Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο Παπούλιας σε Παπαδήμο: "Σου κάνουν πόλεμο"

Αισιόδοξος για την πορεία της χώρας εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρα- τίας Κάρολος Παπούλιας, ενώ εξέφρασε τη στήριξή του στην κυβέρνηση, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι γίνεται «πόλεμος» στον κ. Παπαδήμο.

Σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά το τέλος της καθιερωμένης τελετής υποβολής ευχών για το νέο έτος από την πολιτική, στρατιωτική, θρησκευτική και δικαστική ηγεσία, δήλωσε πως αισθάνεται ότι «με την κυβέρνηση Παπαδήμου επικρατεί ύφεση, έχει κατακαθίσει ο κουρνιαχτός».

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο σημείωσε χαρακτηριστικά: «Του γίνεται πόλεμος. Το βλέπω στις εφημερίδες με σχόλια που θα μπορούσαν να μην γίνονται, αφού όλοι δηλώνουμε και ζητάμε τα πολλά χρήματα από την Ευρώπη».

Για την πορεία της χώρας επισήμανε ότι τα οικονομικά στοιχεία που έχει υπόψη του, δείχνουν ότι είναι καλύτερες οι συνθήκες για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ανέφερε επίσης ότι στις χριστουγέννιατικες διακοπές του στη Γερμανία, όπου επισκέφθηκε τα παιδιά του, διαπίστωσε πως οι ελληνικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό αρχίζουν να αναπτύσσονται και πρόσθεσε: «Αφού ένας τεχνοκράτης σαν το κ. Παπαδήμο εμφανίζεται αισιόδοξος, θα πρέπει αυτή την αισιοδοξία να την συμμεριστούμε».

Ερωτηθείς σχετικά με την ανάγκη να ομονοήσουν οι στηρίζοντες την κυβέρνηση, ο δήλωσε πως από τη δική του υπουργική εμπειρία καταλαβαίνει ότι η κυβέρνηση με τέτοιο εύρος έχει δυσκολίες.

Όσον αφορά στο χρόνο των εκλογών, πριν ή μετά το πάσχα, απέφυγε να τοποθετηθεί και παρέπεμψε στους πολιτικούς αρχηγούς, τονίζοντας ότι ο ίδιος είναι πρόθυμος να συμβάλλει εφόσον του ζητηθεί. Επιβεβαίωσε ακόμη ότι ο κ. Καρατζαφέρης έχει ζητήσει συνάντηση μαζί του, η οποία θα προγραμματιστεί αμέσως μετά τα Φώτα, για να συζητηθούν όλα τα θέματα.

Ο κ. Παπούλιας συνέστησε επίσης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης να μη μεταφέρουν τις πληροφορίες που συγκεντρώνουν, επιδιώκοντας να συγκινήσουν, αλλά στις πραγματικές τους διαστάσεις.

Τις ευχές τους για το νέο έτος έδωσαν στον κ. Παπούλια ο κ. Παπαδήμος, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο κ. Θ. Δρίτσας από το ΣΥΡΙΖΑ, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κ.ά.

Δεν παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και η αρχηγός της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα μπακογιάννη, ενώ τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο εκπροσώπησε ο α΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός παρέστησαν στην πρωτοχρονιάτικη δοξολογία του Έτους, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου