Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Ο Λιάπης έπαιρνε ΕΚΑΣ ενόσω ήταν υπουργός! Ο Λιάπης έπαιρνε ΕΚΑΣ ενόσω ήταν υπουργός!



Επίδομα Κοινωνικής αλληλεγγύης ελάμβανε ο Μιχάλης Λιάπης το 2008, ενώ ήταν υπουργός Πολιτισμού  τουλάχιστον όπως φαίνεται στη φορολογική του δήλωση.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το OpinionPost.gr, ο κ. Λιάπης, στη φορολογική του δήλωση για το οικονομικό έτος 2009 αναφέρει ότι εισέπραξε «καθαρό ποσό επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ)» 6.434,49 ευρώ. Επίσης αναφέρεται το ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης για το έτος 2008:

Έρχεται σαρωτικός ανασχηματισμός - Ποιοί υπουργοί φεύγουν

Iδιαίτερα ενοχλημένος είναι ο πρωθυπουργός από την εικόνα αποσύνθεσης που παρουσιάζει  η κυβέρνηση που εμφανίζεται να παραπαίει συνεχώς από πρόβλημα σε πρόβλημα κι από εσωτερική αντιπαράθεση σε εσωτερική αντιπαράθεση και εξετάζει το ενδεχόμενο να παρέμβει στη δομή και τη σύνθεσή της δραστικά.
Η σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι της οργής του Γιώργου Παπανδρέου ήταν η δημόσια αντιπαράθεση  του Γιάννη Ραγκούση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, για το θέμα της διαχείρησης του καυτού προβλήματος της απεργίας πείνας των μεταναστών, με αποτέλεσμα να επεξεργάζεται πλέον το σενάριο ακόμη και ενός σαρωτικού ανασχηματισμού.

Αγρίεψε ήδη ο καιρός


ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ.Γ.ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το τριήμερο αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:


Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρµοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
Να ενημερώνονται εγκαίρως για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου, σε περιπτώσεις που θα μετακινηθούν, ούτως ώστε η μετακίνησή τους να µη συµπέσει µε την αιχµή των έντονων καιρικών φαινοµένων, όπως αυτή προβλέπεται από τα δελτία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Φτιάχτε τον Χαρταετό μόνοι σας !!!!

Φτιάχτε τον Χαρταετό μόνοι σας γιατί μόνο τότε έχει αξία. Βγείτε στην αυλή στο δρόμο στην ταράτσα και αρχίστε άλλωστε θα δείτε και τον γείτονα και αυτό αξίζει.
Θα χρειαστούμε: 
3 ελαφρά πηχάκια από ξύλο ή καλάμια, 
περίπου 80 εκατοστά το καθένα.
χαρτί ή πολύ λεπτό νάιλον
γερό σπάγκο
λεπτό σύρμα
κολλητική ταινία
χρωματιστά χαρτιά για την ουρά ή παλιά ρούχα.

Κατασκευή:

Kostantis - psoli kantari (gamotragouda) vrisdia

Καλές απόκριες!!! Το Τραγούδι είναι ακατάλληλο για όσους δεν θέλουν να το ακούσουν να μη κάνουν κλικ. Καλά να περάσετε!!!!

Το διονυσιακό καθαρό δευτεριάτικο καρναβάλι της Αγιάννας


 Το διονυσιακό καθαρό δευτεριάτικο καρναβάλι της Αγιάννας
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Το καρναβάλι της Αγιάννας είναι πολύ ιδιόμορφο. Έχει βαγχική προέλευση και ανάγεται στις μυστηριακές εξάρσεις των αρχαίων Ελλήνων.

Όλες δε οι κινήσεις των μασκαράδων έχουν σχέση με τον μυστικισμό, την τραχύτητα και τη χυδαιότητα των Ελευσινίων Μυστηρίων. Ανάγεται λοιπόν στις γιορτές του Διονύσου του κρασοπατέρα της αρχαιότητας εκεί που κυριαρχούσε ο έξαλλος και μυστηριακός χορός και τα σατυρικά τραγούδια από τους Δαίμονες της εξοχής. Σάτυρους και με κορυφαίο τον γέροντα Σιληνό. Ο εορτασμός αυτός ήταν πανελλήνιος, για τον ερχομό της άνοιξης για την αναγέννηση της φύσης και της ελπίδας για νέα ζωή.

Οι Απόκριες στην Ελλάδα

Απόκριες στην Ελλάδα έθιμα και Λαογραφία
Η ελληνική αποκριά έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα. Συνδέεται µε την λατρεία του ∆ιονύσου, θεού του κρασιού και των εορτασµών. 
Η αγγλική λέξη «carnival» προέρχεται από το λατινικό «carnem levare» ή «carnis levamen», που σηµαίνει «διακοπή της βρώσης κρέατος». Στα ελληνικά χρησιµοποιείται η λέξη «αποκριά» και σηµαίνει ακριβώς το ίδιο.  

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Εξελέγησαν τα νέα μέλη στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Με την εκλογή των τριών νέων μελών που συμπληρώνουν τη σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, πληρώνοντας τις θέσεις των Δ. Κουσελά, Μ. Όθωνα και Γ. Κουτσούκο, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε κυβερνητικές θέσεις μετά τον ανασχηματισμό, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος.
Κατόπιν ψηφοφορίας εκλέγονται ως μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου οι: Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος έλαβε 109 ψήφους, Νίκος Σαλαγιάννης, με 74 ψήφους, καθώς επίσης και η Άσπα Παπαηλιού με 47 ψήφους.

Συμβουλές για τα Σαρακοστιανά

Ενόψει της Καθαρής Δευτέρας και γενικότερα της Σαρακοστής, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων και η Ένωση Καταναλωτών Λέσβου, παραθέτουν τις συμβουλές τους προς τους καταναλωτές συστήνοντας την προσοχή τους στις αγορές σχετικά με την ποιότητα των ειδών που κατ΄ εξοχή καταναλώνονται κατ' έθιμον εκείνες τις ημέρες.

Οι συμβουλές της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών

Βαρύ κλίμα στο εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Βαρύ κλίμα  στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ενώ και ο πρωθυπουργός συνάντησε χλιαρή υποδοχή κατά την είσοδο του στο χώρο όπου διεξάγεται το συμβούλιο.

«Δάνειο-ξεδάνειο δεν διαπραγματευόμαστε τις δικές μας υποθέσεις» δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για την κατάσταση στην οποία άφησε τη χώρα. «Ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά είναι δικός μας» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι έχει οδηγό την αλήθεια. «Ποιος πίστεψε ότι η ανόρθωση θα είναι περίπατος», χαρακτηρίζοντας το χρέος «βαρίδι στο λαιμό των παιδιών μας».

Χαμογελάστε! Η Εμονή της ξανθιάς

Ένα αεροπλάνο ταξιδεύει προς Μελβούρνη, όταν μια ξανθιά σηκώνεται από την οικονομική θέση και πηγαίνει στην πρώτη θέση.
Η αεροσυνοδός η οποία παρακολουθούσε, πήγε κοντά της και της ζήτησε να δει το εισιτήριο της.
Αφού το κοίταξε της εξήγησε ότι θα πρέπει να επιστρέψει πίσω στην οικονομική θέση.
Η ξανθιά απάντησε "είμαι νέα, όμορφη, ταξιδεύω για Μελβούρνη και θα μείνω εδώ"
Η αεροσυνοδός μπήκε τότε στο πιλοτήριο και εξήγησε στον πιλότο και στον συγκυβερνήτη τι συνέβηκε.
Ο συγκυβερνήτης βγήκε έξω και προσπάθησε να εξηγήσει στην ξανθιά ότι είχε πληρώσει για οικονομική θέση και δεν επιτρεπόταν η παραμονή της στην πρώτη θέση.
Η ξανθιά απάντησε "είμαι νέα, όμορφη, ταξιδεύω για Μελβούρνη και θα μείνω εδώ"

Ταραξάκο ή αγριοράδικ​ο: για τον καθαρισμό του οργανισμού​

Μπορεί να το έχετε ακούσει και σαν "δόντι του λιονταριού" ή πικραλίδα ή αγριοράδικο ή πικραφάκα. Πολλά τα ονόματά του και ακόμη περισσότερες οι θρεπτικές του ιδιότητες.
Χαρακτηρίζεται ως το ισχυρότερο και ταυτόχρονα, το καλύτερο φυσικό διουρητικό, καθώς περιέχει περίπου 5% κάλιο, κάτι που  το καθιστά ασφαλές στη χρήση του, αφού δεν "στεγνώνει" τον οργανισμό από τους ηλεκτρολύτες του.

Πολύτιμο για την γενικότερη τόνωση του οργανισμού και ίσως το καλύτερο, ευρείας εφαρμογής, τονωτικό του ήπατος.
Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α (4 φορές περισσότερη από το μαρούλι) σίδηρο (μεγαλύτερη περιεκτικότητα από το σπανάκι), φώσφορο και μαγγάνιο.
Ιδανικό για τον καθαρισμό του αίματος, είναι χολαγωγό, υπακτικό, τονωτικό, αντιρευματικό.

Όλη η ομιλία της Ελένης Λουκά που έκοψαν στο ΜEGA


Οσοι βλέπαμε ειδήσεις στο MEGA είδαμε, ότι  όταν ο  Σόμπολος ανέφερε στοιχεία του ρεπορτάζ, από το σημείο που έγινε η επίθεση στα δύο παιδιά της αστυνομίας.   
Η  θεούσα τηλεοπτική περσόνα Ελένη Λουκά  μπήκε ολόκληρη στο πλάνο φωνάζοντας  "Ο Χριστός σώζει... μόνο ο Χριστός...". Η Τρέμη έκοψε τη σύνδεση, ενώ στα παράθυρα έπνιγαν τα γέλια τους Πρετεντέρης, Τσίμας και οι άλλοι. 

Ο καιρός στην Χαλκίδα

Δευτέρα 7/3/2011
Πρωί 7°C Βροχή5 Μποφόρ BAΥγρασία 88%
Μεσημέρι 6°C Ασθενής βροχή4 Μποφόρ BΥγρασία 84%
Βράδυ 5°C Ασθενής βροχή5 Μποφόρ BAΥγρασία 85%

Τρίτη - 8/3/2011


 

 

 

 


Πρωί 3°C Χιονόνερο7 Μποφόρ BAΥγρασία 71%
Μεσημέρι 4°C Καταιγίδα7 Μποφόρ BΥγρασία 62%
Βράδυ 3°C Χιονόνερο6 Μποφόρ BΥγρασία 63%

Τετάρτη - 9/3/2011


Πρωί 3°C Χιονόνερο7 Μποφόρ BΥγρασία 57%
Μεσημέρι 6°C Αρκετά σύννεφα6 Μποφόρ BΥγρασία 43%
Βράδυ 4°C Καθαρός4 Μποφόρ ΒΔΥγρασία 55%

Πως βλέπουν οι ξένοι γελοιογράφοι την Ελληνική κρίση



Μεξικάνικος ο Κυνόδοντας, λένε οι κριτικοί

Ο Κυνόδοντας είναι κλοπιράιτ του Μεξικάνικου φιλμ " Το κάστρο της αγνότητας" παραγωγής 1973 , λένε οι κριτικοί . Οι διαφορετικές απόψεις τους  είναι στο αν υπάρχει παρθενογένεση στην τέχνη , το ύφος της καθεμίας ταινίας  και την αισθητική.

Το  " κάστρο της αγνότητας"του  Μεξικανού σκηνοθέτη Αρτούρο Ρίπσταϊν παίζεται αυτή τη βδομάδα στη χώρα μας  και άρχισε πάλι ο πόλεμος που είχε ξεκινήσει στο διαδίκτυο, για την πρωτοτυπία της ταινίας του Γ. Λάνθιμου.
Αυτή τη φορά  αρπάζονται  οι κριτικοί μεταξύ τους, αν κρίνουμε από τις κριτικές  , που σας τις παρουσιάζουμε:

Καθαρά Δευτέρα με… χιόνια.

 Καθαρά Δευτέρα με… χιόνια.
Με τσουχτερό κρύο θα πετάξουμε χαρταετό, ενώ δεν αποκλείεται να «ασπρίσει» ακόμα και η Αττική, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Παράλληλα, αναμένεται ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι, που θα φτάσουν μέχρι και 9 μποφόρ.
Για την Καθαρά Δευτέρα προβλέπονται χιονόνερο και χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, γεγονός που δυσχεραίνει την «έξοδο» των εκδρομέων.
Όσοι «τολμηροί» αποφασίσουν να ακολουθήσουν το έθιμο του χαρταετού παρόλα αυτά θα πρέπει να προμηθευτούν χοντρά μπουφάν, αφού η θερμοκρασία θα πέσει απότομα και αναμένεται να φτάσει μέχρι και τους – 4 βαθμούς Κελσίου στην Αττική.

Αυστραλές αναζητούν ελληνικό…. σπέρμα με τις ευλογίες της Κυβέρνησης τους

Στην Ελλάδα μπορεί να μην υπάρχει …«σάλιο», όμως στην Αυστραλία δεν υπάρχει σπέρμα. 
 Οι Αυστραλές γυναίκες που θέλουν να τεκνοποιήσουν με δωρητή σπέρματος αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα καθώς στην χώρα τους υπάρχει μεγάλη έλλειψη.
Οι αρμόδιες αρχές της χώρας χτυπούν το καμπανάκι καθώς όπως λένε πρέπει να αρθούν άμεσα όλοι οι περιορισμοί στο να εισάγετε σπέρμα από το εξωτερικό, καθώς οι γυναίκες προβαίνουν σε παράνομες διαδικασίες θέτοντας σε κίνδυνο τις ίδιες αλλά και τα έμβρυα.

Σε επιφυλακή η Τροχαία από σήμερα το πρωί

Έκτακτα μέτρα για την έξοδο της Καθαράς Δευτέρας
Σε επιφυλακή εν όψει της εξόδου των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είναι από σήμερα το πρωί το προσωπικό της Τροχαίας και στα δυο εθνικά οδικά δίκτυα.
Θα υπάρχει διαρκής αστυνόμευση κατά μήκος των δυο εθνικών οδών και ενισχυμένη παρουσία αστυνομικών σε σημεία όπου σημειώνονται τροχαία ατυχήματα. Παράλληλα, τροχονόμοι θα βρίσκονται σε σταθμούς διοδίων μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς με συμβουλές για ασφαλές ταξίδι.
Απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτωνΑκόμη και αυτό το τριήμερο θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου σε τμήματα Εθνικών Οδών:

Οι ρυθμίσεις για άδειες στις λαϊκές αγορές και για το υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο

Οι ρυθμίσεις για άδειες στις λαϊκές αγορές και για το υπαίθριο πλανόδιο εμπόριοΆδειες για λαϊκές αγορές και για υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο μπορούν να λαμβάνουν πλέον οι Έλληνες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ χωρίς να απαιτείται να είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδος. Αυτές είναι οι σημαντικότερες αλλαγές που περιλαμβάνονται στην Κοινή Υπουργική Απόφασης για το λιανεμπόριο, το υπαίθριο και στεγασμένο εμπόριο με τις οποίες απελευθερώνονται τα συγκεκριμένα επαγγέλματα.

Το κράτος πρόνοιας στην αρχαία Ελλάδα


Ασφάλιση, αλληλεγγύη, κράτος πρόνοιας κι όλα τα σχετικά περνούν δύσκολες μέρες. Το ζήτημα των νεόπτωχων, των σχετικά ή απόλυτα φτωχών, βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη. 
Φτάσαμε στο σημείο η παροχή γευμάτων αυτές τις γιορταστικές μέρες σε άστεγους, άπορους, ανήμπορους, περιθωριακούς τύπους από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς να θεωρείται πράξη υψίστης σύγχρονης προσφοράς. Πρόκειται περί αυταπάτης. Τα φαινόμενα είναι τόσο παλιά όσο και η Αθήνα! Την ίδια ηλικία έχει και το «ταμείο φτώχειας» για το οποίο κοιλοπονά τόσον καιρό η κυβέρνηση Καραμανλή!

Αυξήθηκαν 5,51% οι άνεργοι τον Ιανουάριο

Αυξήθηκαν κατά 5,51% οι άνεργοι κατά τον Ιανουάριο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού. Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι φθάνουν στα 689.558 άτομα. Από αυτούς 295.529 είναι άνδρες (ποσοστό 42,86%) και 394.029 είναι γυναίκες (ποσοστό 57,14%).
Μειωμένες κατά 16,71% είναι και οι αναγγελίες προσλήψεων και αυξημένες κατά 7,06% οι απολύσεις, ενώ έχει μειωθεί κατά 7,06% ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων.
Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το (62,31%) των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το (28,29%) και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το (9,40)%.

O Μεσος Γερμανικός μισθός πριν τρία χρονια

Άρθρο 23/2 “Όλοι, χωρίς καμιά διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για ίση εργασία.”
3. Κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα δίκαιης και ικανοποιητικής αμοιβής, που να εξασφαλίζει σ’ αυτόν και την οικογένειά του συνθήκες ζωής άξιες στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η αμοιβή της εργασίας, αν υπάρχει, πρέπει να συμπληρώνεται με άλλα μέσα κοινωνικής προστασίας.
 
Κάντε κλικ  στην φωτογραφία για να μεγαλώσει. Πηγή: TRUTHS and FACTS

Σαν σήμερα Εφυγε η Μεγάλη Μελίνα

Το επίδομα ανεργίας

Από τον Όλι Ρεν μάθαμε σήμερα κάποιες λεπτομέρειες για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης σχετικα με τη σύνδεση του επιδόματος ανεργίας με εισοδηματικά κριτήρια.
Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο η κατοχή ακίνητης περιουσίας θα είναι ένα από τα κριτήρια που θα συνεκτιμώνται για την καταβολή του επιδόματος.

Δηλαδή αν κάποιος χάσει τη δουλειά του και έχει ένα διαμέρισμα δεν θα παίρνει το επίδομα ανεργίας;  Και οι εισφορές που έχει πληρώσει θα πηγαίνουν υπερ πίστεως και πατρίδος;

Το επίδομα ανεργίας καταβάλλεται με προϋποθέσεις και αποτελεί ανταποδοτική, κατά βάση, παροχή, καθώς το δικαιούνται μόνο όσοι απολύονται και έχουν συμπληρώσει ένα συγκεκριμένο αριθμό ενσήμων. Οι εργαζόμενοι πληρώνουν εισφορά κάθε μήνα για το δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας όταν απολυθούν.

Συγκέντρωση αυτή την ώρα έξω από το σπίτι του Κώστα Σημίτη Part.1

Συγκέντρωση αυτή την ώρα έξω από το σπίτι του Κώστα Σημίτη Part. 2

Σύγκρουση κορυφής για τους μετανάστες

Ραγκούσης κατά Βενιζέλου
Την πρωτοφανή αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών προκάλεσαν τα επίσης πρωτοφανή σχόλια του υπουργού Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με τη διαχείριση της κρίσης των απεργών πείνας της Υπατίας.
Ο κ. Γιάννης Ραγκούσης σφοδρά ενοχλημένος δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει δημόσια παρέμβαση μέλους της κυβέρνησης χωρίς να έχει προηγουμένως ζητήσει να πληροφορηθεί τα δεδομένα.

Kαλημέρα !!!


Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Πώς περνάμε τα διόδια μετά την δημοσίευση της τροπολογίας...

Από τις ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

Ακολουθούν νέες οδηγίες για το πως περνάμε τα διόδια αφού γίνει νόμος η ντροπολογία του Ρέππα. Ακόμη δεν έχει τυπωθεί η τροπολογία σε ΦΕΚ συνεπώς δεν είναι νόμος. Συνεχίζουμε να σπρώχνουμε τις μπάρες μέχρι να τυπωθεί. Όταν τυπωθεί σε ΦΕΚ θα είναι νόμος και ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες.
Επί πιστώσει απόδειξη που
έχει εκδοθεί από την Νέα Οδό.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ - ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΜΕ;
Δηλώνουμε στον υπάλληλο ότι «δεν μπορούμε να πληρώσουμε» δίνοντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός μας. Ζητάμε να εκδοθεί απόδειξη με πίστωση και να ανοίξουν την μπάρα.

"Ο δρόμος θα είναι γεμάτος δυσκολίες"

Στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για την κύρωση του απολογισμού και ισολογισμού του κράτους του 2009. Ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης ζήτησε τη συναίνεση και την ομοψυχία των πολιτικών δυνάμεων του τόπου, τονίζοντας πως «ο δρόμος τα επόμενα χρόνια θα είναι γεμάτος δυσκολίες και ιδιαιτερότητες».
Τι λές αγορίνα μου; Πριν λίγο καιρό ισχυριζόντουσαν πως βλέπεις φως στο τούνελ . Σε τύφλωσε; ή δεν μπορείς να βγείς από το τούνελ;

Μύθος το υψηλό κόστος εργασίας στην Ελλάδα

Σε έκθεση του, το ΙΝΕΓΣΕΕ συμπεραίνει ότι δεν φταίνε οι υψηλοί µισθοί για την επιδείνωση της ανταγωνιστικότητας στη χώρα.
Σύμφωνα µε την έκθεση, σε σύγκριση µε τις άλλες χώρες της Ε.Ε. οι έλληνες εργαζόµενοι έχουν από τις χαµηλότερες αποδοχές. Ενώ οι επιχειρήσεις στη χώρα µας διατηρούν από τα υψηλότερα περιθώρια κέρδους μεταξύ των χωρών-µελών της Ε.Ε.
Ο επιχειρηµατικός τοµέας – όπως προκύπτει από την έκθεση – δεν θυσίασε την υψηλή κερδοφορία του για να επιτευχθεί η αύξηση της ανταγωνιστικότητας, η οποία αντίθετα επιδεινώθηκε τα τελευταία χρόνια κυρίως λόγω της ανατίµησης του ενιαίου νοµίσµατος.

Οι Ισλανδοί θα βρουν μιμητές;

"...Οι Ισλανδοί θα βρουν μιμητές;
«Οταν ο ισλανδικός λαός αρνήθηκε να πληρώσει για τα λάθη των τραπεζιτών του, ο ουρανός δεν έπεσε στο κεφάλι των Ισλανδών. Αν κάνουν το ίδιο πάλι, τότε και άλλοι μπορεί να πάρουν κάποιες ιδέες» έγραψαν οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου. Ο κίνδυνος να δημιουργήσουν «σχολή» με το παράδειγμά τους οι ανυπότακτοι Ισλανδοί είναι όντως υπαρκτός. Οταν πειθαρχούσαν στο ΔΝΤ και τις αγορές, το ΑΕΠ της χώρας έπεσε το 2009 κατά 7%, ο πληθωρισμός έφτασε μέχρι 19% και η κορώνα υποτιμήθηκε μέχρι 58%.

Οι υποψηφιλοτητες για το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Οι υποψήφιοι για το πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
Οι ενδιαφερόμενοι να εκλεγούν στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ (άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου), έχουν αρχίσει τα τηλέφωνα για τη συλλογή ψήφων.
Δύσκολη υπόθεση γιατί πολλά μέλη του εθνικού συμβουλίου δεν θα παραστούν στην αυριανή «συνεδρίαση».

Στην εντατική το Νοσοκομείο Χαλκίδας.



Το eviapost έλαβε το παρακάτω μήνυμα για την κατάσταση στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, από αναγνώστη μας. Δεν θα σχολιάσουμε το κείμενο, πιστεύουμε ότι από μόνο του λέει πολλά.
Αγαπητοί φίλοι του EVIAPOST  θεωρούμε ότι είστε ένα blog το οποίο όχι μόνο παραθέτει την είδηση, αλλά πολλές φορές εκφράζει άποψη και εμένα με βρίσκει σύμφωνο, καθότι μπορούν να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες, για την καλύτερη δυνατή λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως νομός.

Η ρύπανση της ΛΑΡΚΟ "μεταφέρεται" στην Βουλή

Η Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας διαβίβασε στην Βουλή τις διαπιστώσεις της για τις παραβάσεις της εταιρίας ΛΑΡΚΟ στην κεντρική Εύβοια.
Όπως αναφέρεται "Η εταιρεία ΛΑΡΚΟ επιδεικνύει, επί σειρά ετών, ιδιαίτερη αδράνεια στα ζητήματα τήρησης των επιβαλλόμενων περιβαλλοντικών όρων και είναι υπεύθυνη για σοβαρές περιβαλλοντικές ζημίες, τόσο στην περιοχή της Λάρυμνας όσο και στο Δήμο Μεσσαπίας της κεντρικής Εύβοιας όπου γίνεται η εξόρυξη και έχουν εμφανιστεί σοβαρά προβλήματα ρύπανσης, ακόμη και του υδροφόρου ορίζοντα".

Κώστας Μαρκόπουλος: «Τι γίνεται με το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας»;

Ερώτηση κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, ο Βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Μαρκόπουλος, σχετικά με το Νέο Νοσοκομείο.
Συγκεκριμένα, αναφέρει ο Βουλευτής: « Σε συνέχεια της Επίκαιρης Ερώτησης μου (αρ. πρωτ. 366 / 10-01-2011) σχετικά με το Νοσοκομείο Χαλκίδας, αλλά και με βάση δηλώσεις Σας στον χθεσινό τύπο σχετικά με αδιάθετα κονδύλια του ΕΣΠΑ, της τάξης των € 300 εκατ. για συγχρηματοδοτούμενα έργα νοσοκομειακής υποδομής, επανέρχομαι στο ζήτημα της απένταξης της χρηματοδότησης του Νοσοκομείου Χαλκίδας από το ΕΣΠΑ.