Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Γιατί δυναμιτίζονται οι ελληνικές προσπάθειες εξόδου από την κρίση



 του Θανάση Μαυρίδη
Μια αντίθετη στάση της τρόϊκα που θα βοηθούσε στην άρση του αδιεξόδου θα μας προκαλούσε έκπληξη! "Κι αφού θα περάσουν την εξαήμερη εργασία, στο τέλος θα βάλουν κι έναν χαλκά στον λαιμό των ανθρώπων και θα αρχίσουν να τους περιφέρουν, όπως έκαναν οι δουλέμποροι στα σκλαβοπάζαρα πριν από 250 και πλέον χρόνια.

Τηλεοπτική προπαγάνδα : Η ήπια δύναμη της Τουρκίας


Της  Άννα Ζαρίφη.
Με έσοδα από σαπουνόπερες που έφτασαν το 2011 τα 50 εκατ. δολάρια, η Τουρκία περνάει τη δική της «τηλεοπτική άνοιξη», ασκώντας μέσω των πολιτισμικών της εξαγωγών «μαλακή ισχύ» στην ευρύτερη περιοχή, προσελκύοντας τουρισμό και συνάλλαγμα.

Η ΠΕΡΙ «ΛΑΘΩΝ» ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡ!

Ν. ΜΠΙΣΤΗΣ Vs ΟΔ. ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ
KAI ENA ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΙΚΟΥ
Παρακάτω παραθέτουμε  τρία κείμενα αντιπαράθεσης ανάμεσα στα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκο Μπίστη και Οδυσσέα Βουδούρη.
Τα κείμενα αυτά είναι απολύτως ενδεικτικά των αντιπαραθέσεων που διεξάγονται σήμερα στο πλαίσιο της ΔΗΜΑΡ.

Ο αδιέξοδος αγώνας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για την σωτηρία του συστήματος

Η Ελλάδα διεκδικεί μια ακόμη πρωτοτυπία. Την ίδια στιγμή που (αληθινά ή ψεύτικα) το διεθνές κλίμα έχει αρχίσει να βελτιώνεται υπέρ της χώρας μας, στο εσωτερικό το καζάνι βράζει τόσο δυνατά που είναι θέμα χρόνου να εκραγεί.

20 χρόνια Φοίβος - Η κενότητα μιας μουσικής κληρονομιάς

Του Άρη Αλεξανδρή 
Ο Φοίβος δεν είναι ατάλαντος, αλλά έθεσε τις μεγάλες του δυνατότητες στην υπηρεσία της άπειρης επιχειρηματικής απληστίας των νεόπλουτων Ελλήνων μεγαλοπαραγόντων

Καταγγελία δημότη για ύβρεις και απειλές από το Δήμαρχο Καρύστου. «Άντε γαμ…ου ρε μ@λ@κ@».

Για απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά καταγγέλλει τον Δήμαρχο Καρύστου, Νίκο Μανώλη, ο δημότης – τοπικός Σύμβουλος Μαρμαρίου, Θανάσης Γουλανδρής,

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες όχι όμως στην Εύβοια

Χειμερινό θα είναι το σκηνικό του καιρού το ΠΣΚ, αφού ο καιρός αλλάζει, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες. 

Τελικά βρέθηκε ποιός έχει την θωρακισμένη BMW των 750.000 ευρώ

Το υπερπολυτελέστατο αυτοκίνητο που αποτελεί πρόκληση για τους Έλληνες πολίτες που αγωνίζονται κατά της εξαθλίωσης χρησιμοποιείται από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ακριβοί σύμβουλοι για φθηνές ιδιωτικοποιήσεις


Φαίνεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός  Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, κάνει "καλή δουλειά" με όσα λέει τις τελευταίες μέρες. Αρκεί να μπορεί κάποιος να "διαβάζει" όσα λέει. Χθες για παράδειγμα έκανε μια καλή "πάσα" στο Πρ. Παυλόπουλο,

Η επιμήκυνση δόθηκε χωρίς καν να ζητηθεί και ακύρωσαν τους πανηγυρισμούς Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη!!!

