Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

'Έξω από την βάρκα!!


Πόσο 'μεγάλη" τελικά την έχουν οι Ελληννες;

 Άλλη μια σφαλιάρα για τον Έλληνα!
Μόλις κυκλοφόρησε ο Πεομετρητικός Άτλας της Ευρώπης κι εμείς τα ελληνάκια κλαίμε γοερά. Πάνε οι ένδοξες εποχές, πάνε και τα μεγαλεία. Σου λέει τώρα οι «βαρβάτοι» της Ευρώπης είναι οι Ούγγροι! Και ο δεύτερος πιο προικισμένος λαός, οι Γάλλοι. Όσο για τους Έλληνες, περιοριζόμαστε πλέον στη 15η θέση.

Καλά, εννοείται πως αμφισβητούμε σφόδρα τα αποτελέσματα της έρευνας. Αρκεί να μάθεις ότι το 50% των δεδομένων, με βάση τα οποία σχεδιάστηκε ο τσουτσουνοχάρτης, αποτελούν αυτο-αναφορές, απλή απάντηση δηλαδή του ερωτώμενου στο «πόσα εκατοστά την έχεις». Και με τους άντρες και το μέγεθος...

Τι είναι οι offshore εταιρείες;

Επειδή πολλοί από εσάς διαβάζοντας την ανάρτηση για της ίδρυση "offshore" εταιρείων στην Κύμη  μας ρωτούσατε τι είναι, πως δρουν, τι όφελος έχει κάποιος από  της ίδρυση "offshore" εταιρείας ; ρωτήσαμε ειδικούς και σας έχουμε τις πληροφορίες. Εμείς ευχαριστούμε τον Γιώργο για την ενημέρωση και εσάς για την επικοινωνία.
Η "εξωχώρια" ή "υπεράκτια" offshore εταιρεία αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Οι offshore εταιρείες είναι εταιρείες αγγλοσαξονικής προέλευσης που γεννήθηκαν στις βρετανικές αποικίες και ανεπτύχθησαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με γρήγορους ρυθμούς.

« Ματωμένη » η Σελήνη σήμερα – Ορατή και στην Ελλάδα !

Λίγο μετά τις 5 το σήμερα το απόγευμα, η Σελήνη θα ανατείλει «ματωμένη». Πρόκειται για μία ολική έκλειψη του φεγγαριού που θα αρχίσει αρκετά νωρίτερα (1:33 μ.μ. ώρα Ελλάδος), όταν ο δορυφόρος του πλανήτη μας θα βρίσκεται ακόμη κάτω από τον ορίζοντα.
Μολονότι οι παρατηρητές θα έχουν χάσει την ολική φάση του φαινομένου, σύμφωνα με τον διευθυντή του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Δ.Σιμόπουλο,

CNN: «Σας αρέσει η όχι, το ευρώ καταστρέφεται»

Δυσοίωνες εκτιμήσεις για το μέλλον του ευρώ διατυπώνει το CNN, σε άρθρο του με τον τίτλο «σας αρέσει ή όχι, το ευρώ καταστρέφεται».
«Οι ευρωπαίοι ηγέτες αποκάλυψαν το τελευταίο τους σχέδιο για την επίλυση της κρίσης, ωστόσο οι οικονομολόγοι και οι αγορές δεν πιστεύουν ότι θα είναι επιτυχημένο», αναφέρει το δημοσίευμα.

ΜΑΝΟΥΣΑΡΙΔΗΣ: ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΩΛΟΒΑΡΑΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ

Με το ίδιο νόμισμα πληρώνει το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Ηλίας Μανουσαρίδης για τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε κατά των εργαζομένων στην Καθαριότητα, κατηγορόντας τους ότι «κωλοβαράνε». Με συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, 
o Η. Μανουσαρίδης επιστρέφει το χαρακτηρισμό στο δήμαρχο και «στους μεγαλύτερους κηφήνες, στην τάξη του, στους βιομήχανους», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Γράφουμε στο ημερολόγιο μας, για να Θυμηθούμε


¨Εργα Ελλήνων!!


Οι συνταγές του Γ Ιωάννοου!!!


Καλημέρα!!! Καλή δύναμη σε όσους μαζεύουν ελιές!!!

Γι’ αυτή την Ελλάδα είμαστε εδώ και μένουμε ενωμένοι!!!

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Καταρρέουν τα στερεότυπα περί «τεμπέληδων Ελλήνων» και «εργατικών Γερμανών»

Καθώς οι ηγέτες της Ευρωζώνης συγκεντρώνονται για να συζητήσουν το μέλλον των οικονομιών της Μεσογείου και τη διαφύλαξη του ενιαίου νομίσματος είναι εύκολο να αναπαράγουν στερεότυπα περί τεμπέληδων Ελλήνων και συνετών και εργατικών Γερμανών.
Ωστόσο η βρετανική Στατιστική Υπηρεσία (Office for National Statistics ) έφερε χτες στο φως νέα μελέτη, σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες εργαζόμενοι απασχολούνται τις περισσότερες εργατοώρες από οποιονδήποτε άλλο λαό στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα ο μέσος όρος εργασίας των Ελλήνων είναι 42,2 ώρες την εβδομάδα, αρκετά υψηλότερος από τις 35,5 εργατοώρες των Γερμανών.

Απεβίωσε ο Γιάννης Μπούρας!!


Απεβίωσε σήμερα το μεσημέρι, ο Γ. Μπούρας Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής  ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδας.
Ο εκλιπών τους τελευταίους έξι μήνες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο καθότι έπασχε από την επάρατο νόσο.
Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει αύριο στο Δίστομο.

Σοκ: Κόβουν πάνω από 10% τους μισθούς τρίτεκνων και πολύτεκνων

Ήρθε η ώρα των τρίτεκνων και των πολύτεκνων να αντιμετωπίσουν την λυσσαλέα φορολογική επιδρομή της κυβέρνησης. Η «έμπνευση» του κ. Βενιζέλου να μειώσει το αφορολόγητο στις τρίτεκνες οικογένειες από τα 20.500 ευρώ στα 12.000 ευρώ, αλλά και να εισπράξει μέσω του μισθού την εισφορά αλληλεγγύης που κανονικά θα έπρεπε να πληρωθεί το 2013 οδηγεί σε τεράστιες περικοπές των καθαρών αποδοχών.
Εργαζόμενος με τρία παιδιά που ζούσε μέχρι τώρα την οικογένειά του με 1500 ευρώ καθαρά, θα δει τον καθαρό μισθό του να μειώνεται από την 1η Ιανουαρίου 2012 κατά 168,6 ευρώ ή κατά 11,6%. Αυτές οι περικοπές, θα έρθουν να προστεθούν στο «κούρεμα» των αποδοχών που γίνεται τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στα χαράτσια που έρχονται το ένα μετά το άλλο.

ΔΟΕ: Αίτημα για συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας.


 Σε μια χρονική περίοδο που στο χώρο του Δημόσιου Σχολείου σχεδιάζονται και υλοποιούνται μεγάλες αλλαγές και ανατροπές, ερήμην των εργαζομένων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στην πιο κρίσιμη φάση τους, δεν  υπάρχει οργανωμένος διάλογος μεταξύ του Υπουργείου και της Ομοσπονδίας των Εκπαιδευτικών.  Έχουν περάσει 14 μήνες από τη τελευταία συνάντηση της Δ.Ο.Ε. με την κ. Υπουργό και 10 μήνες από τη τελευταία συνάντηση με την κ. Υφυπουργό.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ

Μερικές σκέψεις για την δημοσκόπηση του Βαρομέτρου του Δεκεμβρίου.
Άρθρο του Δ. Κατσούλη
Σήμερα δημοσιεύθηκε μία ακόμη δημοσκόπηση, αυτή της  Public isuue (Βλ. www.publicissue.gr) το γνωστό Βαρόμετρο του Δεκεμβρίου που «προσφέρει»  ο  ΣΚΑΙ. Όπως κάθε δημοσκόπηση έτσι και αυτή καθρεπτίζει την τάση της κοινής γνώμης  την συγκεκριμένη στιγμή και δεν αποτελεί εκλογικό αποτέλεσμα. Εάν όμως  οι εκλογές γινόντουσαν την ημέρα της δημοσκόπησης ενδεχομένως το εκλογικό αποτέλεσμα να μην απείχε «παρασάγγας» από την πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης.

Δημ. Αναγνωστάκης εντάσσομαι στην ΔΗΜ.ΑΡ., ως πρόταση διεξόδου από την πολιτική και οικονομική παρακμή της ελληνικής κοινωνίας


Έχοντας την πεποίθηση ότι οι αρχές κι οι αξίες  που υπηρέτησα όλα αυτά τα  χρόνια, σήμερα εκπροσωπούνται, με καθαρότητα από τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΑΡΙΣΤΕΡΑ, εκτιμώντας επίσης ότι  ο Φώτης Κουβέλης, αποτελεί πολιτικό κεφάλαιο  για την ελληνική
και ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή και αξιολογώντας την πολιτική πρόταση της ΔΗΜ.ΑΡ., ως πρόταση διεξόδου από την πολιτική και οικονομική παρακμή της ελληνικής κοινωνίας, ανακοινώνω ότι εντάσσομαι οργανωτικά στον πολιτικό αυτό φορέα,

Μπανανία για την LIDL η Ελλάδα!!!

Το ότι οι τιμές της Γερμανικής LIDL στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης ήταν υψηλότερες το είχαμε φανταστεί. Αλλα στο μέγεθος αυτό που σας δείχνουμε δεν το περιμέναμε.
Σήμερα βάλαμε δίπλα –δίπλα της ιστοσελίδες της LIDL από Γερμανία Ελλάδα και Ιταλία, στην συνέχεια κάναμε «σύλληψη» των ιστοσελίδων για απόδειξη όσων "βρήκαμε" και αφορά τις τιμές των προϊόντων. Τα αποτελέσματα; Δεν τα είχαμε φαντασθεί. Αυτή την στιγμή η LIDL πουλάει την ηλεκτρική σκούπα αναρρόφησης στάχτης στην Γερμανία και στην Ιταλία 39,99 € και στην Χώρα μας στα 44€ .
Αριστερά η τιμή στην Ελλάδα, δεξιά στην Γερμανία, όπως "είδαμε" στους ιστότοπους της lidl

Εθνική Τράπεζα μία μετοχή όσο ένα σουβλάκι

Η κατάρευση στης 676 μονάδες ο Γενικός Δείκτης στα 11,3 εκ € ο τσίρος Εθνική 1,8€

Καλό μεσημέρι!!!


Το ΠΑΣΟΚ η ΔΗΜΑΡ και που θα "πάνε" οι βουλετικές έδρες στην Εύβοια!!!


Με μία έδρα μετά από 30 χρόνια το ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια!!!
Φαίνεται ότι όχι μόνο ΠΑΣΟΚικός θα είναι ο οργανωτικός πυλώνας της ΔΗΜ.ΑΡ. του Φώτη Κουβέλη στην Εύβοια, αλλά και το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜ.ΑΡ θα είναι από στελέχη του ΠΑΣΟΚ
Σύμφωνα με πληροφορίες μας στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜ.ΑΡ θα είναι ο Δημ Αναγνωστάκης, ο Ε. Κοντομάρης πρώην Νομάρχης του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια, ο Ανδρέας Παπανδρέου, Οικονομολόγος από την Ιστιαία ορμώμενος στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που δραστηριοποιείται στην Αθήνα, ο Σάκης Κουκουβίνος, ο Νίκος Κασαβέτης Δικηγόρος στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Oι έδρες στην Εύβοια και πως θα μειραστούν.

Το ΠΑΣΟΚ πάει στον πάτο - Ιστορικά υψηλά για την αριστερά

Ή Αλλιώς ΠΑΣΟΚ: Ποιό χαμηλά ποιό χαμηλά!!!
Προβάδισμα 12 και πλέον μονάδων 29,3% έναντι 17,1% (με αναγωγή στα έγκυρα, η μέτρηση έγινε με κάλπη) καταγράφει και η Metron Analysis
Η διαφορά παγιώνεται σε διψήφιο νούμερα και το ΠΑΣΟΚ να μη διασώζεται από την Κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία  πλέον δεν απολαμβάνει της έγκρισης των πρώτων ημερών. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός όμως απολαμβάνει υψηλής δημοτικότητας.

"Το ΠΑΣΟΚ βιώνει τη νύχτα της μεγάλης προδοσίας" Δηλώσεις Μίμη Ανδρουλάκη

"Δεν υπάρχει πια ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε, υπάρχουν πολλά ΠΑΣΟΚ. Χάος...! Γι' αυτό ακριβώς δεν θεωρώ σωστό αυτό που έκανε ο Χρυσοχοΐδης. Δηλαδή πρέπει κανείς να έχει και μια συναίσθηση, που λέμε...", δήλωσε μιλώντας στο "Marconi Radio 96,1 F.M." του Βόλου ο Βουλευτής Β' Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης.

"Ο χώρος του ΠΑΣΟΚ μπαίνει, το έχουμε δει και στην Αριστερά, δηλαδή τα κόμματα μπαίνουν κατά καιρούς σε φάση, αυτό που λέμε, η νύχτα της μεγάλης προδοσίας.

Πόσα θα μας τα παίρνουν κάθε μήνα!


Στο τέλος θα μένει τίποτα;;
Η εγκύκλιος του υπ. Οικονομικών για την παρακράτηση
Μια ακόμη μείωση εισοδημάτων περιμένει τους Έλληνες πολίτες από την 1η Ιανουαρίου. Το ποδαρικό της νέας χρονιάς γίνεται κυριολεκτικά με το αριστερό, καθώς ξεκινά η εφαρμογή της αυξημένης παρακράτησης που αναλογεί στη μείωση του αφορολογήτου στις 5.000 ευρώ καθώς και η παρακράτηση της έκτακτης εισφοράς από μισθωτούς και συνταξιούχους με ετήσιο εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ έως και τις 31-12-2014.

«Δεν θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία» λέει ο Σαρκοζί

Ως ζήτημα ζωής και θανάτου για το ευρώ και την Ευρώπη περιγράφει ο Νικολά Σαρκοζί τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών επί του σχεδίου δημοσιονομικής ένωσης με σιδηρά πειθαρχία και αυτόματες κυρώσεις. 
Δραματικές προειδοποιήσεις από το βήμα της συνόδου του ΕΛΚ στη Μασσαλία, όπου Νικολά Σαρκοζί και Άνγκελα Μέρκελ κορύφωσαν τις πιέσεις για να συνασπίσουν τους κοινοτικούς εταίρους γύρω από το σχέδιο.
«Η Ευρώπη κινδυνεύει με αποσύνθεση. Αντιμετωπίζουμε μία εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση.

Απίστευτος διάλογος Μέρκελ - Σαρκοζί...

 Ο διάλογος λέγεται ότι είναι αυθεντικός. Σε κάθε περίπτωση, είναι χαρακτηριστικός του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνονται οι Νικολά Σαρκοζί και Άνγκελα Μέρκελ τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το μέλλον της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με... αυτούς που το περιγράφουν, σε κάποια φάση της τελευταίας τους συνάντησης, ο κ. Σαρκοζί φέρεται να είπε απευθυνόμενος προς την Γερμανίδα καγελάριο ότι «εμείς οι δύο είμαστε το μυαλό και η ψυχή της Ευρωζώνης». Κι εκείνη τη απάντησε ατάραχη:

¨Αντρική¨ Λεβεντιά


Η Νέα Ευρώπη!!


“ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ”: Στην Δημοκρατική Αριστερά ο Δημήτρης Αναγνωστάκης


Καθαρά ΠΑΣΟΚικός θα είναι ο οργανωτικός πυλώνας της ΔΗΜ.ΑΡ. του Φώτη Κουβέλη στην Εύβοια. Μετά και την επίσημη ανακοίνωση προσχώρησης  που έγινε χθες από τον Δημήτρη Αναγνωστάκη σε ταβέρνα συντροφιά με φίλους του που τον ακολουθούν χρόνια τώρα σε όλες τις φάσεις της πολιτικής του δράσης.
Μιλώντας στους φίλους του ο Δ. Αναγνωστάκης είπε: "Ξεκινάω απόψε ένα καινούργιο ταξίδι και σας θέλω όλους συνταξιδιώτες"

ΑΛ. Τσίπρας : Υπάρχει εναλλακτική πρόταση...

Στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου Παπαδημητρίου στην Χαλκίδα έγινε η προγραμματισμένη εκδήλωση του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Εύβοιας όπου μίλησαν ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και το μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λάμπρου.
Οι ομιλητές αφού τόνισαν την ανάγκη για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των κομμάτων που την υπηρετούν (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ), την

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΚΑΒΑΛΗΣ: ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Μία πολύ σοβαρή πρόταση κατατέθηκε για το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Χαλκιδέων από το Θοδωρή Γιαννούκο,  Πρόεδρο της Δημοτικής ενότητας Χαλκίδας, η οποία αναφέρεται στην θαλάσσια συγκοινωνία και η οποία μπορεί να δώσει σημαντική λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης συνδέοντας τις νέες δημοτικές ενότητες (Ανθηδώνα, Ληλάντιο, Αυλίδα) με το Κέντρο του νέου Δήμου.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά με τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Μαγκριώτη


Στο Υπουργείο Υποδομών βρέθηκε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Αθ. Μπουραντά, όπου παρουσία στελεχών της Διαχειριστικής 
Αρχής και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, είχε συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό κ. Μαγκριώτη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Οικονομίδη.

Η Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει την οποιαδήποτε σκέψη κατάργησης των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων από τα Πειθαρχικά Συμβούλια


Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει την οποιαδήποτε σκέψη κατάργησης των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων από τα Πειθαρχικά Συμβούλια. Σε όλες τις σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες ακόμα και οι κατηγορούμενοι για τα απεχθέστερα εγκλήματα, δικαιούνται το δικαίωμα στην υπεράσπιση.
Η σαθρή επιχειρηματολογία, της ατιμωρησίας, η οποία δήθεν οφείλεται στην παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων στα Πειθαρχικά Συμβούλια, δε στέκεται σε σοβαρή βάση, καθώς όλοι γνωρίζουν πως η πλειοψηφία των συμβουλίων στελεχώνεται από διορισμένα και όχι αιρετά μέλη.

Καλημέρα!!


Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής 9/12 θα είναι εξοντωτικές για την Ελλάδα – Θα ανοίξουν έμμεσα την πόρτα της εξόδου από το ευρώ – Διεργασίες ώστε να τεθούν ρήτρες συλλογικής δράσης, δηλαδή υποχρεωτική και επίσημη χρεοκοπία….

Η Σύνοδος Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου θα επιφυλάσσει κεκαλλυμένες δυσάρεστες εκπλήξεις για την Ελλάδα. Με βάση τελευταίες συγκλίνουσες πληροφορίες δύο θα είναι οι άξονες της πολιτικής που θα ακολουθηθούν.
Ο πρώτος,  ο σημαντικός και ουσιαστικός ο περιορισμός της ελληνικής κρίσης χρέους. Η προστασία της ευρωζώνης από τον διαβρωτικό ιό της κρίσης.

ΤΙ ''ΠΑΡΑΓΕΙ'' Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ; ΑΝΕΡΓΟΥΣ - ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΕΡΕΙΠΙΑ!

ΣΤΟ 17,5% Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ!
ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ (12,3%) Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ!
ΣΤΟ 2,9% Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΥΦΕΣΗ!

Την απίστευτη και πρωτοφανή διάλυση της ελληνικής οικονομίας, αναδεικνύουν τα στοιχεία που εξέδωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΛ. ΣΤΑΤ), σχετικά με την ανεργία, τη βιομηχανική παραγωγή και τον πληθωρισμό.
Όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, στην Ελλάδα του μνημονίου, της τρόικας και του ευρώ, το μόνο το οποίο "παράγεται" είναι ύφεση, ανεργία, πληθωρισμός και μια πληθώρα βιομηχανικών "κουφαριών"!

ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!

Η "Iskra" αναδημοσιεύει, όπως κάνει συνήθως, χωρίς κρίσεις και σχόλια, για την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα της, στοιχεία από τη δημοσκόπηση της Pulse RC που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας "Το Ποντίκι" (8/12).
Στα ενδιαφέροντα στοιχεία της δημοσκόπησης καταγράφεται η συνεχιζόμενη άνοδος των δυνάμεων της Αριστεράς παράλληλα με την πτώση της αποδοχής των δυνάμεων του μνημονιακού τόξου.

Και επειδή τα ΝΕΑ παίζουν Τρόικα και δη Γιάννη Ραγκούση ελέο Φίλου Με...

Αποφάσισαν να του κόψουν τον βήχα μέσα από σχόλια αλλά ήρθε απάντηση...
Ευχαριστώ τον κ. Μητρόπουλο, δημοσιογράφο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, για την αφιέρωση του μονόστηλού του- μεταξύ των άλλων- και στο πρόσωπό μου σήμερα (ΤΑ ΝΕΑ 06/12/2011). Καταρχήν το λαχματζούν δεν έχει καμιά σχέση με την Ξάνθη. Το μάθαμε στην Ξάνθη τα τελευταία χρόνια από την κοσμοπολίτικη Αθήνα που αρέσκεται σε εξωτικές κουζίνες.

Βρεφικό γάλα και σε σούπερ μάρκετ (η συνέχεια) ( Η απόφαση)

Αμέσως η δύο υπουργοί τρέχουν να λύσουν το θέμα βρεφικό Γάλα αν θέλουν να έχουν τύχη στην κούρσα διαδοχής..
Από την 1η Ιανουαρίου 2012 θα μπορούν οι έλληνες καταναλωτές να αγοράζουν βρεφικό γάλα 1ης ηλικίας και από τα σούπερ μάρκετ σε τιμές μειωμένες έως και 20% από αυτές που ισχύουν σήμερα. Η απελευθέρωση στην πώληση βρεφικού γάλακτος έρχεται με καθυστέρηση έξι μηνών καθώς έως σήμερα το υπουργείο Υγείας δεν είχε προχωρήσει στην υπογραφή της αναγκαίας υπουργικής απόφασης για την άρση του περιορισμού της πώλησης των προϊόντων αυτών μόνο από φαρμακεία.

Και ήρθε εδώ!!!!

Στην εποχή μας κάποιοι δηλώνουν και θέλουν να δείχνουν ότι είναι μεγάλοι μεταρρυθμιστές, βάζουν ταμπέλες. Λοιπόν, είναι ένα θέμα το βρεφικό γάλα το οποίο ο υπουργός Ανάπτυξης ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης το έχει βάλει εδώ και έξι μήνες και μάλιστα εγώ έχω απευθυνθεί και εγγράφως στο υπουργείο Υγείας στο ότι δεν μπορεί το βρεφικό γάλα να πωλείται μόνο στα φαρμακεία και να φτάνει την τιμή του να είναι μέχρι και διπλάσια απ' ότι είναι στη Γερμανία.

Από πού ξεκίνησε το παιδικό γάλα;;

Αγαπητοί μου σύντροφοι
Επειδή δεν μπορώ να προσεγγίσω την συνταγή του ΠΑΣΟΚ PLUS με διπλάσιο αμονιαζόλ. 
Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να δηλώνεις παρών όταν καλού κακού είσαι απών ή απών ενώ έχεις και το νου σου να είσαι παρών. Δεν μπορώ να αντιληφθώ τη διαφορά «μεταρρυθμιστών» και «αντιμεταρρυθμιστών», όπως δεν είχα καταλάβει την διαφορά μεταξύ «εκσυγχρονιστών» και «αντιεκσυγχρονιστών»...

Αποκάλυψη: Καραμανλής – Off the record!!!

Tα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, σπάνε το δημοσιογραφικό απόρρητο για τον πρώην πρωθυπουργό.
Ένα βιβλίο 500 σελίδων, υπό τον εύγλωττο τίτλο Καραμανλής – Off the record, πρόκειται να κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες.

Nigel Farage-ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ

«Βάλατε στην Ελλάδα μια κυβέρνηση μαριονέτα» Σφοδρή επίθεση εναντίον των αξιωματούχων της Ε.Ε. εξαπέλυσε στο ευρωκοινοβούλιο ο Βρετανός ευρωβουλευτής Nigel Farage.


Μάλιστα έφτασε...

Σήμερα αποφασίζει αρχηγό η τρόικα του ΠΑΣΟΚ

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι τελικές αποφάσεις της τριάδας του ΠΑΣΟΚ, που αποτελείται από τους Ανδρέα Λοβέρδο, Άννα Διαμαντοπούλου και Γιάννη Ραγκούση.
Μέχρι σήμερα τα ζητήματα πολιτικής έχουν επιλυθεί και αυτό που βρίσκεται σε εκκρεμότητα είναι ποιος θα αναλάβει να εκπροσωπήσει την κίνησή τους στη μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Οι επικρατέστεροι είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Άννα Διαμαντοπούλου με τον υπουργό Υγείας να έχει σαφές προβάδισμα, αφού τον προτιμούν τόσο οι Γιάννης Ραγκούσης και Ηλίας Μόσιαλος όσο και οι προσκείμενοι στην κίνηση βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Στοιχεία - σοκ για την ανεργία: Στο 17,5% τον Σεπτέμβριο

Στο 17,5% διαμορφώθηκε η ανεργία το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, έναντι 12,6%  το Σεπτέμβριο του 2010  και 18,4%  το Αύγουστο του 2011. Το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Σεπτέμβριο του 2011  εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.051.109  άτομα.  Οι άνεργοι ανήλθαν σε 857.656  άτομα.
 
Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 315.386 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2010 (μείωση 7,2%) και αυξήθηκαν κατά 16.572 άτομα σε σχέση με το Αύγουστο του 2011 (αύξηση 0,4%). 

Στο 2,9% ο πληθωρισμός το Νοέμβριο

Στο 2,9% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός το Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Νοεμβρίου, προς τον αντίστοιχο Δείκτη του Νοεμβρίου 2010, προκύπτει αύξηση 2,9%.
Ο πληθωρισμός το Νοέμβριο, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2011, παρουσίασε αύξηση 0,2%.

Χρήσιμη πληροφορία VIRUS ALERT!!!!

Ενημερώστε όλες τις επαφές που έχετε στον υπολογιστή σας, να μην δέχονται μηνύματα από τις εξής διευθύνσεις:
nicomailto:nico_10_72@hotmail.fr  
nicomailto:nico_72_10@hotmail.fr
yann.photos@ 
yann.photos@ hotmail.fr  
kevinblancher@hotmail..fr
 
Πρόκειται για ιό «πειρατή» στον υπολογιστή σας και εάν κάποια από τις επαφές σας τον «αρπάξει» θα πληγείτε και εσείς. Στείλτε λοιπόν αυτό το μήνυμα σε όλους. Είναι επείγον και ο ιός κυκλοφορεί ήδη. 
Η επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας έχει ήδη ανακοινωθεί από το γαλλικό κανάλι EUROPE 1. 

Eurocrisis


Καλό Μεσημέρι!


Αποχωρεί η Βουλγαρία από τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Κατόπιν πρότασης του υπουργού Οικονομικών, η βουλγαρική κυβέρνηση αποφάσισε την αποχώρηση της Βουλγαρίας από το σχέδιο κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.
«Η Βουλγαρία προτείνει η τριμερής διακυβερνητική συμφωνία να ακυρωθεί κατόπιν αμοιβαίας συναίνεσης. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει κοινή σύμφωνη γνώμη γι’ αυτό, η βουλγαρική πλευρά θα αποχωρήσει μονόπλευρα ύστερα από τη λήξη της 12μηνής προθεσμίας.

Με καθυστέρηση οι συντάξεις ΙΚΑ του Δεκεμβρίου !!

Προβλήματα ρευστότητας αντιμετωπίζει το ΙΚΑ για την καταβολή των συντάξεων με αποτέλεσμα να μην αποκλείονται οι καθυστερήσεις στις καταβολές των συντάξεων. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 η σύνταξη Δεκεμβρίου θα καταβληθεί στις 22 του μήνα,  ενώ το δώρο κανονικά στις 16 Δεκεμβρίου.
Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι κάθε μήνα πραγματοποιούνται συσκέψεις με όλα τα Ταμεία για την επεξεργασία των στοιχείων και τον καθορισμό

Η Χαλκίδα τιμά τον Μανόλη Γλέζο

Εκδήλωση τιμής στο πρόσωπο και τους αγώνες του εμβληματικού (και με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επίτιμου δημότη της πόλης) Μανόλη Γλέζου,, διοργανώνει ο Δήμος Χαλκιδέων, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, στις 7:30 το βράδυ, στο θέατρο Παπαδημητρίου.

Ο τιμώμενος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας