Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Σιγά, μας ακούνε κ. Μαρκόπουλε.....


Ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ κ. Μαρκόπουλος με δηλώσεις του, στο ραδιόφωνο του 96,5 και στον φίλο Δ. Πατσακούτσα, εξηγεί γιατί είναι αντίθετος στον μεγάλο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου. Τα επιχειρήματα του είναι, ότι έχει μεγάλο πληθυσμό, ότι η πόλη της Κύμης έχει μια ιστορία αιώνων, ένα πολιτισμό, πως από την Κύμη το αλφάβητο πήγε στην Ιταλία κ.τ.λ και προτείνει ως δήμο την  Κύμη-Κονίστρα .
Στην συνέχεια (αφού πιθανό ήπιε λίγο νερό) χρόνος ικανός να τον κάνει να ξεχάσει τα επιχειρήματα του, κάνει μια σφοδρή επίθεση στον Υπουργό κ. Ραγκούση λέγοντας δεν μπορεί να κάνει ένα μικρό Δήμο Ερέτριας –Αμάρυνθο και να καταδικάζει την Ερέτρια, πως μπορέι να υπάρξει ένα δήμος 11.000 κατοίκων είπε χαρακτηριστικά, αυτό έγινε με μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων.  

Γίνεται από σήμερα νόμος του κράτους ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ χωρις αλλαγές για την Εύβοια.


Ολοκληρώνεται σήμερα, μετά από την ψήφιση και των υπόλοιπων άρθρων το σχεδίο Καλλικράτης, έτσι γίνεται και τυπικά νόμος του κράτους, ανοίγοντας νέους ορίζοντες. Ο νέος Καλλικράτης ως μια κατ΄ εξοχήν μεταρρυθμιστική ενέργεια έρχεται την κατάλληλη ώρα για να γίνει μοχλός ανάπτυξης  και να βοηθήσει, ώστε η χώρα να βγει από την κρίση,  αποτελεί μια ευκαιρία για ν΄ αλλάξει η χώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΟΥΚΗ

Ψηφίστηκε το άρθρο 1 του Νομοσχεδίου του "Καλλικράτη" και αναμένεται και η ψήφιση στο σύνολό του. Η Βουλή με την απόφασή της ίδρυσε τον νέο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου. Η ενότητα και η αναπτυξιακή συνεργασία είναι το νέο τεράστιο πολιτικό και αναπτυξιακό διακύβευμα για την Βόρεια Καρυστία. Όπως έχω πολλές φορές επισημάνει, ο Δήμος Κύμης- Αλιβερίου  είναι το νέο δυναμικό πεδίο πολιτικού σχεδιασμού και διεκδίκησης για όλα όσα αξίζει και δικαιούται ο τόπος μας.  

ΔΗΛΩΣΗ ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΝΤΕΛΗ

Η δήλωση Σημίτη έχει ως εξής:

"Η Βουλή ανταποκρίθηκε με την σύσταση των Εξεταστικών Επιτροπών στην αυτονόητη απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας για διαλεύκανση σειράς υποθέσεων που δηλητηρίασαν την πολιτική ζωή του τόπου, έβλαψαν την λειτουργία της δημοκρατίας, ζημίωσαν δημόσια περιουσία και σκίασαν πρόσωπα.
Η πρόοδος των εργασιών των εξεταστικών επιτροπών φέρνει στο φως παρανομίες και αθλιότητες για το επιβαλλόμενο ήθος σε μια ευνομούμενη πολιτεία.

Τον Φ. Πετσάλνικό "έβλεπε" η πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία της ΝΔ που κατάθεσε χθες βράδι για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Η πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία της ΝΔ που κατάθεσε χθες βράδι, στόχο είχε το Πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικό μετά την στάση του και όσο είπε την Τρίτη το Βράδυ. Η ΝΔ προφανώς ήθελε να φέρει σε δύσκολη θέση το κ. Πετσάλνικό. Διαβάστε αναλυτικά....
Με ψήφους 156 υπέρ έναντι 112 κατά (σε σύνολο 268 βουλευτών) ψηφίστηκε το άρθρο 1 που αφορά στο χωροταξικό του νομοσχεδίου για την νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και αποκεντρωμένης διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης, κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας, την οποία ζήτησε η Νέα Δημοκρατία.

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ ΥΠΟΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Η ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ


Την επίσπευση των  μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί και με την «Τρόικα» στο πλαίσιο  του σχεδίου στήριξης της ελληνικής  οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση  και  το Διεθνές Νομισματικό ταμείο συζητά, στο άτυπο υπουργικού συμβουλίου ο  πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου  με τα μέλη της κυβέρνησης.
Στο επίκεντρο του  Υπουργικού Συμβουλίου βρίσκεται η  εκτέλεση του προϋπολογισμού, η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, η  συγχώνευση δημοσίων οργανισμών και  επιχειρήσεων και η απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων.

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, σε δήλωσή της για το ζήτημα της ίδρυσης Εφετείου στη Χαλκίδα, αναφέρει:

Με καθυστερημένα αντανακλαστικά απαντά μετά από 15 ημέρες στην απόφαση του Ε' τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε μη νόμιμα τα τέσσερα εφετεία στην χώρα ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και αυτό της Χαλκίδας
Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, σε δήλωσή της για το ζήτημα της ίδρυσης Εφετείου στη Χαλκίδα, αναφέρει:

Δ.Κατσούλης "Τραμπουκική επίθεση κατά του Δημάρχου Κονιστρών"

Χθες το απόγευμα πληροφορηθήκαμε ότι στο πλαίσιο εκδήλωσης διαμαρτυρίας κατοίκων της Κύμης με πορεία αυτοκινήτων και μηχανών, διερχόμενοι από το Μονόδρυ ορισμένοι εκ των διαδηλωτών –αναφέρθηκε ότι συνοδεύοταν, δυστυχώς, από στελέχη της δημοτικής αντιπολίτευσης του Δήμου Κονιστρών – σταμάτησαν στην οικία του Δημάρχου Κονιστρών κ. Δημήτρη Παπαναστασίου φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα και εκτοξεύοντας απειλές κατά της ζωής του, απειλές μάλιστα που εκτόξευσαν και τηλεφωνικά στην υπέργηρη μητέρα του. Παράλληλα διαμοίρασαν υβριστικά φυλλάδια στους κατοίκους του χωριού.

ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΩΡΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ


Παραδέχθηκε τελικά στην Βουλή ο Τάσος Μαντέλης ότι το 1998 πιστώθηκε ο λογαριασμός που είχε ανοικτή στην Ελβετία με το όνομα ΡΟΚΟΣ με 200.000 γερμανικά μάρκα τα οποία προέρχονταν από την Siemens. H παραδοχή αυτή αναμένεται να έχει επιπτώσεις στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό τη στιγμή που γίνεται.

Συνεχίζουν οι κάτοικοι της Κύμης


Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι κάτοικοι της Κύμης, προκειμένου να μην επιτρέψουν την ένωση του Δήμου τους με τους Δήμους Κονιστρών, Αυλωναρίου, Διστίων και Ταμυναίων, αφού πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο αποτελεί προσβολή, στην ιστορία της Κύμης και ταυτόχρονα δημιουργεί έναν Δήμο – μαμούθ ο οποίος δεν μπορεί να λειτουργήσει!!!

Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΩΡΑΣ

Νέα τροπή παίρνει το σκάνδαλο της Siemens μετά την κατάθεση πριν από λίγο στην Βουλή του κ. Τσουκράνη
Κουμπάρος και φίλος του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη κάρφωσε τον πρώην υπουργό πρίν από λίγο στην εξεταστική της βουλής για το σκάνδαλο της Siemens, λέγοντας, ότι τα λεφτά που κατατέθηκα ά στον λογαριασμό του προέρχονταν από την Siemens. H δήλωση αυτή του κ. Τσουκράνη αναμένεται να έχει εξελίξεις για το σκάνδαλο αυτό .

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ «Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ»

ΚΟΡΥΦΑΙΑ πολιτική επιλογή και «ώρα ριζικής ανατροπής» χαρακτήρισε χθες το βράδυ, από το βήμα της Βουλής , ο Γιώργος Παπανδρέου το σχέδιο «Καλλικράτης» κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, την πρώτη μέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Πρωθυπουργός που έσπευσε να τονίσει πως η κυβέρνηση «δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω»- είπε χαρακτηριστικά: Ο «Καλλικράτης» συνιστά προϋπόθεση για να

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Η είδηση τις ημέρας!!!


Στην εκπομπή της Ελλης Στάης στο ραδιόφωνο του Flash ο Δήμαρχος Αθηνών μας είπε τι φταίει και δεν είναι καθαρή η πλατεία του Κολωνακίου. Τα περιστέρια και να μάθουν οι κάτοικοι να μην ταΐζουν τα περιστέρια!!!
Εσύ πόσα περιστέρια τάισες σήμερα ; Μέσα, μέσα.
Τελικά η αγωνία των δημάρχων έχει κτυπήσει κόκκινο.

Ξέσπασμα Απ. Κακλαμάνη κατά πάντων

Βολές κατά βουλευτών, κομμάτων αλλά και υπουργών της κυβέρνησης εξαπέλυσε σήμερα στη Βουλή, ο Απόστολος Κακλαμάνης κατά τη συζήτηση των προτάσεων του Χ. Καστανίδη για τον έλεγχο του πόθεν έσχες βουλευτών και μη πολιτικών προσώπων.  Αναφερόμενος στον έλεγχο του πόθεν έσχες, είπε, "υπάρχουν 30 με 40 καθάρματα μέσα στη Βουλή, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είναι συνάδελφοί μου. Εγώ το αρνούμαι". Πρόσθεσε δε: "Αρκετά έχει γίνει η Βουλή πτυελοδοχείο".

Το υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε την αντικατάσταση 20 διευθυντών ΔΟΥ

  Το υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε την αντικατάσταση 20 διευθυντών ΔΟΥ, οι οποίοι απέτυχαν να πιάσουν τους στόχους που είχαν τεθεί. Πρόκειται για τους επικεφαλής στις ΔΟΥ ΙΕ’ Αθηνών, ΚΑ’ Αθηνών, ΙΣΤ’ Αθηνών, ΚΒ’ Αθηνών, Κορωπίου, Ν. Φιλαδέλφειας, Ιλίου, Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, Α’ Θεσσαλονίκης, Δ’ Θεσσαλονίκης, ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, Αγρινίου, Α’ Καλλιθέας, Α’ Πατρών, Ρεθύμνου, ΦΑΒΕ Αθηνών, Μοσχάτου, Αλεξανδρούπολης, Χαλκίδας και Α’ Περιστερίου. 
  Το υπουργείο προχωρά στην άμεση προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών. Τέλος, ανακοινώθηκε η μετακίνηση 70 υπαλλήλων, σε όλη τη χώρα, σε άλλες οικονομικές υπηρεσίες από αυτές όπου σήμερα υπηρετούν. Μετακινούνται 42 υπάλληλοι από τις ελεγκτικές υπηρεσίες σε ΔΟΥ και 25 μετακινούνται από ΔΟΥ σε ελεγκτικές υπηρεσίες, για την ενίσχυση των ελέγχων.
Πηγή enet.gr

Ανοίγει τις εσωκομματικές διαδικασίες το ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά την ψήφιση του " ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"

   Πρώτο το ΠΑΣΟΚ ανοίγει τις εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη των υποψηφίων περιφερειαρχών και Δημάρχων αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων θα διαρκέσει μία μόλις εβδομάδα και θα στηριχθεί στις προτάσεις ή αυτοπροτάσεις των ενδιαφερομένων μέσω του διαδικτύου σε συγκεκριμένη διεύθυνση που θα ανακοινωθεί στα τέλη Μαΐου.

Οι υποψήφιοι για τη θέση του Προέδρου ΝΟΔΕ Ευβοίας

Μετά από τρεις παρατάσεις, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες κατάρτισης του ψηφοδελτίου για την εκλογή του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ευβοίας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Μαϊου. Υποψήφιοι για το αξίωμα του Προέδρου είναι οι:
• Δεμερτζής Βασίλης,
• Καλυβίτης Κωνσταντίνος και
• Παλαιολόγος Σπυρίδων.
Εμείς τους ευχόμαστε καλή επιτυχία

Στα άκρα το πάει ο Δήμαρχος Κύμης

Στα άκρα τραβαεί ο Δήμαρχος Κύμης και διχάζει την κοινωνία της περιοχής. Συγκεκριμένα ανακοίνωση απο το Δ.Δ. του Μονοδρίου καταγγέλλει τους Κυμαίους για "γιουρούσι" στο χωριό τους. Συγκεκριμένα:

Σήμερα Δευτερα 24-5-2010, πιστεύουμε ότι έγινε ένα σημαντικό συμβάν που ήταν ένα χτυπημα στην Δημοκρατία, και μια προσβλητική κίνηση στο Μονοδρί και την κοινωνία του και ζητάμε έστω ένα συγνώμη.

Εκβιάζει τους Βουλευτές του Νομού ο Δήμαρχος Κύμης


Με πρωτοφανή  επιστολή του ο Δήμαρχος Κύμης, Δημήτρης Θωμάς ΕΚΒΙΑΖΕΙ,  τους βουλευτές του Νομού, να παραστούν στην αυριανή κινητοποίηση στην υψηλή γέφυρα Χαλκίδας, για τον «Καλλικράτη». Εμεις αναμένουμε αν οι Βουλευτές του Νομού δέχονται τους εκβιασμούς και παραστούν ή στείλουν «ραβασάκι» συμπαράστασης.
Σας γνωρίζουμε ότι στην παλλαϊκή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 24/5/2010 στο Εργατικό Κέντρο Κύμης, με θέμα την επικείμενη διοικητική μεταρρύθμιση «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»,

Παντελής η απουσία του ΠΑΣΟΚ από την κρίση στην Κύμη.

 
Η απουσία του κόμματος ΠΑΣΟΚ από την Κύμη, το οποίο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα για την πολιτική του θέση για την αυτοδιοίκηση, και τις αποφάσεις της κυβέρνησης του για τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», δημιουργεί πολλά ερωτήματα για τον τρόπο λειτουργίας του. Βέβαια η ιστορία της κρίσης στην ανθρωπογεωγραφία των ¨ανθρώπων¨ του ΠΑΣΟΚ της Κύμης ξεκινάει από το 1996.

Μετά την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβρη ‘09, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Ραγκούσης, ανακοινώνει τις βασικές αρχές συνένωσης των δήμων, ένα από τα κριτήρια θα είναι ο πληθυσμός των νέων δήμων. Το ΠΑΣΟΚ της Ευβοίας (βλέπε ΝΕ) μένει αμέτοχη χωρίς να αναπτύσσει διάλογο με την κοινωνία για την διοικητική μεταρρύθμιση που θα έρθει και αφήνει το παιγνίδι να το παίξουν οι δήμαρχοι, άλλοτε με κριτήρια αναπτυξιακά άλλοτε όχι.
Αντίθετα ο σημερινός Δήμαρχος Κύμης κινούμενος με βασικό κριτήριο την δικιά του εκλογιμότητα και βλέποντας, ότι η «καρέκλα» του θα έχει μέλλον μόνο αν ο νέος δήμος που θα προκύψει, προέρχεται από συνένωση των σημερινών δήμων Κύμης και Κονιστρών. Κάνει κινήσεις «ΜΑΤ» στο ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ. Κτίζει «Λόμπι» και συμμαχίες ακόμη και στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ τους άλλους πολιτικούς χώρους ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ και ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ καταφέρνει να τους «μονοχίσει» και να τους σύρει πίσω του.
Στην τοπική ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ευβοίας «πιάνει στο ύπνο» τους Δημάρχους του ΠΑΣΟΚ και προτείνονται για την περιοχή δύο εναλλακτικά σενάρια, το ένα σενάριο βλέπει μεγάλο δήμο όπως προτάθηκε από το υπουργείο και το δεύτερο δύο δήμους, ο ένας Δήμος να περιλαμβάνει το Δήμο Κύμης- Κονίστρας και ο δεύτερος δήμος, τους δήμους Ταμινέων- Αυλώνος – Δίστου.
Τα ερωτήματα από εδώ και πέρα είναι πολλά. Γιατί συνεχίζει την αντίδραση ο Δήμαρχος Κύμης; Αυτός δεν έχει ψηφίσει την πρόταση που υιοθέτησε το Υπουργείο όταν ψήφιζε ή την μια επιλογή ή την άλλη; Το ερώτημα αυτό είναι και το ποιο κρίσιμο για τους στόχους και τις κινήσεις του κ. δήμαρχου.  Δήμαρχε τι έχεις να απαντήσεις;
Αν ο Δήμαρχος ενδιαφερόταν πραγματικά για την Κύμη, μετά την απόφαση του Υπουργείου, δεν θα έπρεπε να αναπροσαρμόσει τους στόχους του με βάση τα νέα δεδομένα και με τα νέα δεδομένα, στηριζόμενος τις συμμαχίες που είχε κτήση, να διεκδίκηση να γίνει πρωτεύουσα του μεγάλου Δήμου η Κύμη; Η Κύμη δήμαρχε πότε θα είχε ποιο μεγάλη ανάπτυξη και «ισχύ», όταν είναι  έδρα του μικρού δήμου των περιοχών Κύμης – Κονιστρών ή όταν είναι έδρα του μεγάλου Δήμου;
Από την στιγμή που ο δήμαρχος δεν απαντάει και δεν κάνει στροφή στον αγώνα του να διεκδίκηση την έδρα, του νέου Δήμου μένει έκθετος στα μάτια κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου. Οι ενέργειες του εξυπηρετούν μόνο τους δικούς του στενούς στόχους και την σωτηρία της καρέκλας του.

Και ενώ ο δήμαρχος κάνει «παιγνίδι» στην Κύμη, το ΠΑΣΟΚ και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της Εύβοιας κάνουν την χειρότερες κινήσεις. Όπως αναφέραμε παραπάνω, τα στελέχη της Κύμης δεν διαφέρουν σε τίποτα από το δήμαρχο της και ίσως και αυτά μέσα τους να εύχονται να τύχει επιτυχίας ο αγώνας του δήμαρχου, γιατί και αυτοί ξέρουν ότι είναι μετριότητες. Στον μικρό δήμο θα έχουν ρόλο, αντίθετα στο μεγάλο δήμο και αυτοί θα εξαφανισθούν. Επί της ουσίας τοπικά στελέχη και Δήμαρχος έχουν την ίδια νοοτροπία και ποσώς τους νοιάζει η αναπτυξιακή διάσταση της περιοχής, γιατί όλα αυτά τα χρόνια έδειξα τι αξίζουν. Παραγοντίσκοι και «Φτωχοί» το πνεύματι, μικρές εξαιρέσεις μόνο.

Ποτέ δεν κατάθεσαν ολοκληρωμένη πρόταση. Ορισμένοι ταυτίστηκαν ανοικτά με την πρόταση του Δημάρχου. Άλλοι να γίνει δήμος με τις περιοχές Κύμης –Κονίστρας και το μισό Δήμο Αυλώνος. Ενώ στελέχη, όπως ο πρώην υφυπουργός κάνουν πρόταση – πριν δέκα μέρες-, ο νέος δήμος να περιλαμβάνει τους Δήμους Κύμης –Κονίστρας- Αυλώνος (ολόκληρου), χωρίς όμως να ζητάνε και την γνώμη των δύο δημάρχων. Οι δήμαρχοι των οποίων, Παπαναστασίου και Κατσούλης, έχουν ταχθεί υπέρ της επιλογής του μεγάλου δήμου με επιχειρήματα.

Σε επίπεδο βουλευτών έχουμε φαινόμενα που δεν περιγράφονται. Ο βουλευτής κ. Συμεών Κεδίκογλου μετέχει σε συγκεντρώσεις του Δήμαρχου και να ταυτίζεται με τις ενέργειες του!!!. Η άλλη βουλευτής κ. Κατερίνα Περλεπέ, πιστή στις ενέργειες και πρακτικές της, να αναμένει και να παίρνει θέσει πάντα αφού «δει» που θα γείρει η πλάστιγγα, αναμένει το τελικό αποτέλεσμα!!! Μέχρι σήμερα είναι και με το Δήμαρχο και με το Υπουργείο. Δεν έχει βγάλει ανακοίνωση να μιλάει δυνατά και να κόψει τον βήχα στο Δήμαρχο.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ευβοίας και ο Γραμματέας της, είναι κατώτερος τον περιστάσεων με συμπεριφορές και κινήσεις που αν θέλετε έχει την αποκλειστική ευθύνη τις όλης κατάστασης που αντιμετωπίζει η Κύμη. Δεν είναι δυνατό τα παπαγαλάκια του Δήμαρχου να πηγαίνουν στα χωριά και να λένε ότι αν γίνει, ο μεγάλος δήμος με έδρα το Αλιβέρι θα κλείσει το Νοσοκομείο της Κύμης και να μην πιάνει αυτό και να κάνει τα επιχειρήματα του δήμαρχου φτερό.
Δεν είναι δυνατό ο δημοκρατικός λαός της Κύμης να έχει αφεθεί στην τύχη του και να είναι δακτυλοδεικτούμενος από τους κλακαδόρους του δήμαρχου και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μπορούν να πάρουν πρωτοβουλίες να σιωπούν!!

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΑΝ..

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Κύμης με την παρακάτω ανακοίνωσή τους καταγγέλουν πως οι ισχυρισμοί του Δημάρχου Κονιστρών είναι ψευδείς.  

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΜΩΣ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΑΝ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΟΝ ΠΙΕΣΕΩΝ Ή ΠΡΟΙΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.  ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ, ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΓΡΑΦΗΣ, ΤΟ ΟΤΙ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.  
ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ......Ή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ; ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΛΑΛΟΥΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΕΙ.

Κύριε, Δήμαρχε Κονιστρών,

 Με αφορμή τα ανακριβή δημοσιεύματά σας στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με τα οποία οι εργαζόμενοι στον Δήμο Κύμης «υποχρεώθηκαν από τον Δήμαρχο να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις» για τον Καλλικράτη όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στον Δήμο Κύμης τα καταγγέλουμε ως ψευδέστατα και αήθη.
 Ουδέποτε ο Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς μας εξανάγκασε να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις του Δήμου Κύμης για τον Καλλικράτη.

«Δεν θα κάνουμε στάση πληρωμών και δεν θα προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση του χρέους» λέει ο Γ. Παπανδρέου «Η Ευρώπη άργησε να αντιληφθεί το πρόβλημα»

«Δεν πρόκειται να προβούμε σε παύση πληρωμών ή αναδιάρθρωση του χρέους» δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην Ισπανική εφημερίδα El Pai o πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Αναφερόμενος στην Ελληνική οικονομική κρίση, τονίζει ότι η Ε.Ε άργησε να καταλάβει το πρόβλημα και να δράσει. «Πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για ανάπτυξη» δήλωσε ο πρωθυπουργός και κάλεσε την Ε.Ε να συνδράμει με μέτρα στήριξης αυτών των προσπαθειών.

Ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στην Ελληνική δημοσιονομική κρίση ασκεί κριτική στην Ε.Ε λέγοντας ότι αυτή άργησε να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος καθυστερώντας να λάβει μέτρα με αποτέλεσμα η κρίση να επεκταθεί στα 16 κράτη μέλη της Ευρωζώνης.
"Η Ε.Ε χρειάστηκε χρόνο για να αντιληφθεί ότι οι κερδοσκόποι έπειτα από την Ελλάδα θα έκαναν επίθεση στα υπόλοιπα κράτη μέλη με αποτέλεσμα να απειληθεί ακόμη και η σταθερότητα του ευρώ" είπε.

Από 134 σε 13888 Αλλάζει ο αριθμός κλήσης του Κέντρου Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης του ΟΤΕ Διαβάστε περισσότερα:

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι από την Κυριακή 23 Μαΐου 2010 το 134 (Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης του ΟΤΕ), αλλάζει σε 13888.

Το 13888 λειτουργεί Δευτέρα-Παρασκευή 08:00-22:00 και Σάββατο 09:00-15:00 και μπορεί να κληθεί από οποιοδήποτε δίκτυο σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας από όλη την Ελλάδα.

Το Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης, 13888, είναι ένα αυτόνομο και ολοκληρωμένο κανάλι πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Ο σπορτκάστερ που... απέβαλε τον Φώτη Κουβέλη Ο κ. Χελάκης και οι ίντριγκες στις εσωκομματικές εκλογές στην Καλλιθέα για το συνέδριο του ΣΥΝ Διαβάστε περισσότερα: