Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Η Σταυρούλα Οικονομέα. Έχει το θάρρος να λέει την γνώμη της καθαρά και ελεύθερα...


Χωρίς περιστροφές και με καθαρό λόγο η κα Σταυρούλα Οικονομέα άφησε ένα σχόλιο για την ομιλία που έκανε ο πρώην Γιώργος Παπανδρέου στη Χαλκίδα την περασμένη Τετάρτη στα πλαίσια της παρουσίασης του βιβλίου του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου.
Η άποψη της Σταυρούλας Οικονομέα  έχει το δικό της βάρος, καθότι υπήρξε στην εσωκομματική εκλογή Παπανδρέου- Βενιζέλου η υπαρχηγός του Παπανδρέου στο νομό.
Διαβάστε το σχόλιο:

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΚΥΜΗ



Συνεχίζοντας την εξόρμησή του ο ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια βρέθηκε τη Παρασκευή 14/12/14 στην Κύμη.
Στην εκδήλωση που οργάνωσε για την προγραμματική του πρόταση διακυβέρνησης της χώρας η συμμετοχή ήταν μαζική .
Μίλησαν:

Επιθετική και αμφίσημη ομιλία του Γ. Παπανδρέου στη Χαλκίδα

Επιθετική και αμφίσημη ομιλία του Γ. Παπανδρέου στη ΧαλκίδαΠραγματοποιήθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του Συμεών Κεδίκογλου «Τομές με το παρελθόν»
«Το ΠαΣοΚ ιδρύθηκε για να υπηρετεί την πατρίδα, όχι η πατρίδα το ΠαΣοΚ. Ακόμα κι αν μερικοί στο Κίνημά μας δυσκολεύονται να το αναγνωρίσουν. Ή ντρέπονται να το υπερασπιστούν. Και αφήνουν αυτούς που μας λοιδορούσαν να καρπώνονται τον δικό μας αγώνα. Αλλά το θέμα, δεν είναι η δικαίωσή μας. Ποτέ δεν ήταν. Το θέμα είναι να σταθεί η χώρα στα πόδια της. Και θα σταθεί γερά στα πόδια της, όχι όταν βγει από το μνημόνιο, αλλά όταν θα είμαστε σίγουροι ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά Μνημόνιο. Γιατί θα έχει συντελεστεί η τομή με το παρελθόν».

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Μωραϊτάκης: Θα εκπροσωπήσω επάξια την αγορά . Ποιος είναι ο νέος βουλευτής της ΝΔ που θα αντικαταστήσει τον Ψυχάρη.


Στη Βουλή εξέχων συνδαιτυμόνας στην άνοδο και την πτώση του χρηματιστηρίου
 
Τη υπόσχεση ότι θα εκπροσωπήσει επάξια επάξια την αγορά και όλους όσοι απασχολούνται σε αυτήν, είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως στελέχη, είτε ως επιχειρηματίες, έδωσε με ανακοίνωσή του ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ), Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, ο οποίος αντικατέστησε τον Ανδρέα Ψυχάρη.

Επίσης διαβεβαίωσε τους επενδυτές, ομολογιούχους,τους ζημιωθέντες της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και όλους όσους αδικήθηκαν, ότι θα τύχουν κάθε προσπάθειας αποκατάστασης της αδικίας που τους προκλήθηκε.

Και τώρα…τι Ψυχάρη θα παραδώσεις μωρή;

Να σου πάρει δυόμιση χρόνια για να καταλάβεις ότι είσαι απλά ρομαντικός σημαίνει τρία πράγματα:
Γράφει ο Δημήτρης Δεμεσούκας
α)Ή ότι δεν είσαι διορατικός, κάτι που δεν ταιριάζει σε έναν διπλωμάτη καριέρας όπως ο Ανδρέας Ψυχάρης
β)Ή ότι είσαι βαθιά θρήσκος και σε ένα περιβάλλον που σου δείχνει καθημερινά από την πρώτη στιγμή τις προθέσεις του και «τι καπνό φουμάρει» εσύ κρατάς ζωντανή την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει

Γιατί ανησυχεί το Μαξίμου, η παραίτηση Ψυχάρη;;

Ενδεχόμενη αλλαγή πλεύσης από το συγκρότημα του ΔΟΛ δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί με τον Αντρ. Ψυχάρη στη θέση του βουλευτή της ΝΔ, εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές.

Τον υπ.Επικρατείας Δημ. Σταμάτη ενημέρωσε με τηλεφώνημά του, λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής, ο πρώην βουλευτής του κόμματος Ανδρέας Ψυχάρης, για την απόφασή του να παραιτηθεί.  

ΝΕ Εύβοιας και ΟΜ Χαλκίδας του ΣΥΡΙΖΑ, το Πολυτεχνείο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.



41 χρόνια μετά, το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Την ίδια στιγμή που η μνημονιακή κυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει κάθε έννοια συλλογικού δικαιώματος, που καταδικάζει τη νεολαία και τους εργαζομένους στη φτώχεια και την εξαθλίωση, το Πολυτεχνείο είναι εδώ. Στους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, ανεξαρτησία, ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση.

Εκδήλωση από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας στο Καρπενήσι



Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας, συνεχίζοντας την προσπάθεια ενημέρωσης των μελών της  αλλά και του συνόλου των καταναλωτών, για την υπεράσπιση των  συμφερόντων του, τόσο από τις τράπεζες όσο και από άλλες οικονομικές-εμπορικές πράξεις και στα πλαίσια της δράσης 

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ



«Με την απάντησή του ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Μανιάτης στην από 16-10-2014 ερώτησή μου για την τροποποίηση των Περιβαλλοντικών Όρων λειτουργίας του εργοστασίου της ΑΓΕΤ στο Μυλάκι Αλιβερίου, αρνήθηκε να τοποθετηθεί πολιτικά στα συγκεκριμένα θέματα που του έθεσα, κρυπτόμενος πίσω από τις απαντήσεις των υπηρεσιών που προΐσταται.

Σχετικά με την προχθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του, ο Συμεών Κεδίκογλου έγραψε στην προσωπική του ιστοσελίδα τα εξής :



«Φίλοι μου, ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη χθεσινή τιμητική και μεγαλειώδη παρουσία σας! Ζητώ συγγνώμη απ´ όσους δεν βρήκαν κάθισμα και ακόμη περισσότερο απ´ όσους δεν μπόρεσαν καν να μπουν στην αίθουσα, αλλά η προσέλευσή σας ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με συγκινήσατε πραγματικά!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ «ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ»



Την Πέμπτη 13 Νοέμβρη η κυβέρνηση έστειλε στη Χαλκίδα τον υφυπουργό εργασίας Κεγκέρογλου για να «διαφημίσει» την πιλοτική εφαρμογή του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» στο Δήμο της Χαλκίδας. Η διθυραμβική παρουσίαση της κυβέρνησης για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αποτελεί πρόκληση, ευθεία κοροϊδία στα μούτρα των εργαζόμενων και των ανέργων.

Σωματεία του Αλιβερίου τιμούν την επέτειο του Πολυτεχνείου



Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 Νοέμβρη αποφασίστηκε από τους εκπροσώπους των σωματείων και των φορέων να οργανώσουν τον φετινό αγωνιστικό εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.
 Καλούμε την εργατική τάξη και το λαό της περιοχής να δώσουν αγωνιστικό παρόν την Δευτέρα 17 Νοέμβρη 2014 στο άγαλμα του Λιγνιτωρύχου στις 6.30 το απόγευμα.