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, σήμερα από την Λευκωσία που μεταδίδουν οι ανταποκριτές των ΜΜΕ η επιμήκυνση θα δοθεί. Μάλιστα ο ανταποκριτής της ΝΕΤ FM σήμερα στις 12:15 το μεσημέρι το μετέδιδε ως λήξαν το ζήτημα.

Κατά 44% αυξήθηκε η ανεργία σε ένα χρόνο

Με τον αριθμό των ανέργων να ανεβαίνει στους 1.168.761, το ποσοστό ανεργίας σημείωσε αύξηση κατά μια μονάδα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 44% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011.

Ρουπακιώτης: «Οι δανειστές θέλουν αίμα»

Tην δυσφορία του για τα σχεδιαζόμενα μέτρα, αλλά και την αντίθεσή του στην περαιτέρω περικοπή των μισθών των δικαστικών εξέφρασε σήμερα, με συνέντευξή του στον σταθμό «Στο Κόκκινο» ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης.  Δήλωση που σόκαρε και έχει αρχίσει να συζητιέται και να μεταφράζεται ποικιλοτρόπως...

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!


Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, διαψεύδοντας πλήρως τις προεκλογικές δεσμεύσεις των τριών αυτών κομμάτων για επαναδιαπραγμάτευση – απαγκίστρωση από τα μνημόνια και εξαπατώντας το λαό, προετοιμάζει,

Τα...νούμερα ψεύδονται. Οι αριθμοί λένε την αλήθεια.

                                                                    Του Δημήτρη Μυ
Παρά τη συστηματική προσπάθεια συσκότισης που κατέβαλλαν τη τελευταία διετία τα νούμερα του εγχώριου πολιτικού και μιντιακού συστήματος, οι αριθμοί έχουν μια άμεση σχέση με την πραγματικότητα, η οποία όπως γνωρίζουμε είναι επίμονη. Ας ρίξουμε, λοιπόν μια ματιά στους αριθμούς και την πραγματικότητα.

Όταν η φύση οργιάζει ...


Κρίση στην Πορτογαλία; λόγω απόσυρσης της στήριξης της αντιπολίτευσης

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Πορτογαλίας απέσυρε χθες το βράδυ την υποστήριξή του στα νέα μέτρα λιτότητας που προωθεί η κεντροδεξιά κυβέρνηση.

Από το tweet ο Καμμένος στον… Ομπάμα έψαχνες πολύ....

Μέσω του λογαριασμό του στο twitter, ο κ. Καμμένος απηύθυνε ερώτημα στον Αμερικανό πρόεδρο, με θέμα (τι άλλο;) τη... «μούσα» του, ήτοι τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Αλβανός πήγε να κλέψει εκκλησία, αλλά έπεσε από τον τρούλο

Ο λόγος για έναν 26χρονο Αλβανό, ο οποίος νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Λαμίας.
Ο 26χρονος έβαλε στόχο τον ιερό ναό Προφήτη Ηλία στην Ανάβρα Λοκρίδας.

Τρόικα vs τρίλιζα


Πάνω από 25.000 ευρώ το μήνα παίρνει ο Προβόπουλος!

Νέα επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου εξαπέλυσε ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης σχετικά με τις αποδοχές του τραπεζίτη οι οποίες, όπως λέει, ξεπερνούν τα 25.000 ευρώ το μήνα.

4o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ & ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού διοργανώνει το 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 7, 8 και 9 Aεκεμβρίου 2012 και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Χρόνια Πολλά στον Σταύρο και στην Σταυρούλα!!

Σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει την ύψωση του Τιμίου Σταυρού και  αποτελεί σπουδαίο εορτολογικό σταθμό του εκκλησιαστικού έτους. 
Η τιμή προς τον Τίμιο Σταυρό ανάγεται στους αποστολικούς χρόνους.

Καλημέρα


Δείτε το βίντεο με τον καυγά Κιουτσούκη - Άδωνι

 Πριν ακόμα προλάβει να ενημερωθεί επίσημα για την διαγραφή του, ο Νίκος Κιουτσούκης κονταροχτυπήθηκε με τον Άδωνι Γεωργιάδη σε τηλεοπτικό πλατό. Δείτε το βίντεο

Ποιός κυκλοφορεί την BMW των 750.000€ του υπ. Οικονομικών;

Ερώτηση κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Αθανάσιος Αθανασίου θέλοντας να… μάθουν τι έχει απογίνει η BMW των 750.000 ευρώ που ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών. Η ερώτηση αφορούσε τη  χρήση του τεθωρακισμένου… αυτοκινήτου BMW αξίας 750.000 ευρώ…

Αυτά είναι τα 40 ελληνικά νησιά που νοικιάζονται.

Σαράντα ακατοίκητα νησιά και νησίδες έχει εντοπίσει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) τα οποία θα μπορούσε η χώρα μας να τα μισθώσει.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Αποσύρθηκε διάταξη για αναδρομική ισχύ της συμφωνίας με Siemens

Απέσυρε τελικά την διάταξη, που χθες προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Βουλή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και κάλυπτε αναδρομικά την ημερομηνία ισχύος της συμφωνίας του ελληνικού Δημοσίου με την εταιρεία Siemens η κυβέρνηση, λίγο πριν από τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα βρόντηξε γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

«Εγώ δεν μπορώ να απολογούμαι πια για το κόψιμο των μισθών και των συντάξεων. Δεν μπορούμε να δικαιολογούμε μια πολιτική την οποία πρώτοι καταγγείλαμε», δικαιολογήθηκε ο Μιχάλης Παπαδάκης για την απόφασή του να παραιτηθεί από γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ.

Τιμή μου...


Τιμή μου που με διέγραψαν από τη ΝΔ...”

65% των Ελλήνων: Να δικαστεί ο Γ. Παπανδρέου για το μνημόνιο!

Έξαλλος παραμένει ο ελληνικός λαός με τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, που μας έβαλε στο μνημόνιο, έφερε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την τρόικα στη χώρα μας.

Βρετανία: Διαδικτυακή ψηφοφορία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Να επιστρέψουν τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα η όχι; Σε αυτό το ερώτημα καλούνται να απαντήσουν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας http://www.yac-uk.org/news/120831/parthenonpoll, που ανήκει στον βρετανικό Σύλλογο των Νεαρών Αρχαιολόγων (Young Archaeologist Club).

O θάνατος της οικειότητας

Eίναι εδραιωμένη στην κοινωνία μας η πεποίθηση ότι η αλλαγή είναι συνώνυμη με την πρόοδο. Oι κυβερνήσεις επανειλημμένα το διακηρύσσουν και πολλοί άνθρωποι φαίνεται να το ενστερνίζονται ως φιλοσοφία ζωής. 

Καρατζαφέρης: Φοβάμαι για «νύχτα των κρυστάλλων» από την Χρυσή Αυγή


Τον κώδωνα του κινδύνου για αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τον φασιστικό κίνδυνο, έκρουσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Διεγράφη από την Νέα Δημοκρατία, ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Νίκος Κιουτσούκης

Την διαγραφή του προέδρου της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα και προέδρου της ΓΣΕΕ, Νίκου Κιουτσούκη από την Νέα Δημοκρατία, αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Συνάντηση με Δ.Σ. Εργατικού Κέντρου Εύβοιας είχε ο Κ Μαρκόπουλος


Συνάντηση με το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας είχε χθες το απόγευμα ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Εργατικού Κέντρου.

Και ρόλο ΟΑΕΔ και επιθεώρησης Εργασίας αναλαμβάνει τώρα η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωση της

Η Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ καλεί τους Έλληνες των νομών μας που έχουν ανάγκη εργασίας την Κυριακή 16/9, στις 6μμ, στα γραφεία της Χαλκίδος (Κιαπέκου 1). 

Δριμεία κριτική Συμεών Κεδίκογλου στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης με αφορμή τα πειθαρχικά συμβούλια αλλά και στη ΔΗΜΑΡ για τις επιλογές των υπουργών της


Συζητήθηκε σήμερα το πρωί στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του Συμεών Κεδίκογλου με τον αρμόδιο Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη για την καθυστέρηση στη συγκρότηση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων δημοσίων υπαλλήλων.

Β. Αποστόλου: Για ένα νέο εθνικό σχέδιο για τον αγροτοδιατροφικό τομέα


Κατά τη συζήτηση που έγινε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου χθες στη Βουλή, ο Β. Αποστόλου στην ομιλία του απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Τσαυτάρη μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

Ο Π. Κουρουμπλής στη συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκίδας

Με  επιτυχία  πραγματοποιήθηκε χθες στην  αίθουσα του Εργ. Κέντρου Εύβοιας η  ανοιχτή  συνέλευση  της  Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ  Χαλκίδας  παρουσία  του  βουλευτή  του  ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη. Εγράφησαν  νέα  μέλη ,που  μπορούν   να  γράφονται  έως 19/10/2012.

Σωματείο εργαζομένων στο εργαστάσιο τσιμέντων .....

Η LAFARGE-ΑΓΕΤ βλέπει κρίση μόνο στην Χαλκίδα.
Με επιστολή του  σωματείο των εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στην Χαλκίδα, κατηγορεί την διοίκηση της ΑΓΕΤ, ότι στόχος της είναι να κλείσει το εργοστάσιο της Χαλκίδας, καθότι με τα κίνητρα που δίνει ενισχύει εκείνο του Βόλου και απαξιώνει συνεχώς το εργοστάσιο της Χαλκίδας  

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας η σύμβαση κατασκευής του έργου αντιμετώπισης των καταπτώσεων στο δρόμο από Στόμιο προς Πλατάνα - Οξύλιθο Εύβοιας


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, τη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την κατασκευή του έργου με πλήρη τίτλο «Αντιμετώπιση καταπτώσεων – κατολισθήσεων επί της οδού Στόμιο – διασταύρωση με ΕΟ (Οξύλιθος – Πλατάνα)»

H Μαθητική Ανεξάρτητη Κίνηση (MAKI) εύχεται καλή σχολική χρονιά


Σε μία περίοδο που η χώρα μας προσπαθεί να βρει ξανά το βηματισμό της, ξεκινά σήμερα επίσημα η νέα σχολική χρονιά με την εκπαίδευση στη χώρα να δοκιμάζει τις αντοχές της απέναντι στην σημερινή δημοσιονομική πραγματικότητα.

ΟΝΝΕΔ «Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών: Λύση ή Πρόβλημα;»

Η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας στα πλαίσια της εξωστρέφειας και της ανταλλαγής απόψεων έχει καθιερώσει τη διεξαγωγή θεματικών debates για θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

Καλό μεσημέρι


Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Μια γελοιογραφία χίλιες λέξεις ...


Πρώην υπουργός της ΝΔ στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ – Δεν δικαιολογείται η περιουσία του

Τα περιουσιακά στοιχεία και τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του γνωστός πρώην υπουργός νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έχει θέσει υπό διερεύνηση το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Άνοιξε τον χορό για κατάργηση του Καλλικράτη ο Στυλιανίδης !!!!

Ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης απέστειλε,  επιστολή προς όλους τους δημάρχους, με την οποία ζητά μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου να καταγράψουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις προτάσεις τους για τις αλλαγές στον Καλλικράτη και το νέο μοντέλο αυτοδιοίκησης.

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Κ. ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ

Έντονες αποδοκιμασίες προς βουλευτές του κόμματος από συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ που βρίσκονται αυτή τη στιγμή συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού.

Άννυ Ποδηματά: Να αποφασίσουμε τί είδους μεταρρυθμίσεις θέλουμε να προωθήσουμε».

«Να αποφασίσουμε τί είδους μεταρρυθμίσεις θέλουμε να προωθήσουμε στην Ευρώπη: αυτές που υπηρετούν το όραμά σας για μια ενωμένη Ευρώπη προάγοντας την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανάπτυξη ή αυτές που υπονομεύουν το κοινοτικό κεκτημένο και το όραμά σας γιατί είναι κοινωνικά άδικες και βάζουν τους πολίτες απέναντι;»

Άρση ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη - Απορρίφθηκε το αίτημα του Παπαδημούλη

H Επιτροπή συνήλθε σήμερα, μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας κατά της κ. Μπακογιάννη, η οποία σχηματίσθηκε βάσει του νόμου για τη μη αναγραφή στο πόθεν έσχες της πρώην υπουργού, κατάθεσης ύψους 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό του συζύγου της Ισίδωρου Κούβελου.