Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Από την Καβάλα ξεκινά η Νεολαία των ΑΝΕΛ

Από την Καβάλα ξεκίνησε ο Υπ. Οργανώσεων Περιφέρειας Νίκος Διακομιχάλης τις συναντήσεις του με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη και οργάνωση της Νεολαίας Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Μέσα στον Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθούν εκλογικές διαδικασίες για την δημιουργία Συντονιστικών Νεολαίας προκειμένου η Οργάνωση να έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στην προσπάθεια τόσο ενημέρωσης των νέων για την ανάγκη ανατροπής όσων προσπαθούν να καταστρέψουν το παρόν και το μέλλον μας, όσο και της ανάδειξης και εξεύρεσης λύσης για τα τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι μας. 
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του συναντήθηκε με μέλη της Νεολαίας και νέους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στην προσπάθεια της οργάνωσής μας. Επίσης, μαζί με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής από το Νομό, Πέτρο Χατζησταύρου και Τάσο Δελησάββα, επισκέφθηκε την Ένωση Καταναλωτών Καβάλας, στην οποία συζητήθηκαν οι δράσεις της Ένωσης, τα μελλοντικά της σχέδια και οι τρόποι βοήθειας προς αυτήν. Ο λόγος της επίσκεψης είναι η διαρκής αναζήτηση πρωτογενούς πληροφόρησης για τις ανάγκες των Ελλήνων πολιτών η οποία πραγματοποιείται σε κάθε τομέα προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα και να συζητηθούν και συντεθούν προτάσεις προς επίλυση αυτών.
Η πρόεδρος της Ένωσης κ. Γεροστεργίου Κατερίνα τόνισε την ανάγκη υπεράσπισης των δικαιωμάτων των καταναλωτών και τον τρόπο δράσης όταν αυτά καταπατώνται ειδικότερα σε θέματα τιμολόγησης και ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών. Συζητήθηκε, ανάμεσα σε άλλα, η κερδοσκοπία που εντοπίζεται, για παράδειγμα στα κυλικεία αεροδρομίων και λιμανιών, ο αγώνας κατά των παραπλανητικών διαφημίσεων, για την ανάγκη δράσεων ενημέρωσης των καταναλωτών, όπως γίνεται από την Ένωση με την δημιουργία σχολείων 15νθήμερης παρακολούθησης.
Η Ένωση Καταναλωτών όμως δεν είναι ελεγκτικός μηχανισμός και ζητά στήριξη από την Πολιτεία για αναβάθμιση του θεσμού και υπαγωγή σε κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, κατοχύρωση του ρόλου της από το Κράτος και αναγωγή της σε δευτεροβάθμιο όργανο όπως είναι το Επιμελητήριο. Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων μένει σε επικοινωνία μαζί της, ειδικότερα εν όψει της αναμενόμενης συζήτησης στη Βουλή για το θέμα, προκειμένου να στηριχθεί και από τους βουλευτές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου