Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Επίκειται συμφωνία για μείωση τιμής στα διόδια» !!

Το κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" πετυχαίνει την πρώτη νίκη του! Υπάρχει ελπίδα και για άλλες ανατροπές.
Εντός του Μαρτίου θα ολοκληρωθεί η συμφωνία για τη μείωση των διοδίων με τις κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τους μεγάλους οδικούς άξονες, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης.  
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η μείωση των διοδίων θα είναι δραστική στα υπό κατασκευήν τμήματα, ενώ θα υπάρξουν διευκολύνσεις για τις τοπικές κοινωνίες και τους οδηγούς που κάνουν πολύ συχνές διαδρομές, με εκπτωτικές κάρτες. 

Τη διαφορά κόστους από τη μείωση των διοδίων θα την επιβαρυνθεί το Δημόσιο μέσα από τα προβλεπόμενα μελλοντικά έσοδά του από την εκμετάλλευση των αυτοκινητόδρομων.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ημερίδα για τους αυτοκινητόδρομους παραχώρησης ο κ. Μαγκριώτης ανακοίνωσε επίσης ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα λειτουργήσουν επτά σταθμοί διοδίων στην Εγνατία Οδό, ενώ ο σχετικός διαγωνισμός έχει ήδη προκηρυχθεί.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το κόστος συντήρησης της Εγνατίας υπολογίζεται σε 60 - 70 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και είναι ανάγκη το ποσό αυτό να εξευρεθεί από τα διόδια.
Ο κ. Μαγκριώτης κάλεσε όσους αρνούνται να πληρώσουν διόδια να βγουν και να πουν ποιος άλλος τρόπος υπάρχει για τη χρηματοδότηση των έργων, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι στα δύσκολα κρύβεται.
Παράλληλα, διευκρίνισε ότι τα οφειλόμενα από ΦΠΑ στις κατασκευαστικές εταιρείες των οδικών αξόνων, ύψους 51 εκατ. ευρώ, έχουν διευθετηθεί και σήμερα θα καταβάλλονταν τα υπόλοιπα 25 εκατ. από αυτά.
Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες βρέθηκαν στην Ελλάδα εκπρόσωποι των 43 τραπεζών που χρηματοδοτούν τα έργα προκειμένου να διαπιστώσουν την πορεία υλοποίησής τους. Τα στελέχη των τραπεζών, που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Υποδομών, επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων το τμήμα Μαλιακός - Κλειδί που κατασκευάζει η κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου