Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Γιατί άλλαξε στάση ο Κουβέλης;



Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτές τις μέρες οι μετρήσεις της κοινής γνώμης δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό και όταν σας γράφουμε ούτε λεπτό εννοούμε ούτε λεπτό,  να μετρούν την τάση των Ελλήνων.

Κουβέλης: Δεν υπήρξε συμφωνία για ΕΡΤ

Κατά τη σημερινή σύσκεψη δεν προέκυψε κοινός πολιτικός τόπος για το θέμα της ΕΡΤ, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς πάντως να διευκρινίζει εάν αποσύρει τη στήριξή του στην κυβέρνηση ή όχι.

Γιατί βλέπω σήμερα μόνο ΜΕGA!!!!!

Δεν σας κρύβω ότι αυτή την ώρα παρακολουθούμε όσο μπορούμε γιατί πρέπει να γράφουμε και για αύριο και να καλύψουμε τα γεγονότα την τηλεόραση του MEGA, βλέπω Σπυράκη , Όλγα, Πρετεντέρη, Χασαπόπουλο  και λοιπές πένες και βλέπουμε το βλέμμα την θλίψη, το φόβο και αυτό με ικανοποιεί γιατί όλα εδώ πληρώνονται.....

Μαξίμου: Συρρέουν οι υπουργοί στον Σαμαρά

Μετά την καταφανέστατη εμπλοκή που έχει συμβεί στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών και την αποχώρηση των κ.κ Βενιζέλου - Κουβέλη, δόθηκε εντολή να μεταβούν στο Μαξίμου όλοι οι υπουργοί της Κυβέρνησης ώστε να συναντηθούν με τον κ. Σαμαρά

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη- Νέα σύγκλιση των Κ.Ο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Ολοκληρώθηκε  η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου για την κατάργηση της ΕΡΤ. Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί χωρίς να κάνουν δηλώσεις αποχώρησαν από το Μέγαρο Μαξίμου. Με έκτακτη ειδοποίηση τα γραφεία τύπου της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ συγκάλεσαν συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών τους ομάδων. Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 10:15 στην Ιπποκράτους .

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Αυτή είναι η περιουσία της ΕΡΤ. ΈΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΛΟΓΟΣ...

Σε ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε σήμερα στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 φαίνεται και ένα ακόμη λόγος της μεταρρυθμιστικής πολιτικής της κυβέρνησης η οποία περιλαμβάνει ακίνητα εκατομμυρίων δείτε το ρεπορτάζ

Ερμηνεία της χθεσινής απόφασης του κ. Μενουδάκου, δόθηκε σήμερα από το ΣτΕ

Με την προσωρινή διαταγή του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Κων. Μενουδάκου για την μερική άρση του κλεισίματος της ΕΡΤ Α.Ε., ανέκυψαν νομικά αλλά και πρακτικά προβλήματα.
Σήμερα από πλευράς του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου δόθηκαν ορισμένες εξηγήσεις - ερμηνείες για την επίμαχη προσωρινή διαταγή του κ. Μενουδάκου.

Ο Οδυσσέας Ντριβαλάς νέος πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ

Συνεδρίασε σήμερα η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ όπου και έκανε δεκτή την παραίτηση του Κώστα Τσικρικά, ο οποίος αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης, από τη θέση του Προέδρου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, στη θέση του νέου Προέδρου εξελέγη ο Οδυσσέας Ντριβαλάς.

ΣΥΡΙΖΑ: Περαστικά σας κ. Ψυχάρη!

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε ο τρόπος κάλυψης της χθεσινοβραδινής ομιλίας του Αλέξης Τσίπρα στο Σύνταγμα απότ ις εφημερίδες «Τα Νέα» και «Το Βήμα».
Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «η χθεσινή μεγαλειώδης συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ φαίνεται πως τρόμαξε πολλούς και πρώτα από όλους τους μιντιακούς φίλους του κ. Σαμαρά και τους υποστηρικτές του μνημονίου.

Το σχέδιο Σαμαρά για ΕΡΤ

Ένα νέο σχέδιο πρόκειται να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στη σύσκεψη της Τετάρτης με Βενιζέλο και Κουβέλη.
Συγκεκριμένα, το νέο σχήμα θα υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών και θα δημιουργηθεί προς τούτο αρμόδια διεύθυνση.

Απορρίφθηκε η συζήτηση της τροπολογίας του ΚΚΕ για την ΕΡΤ

Η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα του ΚΚΕ περί συζήτησης της προτεινόμενης τροπολογίας για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το «λουκέτο» των ΔΕΚΟ και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η ΕΡΤ. Ειδικότερα, η κυβέρνηση, δια στόματος του υπουργείου Υγείας, Α. Λυκουρέντζου, απέρριψε το επίμαχο αίτημα του ΚΚΕ.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Η ανάπτυξης της ανατολικής πλευράς της Εύβοιας καταμεσίς
στο Αιγαίο και στην γειτονιά της μητροπολιτικής Αττικής αποτελεί μία κρίσιμη πτυχής της γενικής αλλά ανεύρετης έως τώρα ευβοϊκής ανάπτυξης. Το ιστολόγιο αυτό, το "ΕΥΒΟΙΑ 2020" ανοίγει το διάλογο συζητώντας με δύο έμπειρους 
επιστήμονες που διακρίνονται για τη δημιουργική τους σκέψη και το πλούσιο μελετητικό έργο τους, τον Αρχιτέκτονα- Χωροτάκτη κ. Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Συγκοινωνιολόγο- Πολιτικό Μηχανικό κ. Νίκο Τράκο.

"Στερεά Ασπίδα για τον Καταναλωτή"



Η ΕΠΚΑ-ΣΤΕ  αξιοποιεί τις δυνατότητες του ΕΣΠΑ υπέρ των συμπολιτών μας και ανακοινώνει την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος με γενικό τίτλο:
"Στερεά Ασπίδα για τον Καταναλωτή"
Είναι το πρόγραμμα που εγκρίθηκε στα πλαίσια του ΕΣΠΑ για την υλοποίηση με ίδια μέσα του Υποέργου "Στερεά Ασπίδα για τον Καταναλωτή" με Α/Α 1 της Πράξης "Στερεά Ασπίδα για τον Καταναλωτή" και Κωδ. ΟΠΣ 425658 του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013».

Από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή 28 Ιουνίου οι δηλώσεις μετάθεσης

Από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013 (μέχρι τις 14.00 της 28ης Ιουνίου συγκεκριμένα) οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν στο ΠΥΣΠΕ Εύβοιας μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις μετάθεσης - οριστικής τοποθέτησης. Καλή επιτυχία, συνάδελφοι και συναδέλφισσες!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΣΕΓΕΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Κάλεσμα απευθύνει η ΠΑΣΕΓΕΣ προς τους Επιχειρηματίες για την Έκθεση "Η Ελλάδα των γεύσεων & των παραδόσεων", με σχετική ανακοίνωση που υπογράφει ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης, κ. Γιώργος Ανέστης.
Ολόκληρη η πρόσκληση
 
Φίλε επιχειρηματία
 
Σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από παρατεταμένη οικονομική ύφεση των αγορών, η Διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ,

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Την Κυριακή 16 Ιουνίου στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε Ευβοίας Ελ. Βενιζέλου 22 (2ος όροφος) πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για τους σύνεδρους που θα εκπροσωπήσουν την Εύβοια στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στις 28-29 και 30 Ιουνίου. Εκλέγονται οι : 

Ερώτηση για εξέλιξη φορολογικών ελέγχων



Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης και Νίκος Τσούκαλης, κατέθεσαν από κοινού ερώτηση, σχετικά με το φορολογικό έλεγχο εμβασμάτων εξωτερικού.
Συγκεκριμένα η ερώτηση αφορά, στην αξιοποίηση στοιχείων των 54.246 ονομάτων, που εξήγαγαν με εμβάσματα συνολικά 22 δισεκατομμύρια ευρώ,  κατά την περίοδο 2009-2012.

Ανεξάρτητοι Έλληνες Νεολαία: ΟΜΕΡΤΑ: Η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ

Προπαγανδιστικό μηχανισμό στο διαδίκτυο για το κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ., ετοίμασε η ηγεσία της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., με σκοπό να υπηρετήσει, ως πιστός στρατιώτης, την κατοχική κυβέρνηση και τον πολιτικό της πατέρα, Αντώνη Σαμαρά. Όπως οι ίδιοι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους και στο προπαγανδιστικό βίντεο που έφτιαξαν, σπάνε την ομΕΡΤά, δηλώνοντας ουσιαστικά ότι θα υποστηρίξουν με πάθος μέσα από το διαδικτυακό τους ραδιόφωνο το κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ. και το πέταμα στον δρόμο χιλιάδων εργαζομένων…

Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης των μνημείων και μετατροπής τους σε επισκέψιμες πολιτιστικές δομές



 Την πορεία των εργασιών σε τρία έργα αποκατάστασης μνημείων και μετατροπής τους σε επισκέψιμους πολιτιστικούς χώρους που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη της Χαλκίδας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, επιθεώρησε τη Δευτέρα, 17 Ιουνίου, ο Δήμαρχος, Θανάσης Ζεμπίλης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο, Βασίλη Καθαροσπόρη, παρουσία κλιμακίου αρχαιολόγων της 23ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, με επικεφαλής την προϊσταμένη της Παρασκευή Καλαμαρά.

Πρόκειται για τα έργα:

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Σκληραίνει τη στάση του το ΠΑΣΟΚ και όλα κρίνονται σήμερα στις 7.30 το απόγευμα

Ιδιαίτερα κρίσιμη αναμένεται ότι θα είναι η αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, όπως προκύπτει και από όσα έγιναν γνωστό ότι συζητήθηκαν στην απογευματινή σύσκεψη, που έγινε στην Ιπποκράτους, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος επέστρεψε από το Παρίσι, ενόψει της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μια κόκκινη μπύρα από την Εύβοια σαρώνει σε διακρίσεις και διεθνή βραβεία!

Μια κόκκινη μπύρα από την Εύβοια σαρώνει σε διακρίσεις και διεθνή βραβεία [εικόνα]
Η Mary Rose είναι μια απολαυστική red ale αγγλικού τύπου με μοναδική γεύση φρούτων και καραμέλας, πλούσιο άρωμα, και φτιαγμένη από υψηλής ποιότητας υλικά. Μπύρα με ιδιαίτερα έντονη και μακράς διάρκειας επίγευση, παράγεται από υψηλής ποιότητας υλικά στην Εύβοια, στο υπερσύγχρονο μικροζυθοποιείο της Septem Microbreweries.

ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ- ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΚΙΝΗΣΗ

Η κίνηση των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου που έχει ήδη οργανώσει τουλάχιστον δύο συναντήσεις και διαρκώς οργανώνεται, όπως ήταν αναμενόμενο, λαμβάνοντας υπόψη πρακτικές, νοοτροπίες, ανασφάλειες  προκάλεσε αμέσως αντι-κίνηση από την πλευρά του Δημάρχου. 

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ.

Τα νέα πειράματα  και τα μερεμέτια στο Γήπεδο της Κύμης  συνέλαβε ο φακός του Δημοτικού Συμβούλου κ. Βαγγέλη Μπελιά. Για πολλοστή ο φορά ο Δήμος κάνει εργασίες αποχωμάτωσης και επιχωμάτωσης, φτιάχνει τοιχία, ανοίγει τάφρους, ανακατεύει  έναν χώρο με ιστορικό συνεχών κατολισθήσεων για να καταλήξει σε μία από τα ίδια. Με την πρώτη θεομηνία το γήπεδο θα καταρρεύσει και πάλι από την αρχή.
Είναι απορίας άξιο, έστω και για χάρη της ποδοσφαιρικής ομάδας του Α.Ο. Κύμης η οποία ανήκει στον κ. Θωμά και στον αδελφό του  όφειλε να έχει εκπονήσει, με δαπάνες του Δήμου ασφαλώς αφού το Γήπεδο είναι Δημοτικό  μία ολοκληρωμένη μελέτη με τις επιμέρους υπομελέτες, τεχνική, γεωλογική κ.ο.κ. να συντάξει τεύχη δημοπράτησης και  εν συνεχεία να χρηματοδοτήσει και να αναθέσει την κατασκευή ολοκληρωμένων τεχνικά και επιστημονικά έργων.
Δεν επιτρέπεται η Ομάδα της Κύμης να εξακολουθεί να έχει αυτό το γεφύρι της Άρτας επειδή η Δημοτική Αρχή νομίζει ότι την παίρνει να
κάνει τεχνικές αλχημείες που εκ του αποτελέσματος εκθέτουν και την επιστημονική και τεχνική κατάρτιση των εμπνευστών τους.
Σε τελική ανάλυση εάν ο χώρος αυτός είναι ακατάλληλος για την διαμόρφωση ενός σωστού και ασφαλούς γηπέδου να ξεκινήσει ΤΩΡΑ η διερεύνηση  άλλου κατάλληλου χώρου και μάλιστα με προδιαγραφές σταδίου. Βέβαια ακούστηκε από τα γνωστά παπαγαλάκια που κουρνιάζουν στην πλατεία ότι με την μετακίνηση του γηπέδου προς το Γυμνάσιο και τον Προφήτη Ηλία θα διαμορφωθεί ταιρέν σταδίου και της «παναγιάς τα μάτια». Προφανώς όσοι τα λένε ή τα σκέπτονται αυτά δεν θα ξέρουν που είναι το γήπεδο.
Ας σοβαρευτούν επιτέλους για να μην γίνουμε πανελληνίως ρεζίλι με το Γεφύρι της Άρτας που επιμένει να θεωρεί γήπεδο ο Δήμαρχος.
Στο τέλος είναι εύλογη και η απορία του Βαγγέλη. Με ποιες αποφάσεις, με ποιες μελέτες και με ποιο κόστος γίνονται όλες αυτές οι επαναλαμβανόμενες και άστοχες εργασίες στο
Γήπεδο. Τσιφλίκι μπορεί να είναι η Ομάδα όχι όμως και το Γήπεδο!!!
Είναι κρίμα ενώ η Ομάδα πλησιάζει σε επαγγελματικές κατηγορίες η πρακτική της Δημοτικής Αρχής και γύρω από το Γήπεδο της Κύμης  να συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από  πρωτόγνωρο ερασιτεχνισμό, προκλητική προχειρότητα και επικίνδυνη αδιαφάνεια.
πηγή    lala-to.blogspot.gr
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ











Γιάννης Σιαγιάννης: Η συμπεριφορά του κ. Θωμά για το δρόμο στο Στόμιο, τούτη τη φορά τον έριξε στα βράχια



Η αλήθεια είναι ότι τα προβλήματα του τόπου δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελούν αιτία τεχνητής αντιπαράθεσης. Αντίθετα πρέπει να αποτελούν αιτία συναίνεσης και αθροίσματος δυνάμεων.                      
Σ’ αυτές τις πράγματι  δύσκολες ώρες για τους πολίτες και την περιοχή μας (όπως εξάλλου και για όλη τη χώρα)……

nNEA MEΡΑ Οταν ο Βενιζέλος υπέγραφε την κατάργηση της ΕΡΤ

Στο νόμο 4002 που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2011 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο άρθρο 66 υπό τον τίτλο: «Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση ΝΠΔΔ και δημοσίων επιχειρήσεων», άνοιγε ο δρόμος για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

Σχόλιο της ΔΗΜΑΡ για την ομιλία του κ. Σαμαρά στο Ναύπλιο



 Η αντιμετώπιση της «αναδιοργάνωσης» της ΕΡΤ, όπως μονομερώς επέλεξε ο πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία, είναι απαράδεκτη. 
Ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι αντιμετωπίζουμε το ζήτημα αυτό ως ζήτημα δημοκρατίας και ότι είμαστε αντίπαλοι στη λύση που επέλεξε, η οποία δεν συνιστά μεταρρύθμιση αλλά προσβολή αυτής της έννοιας αφού τη συνδέει με τον αυταρχισμό.

Γιάννης Καράμπελας “Η ΕΡΤ δεν κλείνει, αναγεννάται”

Η πολιτική κληρονομιά των τελευταίων 30 χρόνων χαρακτηρίζεται από μια λανθασμένη λογική ατελείωτων παροχών με στόχο την κατάληψη της εξουσίας. 
Το χειρότερο είναι ότι τα χρήματα που απαιτούνταν για την άσκηση τέτοιου είδους πολιτικών, δεν προέρχονταν από τους θετικούς προϋπολογισμούς του ελληνικού κράτους αλλά ήταν δανεικά. 

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Για όνομα του καπιταλισμού, αποφασίστε τελικά αν έχουμε Δημοκρατία ή όχι.

Θέλω να ξεκαθαρίσω από την αρχή ένα πράγμα, μετά την συζήτηση που είχα εδώ με τον φίλο μας το μεσημέρι πολλοί από μέσα μας λέμε: ΧΕΣΤΗΚΑ για την ΕΡΤ. Άλλωστε και εμείς το γράψαμε: Ότι η Επανάσταση στην ΕΡΤ άργησε τριάντα πέντε και βάλε χρόνια τόσα πολλά, ξέρετε κάθε φορά που ξεκίναγε είχε πρόβλημα, αν θα πάει προς τον Σταυρό ή προς την Αθήνα και εκεί έξω από την πόρτα του ραδιομεγάρου σταμάταγε η επανάσταση.