Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες όχι όμως στην Εύβοια

Χειμερινό θα είναι το σκηνικό του καιρού το ΠΣΚ, αφού ο καιρός αλλάζει, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες. 

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) η αλλαγή του καιρού ξεκίνησε από το βράδυ της Πέμπτης στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, όπου προβλέπονται τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες όλο το Σαββατοκύριακο .  

Οι έντονες βροχές και καταιγίδες σταδιακά θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη δυτική Ελλάδα, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική και βόρεια κυρίως Θεσσαλία, την υπόλοιπη Στερεά εκτός της Αττικοβοιωτίας και της Εύβοιας,  έντονες βροχές θα παρατηρηθούν μόνο στην Βόρεια Εύβοια και πιθανότατα τη βόρεια Πελοπόννησο.  

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και το Σάββατο, με το Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα (εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) να πλήττονται περισσότερο από τις βροχές και τις καταιγίδες. Μάλιστα, τα φαινόμενα, το απόγευμα πιθανότατα να επεκταθούν και στο βορειοδυτικό Αιγαίο.  

Την Κυριακή, αρχικά προβλέπεται τα φαινόμενα να είναι ιδιαίτερα έντονα, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο, βαθμιαία, όμως, ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει ύφεση στις περισσότερες περιοχές, εκτός από τα βορειοανατολικά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου