Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Πρωτοφανές πράσινο αντάρτικο και σκληρές κουβέντες κατά Παπακωνσταντίνου

Εικόνα διάλυσης στην κυβέρνηση με τους βουλευτές του ΚΤΕ οικονομίας του ΠΑΣΟΚ να απορρίπτουν το ν/σ για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών και να καταφέρονται με βαριές εκφράσεις κατά του υπουργού Οικονομικών
Καζάνι που βράζει είναι το κυβερνών κόμμα, καθώς πριν από λίγο ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ απέρριψε το νομοσχέδιο που παρουσίασε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, ενώ οι βουλευτές που συμμετείχαν καταφέρθηκαν με βαριές εκφράσεις κατά του υπουργού Οικονομικών.
Όλοι οι βουλευτές που συμμετέχουν στο ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου, παρότι αυτό έχει ήδη εγκριθεί από τρία υπουργικά συμβούλια, ενώ την επόμενη εβδομάδα ήταν προγραμματισμένο να εισέλθει προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Οι βουλευτές απαιτούν να έχει τον έλεγχο ο ΟΠΑΠ και να μην περάσει στα χέρια ιδιωτών, ενώ εκτιμούν ότι η επιτροπή που προβλέπεται στο νομοσχέδιο δεν πρόκειται να λειτουργήσει.

Η Βάσω Παπανδρέου για μια ακόμη φορά ανέβασε επικίνδυνα τους τόνους και σε έντονο ύφος τόνισε πως «δεν το ψηφίζω. Είναι στυγνό εισπρακτικό. Αν είναι έτσι να νομιμοποιήσουμε τα ναρκωτικά και την πορνεία για να έχει έσοδα το κράτος».

Από την πλευρά του ο υπουργός οικονομικών προσπάθησε, χωρίς αποτέλεσμα, να κατευνάσει τα πνεύματα σημειώνοντας πως «ο τζόγος υπάρχει. Γιατί να μην εισπράττει το κράτος 700 εκ. ευρώ ετησίως; Τι θέλουμε να γίνουμε Βόρεια Κορέα, να τα απαγορεύσουμε όλα;».

Σε αυτό το σημείο τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Λιτζέρης, ο οποίος εξαπέλησε ολομέτωπη επίθεση κατά του υπουργού. «Μας κοροϊδεύετε όταν λέτε ότι θα εισπράξετε 700 εκατομμύρια ευρώ, όταν μόνο το πηγαινέλα για τις διατυπώσεις στις Βρυξέλες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μας πάρει ένα χρόνο. Σε μια χώρα που μπαινοβγαίνει ο Χριστοφοράκος και ο Καραβέλας, μας λες ότι θα ελέγξεις τον τζόγο χωρίς ρυθμιστική αρχή; Είσαι σίγουρος ότι θα είσαι υπουργός του χρόνου όταν θα ρέει το χρήμα;».

Ο Γιάννης Αμοιρίδης είπε ότι το νομοσχέδιο «δεν είναι ηθικό», ενώ ο Γιώργοςργος Φλωρίδης άσκησε κριτική για το πώς χειρίζεται η κυβέρνηση τους Βουλευτές λέγοντας πως «η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι σημαντικό κομμάτι της διαβούλευσης. Γιατί μας ξεχνάτε;»

Μετά τα όσα είδε και άκουσε ο υπουργός Οικονομικών αναγκάστηκε να υποχωρήσει, σημειώνοντας πως «αυτό που γίνεται με υπερβαίνει. Θα το πάω στον πρωθυπουργό. Αλλά θεωρώ ότι θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα στην κυβέρνηση γιατί το νομοσχέδιο έχει περάσει δύο φορές από το υπουργικό συμβούλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου