απριλίου ανακοίνωσε πριν από λίγο στο Πολιτικό Συμβούλιο ο Γ. Παπανδρέου παραμένοντας ωστόσο στην ηγεσία τού κόμματος. 
Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι ανοίγει τον δρόμο για την διαδοχή του  με  μιας μορφής μεταβατική διαρχία ως τον Ιούνιο, οπότε και θα αποχώρήσει απο την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καθώς δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Καλημέρα!!


Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Καρτάλης: Βυζαντινισμός τα σχέδια περί συνεδρίων. Να ανοίξουν οι διαδικασίες.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης δήλωσε «Περιμένω να ανοίξουν οι διαδικασίες.
Aυτό πλέον απαιτεί η δημοκρατική ευαισθησία του κάθε στελέχους του κόμματος. Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Παπανδρέου έχει εκείνη την δημοκρατική ευαισθησία ώστε να ανοίξει τις διαδικασίες για τον επόμενο πρόεδρο του κινήματος όποιος και αν είναι αυτός».

Κ. Καρτάλης Δε θυμάμαι άλλη χώρα στην Ευρώπη στην οποία εμφανίζονται μέλη οικογένειας και αρθρογραφούν υπέρ ενός πολιτικού.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Flash, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης δήλωσε
Υπάρχουν διακριτές ευθύνες και οι ευθύνες ξεκινούν από πάνω και πηγαίνουν προς τα κάτω, και κάθε επίπεδο αναφοράς έχει διαφορετική ευθύνη.
Και νομίζω ότι αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας γιατί διαφορετικά θα

Νέα νομοθεσία για σαφέστερους κανόνες επισήμανσης χυμών

Οι νέοι κανόνες επισήμανσης για τους χυμούς και τα νέκταρ, οι οποίοι θα είναι πιο ακριβείς και κατανοητοί για τους καταναλωτές, εγκρίθηκαν από το Ευρωκοινοβούλιο. Οι νέοι αυτοί κανόνες αποσκοπούν στο να αποφευχθούν τυχόν παραπλανητικές ονομασίες αναφορικά με τους ανάμικτους χυμούς και τη χρήση της επισήμανσης «χωρίς πρόσθετα σάκχαρα».

Τρώω εποχιακά, τον Ιανουάριο

Είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνουμε τρόφιμα που είναι εποχής ώστε να αποφεύγουμε την κατανάλωση φυτοφαρμάκων και να ακολουθούμε την ροή της φύσης

Έτσι τον μήνα Ιανουάριο καταναλώνουμε:


Λαχανικά:

Στις 21 Μαϊου οι πανελλαδικές του 2012

Στις 21 Μαΐου αναμένεται να αρχίσει ο φετινός εξεταστικός αγώνας για τους 120.000 υποψηφίους αποφοίτους Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

Σε σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας αποφασίσθηκε τα μαθήματα στα Λύκεια να ολοκληρωθούν στις 18 Μαΐου, ενώ στα Γυμνάσια στις 25 Μαΐου.

Μηχανορραφίες στην πλάτη των εργαζομένων στα βαρέα


Με  Δελτίο Τύπου η ομοσπονδία εργατών τεχνιτών & υπαλλήλων τσιμέντων  Ελλάδος  καταγγέλλει  τις Μηχανορραφίες στην πλάτη των εργαζομένων στα βαρέα.
Aναλυτικά αναφέρει:
Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει την με «άγνωστο» τρόπο αλλοίωση του Κανονισμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, μετά την επίσημη δημοσιοποίησή του από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ένταξη έργων 491.400 ευρώ, στον Δήμο Αγράφων με απόφαση Περγαντά

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ δύο έργα του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας, συνολικού προϋπολογισμού 491.406 €.

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η απόφαση ένταξης των έργων «Εγγειοβελτιωτικά – αντιπλημμυρικά έργα Απεραντίων» με προϋπολογισμό 136.406 €,

Σήμερα θα δείξει


Εικόνες από την Κύμη!!!

Η φωτ. είναι από το koumiotis.blogspot.com 

Σωματείο Εργαζομένων στο εργοστάσιο τσιμέντων της ΑΓΕΤ


Ζητά την αποκατάσταση της νομιμότητας από τις υποχρεώσεις των εργολάβων.
Με επιστολή του προς το ΙΚΑ, το  Σ.ΕΠ.Ε  ΕΥΒΟΙΑΣ  , τα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών και την ΑΓΕΤ απέστειλε το Σωματείο των εργαζομένων στα Τσιμέντα και ζητά την τήρηση της νομιμότητας αναλυτικά στο έγγραφο τους αναφέρουν.