Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Σώσον κύριε τον λαόν σου!!

Κατερίνα Περλεπέ: "Δεν περίμενα να είμαι στην Κυβέρνηση...  Την πίκρα της, μετά από τρείς ανασχηματισμούς την κρύβει πίσω από την οικογένεια... Με τα λεγόμενα της δηλαδή δεν έχει τύχη... και εξαντλεί την πολιτική δράση της σε "οικογενειακές και φιλικές γνωριμίες" και μη χειρότερα!!!!
«Δεν περίμενα να είμαι στο νέο κυβερνητικό σχήμα γιατί δύο άτομα από την ίδια οικογένεια, είναι πρόκληση. Σε έναν ανασχηματισμό που μένουν εκτός πρωτοκλασάτα ονόματα, θεωρώ πως αν μη τη άλλο είναι προκλητικό» δήλωσε μεταξύ άλλων η Βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Περλεπέ, σε ερώτηση του eviatop.blogspt.com, αν η ίδια περίμενε να τοποθετηθεί σε κάποιο Υπουργείο ή Υφυπουργείο. 

Δήλωση του προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλη Δεμερτζή για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.

«Η σημερινή, είναι άλλη μία κακή μέρα για τους Έλληνες, που προστίθεται στους 21 μήνες της διακυβέρνησης Παπανδρέου.
Δεν ήταν δυστυχώς αυτή, η μέρα που θα άλλαζε τη ζωή μας, ούτε και αυτή που όλοι περιμέναμε.
Πολιτική λύση αναζητούσαμε και αντί αυτού μας προέκυψε ο Βενιζέλος και μάλιστα σε ρόλο «αντί αυτού».

Π. Στ. Ελλάδας: Πρόσληψη 7 ατόμων για την κάλυψη εποχικών αναγκών

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά επτά ατόμων για την κάλυψη εποχικών αναγκών της ∆ιεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της περιφερειακής
ενότητας Φθιώτιδας, που εδρεύει στην Λαμία, ανακοίνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Κλικ εδώ

Σίμος Κεδίκογλου: «Δεν υπάρχει κυβερνητική βούληση για την ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων».


Συνάντηση με το προεδρείο της Βουλής, την Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και την αντίστοιχη Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας είχε η αντιπροσωπεία της Ομάδας Φιλίας της Κρατικής Δούμας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής τους στη χώρα μας το διάστημα 14 με 17 Ιουνίου.
Λόγω της νοσηλείας του προέδρου της Βουλής τα μέλη της αντιπροσωπείας δέχτηκε ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Γρηγόρης Νιώτης.

Συνάντηση με τον Γ.Γραμματέα του Υπ.Οικονομικών είχε το προεδρείο της ΕΠΚΑ ΣΤΕ

Στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Γιάννη Καπελέρη βρέθηκαν χθες Πέμπτη 16/6/2010 στις 12 το μεσημέρι ο Πρόεδρος Γ. Μητροπέτρος και ο Αντ/ρος Γ. Φραντζής της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ, μετά από προγραμματισμένο ραντεβού.
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών, η οποία εκφράζει την αγωνία και τον αγώνα για επιβίωση, τόσο των μελών μας, όσο και των πολιτών-καταναλωτών της περιφέρειάς μας, μετά από σκέψη , διάλογο, ανταλλαγή απόψεων και ενσωμάτωση ιδεών και προτάσεων διαχρονικά των μελών της,

ΝΔ: Δεν αναμένουμε αλλαγή πολιτικής από τον Βενιζέλο

«Ο νέος υπουργός Οικονομικών δεν αναμένεται να αλλάξει την πολιτική του προκατόχου του. Το πρώτο, όμως, που οφείλει να αντιληφθεί είναι ότι απαιτείται άμεση ρευστότητα στην ελληνική αγορά, η οποία έχει απολύτως στεγνώσει» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης. Στη συνέχεια απηύθυνε σειρά ερωτημάτων προς τον νέο υπουργό:
«Σε ποιες κινήσεις προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, προκειμένου, για παράδειγμα:

Γιώργος και Βαγγέλης δέθηκαν με… χειροπέδες!

Κυβέρνηση του όλου ΠΑΣΟΚ με ορίζοντα τις επερχόμενες εκλογές σχημάτισε ο Γ. Παπανδρέου, μετά από ένα ολονύχτιο παζάρι. Θρυαλλίδα των αποφάσεων του πρωθυπουργού ήταν η εξέγερση των βουλευτών που τον έφερε στο ίδιο τραπέζι με τον Ευ. Βενιζέλο. 
  Οι δύο πρωταγωνιστές εγκλώβισαν ο ένας τον άλλο. Ο πρωθυπουργός δέχθηκε συγκυβέρνηση, πέτυχε συνευθύνη. Η συμφωνία των δύο πλευρών επικυρώθηκε στην ΚΟ, που κύλησε αναίμακτα.

«Έσβησε» την " ιστορία του" ο Παντελής Οικονόμου!...

Φαίνεται πως όταν γίνεται κάποιος υπουργός, ξεχνάει τα όσα έχει πει στο παρελθόν για την κυβέρνηση και σβήνει το περιεχόμενο σε αναρτήσεις για το Μνημόνιο στην προσωπική του σελίδα.

Αυτό συμβαίνει με τον Παντελή Οικονόμου, ο οποίος, παρά τα  όσα έλεγε για το Μνημόνιο («να το αποκηρύξουμε, να το καταγγείλουμε!»), σήμερα είναι υφυπουργός και το χειρότερο είναι πως στην προσωπική του ιστοσελίδα έσβησε όλες τις αναρτήσεις που αναφέρονταν στο

Μεγαλοπρεπές το άδειασμα στον Γ. Παπακωνσταντίνου.

Μεγαλοπρεπές το άδειασμα στον Γ. Παπακωνσταντίνου και την πολιτική της συνολικής εκδίκησης εναντίων των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, ενάντιων της αγοράς και της Ελληνικής οικογένειας. Στην θέση τους τοποθετείται ίσως ο καταλληλότερος για το Υπ. Οικονομικών στην παρούσα φάση.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έχασε ποτέ την ευκαιρία για να καταθέσει την δική του πλατφόρμα οικονομικής πολιτικής, με έμφαση στην Ανάπτυξη μέσω της τόνωσης της αγοράς, των επενδύσεων της χρηματοοικονομικής αξιοποίησης της περιουσίας τους Δημοσίου, της τόνωσης οικοδομικής δραστηριότητας της προστασίας των χαμηλών εισοδημάτων.

Ποιοι έμειναν εκτός

Εκτός κυβερνητικού σχήματος έμειναν η υπουργός Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, η υπουργός Εργασίας Λ. Κατσέλη και ο υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων Γ. Διαμαντίδης. Εκτός έμειναν ακόμα και 11 υφυπουργοί καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Τ. Χυτήρης.



Εκτός κυβέρνησης έμειναν επίσης:
Τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης ανακοίνωσε ο Γ. Πεταλωτής. Θα ακολουθήσει στη μία το μεσημέρι η ορκομωσία του νέου υπουργικού συμβουλίου. Την Τρίτη η ψηφοφορία στη Βουλή, για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.


Πρωθυπουργός : Γ. Παπανδρέου

Αντιπρόεδροι:– Θ. Πάγκαλος Ε. Βενιζέλος

Σβήνει και γράφει ονόματα για την κυβέρνηση

Στις 9 το πρωί σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός και στη 13:00 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο θα πραγματοποιηθεί η ορκομωσία της νέας κυβέρνησης.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι ο ανασχηματισμός θα είναι σαρωτικός.

Τα δεδομένα –όσο μπορεί πλέον να μιλήσει κάποιος με βεβαιότητες τις τελευταίες ώρες των ανατροπών- είναι:

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΩΝ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Άρθρο του Δημήτρη Κατσουλη Νομικού,
τ. Δημάρχου Αυλώνος Ευβοίας
Φαίνεται ότι ωριμάζει η ιδέα ενός νέου νόμου για την διαδικασία έκδοσης αδειών δόμησης με ταυτόχρονη κατάργηση των πολεοδομιών. Οι άδειες θα εκδίδονται με ευθύνη του επαγγελματία μηχανικού ο οποίος θα είναι υπεύθυνος έναντι του νόμου, της πολιτείας και πρωτίστως της κοινωνίας
Στους δήμους απλώς η Υπηρεσία Δόμησης – πιο κοντά στην λειτουργία ενός ειδικού ΚΕΠ- θα εκδίδει τις αναγκαίες διοικητικές πράξεις και θα διατηρεί το αρχείο ενημερώνοντας κεντρικά την ηλεκτρονική βάση.

Κ. Περγαντάς: «Το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας να εξελιχθεί σε ένα ανταγωνιστικό και ποιοτικό Τριτοβάθμιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα»

Έγινε στις 16 Ιουνίου στη Λαμία, η Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας. Λόγω της κρισιμότητας του θέματος και της ιδιαίτερης σημασίας του για την εκπαιδευτική, πνευματική και κοινωνικο – οικονομική ανάπτυξη του τόπου, υπήρξε ευρεία ανταπόκριση στην πρόσκληση του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά, με συμμετοχή, θεσμικών, παραγωγικών και κοινωνικών εκπροσώπων όλης της Περιφέρειας. Βουλευτές, 

Η εισήγηση και η πρόταση του Θ. Χειμάρα για το θέμα του Πανεπιστημίου Στερεάς

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι, Συζητάμε για την εδραίωση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας σε μια εποχή, όπου στη χώρα μας βαδίζουμε ολοταχώς και ασταμάτητα σε μεγάλο κατήφορο. Οι πολίτες , εργαζόμενοι – συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες χάνουν καθημερινά τα εισοδήματά τους .
•           Τα απαράδεκτα μέτρα των μνημονίων αντί να φέρουν ανάπτυξη, φέρνουν φτώχεια και ύφεση στην οικονομία .

Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Πανεπιστήμιο Στερεάς

Στις 19/5/2011, στα πλαίσια της διαπαραταξιακής συνάντησης, που έγινε στο επίπεδο της Περιφερειακής Διοίκησης, με αντικείμενο το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έδωσε στην δημοσιότητα ολοκληρωμένες θέσεις.
Σημειώναμε, τότε, πως, δεν θεωρούμε ότι ένα τέτοιο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα  εκπληρώνει τις προϋποθέσεις καλής και αποτελεσματικής λειτουργίας, με αποκλειστική ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ που το χρησιμοποίησαν για δημαγωγικούς λόγους.

Αυτοδιοικητικό κίνημα: «Στα χέρια των πολιτών, η τύχη του τόπου»

Στη χθεσινή  συγκέντρωση του ΕΚ Λιβαδειάς, η τοποθέτηση της περιφερειακής σύμβουλου Δέσποινας Σπανούδη: "Δύο μεγάλες αλλαγές έχουν συμβεί από την προηγούμενη συγκέντρωση: Η μια, το νέο ακόμη πιο βάρβαρο μνημόνιο. 
Η δεύτερη, ότι οι πολίτες αποφάσισαν να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους γεμίζοντας τις πλατείες. Χωρίς κομματικές διαιρέσεις που στηρίζουν το σύστημα και διαιωνίζουν την εκμετάλλευση. Αλλά με ριζοσπαστικά πολιτικά αιτήματα όπως "άμεση δημοκρατία", "αυτονομία",  "συμμετοχή".

Ίδρυση τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε Εύβοια και Βοιωτία

Ο ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ανακοινώνει την ίδρυση Τοπικής Οργάνωσης Ευβοίας-Βοιωτίας, με έδρα τη Χαλκίδα. Τα γραφεία τους βρίσκονται στην οδό Κιαπέκου 1 (πλησίον ΚΤΕΛ) και είναι ανοικτά για το κοινό κάθε Κυριακή 7-9 μμ.
Στα πλαίσια της πανελλαδικής ανάπτυξης και οργάνωσης του Κινήματός μας, καλούμε όλους τους ΕΘΝΙΚΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ συντοπίτες μας να μας επισκεφθούν, να μας γνωρίσουν και να στηρίξουν τον Αγώνα μας για την Πατρίδα μας και τον Λαό μας.

Γιατί ασπρίζουν τα μαλλιά μας;

Γιατί ασπρίζουν τα μαλλιά μας; Ή μάλλον καλύτερα, πώς; Για πρώτη φορά οι επιστήμονες εντοπίζουν τον ακριβή μηχανισμό μέσω του οποίου τα μαλλιά μας αρχίζουν να χάνουν το χρώμα τους. Μη βιαστείτε να θεωρήσετε ότι πρόκειται για … τρίχες. 
Πέρα από την πιθανή κατάργηση κάποιων επισκέψεων στο κομμωτήριο, η ανακάλυψη ενδέχεται να προσφέρει νέες γνώσεις για την αναγέννηση των ιστών και των οργάνων καθώς και για τη θεραπεία του μελανώματος.

Μήπως αρχίσαμε να βαριόμαστε το Facebook;

Οι κυριότεροι λόγοι που οδηγούν όλο και περισσότερους χρήστες του Facebook να κλείσουν τους λογαριασμούς του είναι ο φόβος παραβίασης των προσωπικών τους δεδομένων και το ότι, απλώς το βαρέθηκαν.
Μόνο τον προηγούμενο μήνα, περίπου 6.000.000 Αμερικανοί «έκλεισαν» τους λογαριασμούς τους στην ιστοσελίδα, ενώ το ίδιο έπραξαν και 100.000 Βρετανοί.

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Αύριο το πρωί ο ανασχηματισμός

Οι έντονες διεργασίες αναμένεται να συνεχιστούν όλο το βράδυ
Μεταφέρονται τελικά για αύριο στις 9.00 το πρωί οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό, οι οποίες θα γίνουν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Πεταλωτή, ενώ το μεσημέρι θα γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έντονες διεργασίες αναμένεται να συνεχιστούν όλο το βράδυ, αν και ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει κλειδώσει ποιά πρόσωπα θα αναλάβουν τα περισσότερα υπουργεία.

Το αργότερο μέχρι Δευτέρα οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Την Παρασκευή ή τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων όπως ανακοίνωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος.
Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας τονίζεται ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να ολοκληρωθεί η διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα την Παρασκευή 17 Ιουνίου. Επειδή όμως η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προϋποθέτει τον έλεγχο και την εξακρίβωση των βαθμολογιών, σε ό,τι αφορά τα Γενικά Λύκεια, εάν οι διαδικασίες αυτές δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την Δευτέρα 20 Ιουνίου.

Στα 86 του χρόνια καλλιεργούσε φυτεία με... ( οπιούχες)παπαρούνες !!

Αν και 86 χρόνων, καλλιεργούσε ολόκληρη φυτεία ναρκωτικών στο χωριό Λευκοθέα Ιωαννίνων. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν σε βοηθητικό χώρο του σπιτιού του, βρήκαν 129 φυτά υπνοφόρου μήκωνος (παπαρούνα).

Είναι τόσο ανίκανοι, όσο δείχνουν, ή μήπως είναι βαλτοί;;;

Ποιον να πιστέψεις, τι να πιστέψεις, γιατί να πιστέψεις; Είναι τόσο ανίκανοι, όσο δείχνουν, ή μήπως είναι βαλτοί; Είναι δυνατόν να έχουν γίνει τόσα πολλά λάθη από τόσους λίγους ανθρώπους και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα; Είναι φανερό πλέον σε όλους ότι η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Ο μόνος που φαίνεται να μην το έχει ακόμη αντιληφθεί είναι ο πρωθυπουργός...

Ο ανασχηματισμός θα μπορούσε να είναι λύση πριν από μερικούς μήνες, όταν η κυβέρνηση έκανε τα πρώτα της στραβοπατήματα. Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα μπορούσε να είναι...

Η γερμανική ματιά στο κίνημα των αγανακτισμένων

A protester performs at Syntagma square in front of the Greek Parliament, background, in central Athens, during a peaceful ongoing rally against plans for new austerity measures, Tuesday, June 14, 2011. A 24-hour strike by Greece's largest labor unions is set to cripple public services Wednesday, as the Socialist government begins a legislative battle to push through last-ditch cost cutting reforms that will exceed its own term in office. Demonstrators had camped outside parliament since May 25, 2011. (Foto:Lefteris Pitarakis/AP/dapd)Καθημερινά υπάρχει καταιγισμός δημοσιευμάτων στη Γερμανία για την Ελλάδα. Το κίνημα των αγανακτισμένων όμως σχεδόν αγνοείται – με εξαίρεση χθες. Γιατί, και τί σημαίνουν τα κινήματα αυτά για την ευρωπαϊκή πολιτική; 
Πάμε πλατεία; Ένα χιουμοριστικό σύνθημα, το οποίο μέχρι πρόσφατα συμβόλιζε την ανεμελιά των Ελλήνων – και όχι μόνο – έχει μετατραπεί τις τελευταίες εβδομάδες σε ένα πολιτικό σύνθημα μιας μερίδας πολιτών, οι οποίοι διαφωνούν με συγκεκριμένες πολιτικές και πρακτικές.

Κλειδώνει η αντιπροεδρία Βενιζέλου, η Άννα φαβορί για το Οικονομικών

 Τα σενάρια που παίζουν για Παναρίτη, Πάγκαλο, Παπακωνσταντίνου, Μπιρμπίλη, Χρυσοχοϊδη, Ρέππα, Σκανδαλίδη, Παμπούκη, Γερουλάνο και Ευθυμίου
Από το μεσημέρι – με διάλειμμα τη συνεδρίαση της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ – είναι σε εξέλιξη οι έντονες διεργασίες για τον ανασχηματισμό, με τον Γιώργο Παπανδρέου να έχει πάρει τις τελικές του αποφάσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν σε λίγες ώρες.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρείται το απόλυτο φαβορί για την αντιπροεδρία, με τον Θόδωρο Πάγκαλο να διατηρείται και αυτός με τη σειρά του αλλά στη θέση...3, χωρίς να αποκλείεται να βρεθεί εκτός κυβέρνησης!

Παπαρήγα: «Αναπόφευκτες οι εκλογές»

Ζητάμε εκλογές για να καταφέρει ο λαός ένα πρώτο βαθύ πλήγμα στο αστικό πολιτικό σύστημα, είπε η Γραμματέας του ΚΚΕ
Ακόμα και αν η κυβέρνηση πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή, οι εκλογές είναι αναπόφευκτες τόνισε η Αλ. Παπαρήγα, μιλώντας απόψε σε μεγάλη συγκέντρωση στην Ομόνοια. Ζητάμε εκλογές για να καταφέρει ο λαός ένα πρώτο βαθύ πλήγμα στο αστικό πολιτικό σύστημα, είπε η Γραμματέας του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι όσο πιο αδύναμη κυβέρνηση προκύψει, τόσο πιο εύκολο θα είναι για το λαό να αποτρέψει τα χειρότερα. «Είναι ώρα ευθύνης του λαού, ιδεολογικής και πολιτικής αφύπνισης» τόνισε.
 

Σαμαράς: «Εμείς δεν λέμε άλλα το πρωί και άλλα το βράδυ»

«Οι ώρες είναι κρίσιμες για όλη τη χώρα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ στη Βουλή και έστειλε «σαφές μήνυμα πως η χώρα αγωνιά».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως πρέπει το κόμμα του να κρατήσει στάση ψυχραιμίας και συνέπεια στη πολιτική του.

“Δεν μπορείς να λειτουργείς με παρέες!”

Η Βάσω …σώζει τα προσχήματα
Επίθεση κατά του ίδιου του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η Βάσω Παπανδρέου, μιλώντας στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η πρώην υπουργός, έως τώρα, σώζει τα προσχήματα, καθώς οι περισσότεροι εκ των ομιλητών τοποθετούνται σαν να μην …έχει γίνει και τίποτε όλο αυτό το διάστημα.

“Δεν μπορείς να λειτουργείς με παρέες”, είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπανδρέου στον πρωθυπουργό, ενώ στηλίτευσε το γεγονός ότι ο ίδιος έχει στηρίξει πλήρως την οικονομική πολιτική που ακολουθεί ο Γ. Παπακωνσταντίνου η οποία συνίσταται απλώς στο να επιβάλλονται νέοι φόροι και να περικόπτονται οι μισθοί.

"Πόθεν έσχες" δημοσίων υπαλλήλων !!

Δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης (εφοριακοί, υπάλληλοι Πολεοδομιών και επιθεωρητές), θα πρέπει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2011 να υποβάλουν τις ετήσιες δηλώσεις «πόθεν έσχες», οι οποίες για πρώτη φορά θα ελεγχθούν από το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
Οι υπάλληλοι αυτοί υπολογίζονται σε 7.000 και σύμφωνα με πηγές του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης θα ελεγχθούν όσοι βαρύνονται με καταγγελίες ή έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα, ενώ θα υπάρξει και έλεγχος σε ένα μικρό δείγμα, δεδομένου ότι δεν επαρκεί το προσωπικό, για να ελεγχθούν όλες οι δηλώσεις.

200.000 πολίτες έμειναν χωρίς δουλειά μέσα σε έναν χρόνο!

 Αγγίζουν τις 800.000 οι άνεργοι
Μέσα σε ένα χρόνο εφαρμογής του Μνημονίου και ενώ η κυβέρνηση καταρρέει, οι άνεργοι στη χώρα αυξήθηκαν σχεδόν κατά 200.000!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής, πριν εφαρμοστεί το Μνημόνιο, στο α΄ τρίμηνο πέρυσι, ο αριθμός των ανέργων ήταν 590.000 αλλά τώρα ξεπέρασε τους 790000.

Στο α΄ τρίμηνο, η ανεργία εκτοξεύτηκε στο 15,9%, από 14,2% το προηγούμενο τρίμηνο και 11,7% το α΄τρίμηνο πέρυσι. Ο αριθμός των απασχολούμενων μειώθηκε σε 4.194.429 άτομα και των ανέργων αυξήθηκε σε 792.601.
Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 11,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 35,1% σε σχέση με το Α΄ Τρίμηνο του 2010, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Πώς φτάσαμε στην εσωκομματική κρίση του ΠΑΣΟΚ Το παρασκήνιο των κρίσιμων εξελίξεων

Όταν το μεσημέρι της Πέμπτης η Βάσω Παπανδρέου αποφάσιζε να προτείνει τη συγκέντρωση υπογραφών προκειμένου να συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος είχαν ήδη προηγηθεί δύο παραιτήσεις βουλευτών, μία ανεξαρτητοποίηση και βρισκόταν σε εξέλιξη ο προαναγγελθείς από χθες ανασχηματισμός.
  Μία ακόμα κρίση στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είχε ήδη ξεσπάσει, χωρίς όμως να έχει τα χαρακτηριστικά των προηγούμενων. Αυτή τη φορά το καζάνι της αγανάκτησης ξεχείλιζε, όχι έξω από τη Βουλή, παρά μέσα, στην αυλή του πρωθυπουργού.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να φυγομαχήσουμε, ξεκαθαρίζει ο Γ.Παπανδρέου

«Σας έχω εμπιστοσύνη»
Με αφοσίωση δίνουμε εδώ και 20 μήνες την ευθύνη για τη διάσωση της χώρας και η Ελλάδα έχει μείνει όρθια, τόνισε ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας την ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Τα στοιχήματα -ανέφερε στη συνέχεια- είναι τρία:
  • η αντιμετώπιση του μεγάλου χρέους και των ελλειμμάτων που κληρονόμησε η κυβέρνηση
  • την προώθηση των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα εδώ και χρόνια
  • η διαμόρφωση συνθηκών στη διεθνή σκακιέρα, ώστε η Ελλάδα να παίξει το ρόλο που της αρμόζει

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

O Παπανδρέου έχει γενέθλια του Οσίου Μνημόνιου

Αύριο έχει γενέθλια ο Πρωθυπουργός 16 Ιουνίου και του ευχόμαστε να τα εκατοστίσει.
Σε άλλες εποχές και σε άλλες κοινωνικές ομάδες πολλές φορές, βάφτιζαν το παιδί με το όνομα του Αγίου που γιορτάζει την ημέρα γέννησης του παιδιού.
Αύριο η εκκλησία μας γιορτάζει τον Όσιο Μνημόνιο και δεν σας κάνουμε πλάκα.
Ναι είναι αλήθεια.
Αυτό πως μπορείς να το εξηγήσεις ;

Τί έλεγε το ζώδιο του Γ. Παπανδρέου για σήμερα...!!

-Ούτε τα άστρα δεν είχε σήμερα με το μέρος του ο πρωθυπουργός.
-Από τη μία η ολική έκλειψη Σελήνης που θα γίνει απόψε και από την άλλη οι προβλέψεις για το ωροσκόπιό του, που έπεσαν διάνα...
-Ο λόγος για τον «Δίδυμο»- στο ζώδιο- Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος τα βρήκε «μπαστούνια» και... στην αστρολογία και στη πολιτική.
Αναλυτικά οι προβλέψεις του ζωδίου του για σήμερα:

Μαζεύει μέτρα για να σωθεί ο Παπακωνσταντίνου στον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ

Την τελευταία, προφανώς, προσπάθεια διάσωσής του επιχειρεί, ενώπιον του ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μαζεύοντας σε ένα βαθμό κάποια από τα άγρια μέτρα που έχουν αποφασισθεί για το Μεσοπρόθεσμο.

Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός στην ομιλία του, εξειδίκευσε κάποια πράγματα που ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα πήρε πίσω την εισφορά αλληλεγγύης, για εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ.

Στο «τραπέζι» πρόταση για κυβέρνηση κοινής αποδοχής Ύστερα από πρωτοβουλία Παπανδρέου

Το ενδεχόμενο σύστασης οικουμενικής κυβέρνησης ή κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας και κοινής αποδοχής συζητούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μετά από πρόταση που έκανε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να μην είναι ο ίδιος πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης, αλλά στη θέση του να μπει κάποιο πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Διαψεύδουν Σαμαράς, Τσίπρας τις συνομιλίες με Παπανδρέου

Το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά διαψεύδει τα περί επικοινωνίας του με τον πρωθυπουργό, όπως υπονόησε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Στη ΝΔ ξεκαθαρίζουν μάλιστα πως δεν υπήρξε και καμία άλλη είδους επικοινωνία συνεργατών ή στελεχών των επιτελείων των δύο κομμάτων, διαψεύδοντας έτσι και τις φήμες περί μυστικής συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με απεσταλμένο του Πρωθυπουργού αργά χθες το βράδυ.

Παπανδρέου: Ιστορικά κρίσιμη στιγμή

Νέο κάλεσμα για εθνική συνεννόηση απηύθυνε ο πρωθυπουργός πριν τη συνάντησή του με τον Κ. Παπούλια, ενώ αποκάλυψε ότι νωρίτερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους αρχηγούς των κομμάτων.
«Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Έχω επίγνωση των ευθυνών μου και των ευθυνών της κυβέρνησής μου απέναντι στον ελληνικό λαό και στην χώρα», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τα δύο σενάρια για τον κεφαλικό φόρο

Συνεχείς διαβουλεύσεις έχουν στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να οριστεί το τελικό ύψος της έκτατης εισφοράς «αλληλεγγύης», που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, μέσω εκτελεστικού νομοσχεδίου του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στο τραπέζι έχουν πέσει δύο βασικά σενάρια, σχετικά με το ύψος του εισοδήματος από το οποίο θα αρχίσει να επιβάλλεται ο κεφαλικός φόρος.

Συγκεκριμένα:

Πλήρης εκτροχιασμός του Προϋπολογισμού στο 5μηνο

Πλήρης είναι ο εκτροχιασμός του Προϋπολογισμού στο 5μηνο, αποδεικνύοντας έτσι ότι οι αρχικές επιφυλάξεις της Τρόικας για τη δυνατότητα υλοποίησης των στόχων αλλά και τα "καρφιά" των Οίκων Αξιολόγησης σε όλες τις υποβαθμίσεις τους, μόνο... εμπαθείς δεν ήταν.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τα καθαρά έσοδα τον Μάιο αν και εμφανίζουν αύξηση 1,4% σε σχέση με πέρσι, ουδόλως μπορούν να καλύψουν τη "τρύπα" του πρώτου 4μήνου.

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Τώρα κινδυνεύει και το "151"

Σε απόλυτο σοκ είναι το περιβάλλον του Πρωθυπουργού καθώς διαπίστωσε αίφνης και οδυνηρά - μετά την ανεξαρτητοποίηση Λιάνη - ότι "η αριθμητική δεν βγαίνει". Μέχρι τώρα το Μαξίμου υπολόγιζε σε 2-3 παραιτήσεις βουλευτών αλλά όχι στην ανεξαρτητοποίηση κάποιων. Τώρα μετά την κίνηση Λιάνη αλλά και την δημόσια διαβεβαίωση Αθανασιάδη ότι θα καταψηφίσει και θα ανεξαρτητοποιηθεί επίσης, όλοι φοβούνται "τσουνάμι".
"Το θέμα είναι να μη φτάσουμε στις 28 Ιουνίου με 151" προειδοποιούσε προ ημερών μέλος του οικονομικού επιτελείου βλέποντας το κλίμα που διαμορφώνεται.

Τι λέει στην επιστολή ο Λιάνης - φόβοι ότι πάμε σε εκλογές

Ο πολύπειρος βουλευτής, έστειλε σχετική επιστολή στον γραμματέα της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ και στον πρόεδρο της Βουλής δηλώνοντας ότι παραμένει ανεξάρτητος.  Στην επιστολή του ο κ. Λιάνης αναφέρει:
«Με λύπη ομολογουμένως πήρα την απόφαση να παραιτηθώ από την κοινοβουλευτική μας ομάδα, παραμένοντας βουλευτής Φλώρινας. Δεν πιστεύω πια στην οικονομική πολιτική που ακολουθούμε. Αποτύχαμε και έκτοτε αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από τον λαό συνεχώς. Ο χρόνος που πέρασε με το Μνημόνιο ήταν ένας μαρτυρικός χρόνος θυσιών που αποδείχθηκαν μάταιες για τους Έλληνες. Μάταιες γιατί οδήγησαν στο Μεσοπρόθεσμο που το βλέπω βραχυπρόθεσμο και μοιραία θα ακολουθήσει και άλλο χειρότερο...».

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιώργος Λιάνης.

  ΠΑΣΟΚ ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ

Νέα βόμβα στο ΠΑΣΟΚ καθώς ο βουλευτής Φλώρινας του κόμματος Γιώργος Λιάνης ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

 Νέα βόμβα στο ΠΑΣΟΚ καθώς ο βουλευτής Φλώρινας ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του, δηλώνοντας ότι για λόγους συνείδησης δεν μπορεί να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Στους 155 βουλευτές η ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος και έπεται συνέχεια...
 
Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τον Γιώργο Παπανδρέου ο κ. Λιάνης επικαλείται λόγους συνείδησης, τονίζει ότι «δεν πιστεύει πλέον στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης» και θεωρεί ότι «οδηγούμαστε σε φαύλο κύκλο».

Παραίτηση από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Αντ.Κοτσακάς Αιχμηρή επιστολή

ΠΑΣΟΚ ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ
Την παραίτησή του από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε σήμερα ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αντώνης Κοτσακάς.

Σε επιστολή του προς τον Γιώργο Παπανδρέου, τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη και με κοινοποίηση προς τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ο κ. Κοτσακάς αναφέρει μεταξύ άλλων ότι παραιτείται από το «τέως ΠΑΣΟΚ», διευκρινίζοντας εξαρχής ότι «δεν φεύγω εγώ από το Κίνημα, αλλά το ΠΑΣΟΚ έφυγε από το ΠΑΣΟΚ».

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση είναι αδύναμη να μιλήσει στο λαό

Την αδυναμία της κυβέρνησης να «μιλήσει» στον ελληνικό λαό, επισημαίνει στο προσωπικό του blog, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης, ζητώντας παράλληλα να εγκριθεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα από 180 τουλάχιστον βουλευτές. Υπενθυμίζουμε ότι η θέση αυτή έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά επικριτικών δηλώσεων εναντίον του πρωθυπουργού από μέρους του κ. Ανδρουλάκη.

Όπως γράφει ο κ. Ανδρουλάκης, υπάρχει τεράστιος κίνδυνος κατάρρευσης του εσωτερικού μετώπου, «γενικεύεται η κρίση εμπιστοσύνης και νομιμοποίησης, οι αρνητικές προσδοκίες γίνονται χιονοστιβάδα και οι Έλληνες εμφανιζόμαστε ιδανικοί αυτόχειρες να "σπάμε" πρώτοι στο ολέθριο παιχνίδι της αναμονής που επέλεξε η ευρωζώνη για την οριστική επίλυση της κρίσης δημόσιου χρέους».

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Οι βουλευτές που βάζουν φωτιά στον Πρωθυπουργό

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών που είχε την μορφή… Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ως γνωστόν, μίλησαν 78 βουλευτές(!), δείχνοντας την αγωνία τους για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Αριθμός πολύς μεγάλος, καθώς ποτέ ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θυμόταν να είχαν μιλήσει τόσοι σε κάποια συνεδρίαση.
Όμως, στην κρίσιμη ψηφοφορία, οι βουλευτές που «απειλούν» για τη στάση τους στην κρίσιμη ψηφοφορία αγγίζουν τους 20, αριθμός επίσης μεγάλος, που σαφώς βάζει φωτιά στον πρωθυπουργό και το Μέγαρο Μαξίμου, με τις πρόωρες εκλογές να φαντάζουν πλέον ως το ιδανικότερο σενάριο εάν όλοι κάνουν πράξη αυτό που εννοούν και δεν παρατηρηθεί – όπως σε άλλες κρίσιμες ψηφοφορίες – πως οι φωνές τους ήταν ευκαιριακές και για τα μάτια των… ψηφοφόρων τους!

Ρεκόρ φόρων όλων των εποχών Οργή λαού για τα νέα μέτρα

Εως και το 25% του εισοδήματός τους χάνουν εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι από τα μέτρα που σχεδίασε ο κ. Γιώργος Πα- πακωνσταντίνου. Ακόμα και όσα δεν περιλήφθηκαν στο μνημόνιο, για να καλύψουν κυρίως τις «τρύπες» του 2011, αποτελούν πλέον τη «χρυση εφεδρεία» του οικονομικού επιτελείου και της τρόικας προκειμένου να επιβληθούν στην επόμενη αστοχία που θα σημειωθεί στην πορεία έως το 2015.

Χωρίς να υπολογίζονται οι μειώσεις εισοδήματος από τον κίνδυνο ανεργίας (απώλεια 100% του ατομικού εισοδήματος), όλοι οι μισθοσυντήρητοι, που με νύχια και δόντια καταφέρνουν ως τώρα να τα βγάζουν πέρα, θα υποστούν ασύλληπτες μειώσεις των εισοδημάτων τους.

Πότε αυξάνονται τα έτη ασφάλισης για τον ΟΑΕΕ;...

Αυξάνονται τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης για «έξοδο» από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, προκειμένου η σύνταξη να καταβάλλεται σε ηλικία 60 ετών με 40 χρόνια δουλειάς.
Αναλυτικά παραδείγματα. Αυξάνονται τα...
απαιτούμενα έτη ασφάλισης για «έξοδο» από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, προκειμένου η σύνταξη να καταβάλλεται σε ηλικία 60 ετών με 40 χρόνια δουλειάς.

Η Ιρλανδία κάνει την στάση σας προδοτική

«Κρατάμε στα χέρια μας έναν όμηρο, το ευρώ, γι’ αυτό πρέπει να δείξουμε πως έχουμε τα κότσια να απειλήσουμε ακόμη και με χρεοκοπία, προκειμένου να μη θυσιαστεί η Ιρλανδία»,
Ιρλανδία: Κατά μέτωπον αντιπαράθεση με την Ε.Ε. που μας αφορά…
Η ευρωπαϊκή εξέγερση, όπως τη χαρακτηρίζουν οι ίδιοι οι Ιρλανδοί, συνεχίζεται! Και είναι ειρηνική. Νέα κατά μέτωπον αντιπαράθεση της Ιρλανδίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση προκαλεί η επιδίωξη των δανειστριών χωρών που συζητούν την υποθήκη δημόσιας περιουσίας. Σε επίπεδο Ε. Ε. υπάρχει αίτημα χωρών -με την υψηλότερη πιστοληπτική διαβάθμιση- οι οποίες ζητούν ενέχυρο για τα δάνεια διάσωσης, κατήγγειλε, προχθές Πέμπτη, ο υπουργός των Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν.

Στόιμπερ: «Η ΝΔ φταίει για την κατάντια της Ελλάδας»

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ελλάδας, ασκεί ο πρώην πρωθυπουργός της Βαυαρίας Έντμουντ Στόιμπερ. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Focus", προειδοποιεί ότι οι συνέπειες της κρίσης μπορεί να είναι χειρότερες από αυτές της Lehman. 
Ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός της Βαυαρίας Στόιμπερ θεωρεί ότι φέρει μεγάλη ευθύνη για την οικονομική κατάσταση της χώρας η ΝΔ. "Τώρα αυτό που χρειάζεται είναι άμεσα έκτακτη βοήθεια. Αυτό, ορισμένοι δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμη", λέει ο κ. Στόιμπερ.

Χρόνης Μίσσιος: "Εκεί στο Σύνταγμα ψάχνουν τα όνειρά τους"

"Είναι κάτι πρωτόγνωρο, το σημαντικότερο πολιτικό γεγονός της μεταπολίτευσης! Βγήκαν οι άνθρωποι στους δρόμους! Και πρέπει, όλοι εμείς που οδηγήσαμε την κατάσταση εδώ που την οδηγήσαμε, να μείνουμε έξω απ’ αυτή την ιστορία! Έξω οι καθοδηγητές! Έξω οι ηγήτορες! Έξω τα γκρουπούσκολα (οι αιρετικές δηλαδή ομαδούλες)! Γιατί εκεί στο Σύνταγμα ψάχνουν τα όνειρά τους!" υποστηρίζει ο Χρόνης Μίσσιος σε δηλώσεις του στο tvxs και την Κρυσταλία Πατούλη.
Ο συγγραφέας του εμβληματικού πλέον "Καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς" με τη σοφία των χρόνων και την εμπειρία των δικών του πολιτικών αγώνων τοποθετείται σχετικά με το κίνημα των Πλατειών και από το Καπανδρίτι όπου ζει αποτραβηγμένος τα τελευταία χρόνια, η φωνή του φτάνει με διάφανη καθαρότητα.

Οι πρόγονοι και εμείς

 Το «τις αγορεύειν βούλεται;» και η ισηγορία
Tου Παντελη Μπουκαλα
Για το αίμα και την αδιάσπαστη συνέχειά του ορκίζονται μονάχα όσοι παραβλέπουν τις ροές της ιστορίας και τις βίαιες επιρροές των κατά καιρούς κατακτητών, που ούτε λίγοι υπήρξαν ούτε η δεσποτεία τους ήταν χρονικά ασήμαντη· πάνω–κάτω οι αιματολόγοι είναι οι ίδιοι με όσους ανεβάζουν την ιστορία των Ελλήνων στα (μόλις) σαράντα χιλιάδες χρόνια και επιπλέον αναγνωρίζουν δίχως δεύτερη σκέψη, ούτε καν πρώτη, ίχνη της ελληνικής παρουσίας σε κάθε χώρα του κόσμου, αλλά πλέον και στον Αρη, όπου οι αρχαιοελληνικές αποικίες οργανώνουν τη θριαμβευτική επάνοδό τους.

Η δημοσκόπηση της Public issue 12/6 - ανατροπές στον πολιτικό χάρτη

Το μηνιαίο Βαρόμετρο της Public Issue που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής καταγράφει ριζική ανατροπή του μεταπολιτευτικού πολιτικού σκηνικού, με συρρίκνωση της εκλογικής επιρροής των δύο μεγάλων κομμάτων και επτακομματική βουλή.
Το 87% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι κινούμαστε σε λάθος κατεύθυνση, το 88% δηλώνει δυσαρεστημένο με τη λειτουργία της Δημοκρατίας, το 82% δυσαρεστημένο από τη ζωή και το 72% θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει.

Η ώρα της αλήθειας για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΠΑ

Από την εφ. Ελευθεροτυπία
"...Αν όμως έχουν καταλήξει στην άποψη ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί, τότε υπάρχει μόνον ένας δρόμος, αυτός της παραίτησης από το βουλευτικό αξίωμα. Και είναι δρόμος ευθύς και τίμιος. Παίρνουν εγκαίρως αποστάσεις και συνάμα προστατεύουν την αξιοπρέπειά τους. Διαφορετικά γίνονται συνεργοί"

Κάποτε το να είσαι βουλευτής ήταν τίτλος τιμής. Σε σέβονταν, σε υπολόγιζαν, σε χρειάζονταν. Σήμερα είναι επιλογή υψηλού κινδύνου. Ιδιαίτερα αν ανήκεις στα δύο κόμματα εξουσίας, πάνω στα οποία συγκεντρώνεται η οργή του κόσμου. Βεβαίως, και στο παρελθόν, και σήμερα, λόγω της αρχηγικής δομής των μεγάλων κομμάτων, οι βουλευτές έπαιζαν περιορισμένο ρόλο σ' ό,τι αφορά τη χάραξη της κεντρικής γραμμής και τις κορυφαίες επιλογές.

Η μοναξιά του δρομέα μεγάλων αποστάσεων

Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου (The Press Project)-via

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει ότι ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου υπήρξε ηγέτης με πάθη. Όχι σαν εκείνα του πατέρα του, πάντως εξίσου ακατανίκητα.
Οι κάτοικοι Ερυθραίας έχουν να λένε για την εμμονή του με το ποδήλατο (η οποία λίγο έλειψε να του κοστίσει μια τσακισμένη σπονδυλική στήλη) και το Λιμενικό Πόρου και ευρύτερου Αργοσαρωνικού για τις αμφιλεγόμενες επιδόσεις του στην κωπηλασία, που επιβάρυναν κατά τι το δημόσιο έλλειμμα με υπερωριακή απασχόληση σωστικού συνεργείου. Υπάρχει όμως και ένα πάθος που θα δυσκολευτούν να αμφισβητήσουν και οι πλέον κακόπιστοι: η προσήλωσή του σε μια ρηξικέλευθα νεωτερική αντίληψη περί Δημοκρατίας.

Αιχμές Βενιζέλου κατά Παπακωνσταντίνου «Να βάλουμε πάτο στο βαρέλι»

Αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, για την κατάσταση στην οικονομία αφήνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ερωτηθείς αν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε όσους υπουργούς χειρίστηκαν την πρώτη δανειακή σύμβαση με την τρόικα, ο υπουργός απαντά:

Πώς θα βρείτε δουλειά σε όλη την Ευρώπη

Με την ανεργία να πλησιάζει επικίνδυνα το 20% και την εύρεση εργασίας να έχει καταστεί ένας μικρός «άθλος», όλο και περισσότεροι Έλληνες ψάχνουν εργασιακή διέξοδο στο εξωτερικό. Εντούτοις, η «μετανάστευση» για τους περισσότερους αποτελεί μια δύσκολη απόφαση, αφού πριν εγκαταλείψουν τη χώρα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει πού θα εργαστούν, αλλά και τις λεπτομέρειες της διαμονής τους εκεί.

Τη λύση στο παραπάνω πρόβλημα δίνει μια πρωτοβουλία της Κομισιόν, το Euraxess (www.ec.europa.eu/euraxess), το οποίο μέσα από τις χιλιάδες αγγελίες που δημοσιεύει κάθε μέρα δίνει στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα να επιλέξουν θέση εργασίας σε 38 ευρωπαϊκά κράτη, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν τουλάχιστον πτυχίο ανώτατης σχολής (ΑΕΙ ή ΤΕΙ).

Από το Μαξίμου αρχίζει ο ανασχηματισμός του Παπανδρέου

Το πρώτο πράγμα που θα αλλάξει στον ανασχηματισμό ο Γ. Παπανδρέου, αν τον κάνει αμέσως μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, όπως είναι προγραμματισμένο, είναι το ίδιο το Μαξίμου.

Η εισήγηση που δέχεται είναι να απομακρύνει τον Θόδωρο Πάγκαλο από τη θέση του αντιπροέδρου και να φέρει κάποιον πιο αποτελεσματικό στην διαχείριση της καθημερινότητας, που διαθέτει επικοινωνιακή πείρα, χαίρει σεβασμού στο ΠΑΣΟΚ και δεν εκρήγνυται προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτός ο κάποιος είναι ο Δημήτρης Ρέππας.

«Αγανακτισμένοι Πιερίας»: Ζητούν με εξώδικο την ποινική δίωξη των βουλευτών τους

Σε εξώδικη διαμαρτυρία εναντίον των βουλευτών τους προέβησαν οι αγανακτισμένοι πολίτες της Πιερίας. Τουλάχιστον εξήντα πολίτες έχουν υπογράψει το εξώδικο, το οποίο απευθύνεται στους τοπικούς βουλευτές και το νέο Μνημόνιο το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί. Οι εξαγριωμένοι κάτοικοι διεκδικούν τα δικαιωματά τους ενόψει του Μεσοπρόθεσμου και του Μνημονίου μέσα από μια επιστολή «καταπέλτη».

Συγκεκριμένα, ζητούν την ποινική δίωξη των βουλευτών του Νομού Πιερίας για οποιαδήποτε ζημία διαπιστωθεί από την υπογραφή του μνημονίου σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, τα δικαιώματα των οποίων -καθώς και του ελληνικού κράτους- οι βουλευτές έχουν ορκιστεί να προστατεύουν. Το κείμενο του εξώδικου διαμαρτυρίας αναφέρει: