Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Νέο αρχηγό μετά τις εκλογές ζήτησε ο Γιώργος Δηλώνει ότι δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος, αλλά...

Tην απόφασή του να μην είναι ξανά υποψήφιος πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε στο πολιτικό συμβούλιο του κόμματος ο Γιώργος Παπανδρέου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση Παπανδρέου αφορά στην εκλογή του διαδόχου του σε δυο φάσεις.

Πρώτα θα αναδειχθεί υποψήφιος πρωθυπουργός για τις επερχόμενες εκλογές της Άνοιξης, πιθανότατα από την ΚΟ εντός του Ιανουαρίου, και τον Ιούνιο θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος με ψηφοφορία στη βάση.
Πάντως, μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, όπως ο Γιάννης Μίχας, ο Νίκος Σαλαγιάννης, η Τόνια Αντωνίου και η Σιλβάνα Ράπτη, ζητούν εκλογή του νέου Προέδρου πριν από τις εθνικές εκλογές και από την βάση του κόμματος.
Σε επίσημη ενημέρωση που έκανε προς τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του κ. Γιώργου Παπανδρέου, κ. Πάνος Μπεγλίτης, ο κ. Παπανδρέου πρότεινε επίσης να ξεκινήσουν διαδικασίες για την ανάδειξη νέου γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, νέων μελών του Εθνικού Συμβουλίου, αλλά και νέων μελών του Πολιτικού Συμβουλίου.
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου κατά την εισήγησή του έκανε αναδρομή στην κυβερνητική του θητεία και υπογράμμισε πως έπρεπε ως παράταξη να είχαν ονοματίσει τα συμφέροντα, αφού όπως είπε έχουν ονοματεπώνυμο.
Μάλιστα εξαπέλυσε επίθεση κατά του εκδότη του ΔΟΛ κ. Σταύρου Ψυχάρη, ισχυριζόμενος ότι είχε ζητήσει δάνειο από μεγάλη τράπεζα το οποίο, επειδή δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις, δεν το έλαβε και γι’ αυτό ξεκίνησε αυτός να επιτίθεται στην κυβέρνηση.
Σε ανακοίνωσή του το βράδυ της Τέταρτης, ο εκδότης του Βήματος κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου να απαντήσει γιατί ως πρωθυπουργός είχε ζητήσει να τον δει από την πίσω πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου.
«Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου. Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία», ανέφερε ο κ. Ψυχάρης.
«Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!», πρόσθεσε.
Την ίδια ώρα, κύκλοι της Εθνικής αναφέρουν ότι ο ΔΟΛ είχε ζητήσει δάνειο, το οποίο δεν του δόθηκε, καθώς δεν υπήρχαν οι απαραίτητες διασφαλίσεις. (Διαβάστε εδώ τι απαντούν κύκλοι της Εθνικής )
Σε παρέμβαση συμφερόντων που του κάνουν πόλεμο απέδωσε ο κ. Παπανδρέου και την αποτυχημένη προσπάθεια συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την AlphaBank.
Τέλος, σημείωσε πως έπρεπε να είχαν γίνει μεγάλες αλλαγές στην δικαιοσύνη και ανέφερε ως παράδειγμα την περίπτωση της φημολογίας για τον αδελφό του, Νίκο Παπανδρέου και τις εικασίες ότι αυτός κερδίζει από τα CDS. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ουδέποτε εξετάστηκε κάτι τέτοιο από την δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου