Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Τώρα κινδυνεύει και το "151"

Σε απόλυτο σοκ είναι το περιβάλλον του Πρωθυπουργού καθώς διαπίστωσε αίφνης και οδυνηρά - μετά την ανεξαρτητοποίηση Λιάνη - ότι "η αριθμητική δεν βγαίνει". Μέχρι τώρα το Μαξίμου υπολόγιζε σε 2-3 παραιτήσεις βουλευτών αλλά όχι στην ανεξαρτητοποίηση κάποιων. Τώρα μετά την κίνηση Λιάνη αλλά και την δημόσια διαβεβαίωση Αθανασιάδη ότι θα καταψηφίσει και θα ανεξαρτητοποιηθεί επίσης, όλοι φοβούνται "τσουνάμι".
"Το θέμα είναι να μη φτάσουμε στις 28 Ιουνίου με 151" προειδοποιούσε προ ημερών μέλος του οικονομικού επιτελείου βλέποντας το κλίμα που διαμορφώνεται.

Υπό αυτά τα δεδομένα, υπουργοί και κυβερνητικοί βουλευτές εκτιμούν ότι ο κ. Παπανδρέου δεν πρόκειται να ζητήσει εκλογές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά να καταβάλει την ύστατη προσπάθεια συναίνεσης ζητώντας συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι δεδομένο ότι τα κόμματα της Αριστεράς δεν πρόκειται να προσέλθον σε μια τέτοια συνάντηση ενώ αμφίβολο είναι αν θα έρθουν και οι κ.κ. Σαμαράς και Καρατζαφέρης.
Την ίδια ώρα κυβερνητικά στελέχη μιλούν με βαριές κουβέντες για την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λιάνη, βλέποντας ότι αρχίζει να ξεδιπλώνεται ένα συγκεκριμένο σχέδιο.
"Κάποιοι δικοί μας βουλευτές είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Και μαζί με ορισμένα ΜΜΕ που καλλιεργούν καθημερινά κλίμα τρόμου θέλουν να βγάλουν το Σαμαρά Πρωθυπουργό" λέει ένας εξ αυτών! Προβλέπει μάλιστα ότι από την πίεση των "αγανακτισμένων" αλλά και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί θα παραιτηθούν και άλλοι ή θα υποβάλουν τις παραιτήσεις τους μη αντέχοντας την κατάσταση αυτή.
Στέλεχος του οικονομικού επιτελείου πάντως διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει την 5η δόση και με αυτό ως όπλο θα πάει σε εκλογές αν χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου