Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Πρόστιμο 6.000 ευρώ για λιποτάκτες και ανυπότακτους

Πρόστιμα 6.000 ευρώ για ανυπότακτους και λιποτάκτες προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Άμυνας, κ. Ευ.Βενιζέλου και Οικονομικών, κ. Γ.Παπακωνσταντίνου, η οποία φέρνει και αλλαγές και για τους αντιρρησίες συνείδησης.
Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Στα 1.800.000 ευρώ η χρηματοδότηση της Ελλάδας από την Ε.Ε. για το πρόγραμμα φρούτων και λαχανικών στα σχολεία το 2011/2012

Το ποσό των 90 εκατομμυρίων ευρώ φθάνει το κονδύλι που πρόκειται να διαθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την συγχρηματοδότηση του προγράμματος κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών στα σχολεία για το σχολικό έτος 2011/2012. 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ε.Ε., το ποσό αυτό θα κατανεμηθεί μεταξύ της χώρας μας και άλλων 23 κρατών μελών της Ε.Ε. που δήλωσαν συμμετοχή, αφού η Σουηδία, η Φινλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα συμμετάσχουν. 

Αποζημιώσεις για τους κατοίκους του Μόρνου

Με 370.000 ευρώ θα αποζημιωθούν άμεσα από την ΕΥΔΑΠ οι κάτοικοι που υπέστησαν ζημιές στα σπίτια και στις καλλιέργειές τους, εξαιτίας της καταστροφής του καναλιού του Μόρνου στο Σαράντι Βοιωτίας.
Ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι θα αποζημιωθούν εξ ολοκλήρου, ενώ εκτιμά ότι η αποκατάσταση του Μόρνου θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου.

Με 60 δενδρύλια στην... αυλή τους δύο Πακιστανοί στην Νέα Αρτάκη

Φυτώριο κάνναβης είχαν στήσει δύο αλλοδαποί στην αυλή του σπιτιού τους στην Νέα Αρτάκη. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο 35χρονους Πακιστανικής υπηκοότητας, για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Οι δύο συλληφθέντες είχαν 60 δενδρύλια, επιμελώς καλλιεργούμενα, σε παρτέρι στην αυλή του σπιτιού όπου διέμεναν.

Μακελειό με έξι νεκρούς στην Ολλανδία

Τουλάχιστον έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης αγνώστου, ο οποίος άνοιξε πυρ σε εμπορικό κέντρο της πόλης 'Αλφεν στην Ολλανδία.

Το τραγικό επεισόδιο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, ενώ δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα κίνητρα του δράστη, ο οποίος μετά τους πυροβολισμούς αυτοκτόνησε.

Ψήφος του Μιχ. Τρεμόπουλου υπέρ των Σκοπίων

Υπέρ της άμεσης διαπραγμάτευσης για ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ, που συνεπάγεται ότι η Ελλάδα αποδέχεται την ονομασία «Μακεδονία», ψήφισε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος
Σύμφωνα με το σκοπιανό «daily.mk/Kanal-5», ο Μιχ. Τρεμόπουλος είναι ο μόνος Έλληνας ευρωβουλευτής, που ψήφισε στο Ευρωκοινοβούλιο υπέρ της άμεσης διαπραγμάτευσης για ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει η Ελλάδα να αποδεχθεί την ονομασία «Μακεδονία» καθώς και ότι η γλώσσα και η εθνικότητα των Σκοπιανών είναι η «μακεδονική».

Ένα γράμμα που αυτή την φορά δεν το μοιράζουμε εμείς αλλά εσείς…KAI EINAI ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ...

Θα ηθελα να σας εκφρασω τα ειλικρινη συγχαρητηρια μου για την θεματολογια σας. Ανεξαρτητα απο το αν καποιος συμφωνει η οχι με τις αποψεις σας, δεν μπορω να μην ομολογησω..

Με ίδρυση νέου κόμματος απειλεί...τον Σαμαρά ο Ψωμιάδης

Έτοιμος για την ίδρυση νέου κόμματος δηλώνει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, εφόσον καθαιρεθεί από τη θέση του, κίνηση την οποία είχε προαναγγείλει και με δηλώσεις, μια εβδομάδα πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όταν είχε τονίσει ότι σκοπεύει να προχωρήσει στη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.

Ειδικότερα, με δημόσιες παρεμβάσεις του μετά την καταδίκη του από το πεντεμελές Εφετείο σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή, ο περιφερειάρχης κάνει λόγο για πολιτική δίωξη και τονίζει ότι εάν τον καθαιρέσουν θα προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος, το καταστατικό του οποίου είναι ήδη έτοιμο...

Στη ΝΔ «Σαμαρικοί», «καραμανλικοί», «φιλελεύθεροι» παίρνουν το όπλο τους

Σε μια νέα φάση εσωστρέφειας οδηγείται η Νέα Δημοκρατία αφού από τη μια μεριά οι «Σαμαρικοί» και από την άλλη «καραμανλικοί» και «φιλελεύθεροι» διαφωνούν πλέον δημόσια για την δημοσιονομική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε μια προσπάθεια, όπως λένε οι επικριτές του, να αποκτήσει ένα λαϊκό προφίλ επισκέφθηκε πριν από λίγες μέρες τη Νέα Ιωνία, συνομίλησε με απλούς ανθρώπους και μίλησε για αποκατάσταση των αδικιών σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων και των χαμηλόμισθων.

Και νέα γιούχα για τον Πάγκαλο στην (γενέτειρά του) Ελευσίνα

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι μετά την επίθεση με γιαούρτια στα Καλύβια, ο Θόδωρος Πάγκαλος θα αποδοκιμαζόταν έντονα στην γενέτειρά του, την Ελευσίνα.
Προφανώς κανείς, και πρώτος ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ο οποίος αποφάσισε να παραστεί χθες,  στα εγκαίνια του κέντρου Υγείας της πόλης, μαζί με τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

ΟΟΣΑ: "Αγεφύρωτο" χάσμα στα εισόδηματα μεταξύ Ελλάδας και άλλων χωρών

Σε έκθεση του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), που ανακοινώθηκε χθές στο Παρίσι τονίζεται μεταξύ άλλων ότι η «Ελλάδα θα χάσει σοβαρό έδαφος συγκριτικά με άλλες χώρες».

«Η διαφορά εισοδήματος από άλλες χώρες με καλύτερες επιδόσεις, η οποία είχε μειωθεί τα προηγούμενα χρόνια, θα μεγαλώσει και πάλι ως αποτέλεσμα της μεγάλης κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη», υπογραμμίζει ο διεθνής οργανισμός.

Βολές Καρατζαφέρη κατά Τζοχατζόπουλου και ΠΑΣΟΚ

Για ασυλία του Άκη Τσοχατζόπουλου από το ΠΑΣΟΚ και για συγκάλυψή του από την κυβέρνηση έκανε λόγο στην βουλή με αφορμή τα σκάνδαλα που συνδέονται με τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Απολαμβάνει της Ασυλίας γιατί εκβιάζει ότι θα ανοίξει το στόμα του και θα την πληρώσουν και υψηλόβαθμοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ» σημείωσε, ενώ ανέφερε ότι «τον ταμία του Άκη, τον έκοψε το κόμμα από υποψήφιο στην Κρήτη γιατί γνώριζαν ότι τα είχε «αρπάξει» αλλά δεν ζήτησαν να ασκηθεί ποινική δίωξη». 

"Καμπανάκι" Γιούνκερ για το έλλειμμα

Μία ημέρα μετά το δημοσίευμα του Reuters ότι το έλλειμμα της Ελλάδας για το 2010 θα ξεπεράσει το 10%, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προειδοποιεί τη χώρα για τη σημασία του ελέγχου των δαπανών της.

Τα σχόλια του επικεφαλής του Eurogroup, μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στη Βουδαπέστη, υπογραμμίζουν τη μεγάλη ανησυχία μεταξύ των χωρών της ΕΕ ότι η Ελλάδα δε θα μπορέσει να εξυπηρετήσει το χρέος της.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Όχι» στο haircut ελληνικών ομολόγων λέει ο Παπαδήμος

Την αντίθεσή του σε ενδεχόμενο haircut των ελληνικών ομολόγων εξέφρασε ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και νυν οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Λουκάς Παπαδήμος, σε ομιλία του στη Ουάσινγκτον.

Στο 4,5% ο πληθωρισμός το Μάρτιο

Nέα άνοδο σημείωσε ο πληθωρισμός το Μάρτιο του 2011, όπου έφτασε στο 4,5%, έναντι αύξησης 3,9%, που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Σε σύγκριση με το Φεβρουάριο του 2011, ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή παρουσίασε αύξηση 3,3%, έναντι αύξησης 3,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Μέτρα ύψους 24 δισ. ανακοινώνονται από εβδομάδα ...

Μέσα στην εβδομάδα που έρχεται, το υπουργείο Οικονομικών και η κυβέρνηση γενικότερα, θα ανακοινώσουν το νέο πακέτο μέτρων για την περίοδο 2012 - 2015.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι συνολικού ύψους 24 δισ ευρώ και υπό τη σκέπη του θα συμπεριληφθούν, τελικά, όλες οι εισπρακτικές εκκρεμότητες της χώρας.

Η ΝΔ επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την ανταρσία

Την ανταρσία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά του υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς και το έκρυθμο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην κυβέρνηση φαίνεται πως επιχειρεί να εκμεταλλευτεί η Νέα Δημοκρατία.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Κραυγή αγωνίας στο ΠΑΣΟΚ: Δεν αλλάζουμε και βουλιάζουμε

Σφοδρή κριτική ασκεί η Αριστερή Πρωτοβουλία στους “υπουργούς του Μνημονίου” και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε “νευρική κρίση” με ανακοίνωσή της κάνοντας ξεκάθαρο το γεγονός ότι η πορεία που χαράζει η ίδια η κυβέρνηση και το “οικονομικό ιερατείο των διακόνων της” σπέρνει ανέμους και σύντομα θα θερίζει θύελλες στο όνομα του φόβου και της τρομοκρατίας για την επόμενη δόση.
Υπενθυμίζουμε ότι η Αριστερή Πρωτοβουλία (Γιώργος Παναγιωτακόπουλος) που έχει μεγάλα ερείσματα στο οργανωμένο ΠΑΣΟΚ, στην αναμέτρηση με τον Βαγγέλη Βενιζέλο στήριξε με όλες της τις δυνάμεις τον Γιώργο Παπανδρέου. Ωστόσο σήμερα, δεν διστάζει να τονίσει:

Ανάπτυξη 2,8% αναμένει για το 2011 η Γερμανία Πάνω από τις προσδοκίες η βιομηχανική παραγωγή

Προς τα πάνω αναθεώρησαν της εκτιμήσεις τους για την οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας τέσσερα από τα μεγαλύτερα think tanks της Γερμανίας, τοποθετώντας την πλέον στο 2,8% του ΑΕΠ, έναντι 2% της προηγούμενης εκτίμησης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, «η ανάπτυξη θα παραμείνει ισχυρή τους προσεχείς μήνες. Η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας θα συνεχίσει να βοηθάει μέσω της ενίσχυσης των εξαγωγών, καθώς η οικονομική ανάπτυξη εξαρτάται όλο και περισσότερο από την εγχώρια ζήτηση».

Σε επιτήρηση οι μετοχές των media στο Χρηματιστήριο. Μετά τις ζημιές εκατοντάδων εκατ. ευρώ

Οι ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που εμφάνισαν το 2010 οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις των media στην χώρα μας οδήγησαν τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών να θέσει από σήμερα Παρασκευή 8 Απριλίου, σε εφαρμογή των σχετικών κανονισμών, σε επιτήρηση τις μετοχές τους.

Η απόφαση αφορά, μεταξύ άλλων, τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (Νέα, Βήμα κ.α.), τον Πήγασο (Έθνος, Ημερησία κ.α.), την Χ.Κ. Τεγόπουλος (Ελευθεροτυπία κ.α.), τον Τηλέτυπο (Mega Channel) και τις

Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί οι υπουργοί...

Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια το επίδομα ανεργίας...



Δεν θα ισχύσουν τελικά εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα ανεργίας, όπως δήλωσε, μόλις χθες με μεγάλη καθυστέρηση, ο αναπληρωτής υπουργός εργασίας. 
«Στο συγκεκριμένο επίδομα υπάρχουν εισφορές οι οποίες καταβάλλονται, δεν είναι δηλαδή μια προνοιακή παροχή, είναι ασφαλιστική παροχή. Δηλαδή, ο κάθε εργαζόμενος ασφαλίζεται και για τον κίνδυνο της ανεργίας και είμαστε υποχρεωμένοι να τον καλύψουμε, ανεξάρτητα από τα εισοδηματικά κριτήρια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ.Κουτρουμάνης.

Ποιοί είναι οι καλύτεροι συνδυασμοί των φύλλων των παιδιών για αρμονική οικογενειακή ζωή;

Εάν θέλετε να έχετε μια ευτυχισμένη και αρμονική οικογενειακή ζωή, φροντίστε να αποκτήσετε κόρες. Όχι πολλές όμως: δύο είναι όσες χρειάζεται – περισσότερες ή λιγότερες θα χαλάσουν την «συνταγή» της ευτυχίας.
Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας βρετανικής δημοσκόπησης, στην οποία συμμετείχαν 2.116 γονείς, οι οποίοι είχαν διάφορους συνδυασμούς παιδιών ηλικίας 16 ετών και άνω.

Πρωτοφανές πράσινο αντάρτικο και σκληρές κουβέντες κατά Παπακωνσταντίνου

Εικόνα διάλυσης στην κυβέρνηση με τους βουλευτές του ΚΤΕ οικονομίας του ΠΑΣΟΚ να απορρίπτουν το ν/σ για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών και να καταφέρονται με βαριές εκφράσεις κατά του υπουργού Οικονομικών
Καζάνι που βράζει είναι το κυβερνών κόμμα, καθώς πριν από λίγο ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ απέρριψε το νομοσχέδιο που παρουσίασε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, ενώ οι βουλευτές που συμμετείχαν καταφέρθηκαν με βαριές εκφράσεις κατά του υπουργού Οικονομικών.

Νηστικοί ένα 24ωρο, για γερή καρδιά

Η αποχή από το φαγητό για 24 ώρες τον μήνα μπορεί να ελαττώνει τον κίνδυνο αναπτύξεως στεφανιαίας νόσου και διαβήτη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα, με επικεφαλής τον καρδιολόγο δρα Μπέντζαμιν Χορν, μελέτησαν 200 κατοίκους της Γιούτα, όπου η πλήρης αποχή από το φαγητό και τα υγρά (πλην νερού) επί τουλάχιστον μία ημέρα το μήνα αποτελεί τρόπο ζωής για πολλούς Μορμόνους.Το περίπου 70% των κατοίκων της Γιούτα είναι Μορμόνοι και η θρησκεία τους επιτάσσει να μένουν νηστικοί την πρώτη Κυριακή του μήνα, κατά τον δρα Χορν.

Οι καυτοί διάλογοι της κρίσης στην Κυβέρνηση

Ενδεικτικοί της αποδοκιμασίας που έτυχε ο Γ. Παπακωνσταντίνου από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήταν και ορισμένοι από τους διαλόγους που εκτυλίχθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης του Κ.Τ.Ε,. Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε χαρακτηριστικά:

Βάσω Παπανδρέου «Δεν το ψηφίζω… Δεν μπορούμε να νομιμοποιούμε τον τζόγο για να έχει έσοδα το κράτος, αν είναι έτσι να νομιμοποιήσουμε και την πορνεία και τα ναρκωτικά»

Η Ανάσταση προυποθέτει Θάνατο

Δεν πρόκειται να υπάρξει ανάκαμψη αν δεν αντιληφθούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης και δεν προσαρμόσουμε τον τρόπο ζωής μας στα νέα δεδομένα.
Επί 400 χρόνια οι σκλαβωμένοι Έλληνες, όταν πλησίαζε η Λαμπρή, εύχονταν ο ένας στον άλλον «Καλή Ανάσταση» και ταυτόχρονα μειδιούσαν με νόημα για να υποδηλώσουν ότι εύχονταν ταυτόχρονα και ανάσταση του Γένους. Δεν είναι τυχαίο, ότι για τους Έλληνες οι μέρες της Ανάστασης αποκτούσαν ιδιαίτερη σημασία και λαμπρότητα, και τούτο διότι από τα πανάρχαια χρόνια -με τις διηγήσεις για την Δήμητρα και την Περσεφόνη- ο θάνατος ήταν μια πρόσκαιρη κατάσταση, αφού ακολουθούσε η αναγέννηση-ανάσταση. Ο μύθος, άλλωστε, του φοίνικα που αναγεννιέται από τις στάχτες του είναι ενδεικτικός.

Η σφήκα παράγει ηλεκτρισμό !

Φαίνεται ότι ένα είδος σφήκας, που βρίσκεται και στην χώρα μας , είναι ικανό να παράγει ηλεκτρική ενέργεια! Η σφήκα αυτή λαμβάνει την ηλιακή ακτινοβολία μέσω των ειδικών της κυττάρων και τη μετατρέπει σε ηλεκτρισμό. Στην ανακάλυψη αυτή οδηγήθηκαν οι επιστήμονες, όταν παρατήρησαν ότι σε υψηλή θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια της μέρας οι σφήκες αυτές ήταν πιο ενεργές.

Συνετή η απόφαση της Πορτογαλίας να ζητήσει βοήθεια, λέει ο Σόιμπλε

Αναγκαίο και συνετό βήμα η απόφαση της Πορτογαλίας, τονίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Την πεποίθησή του ότι η απόφαση της Πορτογαλίας να καταθέσει αίτημα προσφυγής στον μηχανισμό στήριξης αποτελεί μια συνετή επιλογή, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σόιμπλε, «η απόφαση της Πορτογαλίας να ζητήσει οικονομική βοήθεια είναι ένα αναγκαίο και συνετό βήμα δεδομένης της οικονομικής και πιστωτικής κατάστασης στη χώρα».

ΕΡΓΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ απ’ το κ. ΘΩΜΑ

Ήταν σ’ όλους γνωστό πως το ‘’στολίδι’’ της Κύμης – έτσι το αποκαλούσε ο κ. Θωμάς – το γήπεδο ποδοσφαίρου είχε τεράστια προβλήματα χωροθέτησης και κατασκευής, προβλήματα που εντάθηκαν απ’ τις λάθος επιλογές του τοπογράφου κ. Θωμά. Στο γήπεδο της Κύμης και τα μεγάλα προβλήματα που διαχρονικά παρουσιάζει διαπιστώνεται η ποιότητα κατασκευής των έργων στον τέως Δήμο Κύμης.

Κώστας Μαρκόπουλος: «Αδιαφορία για την Εύβοια από την κα Μπιρμπίλη»

Τρεις εβδομάδες προσπαθεί ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ και βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος να συναντηθεί με την Υπουργό Περιβάλλοντος κα Μπιρμπίλη για λογαριασμό της ΕΑΣ (Ένωση Αγροτικών Συλλόγων Ευβοίας) με αντικείμενο την αύξηση της ισχύος της ΔΕΗ για τα φωτοβολταϊκά, ώστε να επωφεληθούν και οι αγρότες, οι οποίοι είναι οι μόνοι που έμειναν έξω από τις αδειοδοτήσεις.
Ερώτηση προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Κλέαρχο Περγαντά κατέθεσαν οι Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Σοφία Ντούρου, Τάσος Χρονάς και Γιώργος Γκικόπουλος,
σχετικά με τους εγαζομένους του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων. Συγκεκριμένα: «Στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων του νομού Εύβοιας, 33 εργαζόμενοι στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης και στην Δημοτική Κοινωφελή επιχείρηση (ΔΗΚΕΜΕ) χάνουν την δουλειά τους. 18 απ’ αυτούς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 18 μήνες.

Κλήρωση από τους εκλογικούς καταλόγους για τη συγκρότηση Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης

Σύμφωνα με το άρθρο 178 του Ν. 3852 (Ν. «Καλλικράτης»), που αφορά τη συγκρότηση περιφερειακής επιτροπής διαβούλευσης, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έχει ήδη δρομολογήσει τη συγκρότηση 60 (εξήντα) μελούς επιτροπής, σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.
Στην ως άνω επιτροπή, συμμετέχουν εκ του Νόμου 20 (είκοσι) πολίτες, μετά από κλήρωση από τους εκλογικούς καταλόγους.

Συνέλευση της "Πολιτείας Ευρίπου" σήμερα στο Δημαρχείο Χαλκίδας

Καλούνται όλοι οι φίλοι της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΥΡΙΠΟΥ σήμερα  Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 στις 8 μ.μ. στο Δημαρχείο Χαλκίδας στη συνέλευση της κίνησης με θέμα την πορεία και τη λειτουργία της μέχρι σήμερα και οι στόχοι και οι παρεμβάσεις της για το επόμενο διάστημα.

ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΠΕΛΕΡΗ
Φίλες /Φίλοι
Η νέα Περιφερειακή Αρχή έχει δεσμευτεί στη βάση μιας ανοικτής σχέσης διαβούλευσης και συναπόφασης για όλα τα μεγάλα θέματα της περιοχής. Με τις Προγραμματικές μας δηλώσεις δώσαμε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσουμε σε όλους τους τομείς για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και τη διαμόρφωση κοινής ταυτότητας για τη Στερεά Ελλάδα.

Σύμβουλο ζητά μέσω του ΔΙΑΥΓΕΙΑ και ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας

Και ο  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ζητά σύμβουλο και
Να κατέχουν αξιόλογη και ειδική εμπειρία σε θέματα
- Τεχνικής και οικονομικής διαχείρισης δημοσίων έργων.
- Παρακολούθησης και επίβλεψης κατασκευής έργων (οδοποιίας και κτιριακών)
Πληροφορίες

Καλημέρα!!!


Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Τραγωδία σε σχολείο στο Ρίο. Περίπου 20 οι τραυματίες

Τουλάχιστον 13 άτομα, ανάμεσα τους μαθητές και δάσκαλοι, δολοφόνησε ένοπλος, ο οποίος εισέβαλε νωρίτερα σε σχολείο στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Globo, ο δράστης είναι πατέρας μαθητή, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρά του. Ισχυρή αστυνομική δύμανη βρίσκεται έξω από το σχολείο, όπου έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες γονείς. Περίπου 20 οι τραυματίες.

Η πρόταση του εισαγγελέα για τον Ψωμιάδη

Λεπτομέρειες από την δίκη Ψωμιάδη
Η πολύκροτη δίκη διήρκησε περίπου έξι ώρες αφού ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:00 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 15:30. Η εισήγηση του εισαγγελέα ήταν καταπέλτης κατά του κ.Ψωμιάδη, ζητώντας την ενοχή του αφού όπως τόνισε  «από τα στοιχεία προκύπτουν και αντικειμενικά και υποκειμενικά κριτήρια για την παράβαση καθήκοντος του περιφερειάρχη».

Ένα γράμμα που αυτή την φορά δεν το μοιράζουμε εμείς αλλά εσείς…KAI EINAI ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ...

Θα ηθελα να σας εκφρασω τα ειλικρινη συγχαρητηρια μου για την θεματολογια σας. Ανεξαρτητα απο το αν καποιος συμφωνει η οχι με τις αποψεις σας, δεν μπορω να μην ομολογησω, πως μετα απο αρκετα μεγαλο διαστημα χρονικο, διαπιστωνω πως οι αναρτησεις σας ειναι ποιοτικες, και αμιγως πολιτικες διχως φτηνα και 'ελαφρα' σχολια β' κατηγοριας...Ευχομαι να μην αλλαξει αυτο ποτε. Και παλι μπραβο! 
ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 
Π.Ε ΠΑΣΟΚ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Βάζει "φρένο" στην Τουρκία ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα

Επικριτικός έναντι της Άγκυρας για τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά εμφανίζεται ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Ντάνιελ Σμιθ, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινής της Κυριακής».
Ο κ Σμιθ σημειώνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν σαφής στο Ερζερούμ λέγοντας ότι δεν τις βρίσκει χρήσιμες και προσθέτει «έχουμε ενθαρρύνει όλους να απέχουν από κάθε προκλητική ενέργεια που καθιστά πιο εύφλεκτη την κατάσταση και δυσχεραίνει την επίτευξη προόδου.

Πείρει πίσω το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια!

Ένταση δημιουργήθηκε στη Βουλή, κατά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, παρουσίαζε το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια. 
Oι βουλευτές που συμμετέχουν ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου, φέρνοντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αμέσως μετά φέρεται να ενημέρωσε σχετικά τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Βόμβα Παμπούκη: «Εκλογές αν δεν υπάρξει συναίνεση»

Μεγάλες αντιδράσεις προκαλούν τα λεγόμενα του υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, σε συνέντευξη που παραχωρεί (εκτάκτως λόγω απεργίας κυκλοφορούν σήμερα τα κυριακάτικα φύλλα) στην εφημερίδα Real News.
Στο ερώτημα αν είναι εναντίον των πρόωρων εκλογών και ποιος ειναι ο μόνος λόγος για να προχωρήσει ο πρωθυπουργός σε πρόωρες εκλογές, ο υπουργός επικρατείας απαντά ως εξής:

Καταδικάστηκε ο Ψωμιάδης - Εκπίπτει του αξιώματός του

Ένοχος κρίθηκε πριν από λίγο από τον πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Η ποινή είναι ίδια με την πρωτόδικη απόφαση, 12 μήνες με τριετή αναστολή, και κατά συνέπεια ο κ. Ψωμιάδης εκπίπτει του αξιώματός του.

Ποικίλες οι πράσινες πεποιθήσεις των καταναλωτών παγκοσμίως


επιλογή φωτο eviapost
Επιμέλεια κειμένου Γ. Μητροπέτρος Πρόεδρος ΕΠΚΑ-ΣτΕ
H κλιματική αλλαγή είναι μείζον θέμα για τους καταναλωτές στις περισσότερες χώρες του πλανήτη.
Εξάλλου το 30% των Βραζιλιάνων και το 26% των Ινδιάνων αναφέρουν την αποψίλωση των δασών ως το κορυφαίο θέμα ενώ στην Αυστραλία το 68% των καταναλωτών θεωρούν βασικό θέμα την αποτελεσματική διαχείριση του νερού.
Τα στοιχεία είναι γνωστά από την πέμπτη ετήσια έκθεση 2010 Image Power® Green Brands Survey της WPP που δημοσιεύθηκε πέρυσι το καλοκαίρι.

Mr. αντιπρόεδρος ο Βενιζέλος!


Θέμα χρόνου είναι η αντιπροεδρία της κυβέρνησης θα περάσει στα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου, όποτε ο Γιώργος Παπανδρέου ανακατέψει εκ νέου την τράπουλα στο κυβερνητικό σχήμα.  

Σήμερα, η φημολογία για την… αντικατάσταση βαρέων βαρών στο συγκεκριμένο θώκο (τον οποίο κατέχει σήμερα ο Θόδωρος Πάγκαλος) άρχισε ξανά να έρχεται στο προσκήνιο και μάλιστα αυτό «έδειξε» και η σημερινή σύσκεψη στη Βουλή υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου για τις αποκρατικοποιήσεις. Και αυτό επειδή, το παρών έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ ο Θόδωρος Πάγκαλος βρισκόταν στα… ΜΜΕ!

Ο πρόεδρος και ο... κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος

Οργανώνεται και βιάζεται  ο Γιάννης Δημαράς μετά και την τυπική διαδικασία ίδρυσης του κόμματός του "Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών".


Σήμερα με επιστολή του που έστειλε στο πρόεδρο της βουλής ορίζει κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος τον Βασίλη Οικονόμου, έστω και αν το κόμμα αριθμεί μόνο 2 βουλευτές ενώ για να γίνει κοινοβουλευτική ομάδα και να έχει τα δικαιώματα που απορρέουν από κάτι τέτοιο χρειάζεται 10 βουλευτές.
Στην επιστολή του ο κ.Δημαράς αναφέρει

20 εταιρείες με καλό εργασιακό περιβάλλον και αξίζει να δουλεύεις

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η Xerox Hellas, η Ελαίς - Unilever Hellas και η Κρι Κρι - Βιομηχανία Γάλακτος είναι οι τέσσερις πρώτες από τις συνολικά είκοσι εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, που ανέδειξε η έρευνα Best Workplaces 2011 του Great Place to Work® Institute Hellas.

Οι εταιρείες που διακρίθηκαν χωρίζονται σε δύο κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους: 10 εταιρείες με περισσότερους από 250 εργαζόμενους και 10 εταιρείες με 50 έως 250 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι εταιρείες που ξεχώρισαν για το 2011 είναι οι εξής:

Διαβούλευση για ενιαίο επιμελητηριακό φορέα μηχανικών

Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα για δημόσιο διάλογο και κατάθεση προτάσεων ένα πλαίσιο διαμόρφωσης ενιαίου επιμελητηριακού φορέα που αφορά τους μηχανικούς. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Μαΐου 2011 στον διακτυακό τόπο: http://ypepth.opengov.gr/panaretos/?p=6205.

Το κείμενο είναι αποτέλεσμα συζητήσεων και συσκέψεων του υπουργείου Παιδείας με Πρυτάνεις, Προέδρους ΤΕΙ, το Τεχνικό Επαγγελματικό Επιμελητήριο, την Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών, καθώς και με τα μέλη της επιτροπής που ορίστηκε στην τελευταία κοινή συνεδρίαση των Συμβουλίων Ανωτάτης Πανεπιστημιακής και Ανωτάτης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. 

* Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του διαλόγου.

Ξεκίνησε η διαβούλευση για το νέο σχολείο

Ξεκίνησε χθες η δημόσια διαβούλευση του υπουργείου Παιδείας, στην ιστοσελίδα της ανοιχτής διακυβέρνησης www.opengov.gr, με θέμα:
"Πρώτα ο Μαθητής - Πρώτα η Σχολική Μονάδα, Νέα Διοίκηση για το Νέο Σχολείο".

Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως και τις 15 Απριλίου 2011.

Ακολουθεί μήνυμα της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου και το κείμενο της διαβούλευσης.



ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δημόσια Διαβούλευση «Πρώτα ο Μαθητής» – «Πρώτα η Σχολική Μονάδα» Νέα Διοίκηση για το Νέο Σχολείο

Κάτοικοι Στειρίου όχι στην κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου


Δελτίο τύπου της επιτροπής αγώνα κατοίκων Στειρίου ενάντια στην κατάργηση του δημοτικού σχολείου.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η συνάντηση της Επιτροπή Αγώνα κατοίκων Στειρίου, εκπροσώπων του δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας και των βουλευτών Βοιωτίας κ.κ. Αριάνδης Αγάτσα, Βασίλη Τόγια και Μιχάλη Γιαννάκη με εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας.

Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ

 Άρθρο του Δημήτρη Κατσούλη
τ. Δημάρχου Αυλώνος Ευβοίας
Η  προθεσμία των δύο μηνών από την εγκατάσταση των δημοτικών αρχών δε δήμους με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων δεν ήταν ασφαλώς «αποκλειστική» αλλά οδήγησε πολλούς δήμους στην συγκρότηση της Επιτροπής χωρίς να λάβουν υπόψη τον Πρότυπο Κανονισμό που δεν είχε δοθεί τότε στη δημοσιότητα. Σήμερα ο Κανονισμός έχει αναρτηθεί στην ενημερωτική σελίδα της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (www.eetaa.gr) και αποτελεί το βασικότερο κείμενο- οδηγό για την συγκρότηση της Επιτροπής.

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Τις διαδικασίες χρηματοδότησης και εκταμιεύσεως όλων των πόρων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για το 2011 συμφώνησαν η υπουργός Εργασίας Λούκα Τ. Κατσέλη και οι συναρμόδιοι υφυπουργοί Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιο και Περιφερειακής Ανάπτυξης Παναγιώτης Ρήγας.

Αποφασίστηκε το υπουργείο Εσωτερικών να στείλει άμεσα στα περιφερειακά ταμεία επιστολή που θα τους ζητά να προβούν σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και να υποβάλουν όλα τα παραστατικά, προκειμένου να αρχίσει η ροή πληρωμής του προγράμματος. Επίσης, συμφωνήθηκε η διαδικασία σύμφωνα με την οποία θα ξεκινήσει η σταθερή ροή χρηματοδότησης σε μηνιαία βάση προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο των απαιτήσεων των εμπλεκόμενων.

Πρόσληψη εποχικών στο ΤΕΙ Χαλκίδας

Εποχικό προσωπικό 2 άτομα για απασχόληση 8 μηνών θα προσλάβει το ΤΕΙ Χαλκίδας.
  1. ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 8 Μήνες 1 
  2. ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΘΗΒΑ - ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΤΕ
    ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 8 Μήνες 1

Στον έλεγχο του ΑΣΕΠ οι μετατάξεις στο δημόσιο

Τον απόλυτο έλεγχο των μετατάξεων στο δημόσιο πρόκειται να αναλάβει το ΑΣΕΠ,  σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, καθιερώνονται αντικειμενικά κριτήρια στις μετατάξεις και μετακινήσεις των δημόσιων υπαλλήλων, στα πρότυπα των προσλήψεων και επιλογών προϊσταμένων.

Πριν λίγες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις για το νέο ρόλο που θα αναλάβει η ανεξάρτητη αρχή, μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και του προέδρου του ΑΣΕΠ Γιώργου Βέη,

Το 40% των στεγαστικών στην Ελλάδα ακριβαίνει από σήμερα..

Την έναρξη ενός κύκλου αυξήσεων για τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας φαίνεται ότι θα σηματοδοτήσει η αυριανή συνεδρίαση της Τράπεζας
Μεγάλες και δυσάρεστες εκπλήξεις περιμένουν τους δανειολήπτες από την προαποφασισμένη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αύξηση του βασικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Χρονομετρητές φέρνει η ΔΕΗ .


Οι ευφυείς μετρητές αναμένεται να αντικαταστήσουν τα «ρολόγια» και να σταματήσουν την έκδοση έναντι λογαριασμών.

Διαφορετικά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας στη διάρκεια του 24ωρου, με υψηλότερες χρεώσεις τις ώρες αιχμής και χαμηλότερες όταν η ζήτηση είναι μικρή, σχεδιάζει η ΔΕΗ,

Πορτογαλία και αυτοί στο μηχανισμό....

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας προσφυγής έλαβε χώρα πριν λίγη ώρα, αφού ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Ζοζέ Σόκρατες απήυθυνε αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για οικονομική βοήθεια. Και όλα αυτά, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των τελευταίων μηνών.
Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο κ. Σόκρατες ανέφερε ότι η καταψήφιση στο πορτογαλικό κοινοβούλιο της δέσμης μέτρων λιτότητας, που πρότεινε η κυβέρνησή του επιδείνωσε την οικονομική κατάσταση της χώρας και της πρόσβασής της στις αγορές, καθιστώντας αναπόφευκτη την προσφυγή σε εξωτερική βοήθεια.

Καλημέρα!!!


Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

debtocracy.gr ή xreokratia.gr

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
παρακαλούμε διαδοστε το 
της Πρωτοβουλίας για τη Συγκρότηση ΕΛΕ
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) του ελληνικού δημόσιου χρέους γυρίστηκε το ντοκιμαντέρ Χρεοκρατία/ Debtocracy, το οποίο μπορούν όλοι να δουν στο Ίντερνετ, στις διευθύνσεις xreokratia.gr και debtocracy.gr.
Απ’ αυτό θα πληροφορηθείτε όσα δεν λέγονται για το χρέος από τα επίσημα χείλη.
ΑΠΟΨΕ,Τετάρτη 6 Απριλίου …κλείνουμε την τηλεόραση, στα δελτία των 8 και των 9, και ανοίγουμε το Ιντερνετ. Από τη διεύθυνση xreokratia.gr και debtocracy.gr, από τις 20:00 και μετά θα είναι διαθέσιμο το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ που στηρίχθηκε αποκλειστικά στην οικονομική ενίσχυση των θεατών και το οποίο θα διατίθεται χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδωσης.

Εκκαθαρίσεις στελεχών στο ΚΚΕ εν οψει της διαδοχής της Αλέκας

Οι συνενώσεις δήμων μέσα από τις Καλλικρατικές αλλαγές φαίνεται πως επηρεάζουν και την οργανωτική συγκρότηση του ΚΚΕ.  Στη παναττική συνδιάσκεψη του κόμματος αποφασίστηκε η συνένωση των οργανώσεων Αθήνας, Πειραιά και περιφέρειας Αττικής. 

Γραμματέας της διευρυμένης πλέον οργάνωσης εκλέχτηκε ο Κ. Παρασκευάς, μέλος του Π.Γ. του ΚΚΕ. Η είδηση βγήκε από τον «εκθρονισμό» του πανίσχυρου Δ. Αρβανιτάκη από τη θέση του επικεφαλής της οργάνωσης.

Δείτε σήμερα στις 8μμ

Debtocracy: το ντοκιμαντέρ πρότυπο στον καιρό της κρίσης που μιλάει για το χρέος και προβάλλεται απόψε διαδικτυακά στις 8 παράλληλα με τα δελτία ειδήσεων, είναι έτοιμο. Κανένας τηλεοπτικός σταθμός δεν παρήγγειλε τη δημιουργία του, καμία χορηγία δεν βοήθησε με τα χρήματά της. Όλα τα έξοδα καλύφθηκαν αστραπιαία από όσους ανταποκρίθηκαν σε διαδικτυακό κάλεσμα και θέλησαν να στηρίξουν μια ανεξάρτητη δημοσιογραφική προσπάθεια.

http://www.debtocracy.gr
Σενάριο/Σκηνοθεσία Κατερίνα Κιτίδη, Άρης Χατζηστεφάνου, Επιστημονική επιμέλεια Λεωνίδας Βατικιώτης, Σκίτσο/Animation Μάγδα Πλευράκη/BitsnBytes, Μουσική Γιάννης Αγγελάκας, Μοντάζ Άρης Τριανταφύλλου, Κάμερες Θανάσης Τσάντας, Julia Reinecke , Διεύθυνση Φωτογραφίας Άρης Χατζηστεφάνου, Συντελεστές Μιχάλης Αλιμάνης, Αγγελική Γαϊδατζή, Φανή Γαϊδατζή, Ιουλία Κιλέρη, Μαργαρίτα Τσώμου Παραγωγή Κώστας Εφήμερος, 2011 - BitsnBytes.gr


DEBTOCRACY from ThePressProject on Vimeo.

Επίτροπος & υποψήφιος ιερέας διακινούσαν πλαστά. Οικογενειακή η επιχείρηση

Οικογενειακή επιχείρηση ήταν τελικά πίσω από το πολυμηχάνημα που βρέθηκε σε Ναό στο Ρεγγίνι Λαμίας.
Οικογενειακή σπείρα διακινούσε πλαστά χαρτονομίσματα στην Λαμία και την ευρύτερη περιοχή. Η 44χρονη γυναίκα, επίτροπος στον Ιερό Ναό του Ρεγγινίου, που συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχε βάλει στο κόλπο και τους 2 γιους της 21 και 24 ετών. Ο ένας από αυτούς μάλιστα θα χειροτονούνταν.

Αντισυνταγματική και παράνομη η πρόωρη λήξη της θητείας των διοικητών

Αντισυνταγματική και παράνομη αποφάνθηκε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας πως ήταν η πρόωρη λήξη της θητείας των διοικητών των νοσοκομείων που έγινε το 2007, από τον τότε υπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Παράλληλα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο με την υπ΄ αριθμ. 956/2011 απόφασή του, δικαίωσε το διοικητή του αντικαρκινικού ογκολογικού νοσοκομείου Αθηνών "Ο Άγιος Σάββας" κ. Νικόλαο Κορδιολή, ο οποίος είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη, επειδή στις 19 Φεβρουαρίου 2007 ο τότε υπουργός Υγείας με απόφασή του έληξε πρόωρα τη θητεία του.

Η πολλή δουλειά κάνει κακό!

Σημαντικά αυξημένο κίνδυνο να πάθουν έμφραγμα εμφανίζουν όσοι εργάζονται πολύ, περισσότερες από έντεκα ώρες την ημέρα αντί για επτά έως οκτώ, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές του University College του Λονδίνου (UCL) εκτιμούν ότι ο κίνδυνος αυξάνεται μέχρι 67% για όσους δουλεύουν μέχρι… τελικής πτώσεως.

Ζώντας σε μια θάλασσα ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων...

Ζούμε σε μια θάλασσα ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων». Η φράση ανήκει στον επίκουρο καθηγητή του εργαστηρίου ραδιοεπικοινωνιών του ΑΠΘ κ. Θεόδωρου Σαμαρά, ο οποίος προσπάθησε με τον τρόπο αυτό να δώσει το στίγμα της πολλαπλής έκθεσης σε αυτού του είδους την ακτινοβολία που υφίσταται ο πληθυσμός καθημερινά.
Την ευθύνη εν πολλοίς τη φέρει το τεχνολογικό «μπουμ» που έχει γίνει τα τελευταία 20-30 χρόνια στο χώρο των ραδιοτηλεπικοινωνιών,

Σε τέσσερις άξονες το σχέδιο σωτηρίας της χώρας

Τις οριστικές του αποφάσεις πήρε ο Γιώργος Παπανδρέου ως μια ύστατη προσπάθεια να βγει η χώρα από το βαθύ τέλμα και να αποφευχθεί η προοπτική της χρεωκοπίας η οποία βρίσκεται στο κατώφλι της χώρας. 
Οι αποφάσεις είναι σκληρές και θα προκαλέσουν θύελλα αντιδράσεων στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και σε όλη την κομματική πυραμίδα.  Όμως, ο Γιώργος Παπαναδρέου φέρεται αποφασισμένος να μην μετακινηθεί ούτε βήμα και να προειδοποιήσει τους επίδοξους διαφωνούντες ότι ενδεχόμενη δημόσια διαφοροποίηση θα οδηγήσει σύντομα στις κάλπες.

Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν...

Χαμένη 4ετία το 2000-2004, με πρωθυπουργό το Σημίτη...
Οδοστρωτήρας. Θα 'χουμε πάλι να λέμε. Τα 'χωσε σε όλους. Και δεν ξέχασε τον παλιό σύντροφό του, Κώστα Σημίτη. "Το 2000-2004, ήταν μια χαμένη 4ετία. Ο Σημίτης θα πρέπει να
μιλήσει κάποτε γι' αυτό. Και κυρίως, γιατί δεν προχώρησε στις αλλαγές, τις οποίες ο ίδιος είχε χαράξει" .