Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Κοινή δήλωση των υποψηφίων για το Δήμο Κύμης- Αλιβερίου

Κοινή δήλωση των υποψηφίων για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Κύμης - Αλιβερίου, με την οποία καταστούν σαφές, πως η απόφαση των αρμοδίων οργάνων του κόμματος γίνεται αποδεκτή και σεβαστή απ' όλους.
Η διαδικασία επιλογής του επικεφαλής του συνδυασμού που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις προσεχείς ημέρες. Είναι γεγονός ότι έχει αποβεί χρονοβόρα και αυτό γίνεται αφορμή για ανησυχία στις τοπικές κοινωνίες και κυρίως μεταξύ των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ. Η κατάσταση αυτή αφορά όλη την Ελλάδα και όχι μόνο την Εύβοια και ειδικότερα τον Δήμο μας.

ΜΟΝΟ μια ερώτηση



Προς το Κόμματα,  ΤΙ ΜΕΤΡΑΤΑΙ;
Τα δύο μεγάλα κόμματα προσπαθούν να διαχειριστούν το φόβο που τους προκαλεί η αναγκαστική αναμέτρησή τους με τη λαϊκή ψήφο τον προσεχή Νοέμβριο.  Προσπαθούν να μας πείσουν ότι ενδιαφέρονται για τον μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φροντίζουν να δημιουργήσουν όρους επιβίωσης του θεσμού, στους δήμους και τις περιφέρειες. Το πόσο ενδιαφέρονται, το δείχνουν με αυτά που κάνουν.

Κλείνουν όλα σε "λίγες ώρες"...

Σύσκεψη είχε χθες, ο πρωθυπουργός  κ. Παπανδρέου στο σπίτι του στο Καστρί, για τα οργανωτικά της ΔΕΘ και για τις εισηγήσεις του ΙΣΤΑΜΕ (σ.σ. κοινωνική πολιτική και ανάπτυξη). Γύρω του στο τραπέζι των συσκέψεων του Μεγάρου Μαξίμου βρέθηκαν ο Χ. Παμπούκης, ο Γ. Πεταλωτής, ο Ν. Αθανασάκης, η Ρ. Βάρτζελη, ο Κ. Θέος, ο Σ. Ξυνίδης.

Παπανδρέου "Δεν πιέζω, ούτε διαπραγματεύομαι»

Με την παράδοση και την ανάλυση των δημοσκοπήσεων που έγιναν τις τελευταίες δέκα ημέρες στην επιτροπή αξιολόγησης υποψηφιοτήτων ολοκληρώνεται σήμερα ή αύριο το έργο της επιτροπής αξιολόγησης υποψηφιοτήτων του ΠαΣοΚ. Οι διαδικασίες έχουν φθάσει σε οριακό σημείο, σε βαθμό που να θεωρείται ακόμη και από μέλη της επιτροπής ότι δημιουργούν πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση, υπό την έννοια ότι η μακρά καθυστέρηση μπορεί κάλλιστα να ερμηνευτεί ως φόβος ή τουλάχιστον ανησυχία για το αποτέλεσμα των δημοτικών και των περιφερειακών εκλογών.

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

KAΛΟ ΠΣΚ  Καλό απόγευμαααααα

Δείτε την κατάταξη την Λυκείων της Εύβοιας

Η πεντάδα με τα καλύτερα Λύκεια της Εύβοιας

Το http://eviapost.blogspot.com/ σας δίνει την δυνατότητα να αξιολογήσετε μόνη σας τα Λύκεια της Εύβοιας με βάση της σχολές που πέρασαν τα παιδιά.. Πιστεύουμε ότι είναι μια δουλειά που έγινε από την ομάδα του http://eviapost.blogspot.com/ και ο καθένας μας μπορεί να κρίνει την κοινότητα των Λυκείων της Εύβοιας.
Στην πρώτη στήλη είναι ο αριθμός των εισακτέων σε κάθε Λύκειο. Στην συνέχεια δίνεται ο αριθμός των μαθητών που πέρασαν αν σχολή και η δεύτερη στήλη %.
Από την αξιολόγηση μας προκύπτει ότι πρώτο είναι το 1ον Λύκειο Χαλκίδας και ακολουθεί

Εκτός «Έδρας» η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κα Κ.Μπατζελή το Σαββατοκύριακο


Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εγκαινιάζει τη γιορτή τσακώνικης μελιτζάνας στο Λεωνίδιο 
Η γιορτή τσακώνικης μελιτζάνας έχει γίνει πια θεσμός για την περιοχή της Αρκαδίας. Φέτος η συγκεκριμένη γιορτή τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στα πλαίσια του νέου θεσμού « Γιορτές Ελληνικής Γης».
Τα εγκαίνια θα τελέσει η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή το Σάββατο, 28 Αυγούστου, το βράδυ στο Λεωνίδιο.

Νέα προσφυγή συμβασιούχων που ζητούν να μονιμοποιηθούν

Δεν έγινε δεκτή η αίτηση προσωρινής διαταγής που κατέθεσαν 30 συμβασιούχοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την οποία ζητούν να παραμείνουν στις θέσεις μετά τη λήξη των συμβάσεών τους και έως ότου συζητηθούν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το μεσημέρι δεν έκανε δεκτή την προσφυγή των εργαζομένων,

Λ. Κατσέλη: Προχωράει με ταχείς διαδικασίες η νομοθεσία για τις «καθαρές» τιμές στο ράφι

Με ταχείς διαδικασίες προχωράει η νομοθεσία για τις «καθαρές» τιμές στο ράφι, τόνισε σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνικό σταθμό η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη, ενώ σημείωσε ότι «οι ενδείξεις που έχουμε είναι ότι σιγά - σιγά στο δεύτερο εξάμηνο του 2010 οι τράπεζες θα μπορούν να χορηγούν περισσότερη ρευστότητα στην αγορά, κάτι που το έχει απολύτως ανάγκη».

Ζεστός καιρός το Σαββατοκύριακο

Τι προβλέπει η ΕΜΥ
Μικρή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία από σήμερα σύμφωνα με την ΕΜΥ, ενώ το Σαββατοκύριακο θα είναι...καυτό. Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Τα προβλήματα δεν έχουν τέλος για τον κ. Σαμαρά

Ο Δράκος θα φέρει ….διαγραφές !!
Τεταμένες είναι οι σχέσεις της Έλσας Παπαδημητρίου με την Ρηγίλλης μετά τις δηλώσεις που έκανε το πρωί η πρώτη υποστηρίζοντας παράλληλα: «Είμαι βουλευτής της ΝΔ σταθερά και συνεχώς για 20 χρόνια. Η ΝΔ είμαι εγώ. Είμαι και εγώ. Ποιος θα με διώξει από τη ΝΔ;». Από την Ρηγίλλης στέλνουν «μήνυμα» ότι το θέμα διαφοροποιήσεων των βουλευτών από τις οδηγίες του Α. Σαμαρά θα λυθεί τις επόμενες ημέρες είτε προς την μία, είτε προς την άλλη κατεύθυνση, ενώ αιχμές κατά της κ. Μπακογιάννη άφησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κ. Τζαβάρας

Gay Festival- Τι θα παυρουσιάσει ο Σάκης Ρουβάς!!!

Απόψε η εμφάνιση του στη Μύκονο
Ομοφυλόφιλοι από όλον τον κόσμο, έχουν κατακλύσει το νησί των ανέμων για να απολαύσουν σήμερα την εμφάνιση του «Έλληνα θεού της μουσικής». Ο τραγουδιστής βρίσκεται ήδη στο νησί μαζί με την σύζυγο του Κάτια Ζυγούλη και την κόρη τους Αναστασία, και ετοιμάζεται πυρετωδώς για την μεγάλη του εμφάνιση στο φεστιβάλ των ομοφυλοφίλων, που διεξάγεται αυτήν την περίοδο στη Μύκονο.
Τη σκηνοθετική επιμέλεια της βραδιάς έχει αναλάβει ο Κωνσταντίνος Ρήγος, ο οποίος θέλησε να κάνει κάτι

Οι εγκύκλιοι που λύνουν τους γρίφους

Στο... παρά 5΄ δύο νέες εγκύκλιοι με τις ακριβείς λεπτομέρειες για τους υποψηφίους, το ασυμβίβαστο, τις ποσοστώσεις, τους συνδυασμούς, τα ψηφοδέλτια, τα δικαιώματα εκλέγειν και εκλέγεσθαι - Διαβάστε τις εγκυκλίους του υπουργού Εσωτερικών, που αποτελούν την επιτομή της εκλογικής αναμέτρησης - Θα δούμε τώρα και αποσύρσεις υποψηφιοτήτων;
Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο με τα πάντα για τις δημοτικές εκλογές-Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο με τα πάντα για τις περιφερειακές εκλογές 


Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Ο ΟΓΑ "ΜΟΙΡΑΖΕΙ" ΒΙΒΛΙΑ

Έναρξη Προγράμματος Δωρεάν Παροχής Βιβλίων για 200.000 δικαιούχους
Ο ΟΓΑ με στόχο την ενίσχυση των ψυχαγωγικών και πολιτιστικών παροχών προς τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του, ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των δράσεων της Αγροτικής Εστίας θα εφαρμόσει και για την φετινή περίοδο 2010 το Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Βιβλίων. Το πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων, ξεκινάει τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010 και απευθύνεται σε 200.000 άτομα, έναντι 140.000 ατόμων του προηγούμενου έτους.

Αγρότες "Μαϊμού" έχουν πάρει επιστροφή ΦΠΑ 30.000.000 Ευρω

Η Διαπλοκή δεν έχει πάτο στην χώρα αυτή.
Απάτη εκατομμυρίων από αγρότες με πλαστά δελτία αποστολής σε ..όλη την Ελλάδα!!! Εμφάνισαν ακόμα και καθηγητή Πανεπιστημίου να έχει αγοράσει κρεμμύδια αξίας... 2 εκατομμυρίων ευρώ! Αυτό είναι μόνο ένα από τα δεκάδες περιστατικά που ανακάλυψε το ΣΔΟΕ μετά από τις καταγγελίες εμπόρων από το Ηράκλειο

Ηταν κάποτε δυο πυγμάχοι στη Χαλκίδα.

Στο φως το εξαιρετικό αρχαίο ψηφιδωτό που αναπαριστά έναν αρχαίο πυγμαχικό αγώνα

Αρχαία παλαίστρα ή ρωμαϊκή έπαυλη; Οι αρχαιολόγοι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη σε ποια ερμηνεία οδηγεί το ψηφιδωτό με τους δύο πυγμάχους σε αγωνιστική στάση που έχει αποκαλυφθεί στην πόλη της Χαλκίδας, σε μια περιοχή ιδιαίτερα υποβαθμισμένη σήμερα. Το σίγουρο όμως είναι ότι, αναπαριστώντας μια προσφιλή στους αρχαίους σκηνή αγωνίσματος, αποδεικνύει ότι ελάχιστα έχουν αλλάξει μέσα στους αιώνες.

Σύγκρουση F16 στον αέρα

Πριν από λίγο, κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης, συγκρούστηκαν δύο μαχητικά F-16 στον αέρα, πάνω περίπου από τη Ρόδο.
Τα δυο F-16 ανήκουν στην 115 πτέρυγα μάχης της Κρήτης.
Άγνωστη παραμένει η τύχη των χειριστών.
Στο ένα αεροσκάφος επέβαιναν δύο χειριστές και το άλλο ήταν μονοθέσιο. Φαίνεται πως ο ένας από τους τρεις πιλότους κατάφερε να κάνει χρήση του μηχανισμού εκτίναξης. Περισσότερες πληροφορίες σε λίγο.
Πηγή net105.8
15:20 Σώθηκαν οι δύο πιλότοι - Ψάχνουν τον τρίτο
Δύο μαχητικά F16, ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο, συγκρούστηκαν στον αέρα κατά τη διάρκεια άσκησης τεσσάρων F16 στο ανατολικό άκρο της Κρήτης, πάνω από τη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου, λίγο μετά τις 14:00.
Τα F16 ανήκουν στην 115 πτέρυγα μάχης που έχει έδρα στη Σούδα.
Συνεχίζονται οι έρευνες από θάλασσα και αέρα για τον εντοπισμό του τρίτου πιλότου.
15:30 Στο νοσοκομείο Ιεράπετρας οι δύο πιλότοι, συνεχίζονται οι έρευνες για τον τρίτο

ΟΓΑ Ευνοϊκή ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών για 250.000 οφειλέτες

Δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών παρέχει ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων σε περίπου 250.000 οφειλέτες του, αυτοτελώς απασχολούμενους ασφαλισμένους και εργοδότες-επιχειρήσεις που μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλόμενες εισφορές τους.
Οι δόσεις είναι εξαμηνιαίες, καθορίζονται στις έξι το ανώτερο και το ποσό της εξαμηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 600ευρώ (100ευρώ ανά μήνα).

Ανοιχτή επιστολή του υποψήφιου Δήμαρχου Γιώργο Ψαθά για τον Δήμο Μεσσαπίων-Διρφύων


Ανοιχτή επιστολή πρός τους κατοίκους του Δήμου Μεσσαπίων-Διρφύων εξέδωσε χθές ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς. Μεταξύ άλλων αναφέρει
Ύστερα από κοινή πρωτοβουλία του Γιώργου Ψαθά, του Νίκου Χασάνδρα και του Γιάννη Τζαφέρου, με πολιτική ευθύτητα και ειλικρίνεια, με συνέπεια και ευσυνειδησία, με σύνεση, μαχητικότητα και απόλυτη ανεξαρτησία από οικονομικά ή άλλα συμφέροντα, ζυμώθηκε ένας συνδυασμός υγειών και φερέγγυων δυνάμεων του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, όπου συμμετέχει ένα επιτελείο από συμπολίτες που διακρίνονται για την ακεραιότητα του χαρακτήρα, τη δημιουργικότητα, την κοινωνική δράση και τη βαθιά αγάπη προς τον τόπο μας.
Είναι μια τολμηρή και ταυτόχρονα ρεαλιστική κίνηση για την ανατροπή του στείρου τοπικού κατεστημένου και την εποικοδόμηση μιας πραγματικότητας αντάξιας των προσδοκιών όλων όσων οραματίζονται την προκοπή του τόπου και της κοινωνίας μας με γνώμονα το κοινό καλό, χωρίς αδικίες, διακρίσεις και μισαλλοδοξίες.

Μερικά ερωτήματα. Πως ένα έργο τορπιλίζετε εν τι γεννήσει του; ή Διαπλοκής το ανάγνωσμα;

Εχει χρήμα η ΚΥΑ
Στη παρακάτω ανάρτηση βλέπουμε στο ΔΣ της (ΕΟΕΔΣΑΠ) Οργανισμός Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων, να έχει διορισθεί άτομο με την ιδιότητα του αναπληρωτή (τον Ραζή Ιωάννη του Γεράσιμου, Μηχανολόγο-Μηχανικό του ΕΜΠ και Γενικό Διευθυντή της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης-Αξιοποίησης), ως εκπρόσωποι του Υ.Π.Ε.Κ.Α.
Και το ερώτημα –σχόλιο μας είναι το εξής;

Κ ΥΑ για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων εκσκαφών, κατεδαφίσεων και κατασκευών (ΑΕΚΚ),


Με Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων εκσκαφών, κατεδαφίσεων και κατασκευών (ΑΕΚΚ), δημιουργείται το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο για την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των υλικών αυτών τόσο στα Ιδιωτικά όσο και στα Δημόσια έργα, σύμφωνα με τον ν.2939/2001. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Οικολογική Κατοικία


Καινοτομία- Σπίτι.
Ο Γερμανός αρχιτέκτονας Rolf Disch σκέπτεται με βάση την ενεργειακή απόδοση κι αυτό φαίνεται από τη δουλειά του. Ο κ. Disch έχτισε ένα απολύτως οικολογικό σπίτι, το οποίο αξιοποιεί τον ήλιο σε τέτοιο βαθμό, ώστε να παράγει την πενταπλάσια ενέργεια από αυτή που καταναλώνει. Το Ηλιοτρόπιο, όπως ονομάζεται το σπίτι, έχει και κάποια άλλα χαρακτηριστικά που εντυπωσιάζουν τους λάτρεις της καινοτομίας.
Κατ' αρχάς, να πούμε ότι το γιγάντιο panel στην κορυφή περιστρέφεται ακολουθώντας την πορεία του ήλιου, έτσι ώστε να δεσμεύει ανά πάσα στιγμή τη μέγιστη δυνατή ακτινοβολία.

Σπάνιες εικόνες

Μετά την 13η Σεπτέμβρη θα δούμε ξανά αυτή την εικόνα;

Σαν σήμερα 2004

2004 Σαν σήμερα. Στο πάνθεον του ελληνικού στίβου περνά η Φανή Χαλκιά, καθώς στέφεται Χρυσή Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα των 400μ. μετ εμποδίων κόβοντας πρώτη το νήμα με επίδοση 52.82 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πραγματοποιεί μια εκπληκτική κούρσα σ ένα κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο που κυριολεκτικά παραληρεί από ενθουσιασμό. Την ίδια μέρα μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα της παράτασης, (κ.α.6-6), τα κορίτσια μας του Πόλο κατακτούν το αργυρό μετάλλιο, το 4ο για τα ελληνικά χρώματα σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. και το 13ο συνολικά. Οι αργυρές Ολυμπιονίκες του Κούλη Ιωσηφίδη "πέφτουν ηρωικά μαχόμενες" απέναντι σε μία υπερδύναμη του γυναικείου Πόλο, τις Ιταλίδες, Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες του 2003, χάνοντας με ένα γκολ διαφορά, 9-10.
Σπάνιες μέρες στην ιστορία της χώρας.

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Μετά τη Σλοβακία και η Τσεχία λέει «όχι» στο πακέτο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας

Μετά τη Σλοβακία και η Τσεχία λέει «όχι» στο πακέτο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας αναμένονται αντιδράσεις
Η τσεχική κυβέρνηση δεν θα συμμετάσχει στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Πετρ Νεκας στην αυστριακή εφημερίδα Kurier, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις. Η άρνηση αυτή καθιστά την Τσεχία τη δεύτερη χώρα - μετά τη Σλοβακία - που αρνείται τη συμμετοχή της στο πακέτο στήριξης ύψους 110 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.

Η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος του δεν προσφέρονται για συγκέντρωση ψήφων .

Με ανακοίνωσή της η Δήμαρχος Στυρέων και υποψήφια του Δήμου Καρύστου, Σοφία Μούτσου καταθέτει τις απόψεις της για τις πυρκαγιές στην Καρυστία και τον τρόπο αντιμετώπισης του γεγονότος απο ορισμένους:
Από έναν υπολογιστή στο Δημαρχείο Καρύστου, όπου βρίσκομαι σε συνεργασία με τον αγαπητό συνάδελφο, Δήμαρχο Καρύστου Σπύρο Πλατυμέση, για την παροχή κάθε βοήθειας προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο Δήμο Καρύστου και τους κατοίκους του, είδα ορισμένες αναρτήσεις στο διαδίκτυο και νιώθω την ανάγκη να παρέμβω παρότι δεν είναι ώρα για λόγια αλλά για έργα.

Χαμηλό το όριο των εκλογικών δαπανών

Μεταξύ 1.500 και 3.500 ευρώ θα πρέπει να κινηθούν οι εκλογικές δαπάνες των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών. Από 2.500 έως 13.500 ευρώ θα μπορούν να ξοδέψουν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, αναλόγως του πληθυσμού της εκλογικής περιφέρειας στην οποία θα δοκιμαστούν.

Τι είδαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην Σκύρο….


"Συμπαιγνία πίσω από την υποψηφιότητα Χατζηγιαννάκη στη Σκύρο" καταγγέλλει το ΚΚΕ  και βλέπει να κρύβονται επιχειρηματικά συμφέροντα.

Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ αναφέρεται στην υποψηφιότητα του κ. Χατζηγιαννάκη στη Σκύρο και στη στήριξη που έλαβε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, κάνοντας λόγο για "συμπαιγνία" Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Πόσα χρωστούν οι δήμοι της Εύβοιας στις Τράπεζες και στο Παρακαταθηκών και δανείων.

Δυο παραμέτρους εξετάζουν τα κόμματα στην επιλογή δημάρχων και περιφερειαρχών σε όλη την Ελλάδα (αναγνωρισιμότητα και ασφαλή πολιτική διαδρομή) και οι δύο δεν εγγυώνται την επιτυχία του στόχου. Δηλαδή τη επιτυχή και αποτελεσματική λειοτυργία του αποκεντρωμένου δημόσιου τομέα (όπως είναι αυτός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) ως καθοριστικό κριτήριο βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών στην καθημερινότητά τους.
Μόνο προς τις τράπεζες και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα χρέη όλων των δήμων της χώρας φθάνουν στο 1 δις, 750 εκατ. ευρώ ενώ τα υπόλοιπα χρέη τους (δάνεια δημοτικών επιχειρήσεων, χρέη δήμων προς ασφαλιστικά ταμεία από φόρους και χρέη - οφειλές προς κατασκευαστές και προμηθευτές), σύμφωνα με εκτιμήσεις έμπειρων στελεχών της αυτοδιοίκησης ξεπερνούν το 1δις, 300 εκατ. ευρώ!...

Τα πρώτα στατιστικά στοιχεία


Εισήχθηκαν με ΜΟ γραπτού  0,9
Άνω-κάτω, έγιναν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Η κατάργηση του 10, έφερε πτώση ακόμη και 10.000 μορίων σε αρκετές σχολές. Ωστόσο, περισσότερα από 200 ήταν τα ΑΕΙ, οι βάσεις των οποίων κινήθηκαν ανοδικά.
Στα ΑΕΙ, πτωτικά κινήθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε 122 τμήματα επί συνόλου 345 ενώ υπήρξαν και 209 τμήματα με άνοδο. Στις σχολές όπου οι βάσεις εισαγωγής κινήθηκαν καθοδικά, η πτώση κυμάνθηκαν από τέσσερα (4) έως και 9907 μόρια.

Σαν σήμερα...


....χάνει τη μάχη ο ελληνικός στρατός στη Μικρά Ασία. Η πόλη της Σμύρνης παραδίνεται στους Συμμάχους.

 
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Τέλος στην αγωνία για τα παιδιά

Σε 10 περίπου λεπτά οι υποψήφιοι, έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν σε ποια σχολή εισάγονται. Αυτό γίνεται στη διεύθυνση του ιστότοπου του Υπουργείου Παιδείας (εδώ) πληκτρολογώντας τον κωδικό τους αριθμό.
Αυτοί την ώρα η υπουργός παιδεία δίνει συνέντευξη τύπου.
Σε περίπτωση λόγω μεγάλης χρήσης μπορείτε και στις διευθύνσεις
http://exams.ert.gr/baseis.asp

Τώρα αυτό, πως το λένε;

Από τον "Σερβιτόρο της Εύβοιας" μεταξύ των άλλων διαβάζουμε ότι ο δημοτικός σύμβουλος του κ. Ζεμπίλη, κ. Φώτου δήλωσε ότι του έγινε πρόταση για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη από τον κ. Χείμαρα .
Και ο κ. Φώτου δήλωσε ότι η απάντησή του σε αυτή την περίπτωση θα εξαρτηθεί από το εάν ο υποψήφιος της Ν.Δ κ. Χειμάρας αποδεχτεί ένα πολύ σημαντικό όρο τον οποίο έθεσε.
Ο κ. Φώτου ζήτησε από τον κ. Χειμάρα να μεταφέρει την έδρα της Περιφέρειας στη Χαλκίδα ως δείγμα καλής θέλησης προς τους Ευβοείς και τότε θα μετέχει στο ψηφοδέλτιο.

Κούρνης Φιλαλήθης , Βασίλης Τουκτίδης στο ψηφοδέλτιο του Παγώνη.


Η καθυστέρηση ανακοίνωσης των προσώπων που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές έχει τις επιπτώσεις της. Έτσι μετά και την χθεσινή δήλωση  του Δημήτρη Αναγνωστάκη όπου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του για το Δήμο Χαλκιδέων και αν δεν πάρει το χρίσμα, μιλώντας χθες το πρωί στο Ράδιο1 και στον Μάνο Παπαμακάριο. Συγκεκριμένα είπε αν συμβεί αυτό τότε θα συναποφασίσει μαζί με τους ανθρώπους που στηρίζουν την υποψηφιότητα του.

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!!!

Τι ομορφότερο;

Τι ομορφότερο;

"Έχει πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία..."

Τ' Αυγουστιάτικο φεγγάρι, χιλιοτραγουδισμένο, μαγευτικό, ερωτικό, γεμίζει με φως την ωραιότερη νύχτα του χρόνου, την Πανσέληνο του Αυγούστου. Λένε, ότι τα φεγγάρια ήταν δώδεκα, ένα για κάθε μήνα. Μετά οι θεοί αποφάσισαν, να χαρίσουν στους ανθρώπους ακόμη ένα. Το δέκατο τρίτο φεγγάρι, προσφορά, σ' αυτούς, που ζουν έρωτες ανεκπλήρωτους....
Θυσία στον έρωτα, στα πάθη και στα παθήματα. Προσφορά, στους μοναχικούς, στους μόνους, στους απανταχού ερωτευμένους. Αυγουστιάτικο φεγγάρι, πύρινο, έτσι όπως αντικαθρεφτίζεται στις θάλασσές μας. Ανάκλαση φωτιάς, ποιητικά λόγια, πολλά αβάσταχτα, συναισθήματα...

Δίδυμα φεγγαρια~Αλέκα Κανελλίδου, Δημήτρης Μητροπάνος

Song to the Moon by Lillian Roberts

NINA SIMONE-Don't let me be misunderstood.wmv

Panselinos - Haris Alexiou

ΟΜΟΣΤΑΒΛΟΙ

Πότε δύο ευθείες είναι παράλληλες;
Όταν τα βλέμματα ομόσταβλων  βουλευτών δεν τέμνονται

Κινηματογραφική καταδίωξη ληστών στη θάλασσα από θάλασσα και αέρα

Καταδίωξη ταχύπλοου φουσκωτού σκάφους βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο ληστών τράπεζας. Καταδίωξη ταχύπλοου φουσκωτού σκάφους βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο ληστών τράπεζας. 

Πρεμιέρα και Πάμε από την Εύβοια.


 Από τη Χαλκίδα ξεκίνησε και επίσημα την προεκλογική του εκστρατεία ο Νομάρχης Φθιώτιδας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Αθανάσιος Χειμάρας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, στο ξενοδοχείο "Παλίρροια", παρουσία, πρώην υπουργού νυν και πρώην  βουλευτών και δημάρχων,  στελεχών και τοπικών παραγόντων της ΝΔ κυρίως από την Βοιωτία και την Εύβοια.
Η ομιλία του κ. Χειμάρα ήταν  στα πλαίσια των πληροφοριών, που  πρώτη αναρτήσαμε χθες το απόγευμα. Μίλησε για τρεις άξονες που θα κινηθεί και τους οποίους όλα χρόνια της πολιτικής και αυτοδιοικητικής του πορείας εφαρμόζει. Οι άξονες αυτοί είναι

ΜΠΑΤΖΕΛΗ: ΤΡΑΒΑΤΕ ΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΚΛΑΙΩ;

πηγή ΕΘΝΟΣ

Θανάσης Ζεμπίλης και επίσημα υποψήφιος της ΝΔ στο Δήμο Χαλκίδας.


Σε χαμηλή πτήση η ΝΔ
Μετά την επιστολή του κ. Παπαγεωργόπουλου προς τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Α. Σαμαρά  στην οποία δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται για τον Δήμο Χαλκίδας (βλέπε χθεσινή ανάρτηση)  Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε  τον Θανάση Ζεμπίλη για το Δήμο Χαλκιδέων. Εν τω μεταξύ, ανακοίνωσε τους υποψηφίους και στους Δήμους Κύμης - Αλιβερίου και Σκύρου.

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!!!

Τα αυτοκίνητα που πετάνε!

Ο πρόεδρος ενός ελληνικού χωριού , στο οποίο ο πολιτισμός έχει αργήσει να φτάσει ακόμα, ανακοινώνει στους λιγοστούς κατοίκους πως πρόκειται να επισκεφτεί την Αθήνα , με σκοπό να τους μεταφέρει την εικόνα των μεγαλουπόλεων και τις συνήθειες των κατοίκων τους .

Πράγματι, ύστερα από απουσία λίγων ημερών, ο πρόεδρος επιστρέφει εντυπωσιασμένος στο χωριό και αφηγείται στους κατοίκους διάφορες καταστάσεις που βίωσε στην Αθήνα .

Αφού αναφέρθηκε σε πολλά περιστατικά, στάθηκε περισσότερο σε ένα συγκεκριμένο που του έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση:

Τι θα αναφερεί απόψε το βράδυ ο κ. Χειμάρας στο «Παλίρροια» στις 20.00


Τα βασικά σημεία της ομιλίας του κ. Χειμάρα υποψήφιου περιφερειάρχης με τη ΝΔ που θα παρουσιάσει σήμερα το βράδυ στις 20.00 σε ανοικτή συγκέντρωση στο «ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ» στη Χαλκίδα σας δίνει πρώτο το eviapost.blogspot.com/

Ο κ. Χειμάρας φαίνετια να είναι εκτός γραμμής της ΝΔ για το «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» αφού στην «πρώτη» εισήγηση δείχνει να στηρίζει το νόμο, θα είναι διακομματικός και περισσότερο θα αναφερθεί τις δυνατότητες που δίνει ο νόμος για την ανάπτυξη της περιφέρειας.

Η πτώση της μέσης θερμοκρασίας του περιβάλλοντος συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης εμφραγμάτων


Λονδίνο: Η πτώση της μέσης θερμοκρασίας του περιβάλλοντος συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης εμφραγμάτων, επιβεβαιώνει νέα βρετανική έρευνα.

Η μελέτη διαπιστώνει ότι για κάθε ένα βαθμό Κελσίου που πέφτει το θερμόμετρο σε μια συγκεκριμένη μέρα, παρατηρούνται γύρω στα 200 εμφράγματα παραπάνω, ενώ στη διάρκεια του μήνα μια μείωση της μέσης ημερήσιας θερμοκρασίας κατά ένα βαθμό σχετίζεται με μια σωρευτική αύξηση κατά 2% στον κίνδυνο εμφράγματος.
Λόγω της κλιματικής αλλαγής, οι σχέσεις ανάμεσα στον καιρό και στην υγεία έχουν αποκτήσει πρόσθετο ενδιαφέρον για την επιστημονική κοινότητα.

Πρωταθλητής στις φωτιές η Εύβοια. Χρυσό μετάλλιο παίρνει .

Η Εύβοια, καταλαμβάνει την 2η θέση μεταξύ των νομών της χώρας με τις περισσότερες καμένες αγροτοδασικές εκτάσεις, με μέσο (ετήσιο) αριθμό καμμένων εκτάσεων (36.925) στρέμματα, ήτοι ποσοστό (2,8%) επί του συνολικού αριθμού των καμένων εκτάσεων. Επίσης καταλαμβάνει την 10η θέση μεταξύ των νομών με τις περισσότερες αγροτοδασικές πυρκαγιές, με μέσο (ετήσιο) αριθμό (280,6) πυρκαγιές, ποσοστό (2,8%). Εξάλλου καταλαμβάνει την 1η θέση μεταξύ των νομών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με τις περισσότερες αγροτοδασικές πυρκαγιές και τις περισσότερες καμένες εκτάσεις. Το (2007), είναι το έτος με τις περισσότερες και φονικότερες καταστροφές (252.978,4) στρέμματα και (7) νεκρούς.

K. Mπακογιάννης Θυσιάστηκα για σένα θυσιάστηκα ….


Από το Καρπενήσι ο Κ. Μπακογιάννης όπως είχαμε αναφέρει, αρχίζει την πολιτική του σταδιοδρομία. Τι καλύτερο άλλωστε ….
Σε προσωπική στρατηγική ενταγμένη η διεκδίκηση του Δήμου Καρπενησίου. Έπρεπε να βρει πολιτικό ρόλο, η ΝΔ μακριά από την διακυβέρνηση, ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα το αξιοποιούσε αν έμενε στην ΝΔ, ο ίδιος ήθελε να απογαλακτιστεί από το κόμμα της κας Ν. Μπακογιάννη όποτε και να γίνει μητέρας του. Τα χρόνια περνάνε και κανείς δεν ξέρει τι θα φέρει και πότε,  για το λόγω  αυτό «έθεσε» τον εαυτό του στην υπηρεσία του λαού του Καρπενησίου για το δικό του αύριο . 

Στάχτη το φοινικόδασος


Μια ειδυλλιακή τοποθεσία της Κρήτης, που φωτογραφίες της φιλοξενούνταν σε όλους τους τουριστικούς οδηγούς και ήταν σήμα κατατεθέν του Νομού Ρεθύμνου, δεν υπάρχει πια όπως τη γνωρίζαμε. Το 70% του πανέμορφου φοινικόδασους του Πρέβελη, περιμετρικά του ποταμού Κουρταλιώτη, κοντά στο σημείο που είναι η μονή, κάηκε, αφήνοντας μια πικρή γεύση, όχι μόνο στους ντόπιους αλλά και σ' οποιονδήποτε έχει περάσει έστω και μία φορά από την περιοχή. Οι ισχυροί άνεμοι, 9 Μποφόρ με ριπές ανέμου που έφταναν 10 και 11 Μποφόρ, ήταν η αιτία που η φωτιά στάθηκε αδύνατον να ελεγχθεί εξαρχής.

Περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι


Στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος, ο Υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ν. Ραγκούσης υπέγραψε και δημοσιεύονται σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως 2 νέες Υπουργικές Αποφάσεις που αφορούν στον αριθμό των περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε αυτοδιοικητικής ενότητας. Η πρώτη απόφαση αφορά στον καθορισμό του αριθμού των δημοτικών συμβούλων ανά εκλογική περιφέρεια. Υπενθυμίζεται ότι ο «Καλλικράτης» προβλέπει τη διατήρηση των σημερινών δήμων και κοινοτήτων ως περιφέρεια για την εκλογή των δημοτικών συμβούλων προκειμένου να υπάρχει πλήρης και ουσιαστική αντιπροσώπευση όλων των δημοτικών ενοτήτων ανάλογα με τον πληθυσμό τους. Επιπλέον, στις μεγάλες πόλεις που διαιρούνται σε δημοτικά διαμερίσματα, ως εκλογική περιφέρεια ορίζονται τα σημερινά δημοτικά διαμερίσματα, τα οποία μετονομάζονται από 1-1-2011 σε δημοτικές κοινότητες με αυξημένες αρμοδιότητες.