Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Κρούει τον κώδωνα της... λιτότητας η Goldman Sachs

Υπό την απειλή αύξησης δημόσιου χρέους της κατά 15% με 20% βρίσκεται η Ελλάδα, ακόμα και σε ένα σενάριο ήπιου αποπληθωρισμού, προειδοποιεί η Goldman Sachs σε τελευταία έκθεσή της, σύμφωνα με την οποία ο χαμηλός πληθωρισμός θα πρέπει να προβληματίζει την Αθήνα, αφού κινδυνεύει να δημιουργήσει την ανάγκη για πρόσθετη λιτότητα.


Οπως εξηγεί η Goldman Sachs, όσο χαμηλότερος είναι ο πληθωρισμός, τόσο περισσότερο αυξάνεται η αναλογία χρέους/ΑΕΠ των χωρών της Ευρωζώνης, μέσω των επιπτώσεων στο ονομαστικό ΑΕΠ. Εφόσον τα χαμηλά επίπεδα του πληθωρισμού που επικρατούν στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες δεν αποδειχτούν παρά μόνο αποτέλεσμα της εμπροσθοβαρούς διαδικασίας προσαρμογής (όπως πιστεύει σε αυτή τη φάση ο οίκος), τότε οι μεσο-μακροπρόθεσμες επιπτώσεις προβλέπονται μικρές.

ΕΠΚΑ-ΣτΕ Το Σάββατο 15 Μάρτη 2014 εορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα του καταναλωτή



Το Σάββατο 15 Μάρτη 2014 εορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα του καταναλωτή, που συμπίπτει με την μεγαλύτερη αφαίμαξη του εισοδήματος των πολιτών και της αλματώδους αύξησης της ανεργίας, που επεβλήθησαν από τις ξενόφερτες δυνάμεις των δανειστών.
Δεν είναι μέρα γιορτής, είναι μέρα περίσκεψης, συσπείρωσης, γύρω από τους φορείς των καταναλωτών αλλά και δράσης για την ανατροπή του ζοφερού οικονομικού και κοινωνικού τοπίου.
Τα ιδανικά του καταναλωτισμού που διατυπώθηκαν στις 15 Μαρτίου του 1962 από τον  Τζον Κένεντι, σε μία μνημειώδη ομιλία του στο Κογκρέσο,  και ορίζονται στα τέσσερα βασικά καταναλωτικά δικαιώματα:

ΔΗΜΑΡ: Σε εκκρεμότητα το Δεκαετές Σχέδιο Ανάπτυξης της χώρας


Έχουμε διατυπώσει επανειλημμένα ότι ζητούμενο από την αρχή της κρίσης και μάλιστα ως το σοβαρότερο διαπραγματευτικό όπλο στα προγράμματα σταθεροποίησης της τρόικα, πρέπει να είναι το στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας. 
Στις 16/9/13 είχαμε επισημάνει με ερώτησή μας  την καθυστέρηση σχετικά με την εκπόνηση του Δεκαετούς Σχεδίου Ανάπτυξης της χώρας. Μια δέσμευση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης Κώστα Χατζηδάκη , που τον Ιανουάριο του 2013 έδωσαν εντολή στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ)

Μνημείο η Δημοτική Αγορά Χαλκίδας

Το κοινό όργανο του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) και του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ), έπειτα από μια μαραθώνια συζήτηση διάρκειας περισσότερων από έξι ωρών, γνωμοδότησε υπέρ της κήρυξης του κτηριακού συγκροτήματος της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας ως μνημείου.
 H κήρυξη της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας είχε στηριχθεί στην ομόφωνη απόφαση του 2005 για τη διατήρηση του μνημείου ως συνόλου, με ιστορική, κοινωνική, αρχιτεκτονική και πολεοδομική αξία. Πρόκειται για ζήτημα που απασχολεί τον αρχιτεκτονικό κόσμο αλλά και την κοινωνία της πόλης για σχεδόν δύο δεκαετίες, όσο περίπου διαρκεί η πρωτοφανής παρακμή της. Η Δημοτική Αγορά Χαλκίδας καταλαμβάνει ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στον πυρήνα του εμπορικού κέντρου της πόλης.

Στην υπόθεση του κτιριακού συγκροτήματος της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας, υπάρχει συνέχεια


Απόφαση "σωτήρια" για τα εργολαβικά συμφέροντα ;
Την Πέμπτη 13 Μαρτίου σε από κοινού συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) και του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ), στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, εξετάστηκε το θέμα του χαρακτηρισμού ή μη ως διατηρητέου μνημείου του κτιριακού συγκροτήματος της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας.

Μετά από 6ωρη διαδικασία, το κοινό όργανο ΚΑΣ και ΚΣΝΜ γνωμοδότησε, με την οριακή πλειοψηφία των 9 έναντι 8 μελών, υπέρ του χαρακτηρισμού του κτιριακού συγκροτήματος της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας ως διατηρητέου μνημείου.


Την Τρίτη 4-3-2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ μεταξύ εκπροσώπων των εργαζομένων από όλα τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ και του αρμόδιου Υφυπουργού  κ.Παπαγεωργίου.
Η συνάντηση έγινε κάτω από το κλίμα της προεκλογικής περιόδου μιας και η κυβέρνηση μη θέλοντας εντάσεις προσπάθησε να χρυσώσει το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ με το  χάπι της διασφάλισης των θέσεων  εργασίας.
Στην συνάντηση αυτή ειπώθηκαν από πλευράς υπουργείου τα εξής:

ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Το τελευταίο διάστημα στη περιοχή μας, όπως και στη κεντρική πολιτική σκηνή με όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ, γινόμαστε μάρτυρες σε ένα αλισβερίσι μεταξύ συνδυασμών και υποψηφιοτήτων που δεν έχουν ούτε αρχή ούτε τέλος. Η μόνη παράταξη που μένει εκτός από αυτό, το πάρε δώσε, είναι η Λαϊκή Συσπείρωση.
Τι αποδεικνύει αυτή η διαδικασία; Από τη μια, οι “Νέοι Ορίζοντες” με τις μεταγραφές από τις άλλες παρατάξεις.  Από την άλλη, η σύμπραξη της υπόλοιπης αντιπολίτευσης, εκτός Λαϊκής Συσπείρωσης, με το όνομα “Συμπολιτεία” και με έναν υποψήφιο Δήμαρχο που τον φόρεσαν “καπέλο” σαν “μεσσία” και τους βγήκε “Λούις”!

Κλέαρχος Περγαντάς Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας… Άργησε, αλλά είδε το φώς



Το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου για λόγους απολύτως ψευδείς και συκοφαντικούς αποφάσισε να μην έχει καμία πολιτική σχέση μαζί μου .

Είναι προφανές, ότι η απόφαση αυτή αποτελεί ύψιστη πολιτική τιμή για μένα αφού ο κ. Βενιζέλος, με τη συμμετοχή του στην αντιπροεδρία της Κυβέρνησης, απαξίωσε πολιτικά θεσμούς , κοινωνία και βέβαια το ίδιο το ΠΑΣΟΚ το οποίο πλέον δεν ανιχνεύεται σε καμία δημοκοπική μέτρηση.

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Το Ηρώδειο στα πιο θεαματικά θέατρα του κόσμου


Στην ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας «Τέλεγκραφ»
Το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού είναι αρχαίο ωδείο της ρωμαϊκής περιόδου, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλαγιά της Ακρόπολης των Αθηνών. 
Σε ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Τέλεγκραφ», το οποίο ταξιδεύει τους αναγνώστες στα πιο θεαματικά θέατρα του κόσμου, στην πρώτη επιλογή συναντάμε το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, το οποίο εκ παραδρομής αναφέρεται ως θέατρο του Διονύσου.

Τέλος στα προνόμια των παιδιών των πολυτέκνων για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ


Foitites-570Η Ολομέλεια του Συμβούλιου της Επικρατείας (ΣτΕ) με τρεις αποφάσεις της έκρινε αντισυνταγματικά τα προνόμια που παρέχει η Πολιτεία στα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών για να εισάγονται προνομιακά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΑΕΙ).
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με τρεις αποφάσεις της (986 - 988/2014) οι οποίες είχαν δύο διαφορετικές συνθέσεις έκρινε αντισυνταγματικούς τους νόμους 4071/2012 και 3966/2011 που προβλέπουν ότι τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών εισάγονται στα ΑΕΙ κατά παρέκκλιση του γενικού συστήματος εισαγωγής και καταλαμβάνουν θέσεις οι οποίες προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για υποψηφίους που έχουν την ιδιότητα του μέλους πολύτεκνης οικογένειας.

Βουλή: Ενστάσεις για την αντισυνταγματικότητα στην κατάργηση των 23 φορέων

Ενστάσεις αντισυνταγματικότητας για το σύνολο σχεδόν των κρίσιμων άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το οποίο -μεταξύ άλλων- καταργεί 23 φορείς του Δημοσίου εγείρει η νομική υπηρεσία της Βουλής με σχετική γνωμοδοτική έκθεση.

Αναφορικά με την κατάργηση - συγχώνευση οργανισμών και φορέων οι νομικοί της Βουλής επισημαίνουν ότι οι διοικητικές μεταβολές είναι ορθολογικές μόνο όταν βασίζονται σε εμπεριστατωμένες μελέτες ενώ όταν τις επιβάλλουν δημοσιονομικοί λόγοι τότε παραβιάζεται το άρθρο 103 του Συντάγματος.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ “ΠΟΛΕΜΟΣ” – Η Gazrom αγνοεί την Ευρώπη

Η Gazrom αγνοεί την Ευρώπη και με δυναμισμό προχωρά στην κατασκευή του South Stream. Σε πλήρη εξέλιξη είναι ο ενεργειακός πόλεμος ανάμεσα στη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με φόντο την ουκρανική κρίση και την έκρυθμη κατάσταση στην Κριμαία.

Ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός Gazprom, παραβλέποντας τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αναβολή των μεταξύ τους διαπραγματεύσεων, ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένεται να υπογράψει εντός του μηνός τις συμφωνίες για την κατασκευή του αγωγού South Stream που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην κεντρική και νότια Ευρώπη παρακάμπτοντας την Ουκρανίας. “Ο South Stream προχωρά προς τα εμπρός. Οι συμφωνίες για την κατασκευή του πρώτου τμήματος του αγωγού θα υπογραφούν πριν από τα τέλη του μηνός, όπως επίσης και οι συμφωνίες για την προμήθεια των αγωγών για το δεύτερο σκέλος του”, ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα αυτό.
Την Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέκοψε τις συνομιλίες με την Gazprom για τον αγωγό αυτό που για να λειτουργήσει θα πρέπει να ευθυγραμμιστεί με την ευρωπαϊκή νομοθεσία όσον αφορά τα τέλη των αγωγών και την πρόσβαση άλλων εταιρειών φυσικού αερίου ή επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας.
Τα προβλήματα στην προμήθεια φυσικού αερίου στην Ευρώπη που προκλήθηκαν στο παρελθόν από τη διένεξη μεταξύ Μόσχας και Κιέβου για την τιμή του φυσικού αερίου οδήγησαν τις Βρυξέλλες να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις ενώ και η τρέχουσα κρίση στην Ουκρανία εντείνει την αγωνία των Ευρωπαίων αξιωματούχων να βρουν άλλες πηγές ενέργειας για την κάλυψη των αναγκών.

Τοποθέτηση Δ. Αναγνωστάκη στην επίκαιρη επερώτηση της ΔΗΜΑΡ για τα Αγροτικά

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Δ. Αναγνωστάκης, τοποθετήθηκε χθες στην ολομέλεια της Βουλής, ως Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του κόμματος, για θέματα αγροτικής ανάπτυξης. 
Ο Δημ. Αναγνωστάκης, αναφέρθηκε αρχικά στο γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο που προηγήθηκε της συζήτησης με τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι συνέβαλλαν θετικά στις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματος για την επίλυση των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου.

Ερώτηση Β. Αποστόλου για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα

Ερώτηση στους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Εξωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο βουλευτής Βαγ. Αποστόλου, μαζί και με άλλους βόυλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: «Η Ελληνική Προεδρία κερκόπορτα για την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων προϊόντων στις χώρες της Ε.Ε.» 
Μετά από τέσσερα χρόνια εκκρεμότητας σχετικής απόφασης και ύστερα από σχετική εισήγηση της νεοφιλελεύθερης Κομισιόν, άνοιξε η ελληνική κυβέρνηση, ως προεδρεύουσα στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος, το ζήτημα των ρυθμίσεων που αφορούν την καλλιέργεια Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ).   

Συνέντευξη τύπου από τον υποψήφιο Δήμαρχο Χαλκιδέων Κώστα Κουλουρίδη



 Την ΔΕΥΤΕΡΑ 17/3/2014, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στις 12.00’ π.μ. θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου από τον  Υποψήφιο Δήμαρχο Χαλκιδέων  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙΔΗ, όπου  θα παρουσιαστούν οι θέσεις της παράταξης για τον Δήμο Χαλκιδέων.

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ώρα αποφάσεων και αγώνα στο προσκήνιο και όχι στο παρασκήνιο

Του Γιώργου   Παναγιωτακόπουλου

Η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, σαν αποτέλεσμα της βαθιάς πολιτικής και κοινωνικής κρίσης, που δημιούργησε η αδυναμία διαχείρισης της οικονομικής κρίσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Η προσπάθεια επιβολής των μνημονίων , η διάλυση του κοινωνικού ιστού αλλά κυρίως η με το ζόρι αποδοχή της «αναγκαιότητας υποταγής» στις δυνάμεις των δανειστών και των εκπροσώπων τους στην Ελλάδα, στόχευσε στην απαξίωση και οργανωτική διάλυση του ΠΑΣΟΚ. Διόλου τυχαίο αν αναλογιστούμε τις ιστορικές και πολιτικές παρακαταθήκες ενός κινήματος που έδωσε όλα αυτά τα χρόνια μεγάλους και νικηφόρους αγώνες για την εθνική ανεξαρτησία και τη δημοκρατία.

Ποιον θα πάρει το Ποτάμι;


Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη
Τις τελευταίες ημέρες τα μίντια τα έχει συνεπάρει το Ποτάμι. Κοίτα να δεις αυτό καλό παιδί ο Σταύρος, έφτασε με τη μία στο 6%, καλύπτει κενά, ικανοποιεί ανάγκες, ο λαός ήταν έτοιμος από καιρό να αγκαλιάσει τους επιτυχημένους- «εγώ είμαι επιτυχημένος δεν είμαι λούζερ», δήλωσε ο Θεοδωράκης, σε μια έκρηξη αγνού αυτοθαυμασμού. Χαρές και πανηγύρια στα μίντια, διότι το Ποτάμι «μουσκεύει τον ΣΥΡΙΖΑ», «ψαλιδίζει τη διαφορά με τη Ν.Δ.», «κάνει τις ευρωεκλογές θρίλερ». Το «Πρώτο Θέμα» του Αναστασιάδη βγήκε με πρωτοσέλιδο τίτλο «Παύλο, κάντο όπως ο Σταύρος!», όπου Παύλος είναι ο υιός Γλίξμπουργκ και αυτοί που τον παροτρύνουν είναι οι εν Ελλάδι φιλοβασιλικοί. Αυτό δεν θα είναι Ποτάμι, θα είναι ο Κηφισός σε ημέρα πλημμύρας.

Aθέατες όψεις της καθυστέρησης των σπουδών.


  Του Χρήστου Κάτσικα
Δραματικές διαστάσεις για δεκάδες χιλιάδες φοιτητές παίρνει η εφαρμογή του νόμου που αφορά στη φοίτηση στην Ανώτατη εκπαίδευση καθώς από τον Σεπτέμβριο του 2014 προβλέπεται η διαγραφή όσων έχουν ξεπεράσει το καθορισμένο όριο σπουδών.
Το ζήτημα της καθυστέρησης των σπουδών είναι βεβαίως σοβαρό γιατί οι αριθμοί είναι συντριπτικοί. Ωστόσο τα πράγματα γίνονται ανησυχητικά αν κανείς «φωτίσει» μια πλευρά η οποία μένει συνήθως αθέατη καθώς δεν καταγράφεται πουθενά. Αναφερόμαστε στην οριστική εγκατάλειψη των σπουδών που όλα δείχνουν ότι αφορά σημαντικό τμήμα του φοιτητικού πληθυσμού.

Δημ Αναγνωστάκης για τις Προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ



Απάντηση στην ερώτηση 5869 με ημερομηνία 31-1-2014, των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς Αναγνωστάκη Δημήτρη και Γιαννακάκη Μαρία, έδωσε ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Π. Καψής.
Αναφορικά με το θέμα των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ για τεχνικές ειδικότητες, ο Υφυπουργός απαντάει, ότι η ειδική κατηγορία των ΚΤΕΠ ( Καλλιτεχνικής Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Παραγωγής), ακολουθεί διαδικασία εκτός ΑΣΕΠ, λόγω της καλλιτεχνικής διάστασης της ειδικότητας, σύμφωνα με γνωμοδότηση του ΑΣΕΠ μετά από σχετική ερώτηση της ΕΡΤ τον 7ο του 2010.

Αναφορά Δ. Αναγνωστάκη για τις υδατοκαλλιέργειες στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Ο βουλευτής Εύβοιας της ΔΗΜΑΡ Δημς Αναγνωστάκης, καταθέτει ως αναφορά την επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Βουρδάνου, προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα το σχέδιο νόμου ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών και λοιπές διατάξεις.

Συμβουλευτική και υποστήριξη, δωρεάν και με εχεμύθεια, σε γυναίκες θύματα βίας που θέλουν να σπάσουν τη σιωπή τους



Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Χαλκιδέων (σε συνεργασία με το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας Ληλαντίων), το Σάββατο 8 Μαρτίου το βράδυ στο χώρο του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου στο  κτίριο της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων στο Βασιλικό (στο οποίο επίσης στεγάζεται), διοργάνωσε μουσική εκδήλωση με θέμα «Η Γυναίκα μέσα από τον Ελληνικό Κινηματογράφο».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκίδας Νίκος Λεβέντης επισκεύθηκε Ανθηδώνα και Αυλίδα



Ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκίδας  Νίκος Λεβέντης  με  αντιπροσωπία της Δημοτικής  Κίνησης  «Ρεύμα Ανατροπής», επισκεύθηκε  τις Δημοτικές Ενότητες  Ανθηδώνας και Αυλίδας την εβδομάδα που πέρασε.

Συναντήθηκε και συζήτησε με κατοίκους των περιοχών για τα ιδιαίτερα προβλήματα και τις προτάσεις για την λύση τους,  που διαμορφώνουν οι τοπικές κοινωνίες.

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Βαγγέλης Αποστόλου παρουσιάζει τους υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας

Την Τετάρτη 12 Μαρτίου θα γίνει η παρουσίαση των υποψήφιων Αντιπεριερειαρχών του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Βαγγέλη Αποστόλου. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα ΕΒΕ (Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φθιώτιδας) στη Λαμία- Όθωνος 3, στις 17:00 το απόγευμα.

Μέτρα Προστασίας για τον υγροβιότοπο του «Κολοβρέχτη» Ψαχνών Εύβοιας.

Ερώτηση στους Υπυργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγ. Αποστόλου, με βασικό θέμα τα μέτρα προστασίας για τον υγροβιότοπο του «Κολοβρέχτη» Ψαχνών Εύβοιας. 

Στα όρια των Δήμων Χαλκιδαίων και Διρφύων-Μεσσαπίων, υπάρχει ο υγροβιότοπος του «Κολοβρέχτη», προστατευόμενη περιοχή σύμφωνα με το Π.Δ. του 1989.

Το απόγευμα της 20ης Φεβρουαρίου 2014 εκδηλώθηκε πυρκαγιά με πολλές εστίες, τόσο στον πυρήνα όσο και περιμετρικά του υγροβιότοπου, με τραγικά δυστυχώς αποτελέσματα για την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Quiz: Ποιος είναι ο οπλίτης των ΤΕΑ;



Το ότι το ΠΑΣΟΚ υπήρξε η κολυμπήθρα του Συλωάμ μέσα στο οποίο βαπτιστικέ κάθε καρυδιάς καρύδι είναι γεγονός. Κατά την ταπεινή μας γνώμη ήταν και θετικό, καθότι έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς να δουν με διαφορετικό μάτι της αξίες της ζωής και είτε διαφωνεί είτε όχι με το  ΠΑΣΟΚ, το κόμμα αυτό έβαλε έλα λιθαράκι να πάει παραπέρα η κοινωνία. Αρκεί να έμεινα στην από 'δω όχθη.