Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Διαβάστε το Μνημόνιο στα Ελληνικά: Μεταφρασμένες και οι 181 σελίδες του .


mnimonio-ellinka-570Σαρωτικές παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας, με ενοποιήσεις ταμείων και περιορισμό της δαπάνης, άρα πιθανές νέες περικοπές στις συντάξεις, περιλαμβάνει το ακριβές, μεταφρασμένο κείμενο του Μνημονίου, που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Το υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποίησε με καθυστέρηση επτά μηνών το μεταφρασμένο κείμενο του επικαιροποιημένου Μνημονίου, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα προαπαιτούμενα που ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ ζητούν από την Ελλάδα να εφαρμόσει στην τρέχουσα τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος. Πρόκειται για το Μνημόνιο του Μαΐου του 2014 το οποίο καταλαμβάνει 181 σελίδες και παρατίθενται οι «εκκρεμότητες» που φέρνουν νέα μέτρα ή παρεμβάσεις στην οικονομία.

Ευχές από ...

Χρόνια  πολλά, με  υγεία, αλληλεγγύη,χαμόγελα  και αγωνιστικότητα...Η  καινούργια  χρονιά  να  είναι  η  χρονιά  τω
ν  μεγάλων  ανατροπών , για να  ανακτήσει  πάλι  ο    λαός  μας  την   αξιοπρέπειά  του  και  την   υπερηφάνεια  του....Χρόνια  πολλά  σε  όλους!

Ευχές από..


Φίλες και Φίλοι μου,

 Αυτές τις μέρες αρκετοί από μας διαισθανόμαστε ότι βιώνουμε το τέλος μιας εποχής, που το σηματοδοτεί πιθανότατα μια ακόμη ιστορική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ας μην είμαστε φοβικοί στο καινούργιο που ετοιμάζεται να έρθει.

Ευχές από..


Ευχές από..


Ευχές από


Ευχές από..


Ευχές από...

 

Ευχές από..


Ευχές από..


Welcome George!!!



Πολλά θα γραφτούν για την «επιστροφή» του ΓΑΠ στην «ενεργό» πολιτική ζωή της χώρας. Καθότι, σε όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία θεωρείται βέβαιη επιστροφή του στην ενεργό πολιτική με τη μορφή της δημιουργίας ενός νέου κόμματος. Αυτό  ασφαλώς αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον γεγονός και θα δώσει  την ευκαιρία να γραφτούν πολλά.

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Ο Ευάγγελος Λεμπιδάκης νέος Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας

Προσωρινά χρέη Αστυνομικού Διευθυντή θα εκτελεί από σήμερα Τρίτη 23 Δεκεμβρίου ο Ευάγγελος Λεμπιδάκης. 
Η μετάθεση του μέχρι χθες Αστυνομικού Διευθυντή Ευβοίας Λάμπρου Χουλιαρά στην Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής,  έγινε μετά την "εκτίμηση" της Αθήνας για λάθος χειρισμό στην υπόθεση των Ν. Στύρων,

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ



Από τις 30 Οκτωβρίου 2014 η παράταξη μας κατέθεσε αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την μείωση της τιμής του νερού και την υλοποίηση της απόφασης του ΔΣ για προστασία των ευπαθών ομάδων.
Με χαρά διαπιστώσαμε στο χθεσινό ΔΣ ότι η διοίκηση του Δήμου ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας το οποίο είναι ταυτόχρονα και αίτημα όλης της κοινωνίας.

Πρόσκλησης ενδιαφέροντος προς τους ιδιώτες κτηνιάτρους



Η Γενική Δ/νση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ) σε εφαρμογή του άρθρου 4 της Υπουργικής Απόφασης με αριθ. 816/156798/2014 «Λεπτομέρειες εφαρμογής του θεσμού του «κτηνιάτρου εκτροφής» στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, για την εφαρμογή του άρθρου 60 και της παραγράφου 8 του άρθρου 62 του Ν.4235/2014» (ΦΕΚ 3385Β/17-12-2014),

Δεσμεύσεις - κατασχέσεις κοινοτικών ενισχύσεων αγροτών από την Τράπεζα Πειραιώς για οφειλές στο Δημόσιο για φόρο εισοδήματος.



Η Συγκυβέρνηση τον Ιούλιο του 2012 φρόντισε να μεταβιβαστούν – «χαριστούν» τα υγιή στοιχεία ενεργητικού της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς. Συγκεκριμένα, για τα περιουσιακά στοιχεία της Αγροτικής, η Πειραιώς κατέβαλε ένα ευτελές τίμημα 95 εκ. €, δηλαδή πάνω από 1 δις € μικρότερο από την τρέχουσα αξία τους και τελικά ύστερα από την οριστική αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων της Αγροτικής, εισέπραξε αυξημένη προικοδότηση από το ΤΧΣ 7,47 δις € περίπου.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΚΩΜΩΔΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 24 Α ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Σχόλιο του Δημήτρη Κατσούλη


Με το πρόσφατα ψηφισθέν νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης καταστρώθηκε η συγκρότηση των «Περιφερειακών Επιτροπών  Αναπτυξιακού Σχεδιασµού ΕΣΠΑ για την τοπική αυτοδιοίκηση». Συγκεκριμένα το άρθρο 24Α του ως άνω ψηφισθέντος νομοσχεδίου ορίζει ότι «1.Σε κάθε Περιφέρεια συγκροτείται µε απόφαση του Διοικητικού Συµβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήµων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και σύµφωνη γνώµη της Περιφερειακής Ένωσης Δήµων (ΠΕΔ), Περιφερειακή Επιτροπή Αναπτυξιακού Σχεδιασµού (ΠΕΑΣ) ΕΣΠΑ.

Μαρκόπουλος: «Πως να λυθεί το ιδιοκτησιακό έτσι;»



Είναι η δεύτερη φορά που μόνος μου, από όλους τους βουλευτές του νομού, τοποθετούμαι στο βήμα της Βουλής για το ιδιοκτησιακό της Εύβοιας. Και αναφέρομαι στους βουλευτές που προσέτρεξαν και αυτοί να καταθέσουν μετά από εμένα την ίδια τροπολογία για ξεκάρφωμα, αλλά θεώρησαν αγγαρεία να την υπερασπιστούν στην βουλή, όπως και αγνόησαν την ανάγκη να αλλάξουν το ιδιοκτησιακό όταν συμμετείχαν στην κυβέρνηση. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την υστέρηση της Εύβοιας.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑΓια τον ΦοΔΣΑ και τα Διόδια στο Δημοτικό Συμβούλιο Στυλίδας



 Στα θέματα ημερησίας διάταξης στο δημοτικό
 συμβούλιο της Στυλίδας, φιγουράρει πρώτο 
το φλέγον θέμα της μετατροπής της νομικής 
μορφής του Περιφερειακού Συνδέσμου 
Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) 
Στερεάς Ελλάδας σε Ανώνυμη Εταιρία. 
Ζήτημα που συζητιέται αυτή την περίοδο σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας και έχει να
 κάνει με τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και πάνω στο οποίο τοποθετηθήκαμε και
σαν περιφερειακό σχήμα στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο της 17ης Δεκεμβρίου.

Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι



Αξιότιμοι κύριοι,
Με έκπληξη και αγανάκτηση, οι κάτοικοι της Νότιας Καρυστίας, παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες ένα μπαράζ δημοσιευμάτων από αρκετά κεντρικά ΜΜΕ, όπως το “capital.gr”, το “Πρώτο Θέμα”, τα “Νέα” και άλλα, τα οποία μας παρουσιάζουν ως συλλήβδην απατεώνες και καταπατητές δημόσιων εκτάσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΤΡΙΠΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ

Αισθάνομαι την ανάγκη να διαμαρτυρηθώ έντονα για   την απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου να υποστηριχτεί η συγχώνευση του υποθηκοφυλακείου Αυλωναρίου στο υποθηκοφυλακείο Αλιβερίου.

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Άρση απαγόρευσης των δημοσκοπήσεων.

Τροπολογία με την οποία επιτρέπονται οι δημοσκοπήσεις σε όλη την προεκλογική περίοδο, κατατέθηκε στη βουλή. Με την τροπολογία που υπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος και Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς επειδή κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, αίρεται η δεκαπενθήμερη απαγόρευση δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων κατά τις βουλευτικές εκλογές.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ο Κώστας Μαρκόπουλος ζήτησε με επιχειρήματα, στην ομιλία του στην Βουλή των Ελλήνων, να κάνει δεκτή ο αρμόδιος υπουργός κ. Ταγαρας, την τροπολογία που κατέθεσε και λύνει το πρόβλημα ιδιοκτησίας περιοχών της Εύβοιας, ιδιαίτερα της περιοχής Καρυστίας.
Απευθυνόμενος στον Υπουργό του είπε ότι βλέπετε το πρόβλημα στα μάτια και δίνετε λύση.

ΠΑΣΟΚ "ΝΑΙ" ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΟΧΙ ΣΕ ΚΟΥΒΕΛΗ

Το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο Πρόεδρος του Ευάγγελος Βενιζέλος καταβάλουν εδώ και πολύ καιρό, με συνέπεια, τη μέγιστη πολιτική προσπάθεια για την εκλογή ΠτΔ όσο γίνεται ευρύτερης αποδοχής.

Ο Αναγνωστάκης για τη διάσωση και προστασία των δασικών εκτάσεων



Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ¨Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα – Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις¨.