Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΤΣΙΜΑΣ: Σας βρίσκω λίγο επιθετικό. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Κι εγώ σας βρίσκω αρκετά ηλίθιο, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα.



ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ -ΤΣΙΜΑΣ: ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ…

 Ηχηρή παρέμβαση του ακαδημαϊκού Γεωργίου Μπαμπινιώτη, ο οποίος σε συνέντευξη που έδωσε στον …”αμερόληπτο” δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα είπε μεταξύ άλλων:
 
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Η ελληνική γλώσσα κατακρεουργείται καθημερινά. Να σας δώσω ένα παράδειγμα: Διαρκώς ακούμε για την κατάληψη της βίλα Αμαλίας ή ότι έγινε ανακατάληψη της βίλα Αμαλία. Και σας ρωτώ. Η λέξη βίλα δεν κλίνεται ; Αν δεν το γνωρίζετε η βίλα προέρχεται από το ιταλικό villa και είναι λέξη ελληνοποιημένη, όπως η κατσαρόλα, όπως οι ολυμπιονίκες της άρσης βαρών.

Brookings: Πού πέτυχε και πού απέτυχε ο Τσίπρας

Αξιολόγηση της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από το αμερικανικό ινστιτούτο

Εκτενές άρθρο για την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο αμερικανικό ινστιτούτο Brookings δημοσιεύει το ινστιτούτο στην ιστοσελίδα του, γραμμένο από τον γενικό διευθυντή του, Γουίλιαμ Ανθόλις, και τον οικονομολόγο Ντομένικο Λομπάρντι, στο οποίο καταγράφονται τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της ομιλίας.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ανησυχητικές εξελίξεις στην περιοχή μας. Η Ρωσία απομακρύνει τους υπηκόους της από τη Συρία

Σε ακόμα μία ένδειξη ότι η αντίστροφη μέτρηση για την κατάρρευση του καθεστώτος Ασαντ έχει αρχίσει, η Ρωσία κίνησε χθες τις διαδικασίες για τη σταδιακή απομάκρυνση από τη Συρία των υπηκόων της.
Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη ρωσική πρεσβεία στη Δαμασκό, τέσσερα λεωφορεία στα οποία επέβαιναν ογδόντα άνθρωποι, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, διέσχισαν νωρίς χθες το πρωί τα σύνορα της Συρίας με τον Λίβανο, απ’ όπου θα μεταφερθούν αεροπορικώς στη Ρωσία.

Στην Χαλκίδα ο Γ. Καρατσαφέρης το Σάββατο

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα επισκεφθεί την Χαλκίδα το Σαββατο 26 Ιανουαρίου!!
Στις 16"45 θα επισκεφθεί τον Προεδρο και το Διοικητικο Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ευβοίας στο Επιμελητήριο.
17"30 Τον Μητροπολίτη κ.κ Χρυσόστομο στη Μητρόπολη Χαλκίδος!!

Έκθεση θανάτου για την Ελλάδα από Citi

Ακόμα μεγαλύτερη ύφεση στην Ελλάδα που θα φτάσει και το 11,5% το 2014, ανεργία 34,8% και εκτίναξη του χρέους στο 408,3% του ΑΕΠ προβλέπει στην τελευταία της έκθεση η Citigroup ενώ πιθανολογεί ότι η χώρας μας θα βγει εκτός Ευρωζώνης το 2014.
Την ώρα που οι περισσότεροι οίκοι αξιολόγησης οικονομολόγοι και αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει στα τέλη της χρονιάς η Citigroup προβλέπει ύφεση για το 2013 παρόμοια της περσινής και βουτιά 11,5% του ΑΕΠ για το 2014.

Τα πάνω- κάτω για την πώληση του ΟΠΑΠ από το Δικαστήριο της Ε.Ε.

«Κρατήστε τον, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα τον ελέγχετε αυστηρά ή πουλήσετε τον...», αναφέρει το δικαστήριο της ΕΕ σχετικά με τον ΟΠΑΠ.
Με αυτό το σκεπτικό, θα πρέπει να κινηθεί η Κυβέρνηση σε ότι αφορά στο μέλλον της πιο κερδοφόρας δημόσιας εταιρίας. Το πρόβλημα είναι ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έχει τάξει τον ΟΠΑΠ σε δύο Έλληνες «ολιγάρχες». Τελικά ποια θα είναι η απόφαση που θα πάρει;
Πληροφορίες πάντως αναφέρουν, ότι ο ΟΠΑΠ θα... πουληθεί.

ΛΑ.Ο.Σ: «Η επιστράτευση δεν είναι λύση...»

H γραμματεία του πολιτικού συμβουλίου του ΛΑ.Ο.Σ αναφέρει σε ανακοίνωσή της σχετικά με την επίταξη στο μετρό τα εξής: "Σε μια κοινωνία που ταλαιπωρείται ,δεν έχει δουλειά-παιδεία-υγεία και εξαθλιώνεται, πεινάει, κρυώνει, δοκιμάζεται, υποφέρει και κυριολεκτικά βράζει η Τρικομματική Κυβέρνηση (Νεοφιλελεύθεροι-Σοσιαλιστές και Αριστεροί) επιλέγει να απασφαλίσει την χειροβομβίδα .

ΠΑΣΟΚ: «Μοναδική λύση η επίταξη!»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την δευτερολογία του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της γραμματείας της ΚΟΕΣ, στην Ιπποκράτους, υποστήριξε ότι η επίταξη, ήταν η μόνη λύση που έμεινε για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
«Το ΠΑΣΟΚ έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια να γίνουν σημαντικές διορθωτικές κινήσεις που επιλύουν σημειακές, καταφανείς αδικίες που υπάρχουν στην μισθολογική αντιμετώπιση ορισμένων μικρών κατηγοριών προσωπικού.

Άμεση η αντίδραση των εργαζομένων στα άλλα Μ.Μ. Μεταφοράς

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία, το Τράμ και τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο σε συμπαράσταση στους εργαζόμενους στο Μετρό, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιστράτευση των εργαζομένων.

Εξάλλου, παράταση της στάσης εργασίας τους ως το τέλος της βάρδιας για σήμερα, Πέμπτη, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ και το τραμ. Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα απεργήσουν και αύριο.

Στρατιωτικός νόμος στα Μ.Μ. Μεταφοράς!

Την επιστράτευση των εργαζομένων στο μετρό της Αθήνας αποφάσισε και ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη μετά το πέρας της πολύωρης σύσκεψης στο Μαξίμου. 
Με πρόσχημα την "ταλαιπωρία που υφίσταται η αθηναϊκή κοινωνία" και τα "προβλήματα που δημιουργούνται στην οικονομική ζωή της πόλης", η κυβέρνηση προχώρησε στο απαράδεκτο μέτρο της επιστράτευσης των εργαζομένων, η οποία συνοδεύεται από συγκαλυμμένες απειλές για απολύσεις απεργών.

Μαύρο το μέλλον των Ελλήνων προβλέπει το ΔΝΤ

Η σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης που βρίσκονται υπό μνημονιακό καθεστώς, την οποία κάνει το ΔΝΤ, είναι άκρως αποκαλυπτική. Στο συνολικό πακέτο περικοπών, στην Ελλάδα το 80% προέρχεται από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και τον περιορισμό ή την κατάργηση κοινωνικών δαπανών.

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπονται Γ. Παπαντωνίου και Π. Δούκας

Σε δίκη παραπέμπονται από την επιτροπή ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής δύο πρώην υπουργοί, ο Γιάννος Παπαντωνίου και ο Πέτρος Δούκας, με την κατηγορία της ελλιπούς δήλωσης πόθεν έσχες.

Προβλήματα .. στη "Diavgeia"

Προβλήματα στη λειτουργία του τις τελευταίες τέσσερις περίπου ημέρες εμφανίζει το πρόγραμμα diavgeia.gov.gr, στο οποίο αναρτώνται όλες οι αποφάσεις της κυβέρνησης, προκηρύξεις του Δημοσίου και ότι αφορά τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού,

Aιχμηρά σχόλια Bενιζέλου για τον Λοβέρδοδεν μπορεί κάποιοι να πιστεύουν ότι θα ξεκινήσουν καινούργια καριέρα πατώντας τα 60

Χθες το βράδυ ο Εύαγγελος Βενιζέλος παρέθεσε δείπνο στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα με θέα την Ακρόπολη για την κεντροαριστερά.
Στο εν λόγω δείπνο πήραν μέρος στελέχη του ΠΑΣΟΚ, νυν και πρώην υπουργοί, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι της αγοράς και των πανεπιστημίων.

Ο Π. Καμμένος υπόσχεται αποκαλύψεις..

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κ. Πάνος Καμμένος, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook καλεί αύριο όλους όσους ενδιαφέρονται να παρευρεθούν στο κτήριο 4 της πρώην σχολής Ευελπίδων όπου και θα εκδικαστεί η υπόθεση σχετικά με την αντιδικία του με τον κ. Αντρίκο Παπανδρέου ο οποίος του ζητά ως ηθική αποζημίωση το ποσό του 1. 300.000 ευρώ.
O τοίχος του κ. Καμμένου με το οποίο υπόσχεται αποκαλύψεις αναφέρει:

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδίκη της ενέργειας στο MALL

Ο ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ σε ανακοίνωσή του καταδικάζει με "απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την σημερινή εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια στο εμπορικό κέντρο THE MALL στο Μαρούσι".

ΚΚΕ: Είναι μια άκρως επικίνδυνη και ύποπτη ενέργεια.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του "καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι".
"Είναι μια άκρως επικίνδυνη και ύποπτη ενέργεια. Εντάσσεται στο σχεδιασμό εκφοβισμού του λαού και προσφέρει υπηρεσίες σε όσους επιδιώκουν την ενδυνάμωση

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για την βομβιστική επίθεση στο "The Mall"

Η ΔΗΜΑΡ εκφράζει τη καταδίκη της για την επίθεση στο "The Mall", όπως και για κάθε άλλη πράξη βίας. Η σημερινή εγκληματική ενέργεια αποτελεί πράξη τυφλής βίας και μάλιστα σε ένα χώρο που υπήρχαν μικρά παιδιά.

Ονοματοθεσία πλατείας Χρυσοστόμου Βεργή



Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, σε ειδική εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ονοματοθεσίας της πλατείας του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Χαλκίδας σε «πλατεία Χρυσοστόμου Βεργή», προς τιμήν και εις μνήμην του μακαριστού Μητροπολίτη Χαλκίδας.

Β. Αποστόλου: Η μεταφορά της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς συνοδεύτηκε με την καταλήστευση των ενισχύσεων των αγροτών



Η χαριστική μεταφορά της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς συνοδεύτηκε δυστυχώς και με συμπεριφορές καταλήστευσης των ενισχύσεων των αγροτών για οφειλές τους όχι μόνο προς την ίδια αλλά και προς τρίτους. Και σ΄ αυτή την αφαίμαξη συναινούν   τόσο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και το Υπουργείο Οικονομικών .

Έκρηξη στο Mall του Αμαρουσίου

Εκρηξη σημειώθηκε σε εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου, χωρίς ακόμη να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες. Είχαν προηγηθεί δύο απειλητικά τηλεφωνήματα. Δύο ελαφρά τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ.
Η έκρηξη έγινε τον πρώτο όροφο και ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε κάδο σκουπιδιών, απέναντι απο υποκατάστημα τράπεζας.

Σκληρή Δήλωση της Λούκας Κατσέλη για όσα δήλωσε ο Α. Λοβέρδος:



«Ουδέν ψευδέστερον! Λυπάμαι ειλικρινά! Δεν υπάρχει στη ζωή και στην πολιτική τίποτε χειρότερο από κάποιον που παραποιεί την πραγματικότητα προς ίδιον όφελος.
Ο κ. Λοβέρδος προσπαθεί να ξεπλυθεί στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τη στήριξη χωρίς  καμιά  επιφύλαξη, που συνεχίζει μέχρι σήμερα, σε μια πολιτική που όχι μόνο δεν

Με τη σειρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος απάντησε με ανακοίνωσή του:

«Όπως και τότε συνέβαινε, πολλές φορές, έτσι και τώρα ορισμένες ανακοινώσεις ή ενέργειες του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργού βασίζονταν σε εισηγήσεις κηφήνων και κηπουρών.
Προσωπικά έχω παρά πολλές εμπειρίες. Χθες στην εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης ''Άλλη όψη' και στο δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη επισήμανα πρώτον ότι η απόφαση προσφυγής της χώρας στο μηχανισμό στήριξης ελήφθει με ομόφωνη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου,

Οργισμένη ανακοίνωση Παπανδρέου για Λοβέρδο: Κρίμα Αντρέα!

Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, η οποία κι αφορά τις επίμαχες δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου για το ΔΝΤ:
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μέλος της οποίας υπήρξε ο Ανδρέας Λοβέρδος, με ομόφωνες, ιστορικές, δύσκολες αλλά γενναίες αποφάσεις, έκανε το πατριωτικό της καθήκον και έσωσε τη χώρα και την ελληνική οικογένεια από το ολοκαύτωμα της βίαιης χρεοκοπίας τον Μάιο του 2010.

Κάποιος είχε σχέδιο να πάμε στο ΔΝΤ είπαν…