Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ο Κώστας Μαρκόπουλος ζήτησε με επιχειρήματα, στην ομιλία του στην Βουλή των Ελλήνων, να κάνει δεκτή ο αρμόδιος υπουργός κ. Ταγαρας, την τροπολογία που κατέθεσε και λύνει το πρόβλημα ιδιοκτησίας περιοχών της Εύβοιας, ιδιαίτερα της περιοχής Καρυστίας.
Απευθυνόμενος στον Υπουργό του είπε ότι βλέπετε το πρόβλημα στα μάτια και δίνετε λύση.
«Έχω καταθέσει μια τροπολογία για το ιδιοκτησιακό πρόβλημα της Εύβοιας, για δεύτερη φορά, όπου εκεί αντιμετωπίζεται το αντίθετο πρόβλημα, και σας παρακαλώ να την κάνετε δεκτή. Οι κάτοικοι της νότιας Εύβοιας έχουν τίτλους ιδιοκτησίας μέχρι το 1885, εν σειρά, γιατί η Εύβοια παραδόθηκε με το πρωτόκολλο του Λονδίνου και αγοράστηκε, αφού το ελληνικό κράτος δεν την απελευθέρωσε και όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα. Ενώ οι κάτοικοι έχουν ιδιοκτησιακούς τίτλους, αίφνης έρχεται το δημόσιο σφετεριστικά και λέει αυτά είναι δικά μου. Σας ζητούμε να λύσετε το ιδιοκτησιακό πρόβλημα της Εύβοιας όπως έγινε και σε άλλες περιοχές, στην Κρήτη, τα Κύθηρα, στη Μάνη προσφάτως, και σε άλλες περιοχές.
Γιατί σε διαφορετική άποψη στη Νότια Εύβοια, τα αιολικά και όλα τα άλλα έργα τα οποία είναι εγκεκριμένα για να γίνουν, δεν θα μπορέσουν, από την αντιπαράθεση με τους πολίτες, να πραγματοποιηθούν. Σας ζητώ να κάνετε κάτι πολύ πιο εύκολο από το σωστό που κάνετε στο άρθρο 12, ενώ δίνετε δικαίωμα χρήσης σε ανθρώπους που δεν έχουν ιδιοκτησίες, εδώ να τους αναγνωρίσετε την ιδιοκτησία τους, γιατί όσοι πήγαν στο δικαστήριο δικαιώθηκαν. Στην αντίθετη περίπτωση κατάφωρα αδικούμε χιλιάδες φτωχές οικογένειες, κτηνοτρόφους και ανθρώπους που πραγματικά ζουν πολύ δύσκολα τα τελευταία χρόνια.
Σας ζητώ για άλλη μια φορά να κάνετε δεκτή την τροπολογία που λύνει το ιδιοκτησιακό πρόβλημα της Εύβοιας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου