Σάββατο 20 Απριλίου 2013

 Η Ντόρα αφήνει αιχμές και διαφοροποιείται…

Μια συνέντευξη γεμάτη σαφείς πολιτικές αιχμές παραχώρησε η Ντόρα Μπακογιάννη στο “Βήμα της Κυριακής”. Η άλλοτε επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, και πρώην υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, που ηττήθηκε το 2009 στην εσωκομματική μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας από τον Αντώνη Σαμαρά,

Εξευτελισμός της δημοσιογραφίας

Του Κώστα Ρεσβάνη
Με κομμένη την ανάσα οι τηλεθεατές του δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ περίμεναν προχθές να ακούσουν τα νέα για την -φιλοσαμαρική- εφημερίδα «Παρασκήνιο». Το δημοσιογραφι

κό δαιμόνιο του διευθυντή ενημέρωσης της δημόσιας τηλεόρασης, Αιμίλιου Λιάτσου, είχε διαισθανθεί την αγωνία του κοινού του. 

Έως 40 χρόνια θα χρειαστούν για να συνέλθει η χώρα από το Μνημόνιο!

του Πάνου Παναγιώτου
Χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής.
2026, 2028, 2038, 2042 οι πιθανές χρονιές επαναφοράς της ανεργίας στα επίπεδα του 2008 αναλόγως του σεναρίου!
Μόνιμο είναι κάτι που παραμένει στην ίδια κατάσταση σε βάθος χρόνου. Αν το μόνιμο είναι και θετικό, τότε είναι καλοδεχούμενο και δεν χρήζει αλλαγής.

Σοσιαλιστικές αξίες…

Περιπαικτικό άρθρο του economist  για την κυβερνηση Ολαντ.

Κουτσούμπας: Πιθανότητες ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας της Ελλάδας

Σε συνέντευξή στο Ριζοσπάστη, ο νέος γγ. του ΚΚΕ τόνισε ότι «η εργατική τάξη έχει συμφέρον από την οριστική εξάλειψη κάθε μορφής καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εκμετάλλευσης στα μέσα παραγωγής και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού-κομμουνισμού».

Πόσο "φαρμάκι" είναι το φάρμακο;

Προβληματίζεται η Κριστίν Λαγκάρντ για την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων λιτότητας. Και ζητά περισσότερο χρόνο για δημοσιονομικές προσαρμογές. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Παγκόσμια Τράπεζα.

Συμφωνία Σερβίας – Κοσσυφοπεδίου:

Ικανοποιημένος από τη συμφωνία είναι ο Χάσιμ ΘάτσιMε τη διαμεσολάβηση της ΕΕ, Κόσοβο και Σερβία κατέληξαν χθες σε συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεών τους, η οποία συνιστά προϋπόθεση για την συνέχιση της ευρωπαϊκής τους πορείας.

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

«Το νερό στην Κήρινθο είναι κατάλληλο για πόσιμο…»

Δεν έχει τέλος η περιπέτεια των κατοίκων της Κηρίνθου και Κρύας Βρύσης στη βόρεια Εύβοια με το πόσιμο νερό καθώς ακόμη… αναγκάζονται να χρησιμοποιούν  μόνο εμφιαλωμένα μπουκάλια νερό, αναμένοντας τις νέες αναλύσεις από το Γενικό Χημείο του Κράτους (οι κάτοικοι περιμένουν εναγωνίως εδώ και μέρες…

Βόμβα Τσίπρα για διαπλοκή κυβέρνησης-τραπεζιτών

Δριμύ κατηγορώ για την καθυστέρηση των ανακεφαλαιοποιήσεων
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση έκανε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του συνεδρία της Ενωσης Επιχειρηματιών κατηγορώντας την για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και ανακολουθία στο κυβερνητικό έργο.

Διεθνής κατακραυγή για τη Μανωλάδα - Μποϊκοτάζ στις "ματωμένες" φράουλες Πηγή:www.reporter.gr

Σε διεθνές μποϊκοτάζ στις φράουλες της Μανωλάδας καλούν τους καταναλωτές διάφορες ιστοσελίδες του εξωτερικού, μετά από την αιματηρή "τιμωρία" που δέχθηκαν 29 αλλοδαποί εργάτες από τον επιστάτη σε χωράφια που δούλευαν, επειδή διεκδίκησαν διαμαρτυρόμενοι τα δεδουλευμένα έξι μηνών.

Μαριάς: Να αποχωρήσουν από την Βουλή οι αντιμνημονιακοί βουλευτές

Την αποχώρηση από τη Βουλή των βουλευτών που ανήκουν στα αντιμνημονιακά κόμματα πρότεινε ο Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Μαριάς.

Αποχή και η ΔΑΠ ήταν οι νικητές και σε αυτές τις φοιτητικές εκλογές.

Στις κάλπες προσήλθαν για να ψηφίσουν λίγο περισσότεροι από 100.000 φοιτητές ενώ πέρυσι ψήφισαν περίπου 130.000 σπουδαστές σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ποσοστό της τάξης του περίπου 50% των ενεργών φοιτητών.
Όπως έχει γίνει πλέον... συνήθειο, οι φοιτητικές παρατάξεις δεν εξέδωσαν ούτε εφέτος κοινά αποτελέσματα.

Δηλώσεις Κεφαλογιάννη, για τη νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, για τη νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Συγχαίρω από την καρδιά μου τις νέες και τους νέους της Παράταξής μας, τους ΔΑΠίτες και τις ΔΑΠίτισσες, για τη νέα μεγάλη νίκη στις φοιτητικές εκλογές.

OFF-SHORE εταιρείες με έδρα τη Κύμη της Εύβοιας

Αναπτύσσοντας την Επίκαιρη Ερώτησή του στην ολομέλεια της Βουλής με θέμα «Φορολογικός έλεγχος και καταλογισμός αστικών και ποινικών ευθυνών για τις παρατυπίες και παρανομίες  των OFF-SHORE  εταιρειών  με έδρα τη Κύμη της Εύβοιας», ο Βουλευτής Ευάγγελος Αποστόλου, Συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής.



Στη Συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς,  η  Γενική Γραμματέας  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας,

Συνάντηση στο ΠΑΣΟΚ για τα Τσιμέντα Χαλκίδας

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στην Ιπποκράτους  για τα Τσιμέντα Χαλκίδας, όπου συμμετείχαν  αντιπροσωπεία της Ένωσης Εργαζομένων   Τσιμέντων  Χαλκίδας , το  Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, ο  Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο βουλευτής του Νομού  Συμεών Κεδίκογλου  και ο τομεάρχης εργασίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος  .

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ποιοί είναι οι «μνηστήρες» Emma Delta και Third Point, για τον ΟΠΑΠ

Δύο δεσμευτικές οικονομικές προσφορές κατετέθησαν για την εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ, όπως ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Emma Delta και Third Point, τα ονόματα των «μνηστήρων»

Πρώτη ομιλία Κουτσούμπα τη Δευτέρα

Την πρώτη του ομιλία από την ημέρα που εξελέγη ΓΓ του ΚΚΕ θα δώσει τη Δευτέρα ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
Ο νέος γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ θα μιλήσει τη Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα στο Πάρκο Ελευθερίας,

Δύο πρώην υπουργοί του Καραμανλή στη λίστα όσων απέσυραν καταθέσεις από την Κύπρο

Ηχηρά ονόματα μεταξύ των 6.000 που "προέβλεψαν" και έβγαλαν εκτός Κύπρου πολλά εκατομμύρια ευρώ.
Στα ονόματα της λίστας με τους "έξυπνους" που προέβλεψαν σωστά και έβγαλαν τις καταθέσεις τους εκτός Κύπρου, λίγο πριν την απόφαση για "κούρεμα" των καταθέσεων περιλαμβάνονται γνωστοί επιχειρηματίες, πολιτικά στελέχη της Ελλάδας και της Κύπρου, Ρώσοι ολιγάρχες, αλλά ακόμη και στελέχη της Τράπεζας Κύπρου.

Συνάντηση με το Πρωθυπουργό ζητά η Ομοσπονδία εργαζομένων στα Τσιμέντα



Στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας σήμερα 17/4/13, με τους  Προέδρους και Γ. Γραμματείς  των σωματείων μελών του κλάδου και του Δ.Σ. του σωματείου Χαλκίδας, έπειτα από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το επίμαχο θέμα που ταλανίζει τους εργαζόμενους του εργοστασίου των τσιμέντων Χαλκίδας, αποφασίσαμε:
      1.Επιστολή στον Πρωθυπουργό για άμεση  συνάντηση με την Ομοσπονδία.

Μακελειό στη Μανωλάδα- Πυροβόλησαν 20 αλλοδαπούς εργάτες!

Τρεις Έλληνες, οι οποίοι φέρονται να πυροβόλησαν προς αλλοδαπούς εργάτες στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας Ηλείας, αναζητά η αστυνομία.
 Το περιστατικό έγινε το απόγευμα της Τετάρτης (17/04), όταν υπήρξε ένταση μεταξύ των δύο πλευρών λόγω διαφωνίας για τα μεροκάματα που θα έπαιρναν, καθώς οι περίπου 200 αλλοδαποί από το Μπαγκλαντές, διεκδίκησαν δεδουλευμένα 6 μηνών.

Η Toyota ανακαλεί 25.835 αυτοκίνητα στην Ελλάδα για προληπτικό έλεγχο στον αερόσακο

Την ανάκληση για προληπτικό έλεγχο στον αερόσακο του συνοδηγού ανακοίνωσε σήμερα για 25.835 αυτοκίνητα η εταιρεία TOYOTA Ελλάς ABEE.
Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου του υπουργείου Ανάπτυξης η εταιρεία εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου των αυτοκινήτων TOYOTA Avensis, Yaris και Corolla και LEXUS SC430, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Παρέμβαση των Πεπόνη - Μουζακίτη για τις δηλώσεις Καρχιμάκη

Την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπ.Μουζακίτη προκάλεσαν καταγγελίες του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιχ.Καρχιμάκη σχετικά με τυχόν «παραλείψεις» της Τράπεζας της Ελλάδος σε δυο ζητήματα:   

Δίχασε την Αγγλία O Ύστατος φόρος τιμής στη «Σιδηρά Κυρία»

Την τελευταία της παράσταση «έπαιξε» σήμερα η Μάργκαρετ Θάτσερ. Και ήταν μια παράσταση που δίχασε για μια ακόμη φορά τη Μ. Βρετανία, όπως άλλωστε άκρως διχαστική ήταν και η προσωπικότητά της.
Ο δημόσιος χαρακτήρας της κηδείας της πρώην πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις αφ' ενός εξαιτίας της εντεκάχρονης θητείας της στην πρωθυπουργία και των κοσμογονικών αλλαγών που προκάλεσε με τεράστιο κοινωνικό κόστος και αφ' ετέρου λόγω του υψηλού κόστους της από τον δημόσιο προϋπολογισμό, τη στιγμή που η κυβέρνηση Κάμερον εφαρμόζει σκληρό πρόγραμμα περικοπών.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Διαξιφισμοί για την Κύπρο

Για «αποικιοκρατική συμπεριφορά» του Β. Σόιμπλε κάνε λόγο ο Χάνες Σβόμποντα, επικεφαλής των Ευρωπαίων ΣοσιαλιστώνΣε υψηλούς τόνους και με έντονες επικρίσεις για τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Eurogroup έγινε η συζήτηση για την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Ας αφήσουμε το παρελθόν και ας κοιτάξουμε μπροστά» ήταν η αρχική γραμμή της ιρλανδικής προεδρίας και της Κομισιόν, αλλά οι περισσότεροι ευρωβουλευτές δεν φαίνεται να συμφωνούν.

ΕΕ: Βορράς εναντίον Νότου;

Οι διαφορές Βορρά-Νότου για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη παραμένουν. Μπορούν οι νοτιοευρωπαϊκές χώρες να συμφωνήσουν σε μία κοινή πολιτική γραμμή για την αντιμετώπισγη της κρίσης;

Την Βουλή επισκέπτεται αύριο ο κ. Κλέαρχος Περγαντάς



Ο  Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς την Πέμπτη 18/04/2013 και ώρα 9:30 π.μ.  θα βρίσκεται στην Βουλή των Ελλήνων στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών 

Συνεργασία Πατριωτικού Κέντρου – ΑΝ.ΕΛ



Ο ελληνικός λαός και ο ελληνικός χώρος βιώνουν τραγικές στιγμές.
Η Ελλάδα υφίσταται συνθήκες «οικονομικού Νταχάου» και στο άμεσο μέλλον θα κληθεί να συναινέσει σε οδυνηρές υποχωρήσεις στο θαλάσσιο χώρο της και στο ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων.

Ημερίδα από το ΚΕΣΥΠ


Οι υπεύθυνες του Κέντρου Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού Χαλκίδας Κάτια Αλιακίζογλου και Κατερίνα Ράζου σε συνεργασία με το Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο Χαλκίδας και τον διευθυντή του Κώστα Φράγγο διοργανώνουν  ημερίδα με θέμα : «Η εισαγωγή των καινοτομιών στην Τεχνολογική Εκπαίδευση και η συμβολή τους στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, στην ομαλότερη ένταξη στην αγορά εργασίας και στην επαγγελματική ανάπτυξη» .

Ανακοίνωση της ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Αύριο διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές σε όλη την Ελλάδα. Οι παρατάξεις που ξεκίνησαν πριν δεκαετίες να αγωνίζονται για την φοιτητιώσα νεολαία και τα δίκαια αιτήματά της, σήμερα έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους. Αντί να αναδεικνύουν τα προβλήματα των φοιτητών και να αναζητούν λύσεις από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, έχουν καταντήσει στάνες εκτροφής αγελών κατευθυνόμενων σε συγκεκριμένους βουλευτές. 

Εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ Εύβοια

Στα  πλαίσια  της  συνεχούς παρουσίασης  της πρότασης   του ΣΥΡΙΖΑ  ΕΚΜ  στην  κοινωνία   για  την  έξοδο  από  την  κρίση  προς  όφελος  των  συμφερόντων του λαού  το  άμεσα επόμενο  χρονικό  διάστημα  θα  γίνουν  οι  παρακάτω  εκδηλώσεις-συζητήσεις  με  μέριμνα  της Νομαρχιακής  επιτροπής  Εύβοιας  και  των  Τοπικών  οργανώσεων  του  ΣΥΡΙΖΑ  ΕΚΜ :

Χορήγηση νέων αδειών αλιείας σε επαγγελματικά σκάφη



Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, μετά την έκδοση της 2240/31541/13.03.2013 (ΦΕΚ 613/Β΄/15.03.2013) Απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που αφορά στη χορήγηση, υπό προϋποθέσεις, νέων αδειών αλιείας σε επαγγελματικά σκάφη, ενημερώνει για τα εξής:

Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων σε άπορες Οικογένειες για το 2013




Προθεσμία καταθέσεων δικαιολογητικών: 1 - 31 Μαΐου 2013 απαιτούμενα δικαιολογητικά:


1. Αίτηση – Δήλωση (δίνεται από τον Σύλλογο) με πλήρη τα στοιχεία, καθώς και να αναγράφονται τα ΑΦΜ και των δύο συζύγων, με επικυρωμένη την υπογραφή.

Σύνεδροι των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Εύβοιας


Στο 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» που θα διεξαχθεί στο Παλαιό Φάληρο στο Σ.Ε.Φ.  26/27/28 Απριλίου 2013, την Εύβοια θα εκπροσωπήσουν ως Σύνεδροι 24 μέλη του κινήματος και οι  πολιτευτές του νομού που συμμετέχουν αυτοδίκαια.
 Τα  μέλη του Κινήματος που θα συμμετέχουν ως Σύνεδροι είναι οι εξής:

«ΝΕΑ ΑΡΧΗ» ή «Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ» των Φορολογουμένων;

Μετά «φανών και λαμπάδων», παρουσιάσθηκαν οι νέες συμφωνίες για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο.
Όμως, δεν είναι για χαρούλες, αφού δένουν πιστάγκονα τους οφειλέτες του δημοσίου οι «νέες» αυτές ρυθμίσεις –συμφωνίες, της τρόικας και « σωτήρων » της χώρας.!

Ξεκινά η ανάπλαση της εισόδου Χαλκίδας στην περιοχή του Βούρκου

Υπογράφηκε, τη Δευτέρα, 15 Απριλίου, από τον Δήμαρχο, Θανάση Ζεμπίλη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας, Νικόλαο Κουτσοστάθη, η σύμβαση για το έργο ανάπλασης της εισόδου της Χαλκίδας, στην περιοχή του Βούρκου.

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Η Τρόικα θέλει νέο Υπουργό Οικονομικών!

Όλοι γνωρίζουν ότι ο Γιάννης Στουρνάρας θέλει οσονούπω να μετακινηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών προς κάπου αλλού... Πιθανότατα διοικητής στην Τράπεζας της Ελλάδας ή σε κάποιον άλλο λιγότερο νευραλγικό Υπουργικό θώκο.

Ομπάμα: “Ακόμη δεν ξέρουμε ποιος το έκανε και γιατί το έκανε.”

Διπλή έκρηξη σπέρνει τον πανικό στον Μαραθώνιο της ΒοστώνηςΟ Μπ. Ομπάμα συνέστησε να μην βγαίνουν γρήγορα συμπεράσματα και δήλωσε βέβαιος ότι οι δράστες θα βρεθούν και θα υπάρξει δικαιοσύνη «Ακόμη δεν ξέρουμε ποιος το έκανε και γιατί το έκανε. Αλλά μην το παρεξηγήσετε αυτό. Θα βρούμε ποιος το έκανε και γιατί το έκανε και θα τον φέρουμε ενώπιον της Δικαιοσύνης» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Προς λύση η Γκάφα με την φορολόγηση των 18άρηδων ;;

Λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει με τη φορολογία των 18χρονων, ακόμη και στην περίπτωση που έχουν ετήσιο εισόδημα 1 ευρώ από τόκους καταθέσεων ενώ είναι συνδικαιούχοι με τους γονείς τους, έχει βρει το υπουργείο Οικονομικών και ετοιμάζεται να την καταθέσει στη Βουλή με τη μορφή τροπολογίας.

ΚΚΕ: «Κυνική πρόκληση» οι εξαγγελίες Σαμαρά

«Η συμφωνία κυβέρνησης – τρόικα εγκαινιάζει ένα νέο γύρο βάρβαρων μέτρων που, όπως και τα προηγούμενα, συνοδεύονται από ψέμα, κοροϊδία και προσπάθεια διάσπασης των εργαζομένων», αναφέρει ο Περισσός. Όπως υπογραμμίζει το ΚΚΕ:

Η μεγάλη αλλαγή με το ΣΔΟΕ "σπάει" στα δύο..

Σε δύο αυτόνομες υπηρεσίες σπάει το ΣΔΟΕ, κατ’ απαίτηση των δανειστών, οι οποίοι ζητούν μεγαλύτερη αυτονομία στη φορολογική διοίκηση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Οι οργανισμοί που καταργούνται και συνοδεύονται με ακαριαίες απολύσεις

Τις μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και δύο χρόνια από ιδιωτικές εταιρείες για την κατάργηση φορέων του Δημοσίου ξεσκονίζουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να επιταχύνουν τις διαδικασίες αξιολόγησης των οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Τη «Συμφωνία για τη νέα Ελλάδα» ανακοίνωσε ο Λοβέρδος. έκλεψε το μισό όνομα από το κόμμα της Κατσέλη!!

«Το σύνθημα είναι ρήξη, σύγκρουση, δημιουργία και το όνομά του "Συμφωνία για ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ", τόνισε ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος ανακοινώνοντας την ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα κατά την 1η Πολιτική Συνδιάσκεψη της Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας (ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ.).

Πανελλαδικές εξετάσεις: Οδηγίες προς ναυτιλομένους

Τις τελευταίες οδηγίες προς τους συμμετέχοντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2013 έδωσε το υπουργείο Παιδείας.
Η πλήρης εγκύκλιος με τις οδηγίες, "εφ' όλης της ύλης", όπως ονομάζεται, αφορά, φυσικά, και τους καθηγητές και διευθυντές των σχολείων.


ΛΑΪΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, συμπαραστέκεται στον αγώνα των 236 εργαζομένων στο εργοστάσιο Τσιμέντου Χαλκίδας, οι οποίοι αγωνίζονται να μην  βρεθούν στο δρόμο μετά από απόφαση του Ομίλου της ΑΓΕΤ Ηρακλής (Lafarge),να βάλει λουκέτο.

Πολιτική Εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ με θέμα «Άμεση δράση για την κοινωνική προστασία»



Η Δημοκρατική Αριστερά διοργανώνει πολιτική εκδήλωση την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 19.30 στο Αμφιθέατρο του 9.84 (Τεχνόπολις, Γκάζι) με θέμα «Άμεση δράση για την Κοινωνική Προστασία».

Χαιρετισμός του δημάρχου Ερέτριας κ. Βασίλη Βελέντζα κατά την επίσημη έναρξη του προγράμματος οι «Μελλοντικοί Ηγέτες».

«Κύριε Υπουργέ,  αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,
Σας καλωσορίζω στην Ερέτρια, την πόλη που η ιστορία της χάνεται στα βάθη των αιώνων και που έχει συνδέσει το όνομά της με τα πιο σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας.

Συμμετοχή της Περιφέρειας στην 47η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.



Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει θέσει στις άμεσες προτεραιότητές της την ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα και τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης που θα κάνει τα προϊόντα μας ανταγωνιστικά.

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

"Σταματούν" το ταξίδι τους οι... "4 Τροχοί" μετά από 43 χρόνια.

Με ένα βασικό θέμα στην ατζέντα της συγκαλείται η γενική συνέλευση των Τεχνικών Εκδόσεων, που μεταξύ άλλων, εκδίδει το περιοδικό "4 Τροχοί", στις 8 Μαϊου και σε περίπτωση μη απαρτίας η Β΄ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση της Εταιρείας θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουνίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 16:00 στον ίδιο χώρο, χωρίς δημοσίευση νεώτερων προσκλήσεων με θέμα την

Νέο χαρτονόμισμα 5 euro...Ti του λείπει;; Θεωρία Συνωμοσίας ή Προάγγελος Γεγονότος;;;;



Στις 2 Μαίου 2013 θα έλθει μία καινούργια έκδοση χαρτονομίσματος του ευρώ στην Ευρώπη των 27 κρατών.
Πρόκειται για το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ με νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας.