Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Βασίλης Κεδίκογλου Δήμος είναι μικρογραφία μιας ομοσπονδιακής πολιτείας

Την κεντρική προεκλογική του ομιλία πραγματοποίησε χθες βράδυ στην Ιστιαία, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Βασίλης Κεδίκογλου, παρουσία πλήθους κόσμου.Στην ομιλία του, ο κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε με λεπτομέρεια στο πρόγραμμα του συνδυασμού.

Αναλυτικά η ομιλία του B. Kεδίκογλου:           

Ο Καλλικράτειος Δήμος είναι μικρογραφία μιας ομοσπονδιακής πολιτείας :

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΥΛΩΝΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΣΤΙΩΝ

Απο την αρχή της θητείας των Δημάρχων Αυλώνος και Δυστίων αναπτύχθηκε μία πολύ γόνιμη συνεργασία μεταξύ των όμορων Δήμων.
Ο Δήμος Αυλώνος με την Δημοτική του Επιχείρηση παρέχει από το 2003 το Πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" στους δημότες του Δήμου Δυστίων. Σε σταθερή βάση περισσότερες από 60 οικογένειες του Δήμου Δυστίων εξυπηρετούνται από την Ομάδα του "Βοήθεια στο Σπίτι".

Γιάννης Σιαγιάννης Η παρουσία και το πάθος σας εγγυώνται την συμμετοχή του συνδυασμού μας στον δεύτερο γύρω.

Σε μια πραγματικά μεγάλη συγκέντρωση έπεσε και η αυλαία του προεκλογικού αγώνα για τον υποψήφιο Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου Γ. Σιαγιάννη στο Αλιβέρι χθες βράδυ.
Η συγκέντρωση ήταν «δυνατή» σε παλμό και πλήθος που σύμφωνα με φορείς ανέρχοντα σε περισσότερα από 800 άτομα. Οπως τόνισε ο Γ. Σιαγιάννης το βράδυ της Κυριακής θα πανηγυρίζουμε την συμμετοχή μας στο δεύτερο γύρω. Μια συμμετοχή που θα μας δώσει την νίκη να αλλάξουμε την περιοχή μας για το συμφέρον των κατοίκων της για την νεολαία για το αύριο.

Στο Βασιλικό έπεσε η αυλαία του προεκλογικού αγώνα για τον Χ Παγώνη με πλήθος κόσμου


Πλήθος κόσμου κατέκλυσε από νωρίς το χώρο της συγκέντρωσης  του Χ. Παγώνη στο Βασιλικό και έστειλε ηχηρό μήνυμα ότι το Ληλάντιο στηρίζει τον Συνδυασμό Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας. Η προεκλογική ομιλία πραγματοποίησε χθες το βράδυ, λίγα λεπτά μετά τις 8. Τον Χ Παγώνη προσφώνησε ο σημερινός Δήμαρχος Ληλαντίων και υποψήφιος με τον συνδυασμό Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας Χρήστος Καρυστινός .

Θανάσης Ζεμπίλης: «Κάτι καινούριο, δυνατό γεννιέται ........»

Την κεντρική  προεκλογική του ομιλία πραγματοποίησε χθες το βράδυ ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης, στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, λίγο μετά τις 8.
Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον χώρο της συγκέντρωσης. Ο Θ. Ζεμπίλης στην ομιλία του, τόνισε πως «με την σημερινή συγκέντρωση, αποδεικνύεται ότι κάτι καινούριο και δυνατό γεννιέται, τόσο δυνατό που ταράζει τα νερά του Ευρίπου τόσο ισχυρό που σχηματίζει ένα ευρύ πλειοψηφικό παλιρροιακό ρεύμα που αγκαλιάζει τη Χαλκίδα, το Ληλάντιο, την Αρτάκη, την Ανθηδώνα, την Αυλίδα».

Θ. Χειμάρας «Ήμουν, είμαι και θα είμαι ένας από εσάς …»


Με τη φράση αυτή ο Θανάσης Χειμάρας έκανε σαφές ότι ο αιρετός Περιφερειάρχης, δεν μπορεί, να είναι υπηρέτης καμιάς κυβέρνησης και κανενός κόμματος. Είναι υπηρέτης του λαού, από όπου προέρχεται, και μόνο σ’ αυτόν δίνει λόγο, για τις πράξεις και τις παραλείψεις του.
Ένα ενθουσιασμένο κοινό καταχειροκρότησε τον Θανάση Χειμάρα στην Κεντρική του Προεκλογική Ομιλία στη Λαμία. Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης μίλησε στην καρδιά των ανθρώπων της Φθιώτιδας και τους θύμισε ότι «Ήμουν, είμαι και θα είμαι ένας από εσάς…» φράση με την οποία όπως είπε ξεκίνησε το 1993, την πολιτική του πορεία και συμπλήρωσε «έτσι θέλω να συνεχίσω…»

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Τον πείραν χαμπάρι και την Δευτέρα θα γίνει το έλα να δεις!!!

Με τις περιφερειακές εκλογές ασχολείται ο Γραμματέας. Έχει μια σκληρή τριάδα που δίνει σε όσους του ζητήσουν.  Ποίοι είναι οι περιφερειακοί σύμβουλοι του γραμματέα; Σας λένε τίποτα τα αρχικά Μ,Γ,Ν; Έχει βλέπετε μια αδυναμία στους γραμματείς.
Δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε 3 εκατομμύρια κτήρια σε όλη τη χώρα ως το 2020, προβλέπει το πρόγραμμα «Χτίζοντας το μέλλον», που παρουσίασε χθες η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, σε εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου.
Υπολογίζεται ότι η εξοικονόμηση που θα προέλθει από την εφαρμογή του προγράμματος θα οδηγήσει σε μείωση της ενεργειακής δαπάνης νοικοκυριών και επιχειρήσεων κατά 9 δισ. ευρώ την επόμενη δεκαετία.

Πως θα ψηφίσετε και πόσους θα «σταυρώσετε» στις πρώτες αυτοδιοικητικές εκλογές που θα ισχύσει το «σχέδιο Καλλικράτης»


Πως θα ψηφίσετε και πόσους θα «σταυρώσετε» στις πρώτες αυτοδιοικητικές εκλογές που θα ισχύσει το «σχέδιο Καλλικράτης»Στους ρυθμούς των αυτοδιοικητικών εκλογών «χορεύει» όλη η χώρα καθώς Κυριακή των εκλογών πλησιάζει. Ωστόσο αυτές οι εκλογές για τους περισσότερους από εμάς εξελίσσονται σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Οι δήμαρχοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι σύμβουλοι τοπικών κοινοτήτων, οι σύμβουλοι των δημοτικών κοινοτήτων, οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων, αλλά και οι περιφερειάρχες, οι αντιπεριφερειάρχες και οι περιφερειακοί σύμβουλοι είναι ρόλοι των θεσμικών καινοτομιών, που θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες, τόσο για να επιλέξουν τους κατάλληλους στις κατάλληλες θέσεις, όσο και για να αναγνωρίσουν και να αντιληφθούν τον τρόπο, με τον οποίο θα εκπροσωπούνται πλέον από τους τοπικούς τους άρχοντες.

Το βράδυ της Κυριακής μετά τις εκλογές η απόφαση Παπανδρέου για πρόωρες εκλογές

Της ώρας και να κάει!!

Κανένα περιθώριο για παρερμηνείες, ως προς τις προθέσεις του για τις πρόωρες κάλπες, δεν άφησε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την κλειστή σύσκεψη με κορυφαία στελέχη, που είχε την Πέμπτη στο γραφείο του στη Βουλή. Το μήνυμα του πρωθυπουργού ήταν σαφές: Το βράδυ των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής θα κριθεί το εάν θα οδηγηθεί η χώρα σε εθνικές εκλογές πιθανότατα στις 5 ή 12 Δεκεµβρίου.

«Ζωντανό» διάλογο στο Internet με τους νέους θα έχει ο πρωθυπουργός σήμερα στις 14.00/ 5 Νοεμβρίου

Διαδικτυακό διάλογο θα έχει τους νέους σήμερα Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου στις 14.00, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με θέμα τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Στο διάλογο θα τεθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στις σπουδές τους, στην εργασία τους, στην οικογένεια, στην καθημερινότητά τους και θα αναζητηθούν λύσεις.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να θέσουν τις ερωτήσεις τους προς τον πρωθυπουργό: μέσω του Facebook ή μέσω του Twitter προσθέτοντας στην ερώτηση σας το hashtag #GreekPmLive
Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά στο government.gov.gr/live.

Επιστροφή πινακίδων, αδειών και διπλωμάτων οδήγησης λόγω εκλογών

Όσα διπλώματα οδήγησης, άδειες κυκλοφορίας και πινακίδες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών αφαιρέθηκαν ή κατατέθηκαν στις αστυνομικές αρχές μέχρι την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου επιστρέφονται στους κατόχους τους με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Το μέτρο αυτό γίνεται για να διευκολυνθούν οι οδηγοί που θα επιλέξουν να κινηθούν με τα δικά τους μεταφορικά μέσα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Επεσε σήμερα η "καμπάνα" από την Κομμισιόν για των τσαμπουκά του Χατζηγάκη

Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η πρώτη εκκαθάριση του λογαριασμών ύψους 330.989.615,81 ευρώ (λίγο κάτω από τα 343,7 εκατ. ευρώ που αρχικά αναμενόταν), από αγροτικές επιδοτήσεις που δόθηκαν «παρανόμως» στην Ελλάδα την περίοδο 2004 – 2007. Επίσης η εκκαθάριση περιλαμβάνει ένα «μικρό» ποσό της τάξης των 3,8 εκατ. ευρώ της περιόδου 1999 – 2001, που αφορά επιδοτήσεις που είχαν να κάνουν με «ειδικά μέτρα ενίσχυσης στη γεωργία για τα νησιά του Αιγαίου».

Αναγκαίο κακό το μνημόνιο, λέει ο Καραμανλής!

Oι Εκμυστηρεύσεις του τέως πρωθυπουργού στους εμπόρους κάνουν άνω κάτω παραμονή των εκλογών την ΝΔ !
«Οταν μια χώρα βρίσκεται εκτός των αγορών δεν έχει άλλη λύση». Με αυτές τις λίγες, κοφτές λέξεις ο τέως πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής μίλησε πρώτη φορά, ανοιχτά, για την οικονομία στην ηγεσία του εμπορικού κόσμου, περιγράφοντας επί της ουσίας ως «αναγκαίο κακό» το μνημόνιο. Σε μακρά συνάντησή του με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, τους κκ. Β. Κορκίδη , Π. Καρέλα και Γ. Καρανίκα

ΔΕΗ: Περικοπές από 200 έως 1.500 ευρώ στους μισθούς των εργαζομένων !!

Tο συνδικάτο έχει καταλήξει σε συμφωνία με τη διοίκηση, προκειμένου οι κρατήσεις να γίνουν σταδιακά σε 12 ή 18 δόσεις.!!
Περικοπές 200 έως 1.500 ευρώ κατά μέσο όρο στους μισθούς των εργαζομένων της ΔΕΗ για το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου προκύπτουν, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της διοίκησης της επιχείρησης, προκειμένου να υλοποιηθούν οι νόμοι του περασμένου Μαρτίου και του Μαΐου, με τους οποίους μειώθηκαν οι αποδοχές των εργαζόμενων στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ. Σε ακραίες περιπτώσεις, μάλιστα, οι περικοπές φθάνουν μέχρι? 18.000 ευρώ.

Χ. Παγώνης: «Οι κουρασμένοι στα σπίτια τους, οι αδιάφοροι στη βόλτα τους, οι κλέφτες στη φυλακή»…

Μεγαλύτερη από εκείνη του Κ. Περγαντά ήταν χθες το βράδυτις 8, το Στρογγυλό της παραλίας Χαλκίδας, η συγκέντρωση του Χ. Παγώνη. Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του υποψήφιου του, ο οποίος πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του ομιλία.
Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν οι Βουλευτές Εύβοιας Κατερίνα Περλεπέ, Συμεών Κεδίκογλου, ο πρώην Βουλευτής Γιώργος Παπαγεωργίου, ο Νομάρχης Εύβοιας και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μπουραντάς, οι πρώην Δήμαρχοι Χαλκίδας Στέλιος Μαργαρίτης και Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Σταύρος Μυλωνάς:Ας δούμε και το δάσος και τα προβλήματα που έρχονται

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το Aυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς και στέλεχος του kireas.org.
O σκοπός αυτών των εκλογών τελικά είναι αν θα γίνουν άλλες εκλογές και ποιος από τους δυο θύτες μας θα είναι ο καλύτερος σωτήρας μας. Το μήνυμα έχει αναδειχθεί σε πιο σημαντικό από το έργο. Οι συζητήσεις στα τηλεοπτικά κανάλια επικεντρώνονται στο «μήνυμα των εκλογών» και όχι στο έργο που θα πρέπει επιτελέσουν οι αυτοδιοικούμενες αρχές αν εκλεχτούν. Εμείς οι ψηφοφόροι και ενεργοί πολίτες έχουμε υποβαθμιστεί σε αποστολείς μηνυμάτων αντί για ελεχτορες εκπρόσωπων.

Ευαγγελία Κομματά. Για τον πολιτισμό

 « Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα» Γκάο Ξινγκγιάν, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2000
Ο πολιτισμός θα πρέπει να έχει κεντρική θέση  στο νέο δήμο, όχι στα απομεινάρια του δημοτικού προϋπολογισμού.  Ο πολιτισμός και συγκεκριμένα η πολιτιστική εκπαίδευση βελτιώνει τις κοινωνικές δεξιότητες και την προσωπική  ολοκλήρωση των νέων μας.
 «Η τέχνη είναι εκείνη που διαμορφώνει την προσωπικότητα των νέων, με στόχο να διευρύνει το πνεύμα τους, να τους ενσταλάξει το σεβασμό προς τους άλλους και τον πόθο για ειρήνη» Γεχούντι Μενουχίν    .

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ Α.wmv

Οι εκλογές στους εκπαιδευτικούς, Πρώτη η ΠΑΣΚ σε ΠΥΣΠΕ & ΚΥΣΠΕ. Ποιοι κέρδισαν;


Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 3/11/2010 αρχαιρεσίες για την ανάδειξη εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών (ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΚΥΣΠΕ). Χαρακτηριστικό πάντως των εκλογών ήταν η αποχή που σημείωσε αύξηση, αλλά και η άνοδος των συνδυασμών που δεν προέρχονται από τα δύο μεγάλα κόμματα.
Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα διαβάσετε όπως εσείς θέλετε γιατί δεν μας έχουν στείλει στο δελτίο τύπου, πόσοι είναι οι εγγεγραμμένοι; πόσοι ψήφισαν;
Εμείς ζητάμε συγνώμη, δεν καθότι δεν έχουμε δεδομένα για τις εκλογές του 2008, ώστε να μπορεί να γίνει σύγκριση.
Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι οι «Ανεξάρτητοι» σε επίπεδο Στερεάς πήραν την έδρα από την ΔΑΚΕ και εκλέγουν από ένα αιρετό μαζί με την ΠΑΣΚ.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ:ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΕΝΑ ΒΛΕΜΜΑ...


 Η σύζυγος του Κ. Περγαντά στην Λαμία και στην Χαλκίδα το μόνο που αλλάζει είναι η Βουλευτής δίπλα της στην Λαμία η κ. Αντωνίου ενώ στη Χαλκίδα η κ. Περλεπέ.
Ίδια τσάντα, ίδιο συνολάκι τυχαίο; Μήπως είναι προληπτική; Αγάπη μου δεν αλλάζω συνολάκι για να σου πάει γούρι;

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ:ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΕΝΑ ΒΛΕΜΜΑ...

Είναι ώρα να φεύγετε αν:
Τα χέρια του/της είναι σταυρωμένα στο στήθος
. Αν δεν κάνει κρύο, στην καλύτερη περίπτωση η συγκεκριμένη στάση υποδηλώνει επιφυλακτικότητα, στη χειρότερη ότι ο συνομιλητής σας προσπαθεί να δημιουργήσει ένα «τείχος» ανάμεσά σας.
Κουνά το κεφάλι του/της διαρκώς καταφατικά –όχι, δε σημαίνει ότι προσέχει αυτά που λέτε, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Ακόμα χειρότερα αν το στηρίζει και στο χέρι του/της ή στον τοίχο. Ένα μικρό περιθώριο να μην ανησυχήσετε σας το αφήνουμε μόνο για την περίπτωση που υπάρχουν κι άλλα εμφανή σημάδια κούρασης.
Οι παλάμες του/της είναι σφιγμένες, σε σχήμα γροθιάς, ή λίγο πιο χαλαρές, αλλά όχι ανοιχτές, υποδηλώνοντας ότι δεν αισθάνεται άνετα.
Την ώρα που μιλάτε το βλέμμα του/της ταξιδεύει στο χώρο: είτε βαριέται είτε –ακόμα χειρότερα– δεν πιστεύει αυτά που λέτε. Σε κάθε περίπτωση, είναι ώρα να πηγαίνετε.

Τι κάνεις Θανάση στη Σάμο!!!! (Παπαθανασίου3)

Κάθε παράγραφος και διαμάντι (Σας ζητάμε συγνώμη για τον τρόπο παρουσίασης)
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του κ. Παπαθανασίου διαβάζουμε!!!!!!!!!!!

Παπαθανασίου:  Δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να μιλήσω για τον άνθρωπο και πολιτικό Θανάση Χειμάρα. Είναι καταλληλότεροι από μένα οι πολίτες της Φθιώτιδας και της Σάμου, πού γνωρίζουν καλά το φίλο μου το Θανάση, τον έχουν εκτιμήσει και αγαπήσει, ανεξάρτητα από την πολιτική τοποθέτηση του καθενός και τον έχουν εμπιστευθεί πολλές φορές με την ψήφο τους.

Θανάση τι έκανες ή τι κάνεις στη Σάμου;;
Η γυναίκα σου ξέρει τίποτα;;;!!!! 
Ο Γιανόπουλος το έμαθε ότι είσαι υποψήφιος και στη Σάμο, Θανάση;;;!!!! 
Ωρε ζημιά που σου έκανε αυτό το κουζουλό από την Φωκίδα τα είπε όλα;;;!!! 

Που τα βρήκες Θανάση μου τα λεφτά!!!! Παπαθανασίου 2

Θέλοντας να το παίξει στιβαρός «τεχνοκράτης» σε σημείο της ομιλίας του αναφέρει ο κ. Παπαθανασίου.
…Δεν πήγαμε να τάξουμε προεκλογικά έργα πού «θα» γίνουν, προγράμματα πού «θα» υλοποιηθούν, μαγικές λύσεις για όλα τα χρονίζοντα προβλήματα. Συνειδητή μας επιλογή ήταν και είναι να μην ακολουθήσουμε άλλους συνυποψηφίους μας, πού ανερυθρίαστα λίγες μέρες πριν τις εκλογές εξήγγειλαν πλήθος έργων, χωρίς να μας πούν, πως θα εξασφαλίσουν τα χρήματα, αφού είναι γνωστό ότι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ουσιαστικά έχει ανασταλεί από την κυβέρνηση και επενδύσεις δεν γίνονται, όσο οι δεσμεύσεις του μνημονίου πνίγουν την οικονομία μας και διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας μας.
 Και αμέσως μετά μιλάει ο Θανάσης Χειμάρας ο οποίος δεν μπόρεσε να αλλάξει την ομιλία του με αυτή της Σάμου,  ναι σας λέω με αυτή της Σάμου…. Και εξήγγειλε τα έργα για την Φωκίδα. Διαβάστε τα έργα για στόματος Χειμάρα…

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Τι ακούμε Θέε μου!!!


Είναι να διαβάζεις τις ομιλίες των αυτοδιοικητικών και να τραβάς τα μαλλιά σου. Διαβάστε κείμενο από την ομιλία  του «τεχνοκράτη» αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας με τον Θ. Χειμάρα κατά την κεντρική ομιλία του Θ. Χειμάρα στην Άμφισσα.

 ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Δεν αρνιόμαστε τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές. Μόνο πού τέτοιες αλλαγές δεν γίνονται.
EVIAPOST δηλαδή ακόμη ποιο σκληρές; Πλήρες ξεχαρβάλωμα των συνταξιοδοτικών, εργατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων; Να μην μείνει τίποτα; Πρέπει κ Παπαθανασίου να γίνεται ποιο σαφής; Λίγο από αυτό πως το λένε.. να δεις πως στο λένε ... α!!! θυμήθηκα αυτοκριτική.

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Δεν αρνιόμαστε τις θυσίες, απλά λέμε ότι πρέπει να πιάσουν τόπο. Να υπάρξει άμεσα τόνωση της αγοράς, ώστε να παραχθεί εισόδημα για τους εργαζομένους, τζίροι για τις επιχειρήσεις, κέρδη για τους επιχειρηματίες, θέσεις εργασίας για τους ανέργους. Και τότε θα βρεί το κράτος να φορολογήσει.
EVIAPOST Αλήθεια πως από την τόνωση της αγοράς παράγεται εισόδημα; Μήπως το εισόδημα δηλαδή οι εργαζόμενοι που παίρνουν 2500-3000 € θα προκαλέσουν τόνωση της αγοράς, γιατί οι εργαζόμενοι των 700 και 1000€ δεν ζούν; Αλήθεια γιατί δεν λέτε ελάχιστος μισθός στους εργαζόμενους 2000€  με στόχο την τόνωση της αγοράς; Σκέπτεστε τίποτα άλλο;

«Παγωμένο» το 50% των αδειών νέων οικοδομών !

Eνας στους δύο εργολάβους και ιδιώτες σε όλη τη χώρα, αν και έχουν εκδώσει άδεια, δεν έχουν ξεκινήσει την οικοδομή,είτε επειδή έχουν πολλά αδιάθετα ακίνητα (στην περίπτωση των κατασκευαστών) είτε λόγω οικονομικής δυσπραγίας, είτε επειδή θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να πληρώσουν τους απαιτούμενους φόρους ακινήτων μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής.

«Οι κοινοί αγώνες θα είναι η απάντηση» είναι το συμπέρασμα συνάντησης στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς.

Συνάντηση με το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, είχε εχθές η υποψήφια περιφερειάρχης Δέσποινα Σπανούδη και μέλη του Αυτοδιοικητικού Κινήματος περιφέρειας Στερεάς. Στην συζήτηση τόσο ο Πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Γιάννης Σταθάς όσο και το μέλος της διοίκησης Σωτήρης Παπαδημητρίου, κατήγγειλαν τις άθλιες συνθήκες εργασίας και αμοιβών που επικρατούν στους «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους μέσω εργολαβιών, ιδιαίτερα στις μεγάλες επιχειρήσεις του νομού.

Περγαντάς Δεσμεύτηκε μόνο για την ολοκλήρωση των Μελετών !!!!

Την βεβαιότητα ότι ο συνδυασμός του θα βγει νικητής στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής κατέθεσε χθες από την Χαλκίδα ο κ. Κλέαρχος Περγαντάς, κατά την διάρκεια της κεντρικής του ομιλίας. Καμία αναφορά για τα «ώριμα έργα»
Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων οι Βουλευτές Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Περλεπέ, Συμεών Κεδίκογλου, οι πρώην Βουλευτές Γιάννης  Καλαμακίδης, Δημήτρης Πιπεργιάς και Γιώργος Παπαγεωργίου

Ευαγγελία Κομματά: Για το χρέος του νεου δήμου Μαντούδιου, Λίμνης και Άγιας Άννας.


Υπολογίζεται ότι το χρέος και των τριών δήμων Ελυμνίων, Κηρέως και Νηλέως (βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις) είναι μεταξυ 5 και 12 εκατομμυρίων ευρώ.  Κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει το ακριβές ποσό.  Κυκλοφορεί η  μάλλον ισοπεδωτική άποψη ότι ο νέος δήμος δεν θα μπορεί να  κάνει τίποτα, καμιά αναπτυξιακή επένδυση λόγω του χρέους.Η αλήθεια είναι ότι ο δήμος απλώς δεν θα μπορεί να δανειστεί άλλα χρήματα μέχρις ότου ταχτοποιήσει το χρέος του.  Με το νέο νόμο, οι δήμοι μπορούν να δανειστούν μόνο αν τα έξοδα εξόφλησης χρέους  δεν ξεπερνούν το  20% των  ταχτικών εσόδων τους  και αν το συνολικό χρέος δεν ξεπερνά  ένα ποσοστό των συνολικών εσόδων τους.  

Εγκύκλιος του υπ. Εργασίας για τις εργαζόμενες μητέρες με ανήλικα μπορείτε να φύγετε!!!

Τη δυνατότητα συνταξιοδότησης στο 50ο έτος με μειωμένη σύνταξη ή στο 55ο έτος ηλικίας μόνο με τη συμπλήρωση 5.500 ημερών ασφάλισης όταν είχαν ανήλικο τέκνο έχουν οι εργαζόμενες μητέρες, σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Εργασίας στο ΙΚΑ.
Με βάση αυτή την πρόβλεψη, ακόμη και οι εργαζόμενες που έχουν σήμερα ενήλικα παιδιά μπορούν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα στην περίπτωση που είχαν 18,3 έτη ασφάλισης και ανήλικα τέκνα.

Πάνε πίσω οι ταμειακές στις λαϊκές λόγω εκλογών. Πρότεινα 1000€ και όλα είναι ΟΚ!!!!

Ποιοι δουλεύουν ποιους σε αυτή την χώρα; Μέχρι πότε θα μας δουλεύουν όλοι και οι μόνοι που θα την  πληρώνουν  είναι οι μισθωτοί; 
Σε αναβολή επ’ αόριστον οδηγείται η τοποθέτηση ταμειακών μηχανών στις λαϊκές αγορές, καθώς σε σχετική συνάντηση που είχαν χθες το πρωί οι εκπρόσωποι των «παραγωγών» λαϊκών αγορών με τον υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά, αποφασίστηκε να συνεχιστεί ο διάλογος μέχρι να επέλθει η απαραίτητη συμφωνία.
Το ερώτημα το δικό μας είναι γιατί δεν διαχωρίζει το υπουργείο τους αγρότες-παραγωγούς από τους έμπορους των λαϊκών αγορών και να καθιερώσει περιοχές-γωνιές μέσα στις Λαϊκές  που θα είναι μόνο αγρότες και γωνιές που θα είναι μόνο έμποροι. Δίνοντας την δυνατότητα στον κόσμο να βρίσκει εύκολα τους αγρότες –παραγωγούς και να υπάρχουν άλλες τιμές ,άλλες μεταχείριση από το υπουργείο για τους πραγματικούς αγρότες και άλλες τιμές και  "εμπορική μεταχείριση" για τους έμπορους των λαϊκών.  Αναλυτικά διαβάστε.

Στον Δήμο οι μηχανικοί των ΤΥΔΚ

Άρχισαν και εξελίσσονται οι υποχρεωτικές μετατάξεις των υπαλλήλων από την Περιφέρεια στους Δήμους. Πρόκειται για εκείνους τους υπαλλήλους που σύμφωνα με τον νόμο υποχρεωτικά μετακινούνται στον δήμο της έδρας του νομού.
Ήδη η περιφερειάρχης κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου, υπέγραψε σχετική απόφαση σύμφωνα με την οποία οι υπάλληλοι των Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων και Κοινοτήτων, των γνωστών ΤΥΔΚ, μετακινούνται στο Δήμο της έδρας του νομού από την αρχή της ερχόμενης χρονιάς.

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Προμήθεια μηχανημάτων και στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, στο Κ.Υ Κύμης και Κ.Υ. Καρύστου

Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνας Διαμαντοπούλου εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ
ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΕΙΡΟΥ  2007-2013» και συγκεκριμένα στον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ  05 – «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Στερεάς Ελλάδας»,  στον   ΚΩΔΙΚΟ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 76 – ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ 4 έργα προϋπολογισμού   2.280.000,00 Ευρώ που αφορούν σε προμήθειες Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Αναλυτικά

Επίσκεψη του “Αυτοδιοικητικού κινήματος περιφέρειας Στερεάς”, με την υποψήφια περιφερειάρχισσα Δέσποινα Σπανούδη, στη Χαλκίδα και στη Μεσσαπία


Τη Δευτέρα 1/11/2010, περιόδευσε στη Χαλκίδα και στην περιοχή της Μεσσαπίας η υποψήφια περιφερειάρχισσα Δέσποινα Σπανούδη, συνοδευόμενη από κλιμάκιο του “Αυτοδιοικητικού κινήματος περιφέρειας Στερεάς”, με τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Καρύγιαννη Τρύφωνα, Λεοντή Γιάννη, Φραντζή Νίκο και Χαϊνά Χρύσα.
Επισκέφθηκαν αρχικά το Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου συναντήθηκαν με τη διοίκηση και με εκπροσώπους των εργαζομένων, ενώ μίλησαν με γιατρούς και με νοσηλευτές. Στις συναντήσεις αυτές η Δ. Σπανούδη τόνισε:  

Πρόγραμμα Περιοδείας του Θανάση Χειμάρα για την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010


Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Χειμάρας την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010 ακολουθήσει το εξής πρόγραμμα επισκέψεων:
10.30 Αράχωβα
11.15 Δελφοί
12.00 Άμφισσα
Για το απόγευμα της ίδιας ημέρας είναι προγραμματισμένη η Ομιλία του Θανάση Χειμάρα στην Άμφισσα, στις 19.00 στην πλατεία Κεχαγιά.

Αύριο η κεντρική ομιλία του Κλέαρχου Περγαντά Aύριο στην Χαλκίδα

Αύριο το βράδυ στις 8, πραγματοποιεί την κεντρική του ομιλία ο υποψήφιος Περιφερειάρχκς Κλέαρχος Περγαντάς, στο εκλογικό κέντρο, στη συμβολή των οδών Κριεζώτου και Καραμουρτζούνη.
Την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010, στις 8 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς ο κ. Περγαντάς θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία.

Πρόταση- Συμβόλαιο για την Ανάπτυξη της Περιοχής

Με τρίτο της άρθρο παρέμβαση η  υποψήφια Δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Περήφανου «Δημοτική – Κοινωνική Συνεργασία» Δήμου Νηλέως – Κηρέως –Λίμνης, αποτελεί ίσως την μοναδική εξαίρεση δημοτικών-Περιφερειακών συμβούλων στο Νομό σε όλους τους συνδυασμούς που κάνει παρέμβαση για τα προβλήματα στο Νομό και στον Δήμο της. Μακάρι και οι άλλοι υποψήφιοι να είχα κάνει τέτοιες παρεμβάσεις και όχι προεκλογικό αγώνα παλαιοκομματικών ουλευτών.  To πλήρες κείμενο

Απάντηση στις δηλώσεις Μαγκριώτη

Σχετικά με την περιοδεία του Υφ. Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων κ. Μαγκριώτη παραμονές των Αυτοδιοικητικών Εκλογών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Συνδυασμός «ΜΑΖΙ για τη Στερεά Ελλάδα της Ανάπτυξης», προβαίνει στο εξής σχόλιο:
«Λίγες μέρες πριν τις εκλογές περιοδεύει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο Υφυπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτη, υποσχόμενος έργα παντού, μιλώντας για την κατά προτεραιότητα χρηματοδότησή τους, όπως στον άξονα Λαμίας – Καρπενησίου και  στις παρακάμψεις Χαλκίδας, Βασιλικών και Αμαρύνθου στην Εύβοια.

Καθήκοντα Δημάρχου στο Δήμο Κονιστρών αναλαμβάνει ο Γιάννης Σκεμπές

logo_konistresΑπάντηση έστειλε ο Δήμος Κονιστρών, στον Δημοτικό Σύμβουλο Σπύρο Σπύρου, λέγοντας ότι καθήκοντα Δημάρχου αναλαμβάνει ο Γιάννης Σκαμπές. Συγκεκριμένα αναφέρει:
"Σε απάντηση της σχετικής δήλωσής σας, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 89§2 ΔΚΚ, για να αναλάβετε καθήκοντα Δημάρχου θα πρέπει να υπάρχει γραπτή άρνηση των Δημοτικών Συμβούλων του Επιτυχόντος Συνδυασμού, πράγμα που δεν συμβαίνει. Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι με το αριθ. πρωτ. 4880/26-10-2010 έγγραφό μας, έγινε πρόσκληση προς τον πλειοψηφούντα Δημοτικό Σύμβουλο του επιτυχόντος συνδυασμού κο Ιωάννη Σκεμπέ ο οποίος απεδέχθη.Επομένως η δήλωσή σας είναι άνευ αντικειμένου."

Με αιχμές για την λειτουργία της Δημάρχου Αλιβερίου, υπέβαλε την παραίτηση του από αντιδήμαρχος Ταμυνέων ο Καρκαλέτσης Κώστας


 Στην επιστολή παραίτησης του προς την δήμαρχο Ταμυνέων Κ Καράπα ο αντιδήμαρχος Κ. Καρκαλέτσης από το εν λόγω αξίωμα, κάνει λόγο για έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των δημοτικών συμβούλων και της δημάρχου.
Στην επιστολή του αναφέρει: "Επειδή το αξίωμα του Αντιδημάρχου Ταμυνέων-αξίωμα πρωτίστως εξυπηρέτησης του πολίτη-προϋποθέτει βασικούς κανόνες λειτουργίας και δεοντολογίας οφείλω να δηλώσω τα πάρα κάτω.

Περιοδεία ΣΥΝ και Ν. Στουπή σήμερα στην Εύβοια το βράδυ παρουσίαση ψηφοδελτίων

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Νίκος Στουπής, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ κ. Δημήτρης Βίτσας,  και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Ακριώτης και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, πραγματοποιούν την σήμερα Τρίτη 2 Νοεμβρίου περιοδεία στην Εύβοια.

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Στις κάλπες δάσκαλοι, καθηγητές..

Τέσσερις μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα έχουμε το πρώτο min gallop σε ένα μεγάλο επαγγελματικό κλάδο και οι υποψήφιοι θα πάρουν τα πρώτα non pαper.
Στις κάλπες λοιπόν, για την  ανάδειξη αιρετών συμβούλων στα Δευτεροβάθμια υπηρεσιακά συμβούλια θα οδηγηθούν την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, με τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού να παραμένουν κλειστά την συγκεκριμένη μέρα.

Στην Εύβοια η Δ. Σπανούδη

Με έμφαση σε ζητήματα  τόνωσης της τοπικής οικονομίας, βελτίωσης των κοινωνικών παροχών, προστασίας του περιβάλλοντος συνεχίζει τις περιοδείες της η υποψήφια περιφερειάρχισσα Δέσποινα Σπανούδη.
Σήμερα Δευτέρα 1/11/2010 θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Χαλκίδας και στη συνέχεια την περιοχή  Μεσσαπίας όπου θα συναντηθεί με κινήσεις της περιοχής.

Συνάντηση για την προστασία της Γκιώνας με τις κινήσεις πολιτών της Φωκίδας

Tην Παρασκευή 29/10, στο πλαίσιο περιοδείας στο νομό Φωκίδας, η υποψήφια περιφερειάρχισσα Δέσποινα Σπανούδη, συναντήθηκε στο Λιδωρίκι με μέλη των Ενεργών Πολιτών Λιδωρικίου και της Κίνησης για τη Σωτηρία της Γκιώνας. Μαζί της ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Α.Τσιάμης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και μέλη κινήσεων πολιτών Σοφία Κλώσσα, Τάσος Αφέντης, Θύμιος Σκαρίμπας, Γιώργος Σκόκας.

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Εύβοιας του “Αυτοδιοικητικού κινήματος”

Παρά τις εξαιρετικά κακές καιρικές συνθήκες, η παρουσίαση των υποψηφίων της Εύβοιας του “Αυτοδιοικητικού κινήματος περιφέρειας Στερεάς” έγινε με επιτυχία, στο Αλιβέρι, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, με την παρουσία της υποψήφιας περιφερειάρχισσας Δέσποινας Σπανούδη. Στην εκδήλωση μίλησε, επίσης, και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχισσα Εύβοιας Δέσποινα Μαρίνου.

«Όλες οι δεσμεύσεις στην περιοχή αυτή υλοποιήθηκαν…»

Περιοδεία του Θανάση Χειμάρα στους Δήμους Αμφίκλειας, Τιθορέας και Ελάτειας.
Την Αμφίκλεια, την Τιθορέα, την Κάτω Τιθορέα και την Ελάτεια επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής 31 Οκτωβρίου 2010, ο Θανάσης Χειμάρας, Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.
Πολύς κόσμος τον περίμενε να τον υποδεχθεί σε κάθε περιοχή που βρέθηκε, όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους κατοίκους.

Πρόγραμμα Περιοδείας του Θανάση Χειμάρα για σήμερα 1η Νοεμβρίου 2010


Πρόγραμμα Περιοδείας του Θανάση Χειμάρα
για τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2010
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Χειμάρας τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2010 θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα όπου θα συναντηθεί με το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων και τη Διοίκηση της επιχείρησης.
Στη συνέχεια της ίδιας ημέρας το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ως εξής:
18.00 Λιβανάτες
19.00 Αρκίτσα
19.30 Άγιος Κωνσταντίνος
20.00 Καμένα Βούρλα
21.00 Μώλος