Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Όπου ο πρωθυπουργός αυτοοικτίρεται...ή: ο ορισμός του ημαρτημένου

της Ελένης Κεχαγιόγλου
Διάγγελμα απευθύνει ένας πρωθυπουργός όποτε επιθυμεί να μιλήσει —και μάλιστα με τον πλέον επίσημο τρόπο— στο σύνολο του λαού για ζητήματα υψηλής σπουδαιότητας. Το πρόσφατο διάγγελμα του Σαμαρά, με το παροιμιώδες πλέον, «γαμώ το κεφάλι μου, μαλάκα», δεν απέκτησε ασφαλώς πανηγυρικό χαρακτήρα, ήταν, όμως, οπωσδήποτε για τα πανηγύρια, δεδομένου ότι ακύρωσε, εν πολλοίς, τη συγκεκριμένη σύμβαση, καθώς ανασήκωσε την κουρτίνα και αποκάλυψε την πρόβα της περσόνας «πρωθυπουργός», την οποία υποδύεται ο άνθρωπος Αντώνης Σαμαράς. 

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Το φάσμα της φωτιάς μας στοιχειώνει στα Στύρα

της Σοφίας Μούτσου
Ο εφιάλτης της καταστροφικής πυρκαγιάς δεν αφήνει τα Στύρα...
Χτες η μανία της φωτιάς δοκίμασε σκληρά για μια ακόμα φορά αυτόν τον πολύπαθο τόπο μας. Εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά που απείλησε το Δήλισο και τα Νέα Στύρα και άγγιξε τις αυλές των σπιτιών.

Οι κάτοικοι της περιοχής έζησαν τον όλεθρο, τον πανικό, τον πόνο ξανά....

H εκπληκτική αλαζονεία του Σαμαρά έστρεψε την κοινή γνώμη εναντίον του στο εσωτερικό και στο εξωτερικό

 IRISH TIMES: Η προσπάθεια του πρωθυπουργού να παίξει τον ισχυρό άντρα απέτυχε άσχημα
Σε μια πρόσφατη στήλη γνώμης («Η Ελλάδα της κρίσης χρειάζεται ένα δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα») έκανα το λάθος να πώ ότι η ΕΡΤ, ο Ελληνικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας που ισοδυναμεί με το RTE, ο οποίος είχε κλείσει από την κυβέρνηση, είχε βγεί ξανά στον αέρα.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ανώτατος σύμβουλος του ΔΝΤ, συντάκτης του φορολογικού της Ελλάδας

Greeten Michielse, ονομάζεται ο συντάκτης του φορολογικού νομοσχεδίου και είναι ανώτατος σύμβουλος του ΔΝΤ, σύμφωνα με την «Κοινωνική Συμφωνία» της Λ. Κατσέλη  και όχι η πολιτική και επιχειρησιακή ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.

Τ. ΚΟΥΙΚ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΣΟΙΜΠΛΕ



 «Οι μόνοι που δεν πρέπει να διαμαρτύρονται για τη σημερινή άφιξη Σόιμπλε, είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα του κ. Τσίπρα, με τον ίδιο επικεφαλής, τον έχει καταστήσει επίσημο συνομιλητή του, όπως και το Ράιχενμπαχ, όπως και το Φούχτελ, όπως και τον Τόμσεν. Η απόλυτη κωλοτούμπα σε σχέση με αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε προεκλογικά.

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ Καλεί τους καθηγητές σε Γενική Συνέλευση

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
 σας καλούμε στη Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 19/7/2013 και ώρα 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, για να συζητήσουμε τις δραματικές εξελίξεις στο κλάδο μας και να οργανώσουμε την περαιτέρω δράση μας, σε κοινό μέτωπο με όλους τους συναδέλφους αλλά και τους γονείς και τους μαθητές μας.

Ο Β.Αποστόλου για το πολυνομοσχέδιο



Η επίθεση που έχει δεχθεί η ελληνική κοινωνία με τις ως τώρα μνημονιακές πολιτικές συνεχίζεται με το νόμο που ψήφισαν χθες οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Επιχειρούν να διαλύσουν ακόμη και χώρους που σ’ αυτή τη συγκυρία αποτελούσαν την ελπίδα για μία ελάχιστη στήριξη του ελληνικού λαού. Και είναι ο αγροτικός  χώρος με το βάρος της διατροφικής του προσφοράς και ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την κοινωνική του λειτουργία.

ΣΥΡΙΖΑ, Απάντηση στον πρώην βουλευτή του ΚΚΕ Γ.Μαρίνο

Ο πρώην βουλευτής του Κ.Κ.Ε. Γιώργος Μαρίνος, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Χαλκίδα, στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής παρέμβασης της Ν.Ε. Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ για την αποβιομηχάνιση και την ανεργία στην περιοχή μας, ούτε λίγο ούτε πολύ μας κατηγορεί για εκπροσώπους του κεφαλαίου, για υποστηρικτές του εκμεταλλευτικού συστήματος και της καπιταλιστικής επιχειρηματικότητας.

ΑΝΕΛ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ κ. ΒΡΟΥΤΣΗ

Ο Υπουργός Εργασίας, κ. Βρούτσης συνεχίζει την κοροϊδία εις βάρος των Ελλήνων  εργαζομένων.  Ο κ. Βρούτσης είναι ο Υπουργός, ο οποίος έχει δηλώσει ότι «η Ελλάδα λειτουργούσε στα εργασιακά ως Σοβιέτ και όχι ως ελεύθερη οικονομία και το Μνημόνο ΙΙ απελευθερώθηκε».

Ειδική μέριμνα για τους τρίτεκνους εκπαιδευτικούς: εξαιρούνται με εισοδηματικά κριτήρια από τη διαθεσιμότητα




Συνάντηση με την Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας είχε προ ημερών ο Συμεών Κεδίκογλου στο γραφείο του στο Υπουργείο Παιδείας για μια σειρά θεμάτων της ομοσπονδίας με κύριο την περίπτωση των τρίτεκνων εκπαιδευτικών και μέτρα στήριξης σε σχέση με τις αλλαγές που έφερνε το νομοσχέδιο..

Ο Αναγνωστάκης για το πολυνομοσχέδιο



Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το νέο πολυνομοσχέδιο με θέμα: Φορολογία Εισοδήματος, Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4046/12 και ν.4127/12 και άλλες διατάξεις.

Στις 25 Ιουλίου η δημοπράτηση του έργου «κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης Φάρου Αυλίδας»




Στις 25 Ιουλίου (ημέρα Πέμπτη, στις 10 το πρωί, στο Δημοτικό Κατάστημα της οδού Ληλαντίων) θα γίνει η δημοπράτηση του έργου «κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης Δ.Δ. Φάρου Αυλίδας».
Τα τεύχη δημοπράτησης θα παραλαμβάνονται από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου (στο Δημοτικό Κατάστημα της οδού Ληλαντίων, στον 4ο όροφο) μέχρι και τη Δευτέρα, 22 Ιουλίου.  

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ



Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:
 «Δεν θυμάμαι ποτέ η Δημόσια Τηλεόραση, είτε ΕΙΡΤ είτε ΥΕΝΕΔ είτε ΕΡΤ να μετέδωσε λάθος βίντεο σε προμαγνητοσκοπημένη ομιλία του πρωθυπουργού της χώρας. Συνέβη σήμερα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Λαϊκές αγορές και ο ρόλος της αυτοδιοίκησης



Ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Β. Αποστόλου κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου αναφερόμενος στο θέμα των λαϊκών αγορών και το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης μεταξύ άλλων τόνισε τα παρακάτω:

Από την Καβάλα ξεκινά η Νεολαία των ΑΝΕΛ

Από την Καβάλα ξεκίνησε ο Υπ. Οργανώσεων Περιφέρειας Νίκος Διακομιχάλης τις συναντήσεις του με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη και οργάνωση της Νεολαίας Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

«Τοπικά σχέδια για την απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας»



Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχο Περγαντά τρεις νέες  αποφάσεις ένταξης για τη χρηματοδότηση από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 - 2013» των έργων:
*«Τοπική Δράση προώθησης της Απασχόλησης στην Εύβοια», με δικαιούχο την Α.Σ. “Development ”, προϋπολογισμό 288.000 € και αριθμό ωφελουμένων 120 άτομα

Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας - Δράση στη ΔΕΗ


Και σήμερα το πρωί 17 Ιουλίου κάναμε παρέμβαση στη ΔΕΗ Χαλκίδας όπου μοιράσαμε ενημερωτικό υλικό στους παρευρισκόμενους καταναλωτές και εργαζόμενους. Εδώ και ένα χρόνο έχουμε επιδώσει ερωτήσεις στην τοπική διεύθυνση της ΔΕΗ που αφορούν το χαράτσι

Παρέμβαση του Β.Αποστόλου στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου



Ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Β. Αποστόλου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου αναφερόμενος στις θρησκευτικές αναλύσεις βουλευτή της ΝΔ αλλά και τις μυθολογικές προσεγγίσεις του αρμοδίου υπουργού, επεσήμανε ότι  «χρειάζεται να εξετάσουμε τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, με βάση τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν και τη πραγματικότητα» Στη συνέχεια της παρέμβασής του μεταξύ άλλων τόνισε τα παρακάτω:

Ομιλία του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Συμεών Κεδίκογλου στην Ολομέλεια της Βουλής για τα ζητήματα παιδείας στο πολυνομοσχέδιο



Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων μίλησε χτες στη Βουλή για το άρθρο του πολυνομοσχεδίου που αναφέρεται στα θέματα της παιδείας και έδωσε απαντήσεις για όλα τα ζητήματα της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών, τις αλλαγές στο Τεχνικό Λύκειο, τα μέτρα στήριξης στους εκπαιδευτικούς, τη μεταβατική περίοδο όπως και για επιμέρους θέματα, όπως αυτό της Σιβιτανιδείου και των τριτέκνων.

ΣΥΡΙΖΑ:Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των Εκπαιδευτικών



 Η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και δράσεις της Ε.Λ.Μ.Ε  Εύβοιας, όλους τους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται στην βάρβαρη πολιτική της Κυβέρνησης- εντολοδόχου της Τρόικας και της Ε.Ε, υπερασπιζόμενοι το Συνταγματικό τους δικαίωμα στη δουλειά και το Δημόσιο Σχολείο, το δικαίωμα των μαθητών στην μόρφωση.

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Η δημόσια οργή των Ελλήνων θα κορυφωθεί την Πέμπτη που θα είναι στην Αθήνα ο Σόιμπλε σύμφωνα με τους Νew York Times

Σύμφωνα με τους New York Times, η σημερινή οργή των Ελλήνων
πολιτών που παρουσιάστηκε στους δρόμους της Αθήνας, θα κορυφωθεί την Πέμπτη με την έλευση του Σόιμπλε.
«Η δημόσια οργή εναντίον της λιτότητας αναμένεται να κορυφωθεί την Πέμπτη,

Ο Σόιμπλε φοβήθηκε τον Ιερώνυμο; - Ακυρώθηκε το ραντεβού τους.

Εκπληξη προκαλεί η στάση του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που αν και ο ίδιος επιδίωξε να δει τον Αρχιεπίσκοπο κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, χθες --μετά από δεύτερες σκέψεις-- ακύρωσε το ραντεβού.
Φαίνεται ότι κάποιοι φοβήθηκαν πως ο Ιερώνυμος θα τα «ψάλλει» στον Σόιμπλε και θα δημιουργήσει επικοινωνιακά προβλήματα.

Λοβέρδος: Δε θα ψηφίσω το πολυνομοσχέδιο

Δε θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο  ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, Ανδρέας Λοβέρδος
, όπως ο ίδιος δήλωσε. 

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σήκωσαν πανό στη Βουλή: Να απολύσουμε την κυβέρνηση (video)

Εξω από τη Βουλή η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχε στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ανάρτησε πανό συμπαράστασης στους εργαζομένους που απειλούνται με απόλυση από το Δημόσιο.
 
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν στο χώρο πάνω από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και ανάρτησαν πανό το οποίο έγραφε: «Να απολύσουμε την κυβέρνηση

ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ




Την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013 στις 9:30 το πρωί τα μέλη του Δικτύου Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο
της Δ.Ε.Η στα Δύο Δέντρα για το χαράτσι, τις επιπλέον χρεώσεις στα τιμολόγια και τους λάθους υπολογισμούς που έχουν επιβαρύνει οικονομικά 130.000 νοικοκυριά.

Περί λειτουργίας Λιμενικών Σταθμών Λίμνης – Μαντουδίου , Παραλίας Πετριών και του Υπολιμεναρχείου Αλιβερίου



Απάντηση στις αναφορές 4893 και 4895 με ημερομηνία 21/06/2013, που είχε καταθέσει ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης,  έδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, σχετικά με το ενδεχόμενο τερματισμού λειτουργίας των Λιμενικών Σταθμών Λίμνης – Μαντουδίου και Παραλίας Πετριών.

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ - "Η πινακοθήκη των ηλιθίων" - Χοροί και τραγούδια από Ρουμανία & Ελλάδα

Ένα ιδιαίτερο «πάντρεμα» με χορούς και τραγούδια από την Ελλάδα και τη Ρουμανία, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι  κάτοι

κοι και οι επισκέπτες του Δήμου Ερέτριας, την Παρασκευή  12 Ιουλίου, στην κεντρική πλατεία Αμαρύνθου.

Πρόωρη σύνταξη για 450.000 γονείς

Πρόωρη σύνταξη μπορούν να διεκδικήσουν 450.000 γονείς που έχουν είτε ανήλικο είτε τρία ή περισσότερα παιδιά. Πρόκειται  για
200.000 γονείς που εργάζονται στο Δημόσιο και 250.000 γυναίκες που έχουν ανήλικο παιδί και είναι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ, σε ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών, καθώς και στο Ταμείο Νομικών.

Το «σχέδιο εξόδου» για δημοτικούς αστυνομικούς, σχολικούς φύλακες

Σχέδιο απεμπλοκής από τις έντονες αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί τόσο σε επίπεδο δημάρχων όσο και σε δημοτικών υπαλλ
ήλων αναφορικά με τη διαθεσιμότητα σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνομικών επεξεργάζεται η κυβέρνηση.  «Στόχος, όπως τονίζει δήμαρχος που συμμετείχε στις συναντήσεις, είναι να μην απολυθεί κανείς από αυτούς που έχουν μπει στο δημόσιο με νόμιμο τρόπο».

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Άρθρο του Δημήτρη Κατσούλη
Νομικού, τ. Δημάρχου 
Το επεισόδιο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα με πρωταγωνιστή στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών και μάλιστα μέλος του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας, με την φράση « είστε οι  Ταλιμπάν της αυτοδιοίκησης…» δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι η εύλογη συνέπεια προϊούσας απαξίωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης ως βασικού πυλώνα του δημοκρατικού πολιτικού και διοικητικού συστήματος της χώρας.

Σύζυγος του 73χρονου από το Μαντούδι που έχασε τη ζωή του από τσίμπημα φιδιού «Ο άνδρας μου μπορούσε να είχε σωθεί!»

Γιώτα Περήφανου
Μαντούδι βόρειας Εύβοιας: Το τελευταίο «αντίo» είπαν τη Δευτέρα συγγενείς και φίλοι στον αδικοχαμένο Γιώργο Τσάγκα ο οποίος την περασμένη εβδομάδα έχασε τη ζωή του μετά από τσίμπημα δηλητηριώδους φιδιού, βυθίζοντας στο πένθος όλη τη τοπική κοινωνία για το ξαφνικό χαμό του.

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Κoυτσούμπας: Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΑΒ

«Το ΚΚΕ επισημαίνει την αναγκαιότητα ενιαίου φορέα αμυντικής που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του λαού, ταυτόχρονα με την υπεράσπιση της εδαφικής κυριαρχίας και την υπεράσπιση της άμυνας της χώρας που δεν μπορεί να γίνει στις συνθήκες του καπιταλιστικού», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας σε ομιλία του σε εργαζόμενους της ΕΑΒ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «εδαφική ακεραιότητα και εδαφική κυριαρχία με καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης δεν γίνεται».

Η ΔΗΜΑΡ καταψηφίζει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο

Η ΔΗΜΑΡ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε ότι καταψηφίζει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο, ύστερα από απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ συζήτησαν το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Λίστα Lagarde: Για κακούργημα Καπελέρης, Διώτης στο απυρόβλητο ο Βενιζέλος

Για κακούργημα θα διωχθούν οι κκ Καπελέρης και Διώτης για τους χειρισμούς στην υπόθεση της λίστας Lagarde, ενώ στο απυρόβλητο παραμένει ο
Ευάγγελος Βενιζέλο ο οποίος καλύπτεται πίσω από τον τοίχο της συγξυβέρνησης, καθώς προέβη ακριβώς στους ίδιους χειρισμούς με τον Ι. Διώτη, ενώ υπ εξήγαγε τη λίστα και την είχε ανόμως στην κατοχή του, όπως παραδέχθηκε.

Η Μέρκελ, ο Πούτιν και ο θησαυρός του Πριάμου

5153-04-Russia_Germ_4815138του Γιώργου Τσακνιά
Μπορεί το σημαντικότερο θέμα της ατζέντας κατά την πρόσφατη επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στη Μόσχα να ήταν το φυσικό αέριο (και η αμήχανη εξάρτηση της Γερμανίας από τη Ρωσία), οι ήδη δύσκολες, ωστόσο, σχέσεις της καγκελαρίου με τον τσάρο δοκιμάστηκαν από ένα θέμα εντελώς άσχετο: η Μέρκελ έθεσε θέμα επιστροφής των έργων τέχνης που αποτέλεσαν το πλιάτσικο του Κόκκινου Στρατού το 1945, μετά την κατάληψη του Βερολίνου.
Την περασμένη Παρασκευή, 21 Ιουνίου, Μέρκελ και Πούτιν εγκαινίασαν μαζί μια έκθεση στο Μουσείο Ερμιτάζ στην Πετρούπολη με τίτλο: «Ευρωπαϊκή Εποχή του Χαλκού — η Ευρώπη χωρίς σύνορα». Στην έκθεση συμπεριλαμβάνονται και 600 περίπου αρχαία αντικείμενα, τα οποία οι σοβιετικοί μετέφεραν από το Βερολίνο στη Μόσχα ως «πολεμική αποζημίωση».

Υποχρεωτικό 15λεπτο διάλειμμα ανά 2ωρο εργασίας σε Η/Υ

Διάλειμμα 15 λεπτών ανά δίωρο δικαιούνται όσοι εργάζονται μπροστά σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, σύμφωνα με απόφαση του εργατικού τμήματος του Αρείου Πάγου. Ωστόσο, το διάλειμμα πρέπει να προγραμματίζεται μετά από συμφωνία εργαζόμενου και εργοδοσίας.

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα, crash test για την κυβέρνηση

Ιδιαίτερα εύφλεκτο χαρακτιρίζεται το πολιτικό σκηνικό την εβδομάδα που ξεκινα σήμερα καθώς η Βουλή καλείται να ψηφίσει μια σειρά από νομοσχέδιο για την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων δράσεων ώστε να εκταμιευθεί η δόση των 6,3 δισ. μέχρι τον Οκτώβριο, ενώ παράλληλα στην Ελλάδα θα βρισκεται και ο υπουργός ΟΙκονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ Καλεί σε κινητοποίησεις για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος



Σήμερα Δευτέρα 15/7/2013 πραγματοποιήθηκε κατάληψη στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας, η οποία είχε σαν στόχο να παρεμποδίσει την αποστολή των επαίσχυντων λιστών, των υπό απόλυση συναδέλφων μας, προς το Υπουργείο Παιδείας. Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δρεμέτσικας δήλωσε ότι τάσσεται στο πλευρό των συναδέλφων και προτίθεται να παραιτηθεί. 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υποστηρίζει και συμμετέχει στο Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών Α.Ε.Ι. που φέρει την Κωδική Ονομασία «Άτλας».



Ο «Άτλας» είναι μία κεντρική διαδικτυακή υπηρεσία, η οποία διασυνδέει τους φορείς που παρέχουν θέσεις πρακτικής άσκησης με όλα τα ακαδημαϊκά Ιδρύματα της επικράτειας, δημιουργώντας μία ενιαία βάση θέσεων πρακτικής άσκησης (Π.Α.), οι οποίες είναι διαθέσιμες προς επιλογή στα Ιδρύματα. Παράλληλα προσφέρει σφαιρική ενημέρωση σε θέματα που άπτονται της αγοράς εργασίας και των πρώτων βημάτων των φοιτητών σε αυτή.

ΤΙ Γ.Α.Π., ΤΙ ΣΑΜΑΡΑΣ...

Το Πα. Σο. Κ. του 5% στις δημοσκοπήσεις , συνεχίζει να κυβερνά και να παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών εξελίξεων.
Ο πολιτικός αντίπαλος του πρωθυπουργεύοντος αντιπροέδρου κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, κ. Χρήστος Παπουτσής, διορίσθηκε εκπρόσωπος της χώρας μας στην Παγκόσμια Τράπεζα για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.

Ο Αναγνωστάκης για το πολυνομοσχέδιο



Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών σχετικά με το νέο πολυνομοσχέδιο με θέμα: Φορολογία Εισοδήματος, Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4046/12 και ν.4127/12 και άλλες διατάξεις.

Συνάντηση του Συμεών Κεδίκογλου με Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης



Συνάντηση είχε την προηγούμενη Παρασκευή ο Συμεών Κεδίκογλου με Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης της χώρας. Ο νέος Υφυπουργός τόνισε προς τους διευθυντές ότι αυτοί είναι οι άμεσοι συνεργάτες του, με τους οποίους θα έχει συνεχή επικοινωνία.

Β. Αποστόλου : Όχι στην υποβάθμιση Νοσοκομείου Καρύστου



Με αφορμή την επιστολή του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Καρύστου στην οποία καταγγέλλουν την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καρύστου σε μονάδα «βραχείας νοσηλείας», δηλαδή σε Κέντρο Υγείας, που θα έχει και ως αποτέλεσμα τη μετακίνηση των εργαζομένων του νοσοκομείου, που ήδη είναι οριακοί σε αριθμό, ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Β. Αποστόλου έκανε την εξής δηλωση:

Β. Αποστόλου για την ίδρυση Αστυνομικό Τμήμα στα Ψαχνά



Ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Β. Αποστόλου αναφερόμενος στην επιστολή των τοπικών φορέων του Δήμου Διρφύων- Μεσσαπίων και των κατοίκων της τοπικής κοινότητας Καστέλλας, στην οποία καταγγέλουν «ότι είναι ο μόνος Δήμος, από τους μεγαλύτερους σε έκταση στην Ελλάδα, στον οποίο δεν εδρεύει Αστυνομικό τμήμα,

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας απέρριψε αίτημα για προσωρινή απασχόληση των απολυμένων της ΑΓΕΤ



Το Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας, με σημερινή του απόφαση απέρριψε το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής για την προσωρινή απασχόληση των 22 πρώτων απολυμένων μελών του σωματείου των τσιμέντων Χαλκίδος,

ΠΑΜΕ :Καλεί στην 24ωρη απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση




ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ 2013 ΣΤΙΣ 10.00 π.μ. ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ(ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ)


 Να δείξουμε ότι δεν σκύβουμε το κεφάλι, ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε, να συναινέσουμε στην αντιλαϊκή πολιτική που μας θέλει σκλάβους.

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

 Τσίπρας: Πιο ενωμένοι και πιο δυνατοί!

Με ποσοστό που ξεπερνάει το 74% εκλέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας Πρόεδρος του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ολοκλήρωση του 1ου Συνεδρίου του κόμματος.
Ο Αλ. Τσίπρας λαμβάνει αυτό το ποσοστό επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, εφόσον σε αυτά προσμετρώνται και τα λευκά τα οποία πλησίασαν τα 700.
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έχουν ως εξής:

Κρύβουν τις καταδίκες της Ελλάδας από το ILO

Στο ετήσιο συνέδριο του ΔΟΕ (ILO) στη Γενεύη (17-19/6) υπήρξε διεθνής καταδίκη της Ελλάδας  για την παραβίαση 13 βασικών διεθνών συμβάσεων εργασίας. Ως σημαντικότερες αναφέρθηκαν οι  πολυάριθμες παρεμβάσεις σε συλλογικές συμβάσεις, εκείνες που αφορούν στη  σοβαρή αποδυνάμωση του συστήματος συλλογικής διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο της υλοποίησης των δανειακών συμβάσεων με την Τρόικα και εκείνες που αφορούν στην αυτονομία των διαπραγματευόμενων εταίρων.

Από το Γραφείο Τύπου της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ» εκδόθηκε η ακόλουθη Δήλωση-Απάντηση της Προέδρου του κόμματος Λούκας Τ. Κατσέλη, στις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται

«Μόνο ο πανικός μπορεί να εξηγήσει την ακατανόητη δήλωση του ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου που με κατατάσσει στις εσωκομματικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.
Αν ανακτήσει κατ’ ελάχιστο τη ψυχραιμία του, ας απαντήσει στις θέσεις και τις δηλώσεις μου ως Προέδρου της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ»