Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Παπανδρέου: Ιστορικά κρίσιμη στιγμή

Νέο κάλεσμα για εθνική συνεννόηση απηύθυνε ο πρωθυπουργός πριν τη συνάντησή του με τον Κ. Παπούλια, ενώ αποκάλυψε ότι νωρίτερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους αρχηγούς των κομμάτων.
«Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Έχω επίγνωση των ευθυνών μου και των ευθυνών της κυβέρνησής μου απέναντι στον ελληνικό λαό και στην χώρα», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έφτασε στις 13:00 στο προεδρικό μέγαρο και στον χαιρετισμό του στον Κάρολο Παπούλια υπογράμμισε ότι «είναι στιγμή που απαιτεί πανεθνική προσπάθεια».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι και σήμερα είχε επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς, για να υπάρξει ένα πεδίο συνεννόησης, ενώ χαρακτήρισε ιστορική τη στιγμή και τόνισε ότι είναι «στιγμή εθνικής συνεννόησης». Η τελευταία φράση ερμηνεύεται ως πρόθεση του κ. Παπανδρέου να απευθύνει κάλεσμα στους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης ή συγκυβέρνησης με όποια κόμματα είναι πρόθυμα να συνεργαστούν με την κυβέρνηση.

Πάντως, από τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται ότι δεν υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, επιβεβαίωσε την συνομιλία του με τον πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου