Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Σε τέσσερις άξονες το σχέδιο σωτηρίας της χώρας

Τις οριστικές του αποφάσεις πήρε ο Γιώργος Παπανδρέου ως μια ύστατη προσπάθεια να βγει η χώρα από το βαθύ τέλμα και να αποφευχθεί η προοπτική της χρεωκοπίας η οποία βρίσκεται στο κατώφλι της χώρας. 
Οι αποφάσεις είναι σκληρές και θα προκαλέσουν θύελλα αντιδράσεων στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και σε όλη την κομματική πυραμίδα.  Όμως, ο Γιώργος Παπαναδρέου φέρεται αποφασισμένος να μην μετακινηθεί ούτε βήμα και να προειδοποιήσει τους επίδοξους διαφωνούντες ότι ενδεχόμενη δημόσια διαφοροποίηση θα οδηγήσει σύντομα στις κάλπες.

Το νέο σχέδιο «σωτηρίας» που θα εμφανίσει ο Γιώργος Παπανδρέου θα στηριχθεί σε τέσσερις άξονες:
1ος άξονας: Δημοσιονομική εξυγίανση, που σημαίνει νέες μεγάλες περικοπές στο Δημόσιο, γεγονός που θα φέρει απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τη δημοσιουπαλληλική, κοινωνική βάση του κόμματος.
2ος άξονας: Αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση θα υπάρξουν πωλήσεις φιλέτων, ένα θέμα που αποτελεί ταμπού για το μεγαλύτερο κομμάτι των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και μιας πολύ μεγάλης μερίδας της Ελληνικής κοινωνίας.
3ος άξονας: Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει πάση θυσία όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να διευκολύνει την έλευση κεφαλαίων και επενδύσεων ώστε να ανακάμψει η οικονομική δραστηριότητα.
4ος άξονας: Δημιουργία ενός κοινωνικού διχτύου ασφαλείας προκειμενου να προστατευθούν τα ασθενέστερα στρώματα και ολοι όσοι πληγούν από το κύμα αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις.
Το σχέδιο αυτό ο πρωθυπουργός θα το υποστηρίξει, όπως λέγεται, σθεναρά και θα το εκλάβει ως ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Σε αντίθετη περίπτωση, φέρεται αποφασισμένος να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου